Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3861 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23397 posts

Posted 13 October 2021 - 07:50 AM

Videla sem, da je nekaj ljudi delilo nek zapis o znani Slovenki in otroku v plenici na prostem v oktobru. Prvič slišim za to Normo, toliko o teh naših znanih osebnostih. :lol:

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3862 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 13 October 2021 - 07:59 AM

Ja :lol: 

Znane osebnosti so vsi, ki so bili v Kmetiji, Baru, Ljubezni na seniku,... :lol:

• 0

#3863 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 13 October 2021 - 08:11 AM

Pa v parlamentu.
  • 0

#3864 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 13 October 2021 - 08:13 AM

in če si voditelj na lokalni TV

• 0

#3865 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 13 October 2021 - 08:15 AM

Ma joj.
  • 0

#3866 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 13 October 2021 - 08:43 AM

Ma jaz sem jo šla prav googlat, ker sem pomislila, da ne moremo imeti v Sloveniji dveh Norm, ki bi bili tako čez les. HB imamo samo eno. Je bila par let nazaj že ful glasna in smotana v Primčevi kampaniji Za otroke gre.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3867 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86428 posts

Posted 13 October 2021 - 08:49 AM

Hvala, nisem se mogla spomnit, od kod mi je na videz znana.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3868 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 13 October 2021 - 09:28 AM

Še ena Norma je preveč. Da je čez les, je zanjo še milo rečeno, in to z otrokom še ni najhuje od nje, čeprav se mi otroček smili.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3869 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32534 posts

Posted 03 November 2021 - 04:54 AM

https://www.dnevnik....am-zlomil-krila
  • 0

#3870 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 03 November 2021 - 08:09 AM

Kaki komentar na Janševo polaganje vencev domobrancem?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3871 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24741 posts

Posted 03 November 2021 - 08:16 AM

ma boli me za njihove vence. Krivice so bile storjene na obeh straneh in naj se že nehajo ukvarjat kdo je kje prižgal svečo in položil venec za stvari, ki so se zgodile 75 let nazaj! naj se raje ukvarjajo s trenutno problematiko (in to ni le in samo korona)

Spodnji članek lepo povzame mizerijo

:cry: :verymad:

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3872 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 03 November 2021 - 09:04 AM

Se ne strinjam, te stvari so pomembne. Po eni strani gre za pomembno simbolno dejanje. Domobranci dobijo venec, partizani pa ne. Resnično ne razumem, kako se lahko enkdo strinja s tem. Pa nisemena tistih, ki vidi zgodovino črno-belo.

Bistvena mi je pa relativizacija vseh vrednot in dejanj, ki niso omejena le na zgodovino, ampak sežejo tudi v današnji čas. Zanikanje podnebnih sprememb, kriminalizacija begunstva, podrejanje vej oblasti? Bring it on, bi rekel Janša. Pri takih dejanjih, simbolnih, mogoče nekaterim nepomembnih se začne. Ampak mi smo že nekaj stopničk naprej. Dejanje z vencem ni nikogar več šokiralo, ampak samo pritrdilo našim domnevam, kar je zaskrbljujoče.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3873 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19343 posts

Posted 05 November 2021 - 11:54 AM

24.4.2022 datum za parlamentarne volitve. Slab datum, ljudje bodo že na prvomajskih počitnicah.

• 0

#3874 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 05 November 2021 - 12:10 PM

Mogoče je to tudi taktika. Ali pa pač večja udeležba na predčasnem glasovanju. Čeprav s to spremembo volilnih okrajev ali kaj je bila, mislim da moramo mi na predčasne celo v MB.  :AJEBEŠ:   

• 0

[Napoleon]

#3875 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 05 November 2021 - 01:59 PM

Po eni strani minus, ker bodo ljudje šli na počitnice, po drugi strani je pa to prvi močan signal Pahorja vladi,da gredo tudipo njegovem mnenju predaleč. Ampak je še vedno bizgec,

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3876 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 November 2021 - 12:40 AM

To pa skoraj dvomim pa bi dopustnisko-praznicni argument prevagal pred politicno polarizacijo. To je the finish line za vse to, kar se je toliko casa nabiralo.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3877 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 22 November 2021 - 10:06 AM

Ste videle afera odrezana roka - priznali krivdo, predlagane kazni pa smešne. Kako je to sploh možno?

• 0

[Napoleon]

#3878 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4266 posts

Posted 22 November 2021 - 10:29 AM

Predvidevam, da je višina kazni posledica dogovora o priznanju krivde. Pri tem so (predvidevam) upoštevali dejstvo, da zavarovalnine dejansko še nista pridobila in pa dejstvo, da je punca trajno zaznamovana s svojim dejanjem. Se mi pa zdi, da je za vse to že rahlo pozno. Ne vem, zakaj se je tožilstvo vseeno s tem strinjalo, ker postopek je tik pred koncem in nastali so že konkretni sodni stroški. Te bosta sicer morala poravnati obsojena, sam dvomim, da imata kaj (prikazanega) premoženja.

• 0

#3879 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 22 November 2021 - 10:33 AM

Jaz si tudi mislim, da je to bil dogovor. Ampak, kaj pa prvotna kriva pričanja in zavajanje sodišča? A to nič ne šteje, ker je ponovljen proces? Stroške bomo pa spet lahko mi davkoplačevalci plačali za te bambusarje. 

• 0

[Napoleon]

#3880 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27536 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 November 2021 - 08:16 PM

https://outsider.si/...rama-ljubljana/

Kakšna sramota.
  • 0