Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#3901 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 June 2011 - 04:10 PM

jst sm ene 2, 3 čist prav rešila, ostalo bluzila na polno, kje še tega nisem znala prav veliko, tko da ne vem, nimam občutka in sploh nočem razmišljat o tem... ker je komot 1... upam, da se bom za ustne fajn naučila in da bo nekak.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3902 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 04 June 2011 - 05:36 PM

mi smo malo primerjali med sabo. narobe imam drugi del kombinatorike in naloga z elipso. glede vektorjev še ne vem, ker jih ni noben drug rešil. ostalo imam prav. mislim, da bo 4, še ustne se moram naučit! smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#3903 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 04 June 2011 - 05:57 PM

Jej jej, kombinatoriko ste imeli in vektorje? Edini snovi k jih nisem nikakor hotla imeti na maturi in tako je tudi bilo smile.gif
  • 0

#3904 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 04 June 2011 - 07:05 PM

Jaz sem pa imela srečo. Včeraj sem se vektorje v NULO naučila (ker jih prej nisem v redu znala), pa integrale tudi in ravno to je bilo noter. Nasplošno moram reči, da sem imela srečo in pri kemiji in pri matematiki, da sem se naučila dobro ravno tiste stvari, ki so šle v podrobnosti. Razen elipse, seveda biggrin.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

• Guests

Posted 04 June 2011 - 07:23 PM

QUOTE(ananas @ 4. 6. 2011 - 16:57) View Post

Jej jej, kombinatoriko ste imeli in vektorje? Edini snovi k jih nisem nikakor hotla imeti na maturi in tako je tudi bilo smile.gif

Meni so bili pa vektorji vedno ena bolj priljubljenih snovi. Sem pa sovražila logaritme in se jih tudi za maturo nisem naučila in pustila dve nalogi z njimi pač prazni, potem sem imela pa še to srečo, da sem na ustnem dobila ravno logaritne. Mater! smile.gif

QUOTE(Jinadaze @ 3. 6. 2011 - 21:25) View Post

Enako, kamen se mi je odvalil od srca, ko sem maturo opravila in šla na faks.
Srečno jutri!

Meni je bla matematika sicer ok, oz nisem imela problemov z njo, ČE sem se spravla za zvezek, ampak ker mi je v srednji šoli šlo po glavi vse drugo kot učenje, sem se bolj poredko. In ko sem bla že na faksu, se mi je prvi dve leti vsake toliko časa sanjalo, da sem še v srednji šoli, da ful špricam matematiko in da ne bom mogla končat šole, ker bom mela preveč neopravičenih ur in ker bo preveč snovi za naučit se za maturo. Prave more. biggrin.gif

• 0

#3906 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 04 June 2011 - 08:57 PM

Obožujem logaritme, potence, integrale, limite, odvode, geometrijo, funkcije... Kombinatorike in vektorjev pa res ne biggrin.gif Vektorji so mi kar neki. Pri kombinatoriki pa moram preveč mislit. laugh.gif
  • 0

#3907 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 10:00 AM

Men so bli vektorji tudi všeč! Samo zdaj na maturi se seveda nisem mogla spomnit enačbe in sem namesto cosinusa tangens napisala, tako da mam še tisto narobe, kar sem mislila, da je prav, ker sem po takem vso rešila.

• 0

#3908 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 June 2011 - 10:28 AM

Jaz sem na maturi nalogo z vektorji totalno zafrknila, sem bila TAKO jezna nase, ker sem jih znala sicer, pa sem se čisto zmešala. Bi drugače imela matematiko na maturi 5, ah.
  • 0

#3909 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 10:39 AM

Tiste, ki ste mele maturo zdaj:

A je bila slučajno kakšna naloga, pri kateri si si lahko s priloženimi formulami pomagal??? Ker jst sm pozabila nanje (oz. če tako dele iz glave pomislim, jih sploh videla nisem hmm.gif ) in samo upam, da ni blo česa takega ohmy.gif oops.gif cry.gif
  • 0

#3910 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 June 2011 - 10:41 AM

Jaz tut unih formul lani nisem nič uporabljala. laugh.gif So večinoma same neuporabne gor. down.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3911 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 June 2011 - 10:44 AM

Ne spomnim se.

Maturo sem pisala 2 leti nazaj, pa se spomnim ravno toliko, kot če bi jo vsaj 5, LOL.
  • 0

#3912 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 June 2011 - 10:45 AM

Jaz nisem tistih formul uporabljala, ker itak nisem nič znala rešit. biggrin.gif Tak da tut če bi ble uporabne mi nič ne bi pomagale. POLOMIJA sad.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3913 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 10:47 AM

Kako to misliš, da nič nisi znala, če pa si nardila? mad.gif
  • 0

#3914 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 June 2011 - 10:50 AM

Res nisem znala. Ene par nalog sem rešila, ostalo pa bluzla na polno. Pisala pa sem 43% (mislim, da je bil kriterij za 2 spuščen na 41%). LOL res!!! Totalna nula. Učila sem se zadnji dan par ur. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3915 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 05 June 2011 - 10:53 AM

Jaz tistega lista nisem nič rabila. V glavnem sem vse formule znala na pamet.
  • 0

#3916 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 11:17 AM

Jst bi bla presrečna, če bi tko tud pri nas kriterij znižali biggrin.gif
  • 0

#3917 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 05 June 2011 - 12:16 PM

Jaz tudi nisem uporabljala nič formul. Ne na OV in ne na VN. Mislim pa, da je bila na listu napisana enačba za s = a/2 + b/2 + c/2, ki jo rabiš tudi za izračun ploščine trikotnika s podanimi stranicami. Samo te naloge nisem uspela rešit do konca cry.gif
Nalogo z vektorji sem pa na srečo znala, je bila lahka. Upam na vsaj 6 pik skupno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3918 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 05 June 2011 - 12:57 PM

Hehe, Ana, jaz sem tudi imela tako nekako. wacko.gif laugh.gif
Neytiri, skoraj ziher ga bojo tudi vam znižali. Se mi zdi, da ga morajo vsako leto. biggrin.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#3919 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 03:03 PM

Ker če bi ga recimo na 41, tako kot je bilo lani in če bi dobila na ustnem 10 ali 10+ pik, potem bi pa že skoraj 100% moglo bit za dve.

Sej včasih sem ful računala na to gausovo krivuljo in kako bodo procenti za 2 nizki, samo vbistvu se potem izkaže, da je ponavadi vseeno meja 50% down.gif
  • 0

#3920 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 June 2011 - 05:53 PM

Ok, saj se ne spomnim, če je blo glih 41% .. blo je nekje med 41 in 45%, možno ta tudi 43.. jaz sem pa imela dva procenta več.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users