Kontracepcijske tablete
Posted 21 August 2012 - 09:29 PM
Posted 16 December 2012 - 05:53 PM
Jaz sem 2 meseca nazaj nehala s KT po približno 4ih letih. - nehala sem pa zato, ker sem bila prepričana, da imam doma še eno škatlico in na dan, ko bi morala vzeti 1. tabletko nove škatlice, te ni bilo nikjer, pol sem se pa odločila, da bom pa vsaj mal pavze naredila.
Sedaj pa vidim, da mi je ful fajn brez KT, zaenkrat nimam nekih težav z mozolji, krči, menstruacijo (razen da ta traja dva dni dlje in je intenzivnejša, ampak ni krize), pozitivno je pa to, da ni več vse suho spodi, libido je večji, nič me ne boli več, skratka, če bi to vedela, bi že prej nehala. Edino mal me je strah zaradi kondomov, ker nama je že počil in ne bi rada, da se to ponovi.
Posted 16 December 2012 - 07:00 PM
zaenkrat nimam nekih težav z mozolji
Počakaj še malo.
Jaz sem bila prve 3 mesece ful presenečena, ker sem pričakovala razdejanje na obrazu, pa ga sploh ni bilo v pričakovani meri, potem pa se je začela veselica.
Pablo Picasso
Posted 16 December 2012 - 07:46 PM
Jaz sem jih fasala po 1 letu
Posted 16 December 2012 - 08:35 PM
jz tud po več kot pol leta :/
Posted 16 December 2012 - 08:39 PM
Kaj pa pred jemanjem ste imele kake probleme s kožo?
Posted 16 December 2012 - 08:46 PM
jaz nikoli, ne prej ne potem.
Posted 16 December 2012 - 08:50 PM
Jaz sem imela v gimanziji tiste 'pubertetniške' z obdobji grde in obdobji skoraj popolne kože, ampak so do časa, ko sem začela jemati kt, usahnili.
Pablo Picasso
Posted 16 December 2012 - 09:11 PM
jaz sem imela res FUL probleme s kožo. Globoke gnojne podkožne akne/turi in to do takih mer, da so mi počili, če sem napela kožo...ven je začel teči gnoj... Skratka - not nice. Not at all. Potem sem začela jemat KT in voila. Vse težave so izginile. Koža perfektna, vse OK. Še na kemični peeling sem šla 3x, da sem se delno znebila brazgotin, ki so mi jih akne povzročile.
Sedaj so se mi akne, kot že rečeno vrnile. Vendar v ne tako hudi obliki, kot sem jih imela v srednji šoli. Pa še vedno - folku se smilim. Sama jih pač jemljem kot del sebe in sicer delam na tem, da jih ne bi imela, sekiram se pa zaradi njih sploh ne.
Je sicer res, da so KT rešile vse moje probleme z aknami ... in se sedaj, ko KT ne jemljem več, pridno vračajo nazaj v vsej svoji "lepoti". Ampak - na KT ne grem več. To je to.
Posted 16 December 2012 - 09:29 PM
Jaz sem šla na tabletke šele ko sem popucala kožo. Ravno zaradi tega jih nisem želela jemat samo zaradi kože, ker sicer je štala, ko nehaš (vsaj večinoma).
Posted 16 December 2012 - 10:06 PM
Ja, lucky you Pri meni je fora ta, da so akne izrecno in samo hormonskega izvora. Lahko jih omilim....ukiniti jih pa ne morem (razen s KT).
Posted 16 December 2012 - 10:12 PM
^ Maca baje uravnava hormone.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 16 December 2012 - 10:19 PM
meni ne pomaga
Posted 17 December 2012 - 11:27 PM
Jaz nisem imela nikoli težav z mozolji, upam, da se ne veselim prehitro...
Posted 21 December 2012 - 09:18 AM
Felicia verjetno jih ne boš dobila. Jaz jih nikoli nisem imela in tudi potem, ko sem prenehala s kt jih nisem dobila.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 21 December 2012 - 09:37 AM
^^ Enako.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 January 2013 - 12:05 PM
Še eno škatlo mam do konca, že veš čas govorim, da po tem ne grem več po recept. Ampak novo škatlo bi morala začet jemat že 2 dni nazaj in nisem, in mislim, da bo to to.
A moram bit na kaj pozorona, naj kaj pričakujem? Dopolnila sem točno 5 let jemanja tabletk, od samega začetka sem skos imela iste (Yasminelle), nikoli kakšnih stranskih učinkov. Pred tem sem imela M na 25 dni, predvidevam, da ne bo kar takoj isto..
Ful me je strah, po pravici povedano. Pet let sem vedela do ure natančno, kdaj jo bom dobila in sem bila na to povsem pripravljena, zdaj pa spet ta cirkus. Ampak ne morem se več filat s tem sranjem, sploh ker itak nima ravno več pomena.
Res me je strah.
After all this time?
Always.
Posted 19 January 2013 - 12:20 PM
Vse bo kul.
Meni je na začetku malo zamujala, in so punce pisale, da je niso dobile tudi po več mesecev, ampak je na koncu 'prišla'. Jaz sem zadnjo škatlico spila aprila ali maja, septembra pa so mi začeli ven butati ven mozolji, ki so bili znosni, pred M pa obupni, res, res obupni. Sem skoraj hotela dat vrečko na glavo z 2 luknjama za oči in adios. Prej sem jo dobila pooo, hm, koliko je sploh tablet notri (spomin zlate ribice), ko sem vzela 3. belo (Yaz), zdaj pa od zadnjega dneva M do prvega dneva naslednje M mine okoli 29 dni. In izbruha mozoljev nimam več tistih nekaj dni pred M, ampak kar 2 tedna pred M, prav bule se mi naredijo in bi se zakopala v luknjo in nikoli več prišla ven, potem pa se po enem tednu umiri in imam tisti teden pred M lepo kožo. O.o Drugače pa sem čisto druga oseba, neprimerno manj občutljiva (je pa res, da zdaj maksimum stresa šele prihaja, bomo videli kakšna bom od februarja do aprila in od maja do septembra), in sem ful srečna, da sem nehala. Sicer jih včasih ful pogrešam
, ampak je jemanje kt imelo en sam plus in tisoč minusov, tako da vem, da sem ravnala prav.
Pablo Picasso
Posted 19 January 2013 - 12:29 PM
No jaz upam, da kakšnih groznih izbruhov ne bo, pred začetkom jemanja sem nekaj mozoljev sicer imela, ampak sem bila le stara 16 let in v najhujši pubarteti. Upam,d a mekaj groznega ne zadane, če me bo, bom pa tut preživela, kaj pa čem.
Tudi jaz upam, a bo kaj vplivalo na mojo počutje in občutljivost, pa končno bom lahko črtala še zadnji izgovor, da teža ni zaradi tabletk (saj ne da bi to verjela, ampak ko bom brez bom lahko 100%, da res ni to krivo).
Hvala.
After all this time?
Always.
Posted 19 January 2013 - 12:33 PM
jaz sem po petih letih jemanja tablet mirno prenehala. nobenih mazoljev (jih udi prej nisem imela), menstruacije takoj (na 27-30 dni). nobenih sprememb v počutju in teži. no, mogoče lažje shujšam. je pa res, da sem jaz po dveh mesecih zanosila, kar je prineslo druge spremembe.
po cerazette, ki sem jih dobila po porodu, sem tudi prešla na normalno stanje. menstruacije točne kot ura, neboleče in krajše kot pred jemanjem tablet (je pa res, da to pripisujem dejstvu, da sem rodila).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users