You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)
Blesteča igralska zasedba v romantični komediji genialnega Woodyja Allena, ki na ciničen način prikaže, kako preprosto nam lastne iluzije prekrižajo pot.
OPIS: Zgodba spremlja dva poročena para, Alfieja (Anthony Hopkins) in Heleno (Gemma Jones) ter njuno hčer Sally (Naomi Watts) in njenega moža Roya (Josh Brolin), ki jih strasti, ambicije in strahovi spravljajo na rob pameti. Potem ko Alfie zapusti Heleno zaradi mladostne ljubezni in dekleta svobodnega duha Charmaine (Lucy Punch), se tudi Helena odpove razumnosti in zaupa dvomljivemu nasvetu šarlatanske jasnovidke. Nesrečno poročena Sally se zaljubi v čednega lastnika umetniške galerije Grega (Antonio Banderas), medtem ko se nevrotični pisatelj Roy, ki še vedno čaka odgovor založbe na poslani rokopis, zagleda v Dio (Freida Pinto), skrivnostno mlado žensko iz sosednje stavbe. Kljub prizadevanjem vseh, da bi rešili svoje težave s praznimi upi in neuresničljivimi načrti, jih to pelje le v glavobol, nerazumnost in čez nevarne čeri v usodne vode.
Mnenje: Komur je všeč Woody Allen, mu bo všeč tudi ta film. Meni je bil in to zelo. Na splošno mi je všeč njegov pogled na človeške odnose (ampak raje vidim, da njega ni v filmu, saj mi gre malo na živce).
Tudi tu super prikaže kako so odnosi v resnici lahko zapleteni, kako se lahko odtujimo en od drugega, kako zakoni lahko razpadejo brez točno določenega razloga (ampak so skupek manjših nepomembnih razlogov, ki tvorijo enega dovolj velikega) in kako "vedno nekdo izgleda bolje iz druge strani okna" (odlomek v filmu, ki mi je še posebej ostal v spominu in lepo predstavlja naš pregovor "kako je sosedova trava vedno bolj zelena").
Igralci so same legende in so bili nadve prepričljivi v svojih vlogah (Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Freida Pinto, Pauline Collins, Lucy Punch, Gemma Jones)
Zelo mi je bilo tudi všeč, da ti nihče od likov ne zleze preveč pod kožo (niso bili narejeni črno-belo) ampak so vsi nekje sivi - kot je samo življenje - s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi.
Ocena 8/10
Seveda se strinjam s to recenzijo, dodala bi pa, da so bili nekateri zapleti rahlo za lase privlečeni. Roy, Alfie in Helena so pomilovanja vredni, Naomy Watts v vlogi Sally pa se mi je zelo prikupila in mi je bilo kar malo žal, kako se je zanjo izteklo. Pa ful je luštna s to frizuro. Scena, v kateri Roy vidi svojo bivšo ženo skozi okno, kar puhti od ironije.