Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#3881 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 22 November 2021 - 08:26 PM

Neverjetno, kako se bo ta nesnaga sploh v doglednem casu scistila.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3882 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 November 2021 - 09:09 PM

Ane. :(
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3883 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 22 November 2021 - 09:18 PM

😮
  • 0

#3884 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6708 posts

Posted 22 November 2021 - 10:03 PM

:(
  • 0

#3885 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16997 posts

Posted 23 November 2021 - 07:03 AM

Jaz sploh ne morem verjeti no. Na faksu so bile njegova dela alfa in omega za zgodovino Slov. dežel zg. novega veka in sem ga vedno imela v mislih kot nekega strašno pametnega in sposobnega človeka. Samo gledam in se čudim nad njegovim ministrovanjem. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3886 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46037 posts

Posted 23 November 2021 - 08:13 AM

Mah, saj je ze takrat imel sloves “tezaka”. Saj ne vem vec kateri profesor se je enkrat zagovoril o njem. V smislu, da odkar se je spustil v politiko, da mu je pod castjo naredit gostujoce predavanje v MB.
  • 0

#3887 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 November 2021 - 06:04 PM

https://www.rtvslo.s...iloznost/602314

Kako se spreneveda. Ne vem, a se na samem taki ljudje kaj sramujejo sami sebe? 

• 0

#3888 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 23 November 2021 - 09:25 PM

Predvidevam, da je višina kazni posledica dogovora o priznanju krivde. Pri tem so (predvidevam) upoštevali dejstvo, da zavarovalnine dejansko še nista pridobila in pa dejstvo, da je punca trajno zaznamovana s svojim dejanjem. Se mi pa zdi, da je za vse to že rahlo pozno. Ne vem, zakaj se je tožilstvo vseeno s tem strinjalo, ker postopek je tik pred koncem in nastali so že konkretni sodni stroški. Te bosta sicer morala poravnati obsojena, sam dvomim, da imata kaj (prikazanega) premoženja.

Mogoče še je tožilstvo strinjalo s tem, ker so predvidevali, da bi težko dobili tisto primerno truplo za izvajanje poskusa žaganja in na koncu mogoče sploh ne bi bila spoznana za kriva? To mi je edino padlo na pamet, hmm.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3889 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85966 posts

Posted 24 November 2021 - 09:28 PM

https://www.instagra...edium=copy_link

Slovenija premore toliko idiotov, da me je sram.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3890 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 24 November 2021 - 11:20 PM

Bolano. Priznam, da še nisem slišala, da bi kdo to delal. Česa vse se ne spomnijo res.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3891 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 25 November 2021 - 08:11 AM

Pa očitno so se že razmnožili, tako da bo ta genialnost šla naprej.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3892 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 November 2021 - 08:30 AM

Jaz sem brez besed.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3893 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18465 posts

Posted 26 November 2021 - 08:16 AM

Kar se tiče Simonitija zgodovinarja, mi je skos šla v nos blutundbodnovska koncepcija zgodovine. Ta ideološka pozicija, točneje družbena reprezentacija, je pri nas zavarovana z enormno politično močjo, zato nobena analitska introspekcija v družbene procese nima šanse, da se zasidra v zgodovinski znanosti. Ne čudi me, da je njen zagovornik tudi Simoniti, saj drugače ne bi mogle biti minister (za kulturo). Če ke temu dodam še njegovo naduto obnašanje, lastno janševikom v sedlu politike in družbe, hočem imeti kiblo za bruhanje. Na žalost nimamo politične stranke, ki ne bi oblasti dojemala kot možnost, da se omasti klientela in politiki. Mediji na tej sceni niso čisto korektni: v zgodbi o Drami pogrešam vprašanje, kaj se dogaja z investicijo, ker so objavljene številke in razlike med njimi alarmantne. Kot navaden državljan, ki je oddaljen tudi od korita informacij, sumim, da je tudi tu po sredi kraja javnega denarja. Direktorje namreč nastavlja kulturniška mafija in vsak mora plačati. Tako ali drugače: z angažiranjem PR agencij za meglene usluge, ki se plačujejo pavšalno z rednimi nakazili, z najemanjem točno določenih izvajalcev del, in podobno. Mislim, da tudi v tem primeru državljani nismo zvedeli več kakor polresnice, na osnovi katerih nikogar ne moreš obdolžiti laži.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3894 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 26 November 2021 - 11:28 AM

Samobor pojasni razlike v številkah: https://www.rtvslo.s...oj-resor/602651

Simoniti je v Odmevih navedel vrsto številk, ki se, kot pravi Samobor, sicer res pojavljajo v dokumentacijah, a v povsem različnih kontekstih. Eno je ocena vrednosti prenove iz leta 2017, pripravljena na podlagi natečajne dokumentacije – 43,7 milijona evrov. Drugo je ocena, nastala na podlagi dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD) po tekočih cenah v gradbeništvu in opreme v letu 2020 – 58,5 milijona evrov.

In tretje je ocena, ki je nastala na podlagi dokumenta, prejetega od ministrstva, ki je zahtevalo racionalizacijo – 44,9 milijona evrov. Vse ocene so brez DDV-ja, ker se ta v osnovnih kalkulacijah zaradi različnih stopenj (material, storitve itd.) ne računa, je pojasnil za STA.

Da se ne računa DDV zraven, vem še jaz, pa sem bila vodja projekta obnove ene kleti.

Razlike v cenah gradnenega materiala so pa znane.

KOlikor jaz vem je bila po finančnem načrtu končana le obnova Narodne galerije. ALi imajo sedaj kaj težav, kot jih ima Opera, pa ne vem.

MI pa Igor Samobor deluje pošten in razumski človek. Ne verjamem, da bi se s projektom finančno okoristil.

• 0

#3895 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 November 2021 - 01:57 PM

Pa dlje, ko odlasajo s tem, drazje bo. Ampak tacas bodo morda kakega svojega nastavili gor, ki bo se kak lep znesek v pravi zep pospravil, potem bo pa morda projekt dobil zeleno luc, dokler ne bo spet za kak skandal poskrbeli. Za bruhat, ta nasa politika. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3896 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 18 December 2021 - 07:22 AM

https://siol.net/sio...eto-1722-568365
Miha je naletel na Spelo 😁
  • 0

#3897 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 18 December 2021 - 08:09 AM

Sem prebrala članek in nimam pojma o komu govori, poimensko je samo Potrča imenoval :)

• 0

#3898 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 18 December 2021 - 08:13 AM

Spela Vehar, Lucky Shelly je imela na fb nekaj casa nazaj eno flat earthersko vprasanje, pa je pobrisala, to je ena precej radikalna deklina, sicer veganka, ampak tudi v tem gre iz dneva v dan v razne skrajnosti (nekaj casa je jedla samo banane), pred casom je bila zagovornica HL...tako,vedno ekstrem. Jaz jo veckrat omenjam, ker jo malo poznam in mi je tale njen fenomen skrajnosti zanimiv ze od srednje sole.
  • 0

#3899 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 18 December 2021 - 08:19 AM

Hvala za razlago Ora. Nimam FB in mi je prihranjeno ha ha :)

• 0

#3900 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 18 December 2021 - 08:25 AM

Mi je pa zanimivo ravno to kar Mazzini izpostavi,oz.sem ze veckrat pomislila,kako so ti ljudje prisli skozi izobrazevalno kolesje oz ali se je njihov stik izgubil,ko so za zagovarjanje blesavih idej nehali dobivat kole v redovalnice. Ampak ok ce se ne motim je novinarstvo dostudirala,tam mogoce ji je celo prav prislo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users