Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3901 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 31 January 2013 - 12:44 AM

En teden vsak dan, 3-4x po ene 15min. Vsaj predvidevam, da je bilo to krivo, drugega ni melo kaj za bit. Mogoce se klor iz bazena.
  • 0

After all this time?

Always.

#3902 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 31 January 2013 - 08:33 AM

Bolj kot berem to temo in temo o KT sem vesela, da se nisem odločila za tabletke. Skoraj sem na rit padla, ko mi je od fanta mama razlagala da je Diane, in da so te najbolj blage kaj jih sploh je. Si ni dala dopovedat nasprotno in sem opustila trud. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3903 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 31 January 2013 - 09:05 AM

Diane so najbolj močne in ne najbolj blage :lol:

• 0

#3904 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 31 January 2013 - 10:47 AM

Exactly. Ampak vec kot povedat takih stvari itak ne mores, potem si pa ze vsak sam narise pri sebi sliko, ki jo hoce videt.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3905 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 31 January 2013 - 11:01 AM

Moja odisejada s KT se je tudi danes končala, jemala sem Cerazette in to celih 10 dni. So kao najšibkejše, ker vsebujejo samo progestagen. Sicer ne predvidevajo menstruacije, ampak samo neko šibkejšo krvavitev v prvih mesecih. No, danes ponoči sem tako krvavela, da je kljub vložku nastala dobesedno luža v postelji, ful sem se prestrašila res. Potem sem pa še seveda mojega poslušala, ker mi je cel čas prepričeval naj jih sploh ne jemljem. Ni to za mene. Kombiniranih tabletk pa v bistvu ne smem, oziroma so precej tvegane zame...tako, da sem zaključila s KT. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3906 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 31 January 2013 - 11:02 AM

Jaz sem bila samo  :shock:, ji prijazno poskušala dopovedat, da je ravno kontra pa se ni dala. Potem sem obupala in jo pustila v svojem prepričanju. Itak sem čakala, kdaj bo udarila na karto kaj pa jaz vem, ko nikoli nisem jedla tablet. Da ne omenjam, da je na začetku hotela imeti pogovor z mano, zakaj ne jem tabletk, pa jo je fant pametno odvrnil od te namere, ki se ne bi končala dobro. :D

• 0

[Napoleon]

#3907 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 31 January 2013 - 11:10 AM

Midva sva imela takrat s fantom ful razgreto debato na to temo (jaz (in mami) za, on proti), ceprav sem jih morala zacet jemat it razlogov, ki (vsaj na zacetku) niso nic imeli z zascito. Takrat je bilo prvic in zadnjic, da sem ga videla jokat, sem bila kar malo v soku.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3908 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 31 January 2013 - 11:13 AM

Jaz o tem s fantom niti nisem kaj preveč debatirala. Povedala sem mu, da jih ne bom jemala, naštela razloge, in da se bo moral navaditi na kondome. Take it, ali pa si poišči drugo punco. :D Je potem videl, da niso tako strašni ti kondomi. 

• 0

[Napoleon]

#3909 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 31 January 2013 - 11:20 AM

Jaz se kesam, da sem jih sploh jemala eno leto. Na začetku je bil v bistvu bolj fant za to, da jih začnem jemat, jaz niti nisem bila še pri ginekologu takrat. Pa vse moje sošolke so jih jemale, ful je razširjena ta oblika kontracepcije. Po enem letu sem bila sita tega in so se mi začele zelo upirat, pa tudi mama ni bila najbolj navdušena nad tem, da jih jemljem. Jaz nisem niti ginekologinji sporočila, ampak sem kar končala, nisem šla več po recept. 

Sploh nama nič ne manjka zdaj, za vsak slučaj imava kondome.

• 0

#3910 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 January 2013 - 11:21 AM

Jaz sem jih tudi jemala, ker so jih pač vse prijateljice, nekako je bilo najlažje in tudi zastonj. Če bi imela takrat to znanje, ki ga imam takrat, jih seveda niti začela ne bi.

Tudi informacije niso bile tako dosegljive.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3911 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 31 January 2013 - 11:27 AM

Drzi. Jaz sem po enem letu jemanja Diane jih hotela zamenjat za nekaj milejsega, pa sem se na koncu odlocila, da sploh cisto neham s tem. Sem v soli (takrat 2. ali 3. letnik) vprasala, ce jemlje katera Logest, je slo kar nekaj rok v luft, in sem tiste 3 skatlice dala dalje (ce si ze na tabletkah je vedno fajn met rezervo) in je to bilo to. 

• 0

#3912 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 January 2013 - 11:31 AM

Koliko casa pa naj bi telo potrebovalo, da vzpostavi nazaj svoje ravnovesje in izloci vse snovi po jemanju vec kot 6 let? Najbrz vsaj kaksno leto?

Meni naceloma odgovarja hormonska kontracepcija (obrocek), mogoce bi pa vseeno bil cas, da preneham in se neham tolazit z 'blazjimi stranskimi ucinki' vs '100% zascita'. Vmes sem enkrat nehala z jemanjem za kaksne 3 mesece pa ni bilo nic posebnega, nobenega izbruha ali izboljsanja pocutja, vse po starem naprej.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3913 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 31 January 2013 - 11:35 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3914 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 January 2013 - 11:43 AM

Jaz bi rekla, da ni od ITM, ne vem no, ali pa varira od ženske do ženske, najbrž. Jaz sem konstantno že praktično cel lajf pod ITM-jem (malo) in imam menstro normalno od 8. razreda dalje vsaki mesec. :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3915 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 January 2013 - 11:44 AM

Fiona, jaz nisem nikoli jemala KT, že par let imam normalen ITM pa imam še vedno nenormalna nihanja med ciklusi (kontra Sarah torej). 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#3916 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 31 January 2013 - 01:13 PM

Jaz bi rekla, da ni od ITM, ne vem no, ali pa varira od ženske do ženske, najbrž. Jaz sem konstantno že praktično cel lajf pod ITM-jem (malo) in imam menstro normalno od 8. razreda dalje vsaki mesec. :D

Enako jaz. Ko še nisem bila na KT sem imela redno m. ves čas, pa sem bila konkretno pod ITM.

• 0
Viens, reste ici!

#3917 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 31 January 2013 - 01:47 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3918 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 31 January 2013 - 01:48 PM

Meni je ta ITM bullshit. Meni še vedno kaže da sem pod optimalno telesno težo, pa sem daaaleč od tega. :) Čisto normalna sem, še shujšala bi lahko pa bi bila normalna. Tako da ja, jaz na to nič ne dam.

• 0
Viens, reste ici!

#3919 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 31 January 2013 - 02:38 PM

Meni se zdi glede tega se najbolj realen un merilnik, ki ga je Ora lepila - glede na obseg zapestja. Sem pa jaz mela tut sam 45kg ene 3 leta in cisto normalno M - na 25 dni.
  • 0

After all this time?

Always.

#3920 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 01 February 2013 - 08:25 AM

Ma po tem od ore bi jaz mogla met 57 kil :lol:

to je še 3 kile več kot kao normalen itm.

mam obseg zapestja 15.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users