Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10335 replies to this topic

#3861 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 January 2011 - 09:47 PM

QUOTE(Ana @ 25. 1. 2011 - 21:38) View Post

Na živce mi gre, ko folk reče - malo si berem snov, al pa grem si malo brat snov, al pa malo sem si samo prebrala. Ja daj no biggrin.gif prebrati zamenjaj z učiti. LOL biggrin.gif

Se ne strinjam, ker se mi zdi, da gre tu za precejšnjo razliko; vsaj po moje prebiranje na easy z izklopljenimi možgani pač ni ravno učenje.
  • 0

#3862 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4310 posts

Posted 25 January 2011 - 09:48 PM

QUOTE(ananas @ 25. 1. 2011 - 21:20) View Post

Na živce mi grejo fine mlade dame, vse "visoke" v petkah, potem imajo pa na podplatu še vedno belo nalepko!!?? Kot, da bi z etiketo na majici okol letale- "to je fuuuuuuul čudno"... A na čevljih pa ne???

Ijoo to se spomnim moje prigode na lanskih poletnih razprodajah. Grem jaz v Bato kupit sandale z visoko peto in sem prodajalki rekla, da jih bom kr takoj obula, stare čevlje pa sem dala v škatlo. No in je prodajalka vzela en čevelj, da je odčitala kodo, drugega pa sem si lepo obula in iz njega nalepke odstranila. In ko pridem domov ugotovim, da sem cel dan paradirala v teh sanadlih ne samo z nalepo kjer je deklaracija iz česa je čevelj sestavljen, ampak tudi iz prejšne cene ter velike rdeče nalepke z novo ceno. Mene je bilo tak hudo sram, da ne znam povedat. Nisem bila pozorna na tisti čevelj, ki mi ga je prodajalka vzela. Se pa je to zelo opazilo, ker je pač bila visoka peta. Šola za naslednjič.
  • 0

#3863 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 25 January 2011 - 09:51 PM

QUOTE(Sinnaia @ 25. 1. 2011 - 21:47) View Post

Se ne strinjam, ker se mi zdi, da gre tu za precejšnjo razliko; vsaj po moje prebiranje na easy z izklopljenimi možgani pač ni ravno učenje.

Se strinjam. Zame učenje pomeni delanje zapiskov ob prebiranju. Če rečem, da si grem samo malo prebrat snov to pomeni, da samo tipam, da vidim o čem se bom učila in ocenim koliko časa bom porabila za učenje.

• 0

#3864 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 January 2011 - 09:56 PM

Mah.. Pol se jaz sploh nikoli ne učim, ker zmeraj samo berem, ne delam zapiskov ob prebiranju.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3865 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 January 2011 - 09:58 PM

No zame delanje zapiskov ni ravno edina kvalifikacija; je predvsem to, da si z glavo pri stvari, čim bolj zbrano in si pač stvari poskušaš memorizirati.
  • 0

#3866 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 25 January 2011 - 10:07 PM

Ja saj, smo si različni. Jaz če bi si samo brala snov, pol bi lahko desetkrat prebrala knjigo, da bi kaj odnesla od nje.

Ja vsak ima pač svoj način učenja. Enim je dovolj samo branje, drugim pač ne. Odvisno od posameznika.

Meni gre bolj na živce tisto, ko ljudje pred izpitom govorijo kako so se ful malo učili in pri tem navajajo časovne enote, v katerih ni mogoče, da bi sploh prebrali snov, tudi če bi obvladali hitrostno branje (ali kako se že imenuje), potem pa naredijo izpit z 10 oz. v srednji šoli pišejo test 100%. Pa niso nobeni geniji, da bi vse to znali že kar tako iz lufta.
  • 0

#3867 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 25 January 2011 - 10:12 PM

jaz sem ponavadi med takimi, ki študijsko literaturo preberejo (dolgotrajen proces, ki ga spremlja intenzivno podčrtovanje in barvanje), učijo se pa bore malo. predelovanja snovi ne štejem med učenje, pri meni je 'učenje' faza intenzivnega ponavljanja in memoriranja podatkov (zahteva poseben state-of-mind, veliko zbranosti ipd.).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3868 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 25 January 2011 - 10:17 PM

Jaz se tudi malo učim, ker si dokaj hitro zapomnim, pa nisem noben genij.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3869 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 January 2011 - 10:39 PM

Saj vem, da ima vsak svoj način učenja, ampak kar gre meni na živce je bolj povezano s tistim, kar je napisala Kalypso. Da si malo preberejo in pišejo 10 oz. 5. Pač tisto malo preberem jaz razumem kot, da vzamem učbenik v roko in ga malo prelistam in malo preberem. Jaz se tudi učim tak, da si berem in podčrtujem, pa kaj dvakrat preberem ipd. Ampak da pa rečeš, da si greš malo brat snov, pa pomeni da si malo prebereš, .. torej, da bereš bolj diagonalno. In kot je Kalypso rekla, na tak način (če 2 uri bereš skripto debelo 300 strani) nekak ne moreš dobit najvišje ocene. Razen če si nadgenij. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3870 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 25 January 2011 - 10:52 PM

Ja, ko je res očitno, da se lažejo, da so za učenje porabili manj časa kot pa se dejansko porabi za to, da se literatura sploh prelista. Kot je že Ana rekla.

Aja, pa na živce mi grejo tudi tisti, ki po tem ko padejo na izpitu, za svoj neuspeh krivijo vse druge, samo sebe ne. Mislim, saj se včasih komu zgodi krivica, ampak v večini primerov pa je potrebno iskat razlog v svojem neznanju.
  • 0

#3871 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 25 January 2011 - 10:57 PM

QUOTE(Anouk @ 25. 1. 2011 - 21:43) View Post

ravno to sem zadnijč gledala, halo? par procentov brusnic, aroma, pa kup enih xy stvari. down.gif down.gif down.gif

Meni gre to na zivce pri premnogih prehrambenih izdelkih - neki flips s sunko je v resnici flips z AROMO sunke, razni taksni in drugacni sadni caji vsebujejo samo AROME, o dejanski sestavini pa ne duha ne sluha. Naj si vtaknejo vse skupaj nekam!! dry.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3872 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 25 January 2011 - 11:01 PM

No, ko sem že v elementu pritoževanja. Na živce mi gre, da v vseh oglasih za službe zahtevajo žnj let izkušenj na določenem področju. Mislim, kako naj jih pridobim, če pa te še povsod zavračajo oz. te gladko ignorirajo, če jim ponudiš pomoč kot prostovoljec. rolleyes.gif

• 0

#3873 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 25 January 2011 - 11:06 PM

QUOTE(_Planet_ @ 25. 1. 2011 - 22:57) View Post

Meni gre to na zivce pri premnogih prehrambenih izdelkih - neki flips s sunko je v resnici flips z AROMO sunke, razni taksni in drugacni sadni caji vsebujejo samo AROME, o dejanski sestavini pa ne duha ne sluha. Naj si vtaknejo vse skupaj nekam!! dry.gif

To je pa keč teh prehrambenih dopolnil. Ni dobrega nadzora. Se baje pogosto zgodi, da promovirajo, da imajo to pa to notri, na koncu se ugotovi, da je tega 1% notri, ali celo nič.... So baje imeli že te primere.
  • 0

#3874 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 January 2011 - 11:10 PM

Mja, zadeve niso točno določene in regulirane, pa tudi preverjane. Saj smo tudi pri ocenah kozmetike že ugotavljale, da je marsikaj daleč od tistega, za kar se označuje.
  • 0

#3875 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 25 January 2011 - 11:13 PM

Jap je res...
  • 0

#3876 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 25 January 2011 - 11:15 PM

QUOTE(Sinnaia @ 25. 1. 2011 - 23:10) View Post

Mja, zadeve niso točno določene in regulirane, pa tudi preverjane. Saj smo tudi pri ocenah kozmetike že ugotavljale, da je marsikaj daleč od tistega, za kar se označuje.

sem se spomnila na en filmček o borovnicah, ki je pred nedavnim krožil: KLIK
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3877 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 January 2011 - 11:22 PM

Izgleda zanimiv, bom jutri pogledala. Se pa itak trudim vedno bolj jesti čim bolj "čisto" oziroma nepredelano hrano. Da vsaj vem, kaj jem, bi lahko rekla.
  • 0

#3878 žajbelj

žajbelj

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 410 posts

Posted 25 January 2011 - 11:47 PM

QUOTE(bellini @ 25. 1. 2011 - 21:13) View Post

Jaz že ne lep čas iščem 100% brusnični čaj in ga še nisem našla. Najraje bi si sama brusnice posušila, če bi jih le našla v naravi.

Glej, bellini.. http://www.lekarnar....-plodovi-za-caj
Sicer ne vem, kakšen je, piše pa 100%.

• 0
Salvia officinalis

#3879 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4310 posts

Posted 26 January 2011 - 08:01 AM

QUOTE(žajbelj @ 25. 1. 2011 - 23:47) View Post

Glej, bellini.. http://www.lekarnar....-plodovi-za-caj
Sicer ne vem, kakšen je, piše pa 100%.

Hvala, bom preverila smile.gif

• 0

#3880 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 January 2011 - 08:21 AM

QUOTE(Kalypso @ 25. 1. 2011 - 23:01) View Post

No, ko sem že v elementu pritoževanja. Na živce mi gre, da v vseh oglasih za službe zahtevajo žnj let izkušenj na določenem področju. Mislim, kako naj jih pridobim, če pa te še povsod zavračajo oz. te gladko ignorirajo, če jim ponudiš pomoč kot prostovoljec. rolleyes.gif

Ja, Kalypso, to je velik problem; jaz iščem malo ven iz stroke, in povsod kjer se prijavim, me zavrnejo, češ da nimam izkušenj. Pa so to splošne službe, ne nekaj zelo strokovnega, da ne boš mislila.

Zame tudi ni učenje, da si enkrat prebereš, jaz moram iti 2 krat skozi vsaj, in si delati izpiske, in v glavi ponavljati. Če gre nekdo enkrat skozi, in naredi z visoko oceno, pomeni, da ima fotografski spomin; v večini primerov se folk samo hvali, da bi potem izpadli ektra pametni, ko dobro naredijo izpit, ampak saj vsi vemo, kako je. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users