Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3921 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 22 December 2020 - 04:59 PM

Vem Dragica tudi jaz poznam zgodbe. Čeprav nekaterim pa tudi takoj pokaže, da so pozitivni. Pri Koroni se tako ali tako nič ne ve. Midva sva tega izbrala, ker so bili ostali termini za navadni test že zapolnjeni pa se mi je zdelo še vseeno boljše ta PCR test kot nič.

Moj brat je bil tudi na navadnem testu šele v tretje pozitiven pa je imel že takrat, ko so ga prvič testirali vse najbolj tipične simptome.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3922 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 22 December 2020 - 05:06 PM

V soboto sta prisli na obisk prijateljici s fantoma in je en od teh danes potrjeno pozitiven. Upam, da smo ze vsi preboleli :D.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3923 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 22 December 2020 - 05:09 PM

Cakaj, a ni bil tvoj fant pozitiven pred nekaj meseci in ste bili vsi bolni takrat?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3924 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 22 December 2020 - 05:30 PM

Ja, tipicen primer, oba sva bila cisto brez voha, in je bil negativen (je pa kaksne 6 dni po znakih se testiral, ker so bile tisti teden take guzve)...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3925 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17132 posts

Posted 22 December 2020 - 06:02 PM

Gripe ni ker je manj nalezljiva kot korona, pa ker prakticno glih da se v razkuzilu ne utapljamo...
Drugace pa gripa ponavadi udari sele v prvi polovici januarja.
Ampak glede na sotuacijo na juzni polobli tekom nasega poletja, bo verjetno gripe za vzorec..
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3926 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27480 posts

Posted 22 December 2020 - 06:21 PM

Gripa pride februarja.
  • 0

#3927 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 22 December 2020 - 11:56 PM

Jaz sem danes slisala za druzinskega kolega, da je prebolel korono. Ekstremni sportnik v vrhunski formi in zdrav kot dren, 48 let, iz postelje ni mogel vstat 3 tedne. Nekaj let mlajsemu svaku, ki zivi svetlobna leta od zdravega zivljenja ni bilo nic, precej mlajsa zena pa ful boga, tudi otroka sta zbolela.

A za gripo se velja, da je veliko manj nalezljiva od Covida?
  • 0

― V. Van Gogh

#3928 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15795 posts

Posted 23 December 2020 - 07:26 AM

Meni je prijateljica, ki dela na urgenci v Celju rekla, da tudi pri njih opažajo, da fit ljudi, športnike najbolj zdela od vseh.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3929 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17466 posts

Posted 23 December 2020 - 07:34 AM

Pomojem kar logicno. To niso najbolj zdravi ljudje. Srce je vecje in izcrpano in konstantno si na kortizolu (pac pri ekstremnih). Je zadnjic nekdo govoril o tem pa se ne spomnim kdo.
So pa menda tudi neki geni vmes, ki odlocajo o poteku boleznim.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3930 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 23 December 2020 - 08:12 AM

Jaz tem teorijam tezko verjamem, glede na smrtnost v rizicnih skupinah, to niso zdravi mlajsi ljudje. Razen ce je misljen sam potek bolezni, ki jo dejansko prebolijo, ampak mi ta primer prav ven tolce.
  • 0

― V. Van Gogh

#3931 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26177 posts

Posted 23 December 2020 - 08:15 AM

Jina, zakaj pa si ti mislila, da boš asimptomatsko prebolela? 

• 0

#3932 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19401 posts

Posted 23 December 2020 - 08:18 AM

Mi smo se zdaj cel oddelek brisali. Tako da bomo videli, kako bomo preživeli praznike. :) Je pa noro ogabno to, še zdaj me nos peče, fuj.

• 0

#3933 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 23 December 2020 - 08:18 AM

Zaradi starosti in ker nimam zdravstvenih tezav, ki bi vplivale na potek bolezni. Asimptomatsko v najboljsem primeru, mislila sem, da bo nekaj podobnega prehladu ali gripi. V bistvu mi je cudno, da je glede na mamino in tudi mozevo izpostavljenost v sluzbi nismo dobili prej.
  • 0

― V. Van Gogh

#3934 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17466 posts

Posted 23 December 2020 - 08:20 AM

Verjeto tako, ja. Saj vecina jih sploh ne umre v bolnici, tako da najbrz kar hitro grejo doma in se vec v domu. Ti "zdravi" se pa izmazejo, ampak traja. Imamo pa razlicna telesa. Enim nic ne pride do zivega, meni pa ze kos kruha skodi :D Tako kot vsi po desetletjih kajenja ne dobijo pljucnega raka.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3935 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 23 December 2020 - 08:58 AM

https://fb.watch/2yIwTPgPEA/
  • 0

― V. Van Gogh

#3936 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19401 posts

Posted 23 December 2020 - 08:59 AM

Tolk je star kot jaz... :cry1:

• 0

#3937 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27564 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 December 2020 - 09:44 AM

Jaz sem se vceraj slisala s sestricno, ki je zbolela konec novembra in ji ze ves december ciklira - v enem trenutku je boljse par dni in ze misli, da je na dobri poti k ozdravitvi, potem pa jo spet useka vrocina in gre navzdol. :o
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3938 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12080 posts

Posted 23 December 2020 - 10:08 AM

Kako si pa ti?

• 0

#3939 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27564 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 December 2020 - 10:26 AM

Ok, nobene vročine, nobenega glavobola (trkam na les milijonkrat, upam, da se ne bom zdaj jinxala), edino zelo praznoglavo se počutim, pa ful se hitro utrudim, par korakov po stanovanju in mi že razbija srce. In svetloba mi še vedno ne paše, pa sem oseba, ki ne mara neke pridušene svetlobe, polteme, itd., ampak moram imeti v prostoru vse luči prižgane, sicer se počutim slepo.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3940 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17132 posts

Posted 23 December 2020 - 12:21 PM

Jina kaj pa mami in oce, a sta ok?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users