Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#3921 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 June 2011 - 02:23 PM

OMG oops.gif oops.gif oops.gif

Nisem vedela, da mamo tudi Afriko letos, fak. Pa nisem vedela, da je kao prav obča geografija v poli, sem mislila, da jo morš samo "znat" toliko, da lažje napišeš odgovore za slovenijo in druge kontinente.

Še vseeno mislim, da bom naredila. Upam, da se ne motim laugh.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3922 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 June 2011 - 02:50 PM

Z geografijo je tako, bolj kot si neumen, lažje greš skozi. Res. Čim manj kompliciraj in ne uči se preveč, samo preleti učbenik in si zapomni slikice in kaj piše pod njimi in to je to, na maturi pa piši enostavne stavke, a jih logično poveži.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3923 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 June 2011 - 02:52 PM

Zvedla sem 5min pred pisanjem danes biggrin.gif
  • 0

#3924 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 07 June 2011 - 04:16 PM

Neytiri, kako je šla bio?

Jaz ful nimam občutka. Za prvo polo za 3 odgovore že vem, da sem zgrešila. Skrbi pa me za drugo. Pike se lahko takoj izgubijo. ermm.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3925 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 June 2011 - 11:29 AM

Geografija je šla ok glede na to, da sem se učila 30min zjutraj mogoče... Biologija naslednji dan pa precej klavrno down.gif

Geografija je šla ok glede na to, da sem se učila 30min zjutraj mogoče... Biologija naslednji dan pa precej klavrno down.gif
  • 0

#3926 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 09 June 2011 - 01:10 PM

Fizika... POLOM.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3927 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 09 June 2011 - 06:14 PM

a si jo tud ti imela? jaz prve pole nism skor nič znala, drugo na pov biggrin.gif
A si reševala uno nalogo s štromom? Bi rada vedela, koliko je bil nadomestni upor. Pa a se kaj spomneš iz prve pole, kako si odgovarjala? Ful bi mi pomagalo, če bi izvedela kakšen odgovor, da malo skalkuliram, ker nimam niti občutka, ali je za pozitivno smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#3928 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 12 June 2011 - 10:26 AM

Opa, zdaj šele vidim.
Enako, prvo sem kar ugibala pol odgovorov. cry.gif
Štroma pa nisem reševala, sem prve tri in zadnjo. Rezultatov se nič več ne spomnim, a četudi bi se jih, je najbrž pol narobe in nima smisla. laugh.gif cry.gif Upam na pozitivno tudi jaz.
  • 0

Bill Bullard

#3929 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 June 2011 - 10:50 PM

kdaj imate kaj ustne? jst hvalabogu začnem 18. in še to s slovenščino, pri kateri mi ustni ne odloča o 1ki ali 2ki, tako da imam več časa za hujša dva.

Nisem se še začela učit down.gif
  • 0

#3930 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 12 June 2011 - 11:02 PM

Kako pa to, da sta izbrali fiziko?

Mladič, jaz sem tudi imela prvo slovenščino, in to 18. laugh.gif Dobial listek 1. Janez Menart v originalu. ko je vsak verz drugačne oblike cry.gif laugh.gif (jaz sem pol 4. letnika prešpricala zahvaljujoč sejam dijaškega parlamenta in me ni bilo pri slovenščini in sem SLUČAJNO en dan prej prebrala to pesem, ki sem jo seveda takrat prvič videla, hb sem se spomnila zaporedja besed in verzov, ker tisto je bilo badbadbad) in 2. Dramatika slovenske moderne (iiiiin seveda sem jaz snov utegnila predelati DO moderne, ko sem prišla do naslova Slovenska moderna sem zaprla knjigo in si rekla, da grem spat, naslednji dan pa KABUM v faco). Ampak na koncu sem nekaj nakladala o idealih, da sem speljala profesorico na drugo pot (ampak je itak vedela, da nimam pojma in nabijam), ker sem se spomnila samo Hlapcev, haha.

Matematika je meni dvignila maturo za eno oceno, pa dobila sem normalen listek, angleščina pa je itak bila pasulj. thumbup.gif
  • 0
Pablo Picasso

#3931 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 June 2011 - 08:31 AM

Jaz sem ravnokar klicala bivšega razrednika, ker zadnjič, ko smo pisali matematiko, še ni bilo objavljenega razporeda. Je rekel, da me pokliče nazaj ker pišejo kontrolko biggrin.gif (tip se je vedno javljal, pa tut če je bil na najresnejših sestankih) haha
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3932 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 June 2011 - 10:32 AM

Coco, jst nimam niti 2 učbenikov za književnost (sem imela pred testi vedno probleme s tem, s kje naj se učim), 3/4 pesmi, del sploh prebrala nikoli nisem. Slovenščina je bila tako za zraven v šoli oops.gif . In ja, si verjetno sploh ne predstavljam, kok bom tam debelo gledala laugh.gif .

• 0

#3933 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 13 June 2011 - 10:41 AM

UČIT SE ZAČNI! Jaz imam tudi danes plan. biggrin.gif Prvi ustni imam tudi 18., le da matematiko.

S fiziko sem se za*ebala, pač vzela sem jo, ker bo tudi na medicini, ampak dejansko je nikoli nisem imela 5, in bi veliko bolje prišla skozi s sociologijo. Hja, prepozno s tem.
  • 0

Bill Bullard

#3934 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 13 June 2011 - 10:51 AM

QUOTE(Coco* @ 13. 6. 2011 - 0:02) View Post

Kako pa to, da sta izbrali fiziko?
Mladič, jaz sem tudi imela prvo slovenščino, in to 18. laugh.gif Dobial listek 1. Janez Menart v originalu. ko je vsak verz drugačne oblike cry.gif laugh.gif (jaz sem pol 4. letnika prešpricala zahvaljujoč sejam dijaškega parlamenta in me ni bilo pri slovenščini in sem SLUČAJNO en dan prej prebrala to pesem, ki sem jo seveda takrat prvič videla, hb sem se spomnila zaporedja besed in verzov, ker tisto je bilo badbadbad) in 2. Dramatika slovenske moderne (iiiiin seveda sem jaz snov utegnila predelati DO moderne, ko sem prišla do naslova Slovenska moderna sem zaprla knjigo in si rekla, da grem spat, naslednji dan pa KABUM v faco). Ampak na koncu sem nekaj nakladala o idealih, da sem speljala profesorico na drugo pot (ampak je itak vedela, da nimam pojma in nabijam), ker sem se spomnila samo Hlapcev, haha.

Hahahaha, a si mela Croquis? Jst sem isti listek potegnila laugh.gif Pa sem ga na srečo obvladala, bil mi je pisan na kožo, ful sem bila srečna. Sem se bala kakšne Antigone in tistih najpoznejših pesmi oz. zgodb.

Oh, takoj bi se šla to še enkrat učit, kok je bilo fajn, pa z našo profesorico za slovenščino sva se vedno tok fajn pogovarjali. happy.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3935 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 June 2011 - 11:02 AM

Evo, sem zvedela: 22.6. ob 14 uri mam matematko smile.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3936 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 June 2011 - 11:10 AM

Uf, jaz sem slovo razturala. thumbup.gif Sem blestela že vsa 4 leta, tud za maturo sem se ful dobro pripravila za ustne in sem dobila Kafko (Preobrazba). Par dni po tem sem tud spoznala svojga fanta in smo se neki menli o maturi pa je on isto to dobil (samo da nič ni znal laugh.gif , sva pa tud celo maturo oba pisala enako, sva mela enako število točk haha). Grozljiva mi je bila pa matematika, ostalo je šlo brez problemov skoz. Najbolj sem se pa bala (poleg matematike jasno) nemščine, da ne bom znala niiič povedat, pa je bilo potem res lahko. Sem še tako dobro temo dobila (Essen und Trinken biggrin.gif).

• 0

#3937 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 June 2011 - 11:14 AM

QUOTE(Nincha @ 13. 6. 2011 - 11:51) View Post

Hahahaha, a si mela Croquis? Jst sem isti listek potegnila laugh.gif Pa sem ga na srečo obvladala, bil mi je pisan na kožo, ful sem bila srečna. Sem se bala kakšne Antigone in tistih najpoznejših pesmi oz. zgodb.

Oh, takoj bi se šla to še enkrat učit, kok je bilo fajn, pa z našo profesorico za slovenščino sva se vedno tok fajn pogovarjali. happy.gif

aja, croquis je to. to bi pa celo znala biggrin.gif
  • 0

#3938 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 13 June 2011 - 03:05 PM

QUOTE(Nincha @ 13. 6. 2011 - 11:51) View Post

Jaaa, Kroki je bil, tisti njegov polit viski al konjak al kaj že, in hišica in drevo in dvorišče in natakar, aaa. laugh.gif Ne, sej pol sem pesem sproti ful dobro analizirala, ker mi je to šlo vedno od rok, samo tista dramatika, baaaaaaŁŁŁaaa. Pa najbolj mi je šlo na živce to, da sem DO moderne VSEEEE predelala v nulo, pri Salomi (še zdaj znam cele odlomke na pamet, ker sem jo toliko krat prebrala pred spanjem, ko smo jo obravali v 3. letniku, ker mi je bila tako huda oops.gif ) sem se ustavila in si mislila, ah od tu naprej pa ja ne bom dobila. In valda, dobim. slap.gif Sej na koncu sem se tako dobro zvekla ven, da sem dobila vse možne, mene je kap, ko sem izvedela za rezultate, pa ta profesorica me drugače ful ni marala.

Fak, še zdej se točno spomnem vsakega vprašanje pri ostalih listkih, še za matematiko in angleščino vem (pri angleščini sem dobila tisti listek Marriage in pa Fashion, lol, sem toliko govorila, da so se profesorice na koncu samo začele smejat. Aja, pa jaz sploh nisem vedela, da bo knjiga zraven, tisto 3. vprašanje sem dobila odlomek iz Kečerja, pa tako se počasi v easy pripravljam na prvi dve vprašanji, in imam še minuto, pa tko gledam v zrak in mi ostane še par sekund za pripravo in tako vprašam 'A ta odlomek dobim pri vas, pa ga preberem in analiziram al kako?', pa me prof. pogleda 'Aam, knjiga je zraven tebe, 10 cm od tvoje roke', jaz pa samo AAAaAAaa, FAKŠITFAK, sej ga sploh nisem prebrala. ohmy.gif Pol sem samo odprla knjigo na tej strani, hb je bilo nekaj z začetka, ko Holden sreča tisto mamo od sošolca na vlaku, do tam sem prebrala knjigo, pol pa sem ji odgovorila in je bilo kul). laugh.gif

• 0
Pablo Picasso

#3939 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 18 June 2011 - 10:01 AM

Danes sem imela ustno od slovenščine,polom sad.gif dobila sem lih obdobje realizma ki si ga nisem pogledala, in to oba vprašanja-obdobje in delo in še to oba listka tako da mi je šlo res slabo :/ a je možno da zaradi tega ne naredim slovenščine? jezik mi je šel dobro,za esej pa nimam občutka,pisala sem po navodilih..hjoj :/
  • 0

#3940 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 June 2011 - 10:17 AM

Ko smo mi pisali esej, so rekli da smo VSI popolnoma falil. rolleyes.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users