SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 06 January 2022 - 02:14 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2022 - 05:03 PM
Za Ano Tavčar pa sem jaz dolgo mislila, da je starejša, pa je moj letnik.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 January 2022 - 03:21 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 January 2022 - 03:55 PM
meni je imela Zvezdana tudi dostikrat dobre teme. Malo drugačne.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 January 2022 - 04:03 PM
Posted 11 January 2022 - 02:51 PM
Posted 20 February 2022 - 10:03 AM
[Napoleon]
Posted 23 February 2022 - 09:15 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 February 2022 - 09:18 PM
Posted 23 February 2022 - 09:51 PM
bolj mimo mi je sama objava.
Razen za provocitat ljudi, je clanek res brezvezen. Ce res tako mislijo, se mi smilijo. Kaj je ze tista: ubogi na duhu 😁
Put A Kilt On It!
Posted 24 February 2022 - 06:58 AM
Meni je bolj zaskrbljujoče, da sta dva izmed teh učitelja v srednji šoli. Ta Krže je mene učil filozofijo. Sestra je včeraj rekla, da je njim pri pouku rekel, da je kontracepcija strup in bo poguba družbe oz nekaj podobnega. Če oni doma tako živijo in tako mislijo je eno, če pa on kaj podobnega omenja pri pouku (kar sicer ne bi smel, ampak pač se očitno vseeno dogaja), pa je druga zgodba. Če samo pri enem učencu te ideje padejo na plodna tla se to lahko nadaljuje.
[Napoleon]
Posted 24 February 2022 - 07:20 AM
Posted 24 February 2022 - 07:41 AM
Ogabno.
Posted 24 February 2022 - 08:23 AM
Je bil vedno poseben ja.
Posted 24 February 2022 - 08:33 AM
Skoda, da uredniki nimajo prevec velike kritike in dovoljujejo take objave. So kliki prevec vredni.
Mislim, da ravno take teme iščejo. Zdaj se vsi o tem pogovarjajo in se zgražajo. Verjetno so tudi sam prispevek zmontirali na način, da je vse zvenelo še toliko bolj senzacionalistično.
Namesto, da bi se recimo pogovarjali o oddaji, ki jo je pripravila RTV SLO v sodelovanju z drugimi televizijami o spolni vzgoji. To so oddaje, ki imajo dodano vrednost in mladim dajo možnost, da se tudi po varni poti seznanijo s spolnostjo:
https://skit.rtvslo....je-seksi/612092
https://skit.rtvslo....ismenost/613433 (tu sem se še jaz na moja stara leta seznanila kako klitoris dejansko izgleda )
Posted 24 February 2022 - 08:45 AM
Mah smo pogledale še Preverjeno, kjer imata zakonca Kerže nekaj več minutaže. Ženska reče nekaj v smislu, da ženske moramo biti služabnice doma in da moderne žene ne morejo dosti pričakovati od možev, ker živijo v nenehnem strahu da jih bodo zapustili, ona dva pa se seveda ne moreta ločiti. In da bi ženske morale nositi samo dolga krila, ker hlače negativno vplivajo na psihično zdravje žensk. Komično.
[Napoleon]
Posted 24 February 2022 - 08:48 AM
da ženske moramo biti služabnice doma in da moderne žene ne morejo dosti pričakovati od možev, ker živijo v nenehnem strahu da jih bodo zapustili
A se samo meni zdi, da je to precej kontradiktorno.
Po eni strani priznava, da je prisoten vsesplošen strah pred zapustitvijo, po drugi pa naj bodo še bolj odvisne od njih ... ker to bo spremenilo - kaj?
Oz. da gremo nazaj stoletje ali več, ko moški res ni zapustil žene in sta lahko igrala big happy family, zraven je pa lahko počel, kar je želel, ker je imel na vseh področjih premoč nad ženo, ona pa ni imela praktično nobene moči, razen da ga se stregla spredaj in zadaj in še noge razširira, kadar so si gospod zaželeli kaj bolj "domačega".
Put A Kilt On It!
Posted 24 February 2022 - 10:14 AM
Jaz sem to razumela v smislu, da nje mož ne more zapustiti, ker poročena v cerkvi, pred bogom, česar seveda človek ne more in ne sme ločiti.
Niti nisem razumela, da je namen spreminjanja položaja ženske. Mislim, da se ona niti ne počuti odvisno od moža oz zatirano. Njej je samoumevno da je rodila, da je doma, da je njena glavna vloga v življenju da je mama in žena. Pa ženska ima magisterij. Meni je vedno fascinantno, da so visoko izobraženi ljudje taki verski fanatiki.
To kar opisuješ, kako je bilo v preteklosti, bi pa nekateri moški še danes radi videli, da bi bilo tako ja.
Evo, članek, ki sem ga našla včeraj, o splavu, ki sta ga imela pred leti. Resda se nikoli nisem znašla v takem položaju, ampak se mi nekatere stvari vseeno zdijo bizarne.
[Napoleon]
Posted 12 March 2022 - 07:04 PM
Glih vceraj sva gledala, da je od zacetka vojne vrednost delnice ze padla za tretjino …
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users