Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5192 replies to this topic

#3861 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 03 November 2019 - 11:48 AM

Fizolovko in palacinke.
  • 0

#3862 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18541 posts

Posted 03 November 2019 - 11:56 AM

Oraaa, kaj je to fižolovka. :?

Pripravil sem hobotnico (ena cela in polovica druge) v solati. Tko, mal za piknt, pa jutri za malico.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3863 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17078 posts

Posted 03 November 2019 - 11:59 AM

Pomojem fizolova juha?

Rizoto z zelenjavo in ostanki piscanca od vceraj
Govejo juho z rezanci
Solata: spinaca/rukola, cesnjevec, cicerika
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3864 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 03 November 2019 - 12:57 PM

Fizolova juha ja. Uuu zzavidam hobota ;)
  • 0

#3865 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4274 posts

Posted 03 November 2019 - 01:26 PM

Orade na žaru, blitva s krompirjem in goveja juha s palačinkami.
  • 0

#3866 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4274 posts

Posted 03 November 2019 - 01:45 PM

...
  • 0

#3867 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 03 November 2019 - 02:17 PM

Špageti s špinačno omako.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3868 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 03 November 2019 - 03:26 PM

Curry
Gado gado
Stamppot
Nadev za tortilje
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3869 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 07 November 2019 - 03:49 PM

Zelenjavna rižota z dimljenim tofujem

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3870 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 07 November 2019 - 04:43 PM

Bolognese omako, krompirjevi kroketi, mesana solata.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3871 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 07 November 2019 - 05:00 PM

Zelenjavno juho z rezanci in lečo
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3872 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17078 posts

Posted 08 November 2019 - 09:59 AM

Tu stalno neke rizote omenjate...ima katere kaksen link do preverjeno dobrega recepta? Moje rizote so vedno krneki. Nikomur niso vsec. Ne vem kje za.ebem, delam pa brez receptov. Help a woman in need please :D
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3873 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 08 November 2019 - 10:59 AM

kako rižoto pa delaš? 

Jaz načeloma samo špargljevo, morski sadeži ali piščanec in zelenjava

Jaz ponavadi prepražim čebulo in potem riž da postekleni, zalijem z belim vinom, ko to izhlapi pa dodajam jušno osnovo (beri: vodo z argo kocko :D), postopoma, eno zajemalko, ko to vpije, spet zajemalko itd, dokler riž ni kuhan. Mam pa rada da je fajn pocasto oz tekoče. Pred koncem vmešam malo masla (super se obnese zeliščno ali česnovo, samo moraš pazit pri količini, da ni preveč) in naribam sir gor. 

Še navodila Luke jezerška za rižoto. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3874 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 08 November 2019 - 11:20 AM

Falafli in koromačev pire.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3875 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86479 posts

Posted 08 November 2019 - 02:18 PM

Pri nas nikoli nismo delali tako tekoče rižote, ampak po teksturi nekaj med praženim rižem (posebej skuhan riž in ostalo) in pravo rižoto, sicer pa brez jušne osnove in vina, ampak z veliko začimbami, česnom/čebulo in zelenjavo, ki ni že vsa prekuhana in razbarvana (tega res ne maram). 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3876 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 08 November 2019 - 03:37 PM

Jaz isto in vedno boljsa mi je s strocnicami :)
  • 0

#3877 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32568 posts

Posted 08 November 2019 - 04:07 PM

Midva delava ponavadi s piščancem, moj vedno kupi neke bolj sočne kose, potem pa dodava cisto malo sojine omake, pa kako bučko, grah ali papriko (ne preveč zelenjave), je pa tudi meni všeč fino sočna rižota, da se vse pripravlja skupaj, ne pa da se riž kuha posebej. Od začimb imava rada bolj "rumene", npr curry ali kurkuma. Pa seveda na koncu riban sir, njamiii.
  • 0

#3878 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 08 November 2019 - 09:48 PM

Enkrat sem gledala Jezerška kuhat rižoto... V osnovi - najprej rabiš dobro zelenjavno osnovo. Potem na maslu preprwžiš čebulo, dodaš arborio riž in pražiš, dokler ne postekleni. Nato dodaš 1 zajemalko osnove. In nonstop mešaš... Dodaš novo zajemalko in mešaš... In spet... In spet... In spet... Dokler ni kuhano. Point je, da z mešanjem drgneš zrna med sabo, s tem se od zrn "odbrusi" škrob ter naredi kremasto strukturo.

Edit: na, evo... Linka zgoraj prej sploh nisem videla.
  • 0

#3879 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 08 November 2019 - 09:56 PM

Jaz ne maram kremastih rizot in delam malo posvoje. Riz posebaj skuham recimo zelenjavo pa poprazim v ponvi z veliko razlicnih zacimb. Kasneje pa vse skupaj zmesam in to je to. Meni je okusno in drugi tudi pohvalijo pa casovno je tudi hitro.
  • 0

#3880 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 08 November 2019 - 10:15 PM

Saj je sigurno okusno, ampak da meni to v restavraciji poskušajo prodati kot rižoto, dobim pike :D (Se je že zgodilo, in to v eni bolj fensi restavraciji ... Pa se par drugih, res očitnih kiksov - sem jim spisala en mail na ta račun, pa mi sicer ni v navadi težit, ampak se mi je res za malo zdelo glede na ceno).
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users