SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 22 November 2021 - 08:26 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 November 2021 - 09:09 PM

Pablo Picasso
Posted 22 November 2021 - 09:18 PM
Posted 22 November 2021 - 10:03 PM

Posted 23 November 2021 - 07:03 AM
Jaz sploh ne morem verjeti no. Na faksu so bile njegova dela alfa in omega za zgodovino Slov. dežel zg. novega veka in sem ga vedno imela v mislih kot nekega strašno pametnega in sposobnega človeka. Samo gledam in se čudim nad njegovim ministrovanjem.
[Napoleon]
Posted 23 November 2021 - 08:13 AM
Posted 23 November 2021 - 06:04 PM
https://www.rtvslo.s...iloznost/602314
Kako se spreneveda. Ne vem, a se na samem taki ljudje kaj sramujejo sami sebe?
Posted 23 November 2021 - 09:25 PM
Predvidevam, da je višina kazni posledica dogovora o priznanju krivde. Pri tem so (predvidevam) upoštevali dejstvo, da zavarovalnine dejansko še nista pridobila in pa dejstvo, da je punca trajno zaznamovana s svojim dejanjem. Se mi pa zdi, da je za vse to že rahlo pozno. Ne vem, zakaj se je tožilstvo vseeno s tem strinjalo, ker postopek je tik pred koncem in nastali so že konkretni sodni stroški. Te bosta sicer morala poravnati obsojena, sam dvomim, da imata kaj (prikazanega) premoženja.
Mogoče še je tožilstvo strinjalo s tem, ker so predvidevali, da bi težko dobili tisto primerno truplo za izvajanje poskusa žaganja in na koncu mogoče sploh ne bi bila spoznana za kriva? To mi je edino padlo na pamet, hmm.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 November 2021 - 09:28 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 November 2021 - 11:20 PM
Bolano. Priznam, da še nisem slišala, da bi kdo to delal. Česa vse se ne spomnijo res.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 November 2021 - 08:11 AM
Pa očitno so se že razmnožili, tako da bo ta genialnost šla naprej.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 November 2021 - 08:30 AM
Pablo Picasso
Posted 26 November 2021 - 08:16 AM
Kar se tiče Simonitija zgodovinarja, mi je skos šla v nos blutundbodnovska koncepcija zgodovine. Ta ideološka pozicija, točneje družbena reprezentacija, je pri nas zavarovana z enormno politično močjo, zato nobena analitska introspekcija v družbene procese nima šanse, da se zasidra v zgodovinski znanosti. Ne čudi me, da je njen zagovornik tudi Simoniti, saj drugače ne bi mogle biti minister (za kulturo). Če ke temu dodam še njegovo naduto obnašanje, lastno janševikom v sedlu politike in družbe, hočem imeti kiblo za bruhanje. Na žalost nimamo politične stranke, ki ne bi oblasti dojemala kot možnost, da se omasti klientela in politiki. Mediji na tej sceni niso čisto korektni: v zgodbi o Drami pogrešam vprašanje, kaj se dogaja z investicijo, ker so objavljene številke in razlike med njimi alarmantne. Kot navaden državljan, ki je oddaljen tudi od korita informacij, sumim, da je tudi tu po sredi kraja javnega denarja. Direktorje namreč nastavlja kulturniška mafija in vsak mora plačati. Tako ali drugače: z angažiranjem PR agencij za meglene usluge, ki se plačujejo pavšalno z rednimi nakazili, z najemanjem točno določenih izvajalcev del, in podobno. Mislim, da tudi v tem primeru državljani nismo zvedeli več kakor polresnice, na osnovi katerih nikogar ne moreš obdolžiti laži.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 26 November 2021 - 11:28 AM
Samobor pojasni razlike v številkah: https://www.rtvslo.s...oj-resor/602651
Simoniti je v Odmevih navedel vrsto številk, ki se, kot pravi Samobor, sicer res pojavljajo v dokumentacijah, a v povsem različnih kontekstih. Eno je ocena vrednosti prenove iz leta 2017, pripravljena na podlagi natečajne dokumentacije – 43,7 milijona evrov. Drugo je ocena, nastala na podlagi dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD) po tekočih cenah v gradbeništvu in opreme v letu 2020 – 58,5 milijona evrov.
In tretje je ocena, ki je nastala na podlagi dokumenta, prejetega od ministrstva, ki je zahtevalo racionalizacijo – 44,9 milijona evrov. Vse ocene so brez DDV-ja, ker se ta v osnovnih kalkulacijah zaradi različnih stopenj (material, storitve itd.) ne računa, je pojasnil za STA.
Da se ne računa DDV zraven, vem še jaz, pa sem bila vodja projekta obnove ene kleti.
Razlike v cenah gradnenega materiala so pa znane.
KOlikor jaz vem je bila po finančnem načrtu končana le obnova Narodne galerije. ALi imajo sedaj kaj težav, kot jih ima Opera, pa ne vem.
MI pa Igor Samobor deluje pošten in razumski človek. Ne verjamem, da bi se s projektom finančno okoristil.
Posted 26 November 2021 - 01:57 PM
Pa dlje, ko odlasajo s tem, drazje bo. Ampak tacas bodo morda kakega svojega nastavili gor, ki bo se kak lep znesek v pravi zep pospravil, potem bo pa morda projekt dobil zeleno luc, dokler ne bo spet za kak skandal poskrbeli. Za bruhat, ta nasa politika.
Posted 18 December 2021 - 07:22 AM
Posted 18 December 2021 - 08:09 AM
Sem prebrala članek in nimam pojma o komu govori, poimensko je samo Potrča imenoval
Posted 18 December 2021 - 08:13 AM
Posted 18 December 2021 - 08:19 AM
Hvala za razlago Ora. Nimam FB in mi je prihranjeno ha ha
Posted 18 December 2021 - 08:25 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users