Naredila sem rižoto z lisičkami, korenjem ipd... In naredila preslano. Kako bi lahko nevtralizirala?

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 04 October 2016 - 01:42 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 October 2016 - 01:47 PM
Baje pomaga če daš kuhati zraven krompir, da nase povleče sol.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 October 2016 - 01:58 PM
To sem pa že slišala... še nikoli preizkusila. Mogoče to bolj za kake juhe velja, to, kar je riž vpil, je pomoje damage done already... Dvojno sem solila po pomoti... Hvala vseeno.
Sem dala kuhat še mal ajdove kaše pa bom dala par žlic v rižoto, ko se skuha.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 08 October 2016 - 04:35 PM
Posted 08 October 2016 - 05:03 PM
Nikoli.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2016 - 08:55 PM
Posted 08 October 2016 - 11:07 PM
― V. Van Gogh
Posted 10 October 2016 - 08:19 AM
A se vsak blender odpre tudi spodaj? Jaz imam enega "novega" (navodila sem seveda vrgla stran), ki ga nikakor ne morem odpret, se matram in matram. Če kateri pomaga: Guzzini, imeli so jih na pike na Petrolu oz. OMVju.
Posted 22 November 2016 - 09:04 AM
TA recept sem našla in mi izgleda zanimiv. Ni mi pa jasno, ali je potrebno polento prej ohladit, predno dodaš jajc in parmezan ali ne. Se bojim, da bo v vroči polenti jajc takoj zakrknil.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 November 2016 - 05:05 PM
Pomoje v vročo polento na hitro vmešaš jajce, da dobiš gladko maso. Če jo ohladiš, se ga ne bo dalo več vmešati, zmes ne bo homogena in se je ne bo dalo oblikovati.
Ima katera preverjeno dober recept za čips iz sladkega krompirja? Rada bi naredila čisto tankega in narezanega na trakove, ne kolobarje.
― V. Van Gogh
Posted 22 November 2016 - 05:54 PM
Nimam recepta, nisem nikoli delala, ampak z lupilcem za krompir bi dobila tako tanke rezine?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 November 2016 - 06:06 PM
Ja, pomoje tudi. Bi ga pa raje naredila v pečici kot ocvrla. Pa primerno začinila, zato me zanima, če ga je že katera delala.
― V. Van Gogh
Posted 22 November 2016 - 08:22 PM
S pečenjem nikoli ne boš dobila tiste prave hrustljavosti po moje...
Posted 22 November 2016 - 08:31 PM
Ni nujno, midva tudi pomfri pečeva v pečici in pride ful hrustljav.
― V. Van Gogh
Posted 22 November 2016 - 08:34 PM
Samo moraš vseeno dati nekaj maščobe, ne? Kako ga pripravita?
Posted 22 November 2016 - 08:41 PM
Čisto malo. Mora biti tisti, ki je prav za peko (ne vem, kako se imenuje, je rumen in kompaktnejši), potem pa ga samo narežeš na rezine, običajne za pomfri (raje bolj tanke kot predebele) in razporediš po naoljenem pekaču. Rezine naj se ne dotikajo preveč, da nastane hrustljava skorjica. Posoliš in pečeš na 200. Jaz rada dam gor še strt česen.
― V. Van Gogh
Posted 22 November 2016 - 09:24 PM
Menda se tudi airfryer dost fajn obnese pri "suhem cvrtju", ampak osebno z njim nimam izkusenj. Za tanke rezine bi bila najbolj fajn kaksna mandolinca, za pecenje v pecici pa ne bi vedela ... nekako sumim, da bi dobila ful malo cipsa ven v eni rundi, in da bi znal cel vecer porabit v kuhinji, da bi imel dovolj za prigrizek/del obroka.
Posted 21 December 2016 - 11:07 PM
In ali se morda spremeni razmerje?
Zadnjic sem delala s cokolado in je prisla zadeva precej drugacnega okusa, kot zdaj s kakavom.
Put A Kilt On It!
Posted 21 December 2016 - 11:21 PM
Pablo Picasso
Posted 22 December 2016 - 08:25 AM
meni se pa zdi, da je pregrenko prišlo
moram danes še ene naredit
Put A Kilt On It!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users