Mogoče bi potem celo imela joške . Meni so uplahnili skupaj z ostalo maščobo

Kontracepcijske tablete
Posted 01 February 2013 - 06:08 PM
Posted 01 February 2013 - 06:19 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 February 2013 - 07:19 PM
Saj vem, ampak kondomi ne zatajijo kar tako.
Ja, jaz tudi ne razumem od kje nekaterim tak strah pred kondomi. Saj marsikomu kdaj poči, ampak to se zgodi 1x, ne pa kar non stop. Če jih pravilno uporabljaš, nima kaj bit.
Midva sva imela takrat s fantom ful razgreto debato na to temo (jaz (in mami) za, on proti), ceprav sem jih morala zacet jemat it razlogov, ki (vsaj na zacetku) niso nic imeli z zascito. Takrat je bilo prvic in zadnjic, da sem ga videla jokat, sem bila kar malo v soku.
To se mi zdi pa res pohvalno. Večina moških se namreč požvižga na stranske učinke, ki jih ima ženska zaradi KT. Važno, da je njim fajn.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 February 2013 - 08:14 PM
Meni tudi fant ne bi pustil, da jih jemljem, sva se precej o tem pogovarjala. Saj konec koncev nekateri stranski učinki zadevajo tudi njega.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 February 2013 - 08:36 PM
Pol ga zate sploh ne skrbi, ampak sam za njegova jajca.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 February 2013 - 08:41 PM
Sigurno.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2013 - 11:24 AM
Samo kaj, ko Diane 35 niso edine...no nekje je treba začet. Je pa pohvalno, da bodo ukrepali.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 14 February 2013 - 12:52 PM
Hm, jaz moram samo povedta, da moje M še vedno ni - danes je 33. dan, pred tabletkami sem jih mela na 25 dni. Torej se je očitno tut mojemu telesu precej zmešalo in bom rabila nekaj časa, da se vse skupaj poštima.
After all this time?
Always.
Posted 25 February 2013 - 07:54 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 27 February 2013 - 09:38 AM
pomojem variira.
Jaz sem imela včasih 166 cm in 51 kg in je blo ok, zdaj sem 4 cm višja in sem še nedavno imela 48 kg.
Zdaj ciljam na ene 53,54.
Pol bom pa vidla kako je. Itak se pa talo ful boljše počutim, brez luknje v trebuhu.
ma ni to od tega. Jaz sem imela 178cm in 53kg, pa sem imela vedno redno kot urca. Če si pač naravno suha, si suha, nimaš kaj. Moraš biti pa res BESNO presuha (kar ti tudi slučajno nisi), da ti začne M izostajat iz tega razloga.
Jaz sem pa včeraj doživela tak hladen tuš, da še danes nisem prišla k sebi.
Včeraj sem bila cel dan na UKC po raznih pregledih pred operacijo in med tem, ko sem imela ginekološki pregled (celo štorijo razložim v šanku, ker je bila res "zanimiva" izkušnja), je v ordinacijo prišla "gazda" in pogleda moje izvide in še izvide od prejšnje operacije in samo zabrusi "zakaj nisem na KT". In jaz nazaj, da glede na to, da sem bila na umetni oploditvi, ne vidim najmanjšega razloga, da bi jih jemala. Poleg tega sem ji povedala, da sem imela tudi nemalo problemov s hormoni po prenehanju in da je bila kar precej neprijetna izkušnja.
In mi je precej arogantno odvrnila, če se mi zdi, da zdaj pa nimam problemov (sakrkastičo seveda) In da če bi jih jemala, da bi se mi možnost za ponovitev drastično zmanjšala ... istočasno pa menda KT tudi zelo zmanjšajo možnost raka na maternici in jajčnikih ... pa še nekaj drugih razlogov je dodala (pač manj splavov, izven maternih nosečnosti in podobno)
Skratka ona je KT opisala kot čudežno tabletko, ki bi rešila moj problem (ponavljanje cist na jajčnikih) in seveda ne bi bilo več treba hodit na operacije.
In zdaj sem čisto zbegana. Ker med samim jemanjem KT dejansko nisem čutila nobenih stranskih učinkov (imela sem Diane), le ko sem jih nehala, je bila pa kar nekaj stranskih učinkov (veliko mozoljev, besno izpadanje las,...)
In je pač komentirala, da bi ona na mojem mestu jih jemala "vse življenje" in da čisto preveč beremo razne forume, zdravnikom pa nihče več ne zaupa in da slišimo/preberemo samo kar nam paše. Da se vsi vozimo z avtom, kljub temu, da se zadevamo koliko je prometnih nesreč. Pri tabletah pa vsi delamo paniko, ko se 1:10000000 zgodi, da so kakšni večji stranski učinki. Nikoli pa ne pomislimo koliko je pa zaradi istih KT manj rakovih obolenj, koliko manj operacij....
In ko sem rekla, da mi ni všeč ideja, da bi morala neke tablete jest "celo življenje" mi je pa spet rekla, da če bi imela visok pritisk, jih tudi ne bi.
In zdaj res nimam pojma kaj naj naredim.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 February 2013 - 09:51 AM
Kami, sebe poslušaj. Jaz jemljem tabletke (Logest) že res res dolgo časa (verjetno kar preveč) in sem imela že 3 operacije zaradi ciste, ena cista je pa sama počila od sebe. Tako, da ne vidim povezave z njeno trditvijo, da se naj pa ciste ne bi ponavljale.
Posted 27 February 2013 - 10:13 AM
Meni se zdi, da ginekologi ful vsiljujejo te tabletke, jaz sem bila zadnjič na pregledu, pa mi jih je 2x ponudil, ne da bi jaz sploh karkoli v to smer nakazovala, pa ko sem rekla, da sem imela M nazadnje za novo leto, je bil odziv, da če bi jemala tabletke, bi pa lahko prestavla. Ful reklame mi je delal, no. Ima pa itak vsaka stvar pluse in minuse, vedet itak ne moreš, tako da ti ostane samo, da sama raziščeš in presodiš, čemu verjameš.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 February 2013 - 11:56 AM
^ meni je znanka, ki ima sestro ginekologinjo, povedala, da dobijo ginekologi nagrade, glede na določeno število žensk, katerim predpišejo tabletke. Iz strani proizvajalca tabletk seveda. Včasih so te nagrade v obliki denarja, drugič gre za kakšne plačane počitnice, potovanja...
Enako je tudi pri ostalih zdravnikih.
Ne bom pa rekla, da je čisto povsod tako - ker tega ne vem.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 27 February 2013 - 12:39 PM
Jaz tega ne verjamem. To je potem podkupnina, kar pa je kaznivo.
Posted 27 February 2013 - 12:47 PM
Jaz sem samo napisala, kar je znanka izvedela iz prve roke. Se mi pa ne zdi nič čudnega, ker je danes že vse skorumpirano.
Baje je neka luknja v zakonu... ne gre za podkupnino, ampak "nagrado za uspešno promocijo".
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 27 February 2013 - 01:15 PM
.
Posted 27 February 2013 - 08:16 PM
Jaz tega ne verjamem.
To je potem podkupnina, kar pa je kaznivo.
Jaz tudi ne; a sva res midve taki "naivki", hehehe?
Posted 28 February 2013 - 08:35 AM
Eni dol iz tabletk jaz pa po dveh letih ponovno na kontracepciji. Vzela sem sicer obroček ne tabletk,
Tako sem se odločila, ker sem imela pred enim mesecem splav in kot je Nincha rekla, raje potrpim zmanjšan libido, kot pa stalno skrb, da se kaj prijelo.(ful sva pazila, da mu ne pride vame pa 4 leta ni bilo nič, letos pa...tak da nikoli ne veš!) Sicer pa sem ugotovila, da tabletke niso imele nekega negativnega vpliva na mene. Upam pa na izboljšavo kože....
Posted 28 February 2013 - 09:15 AM
Si mela kakšne psihične probleme po tem? Koliko tednov je pa bilo takrat, če ti ni preveč neprijetno pisat o tem? :/
Posted 28 February 2013 - 10:01 AM
5 tednov.(štejejo pa te tedne od začetka zadnje menstruacije, tako da koliko je bil zarodek DEJANSKO star ne vem)
Nisem mela nobenih psihičnih težav v smislu žalovanja, sploh ne, bolj vsa tista živčna vojna, skakanje po bolnicah, ginekologih, polno neke birokracije,...pa eni ne delajo ob sredah, drugi delajo samo do srede, jaz se pa hotla, da gre to čimprej ven, ne pa da raste v meni...odločila sem se pa za splav s tabletami.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users