Ima katera kakšen dober preizkušen recept za enolončnico z rdečo lečo mogoče?

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 26 February 2016 - 11:24 AM
Posted 26 February 2016 - 12:47 PM
Z rdeco leco jaz ponavadi naredim kar curry (cvetaca, hokaido buca, sladki grah, kumin, koriander ipd.), ker se rada razkuha - sploh tista, ki je kupljena v polovickah. V enoloncnice pa ponavadi dam rjavo (+brokoli, korencek, paprika. gobice, blitva, rezanci).
Posted 01 March 2016 - 03:40 PM
Sorry, zamešala sem mandljevo in riževo oz.Ja, ampak mandljevega mleka ne moreš stepat v smetano...
spregledala, da bi jo rada naredila sama iz mleka. Doma imam eno neodprto riževo "smetano"/kremo (rižev napitek in kokos maščoba), še nisem preizkusila, računam na nevtralen okus, ki ga ima sicer mandljevo mleko.
Posted 01 March 2016 - 04:12 PM
Razen kokosove so nobena veganska smetana ne stepa. Pa še ta se s težavo. Jaz iz njih delam samo omake oz. jih dajem v jedi med kuhanjem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 March 2016 - 11:17 PM
To ni čist res, tud sojina se lepo stepe... Je pa res, da je treba kak utrjevalec noter strest, če hočeš da drži.
Rastlinske smetane za stepanje uporabljaš za kuhanje? Da nisi zamešala smetan, namenjenih za kuhanje in tistih za sladice, npr. Soyatoo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 March 2016 - 11:44 PM
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2016 - 12:44 AM
Men je sojino mleko tudi načeloma ogabno in kupujem druga, ampak nimajo vsi sojini napitki enakega okusa. Sojine smetane za stepanje sicer se nisem uporabila, ampak pomoje bi za sladice OK izpadla, tisti morebiten čuden priokus od soje se da prikrit.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 March 2016 - 12:47 AM

― V. Van Gogh
Posted 02 March 2016 - 04:49 PM
Posted 11 May 2016 - 02:11 PM
Katero mandljevo maslo kupujete?
[Napoleon]
Posted 11 May 2016 - 10:15 PM
Jaz ga nisem še nikoli kupila, sem ga pa videla v DMu. Lahko ga poskusiš naredit tudi doma, če imaš dovolj zmogljiv blender/multipraktik?
Bill Bullard
Posted 12 May 2016 - 07:23 AM
Multipraktik imamo, ne vem pa glede zmogljivosti.
[Napoleon]
Posted 12 May 2016 - 07:38 AM
Težka bo, mandlji so res trdi, kvečjemu z namočenimi, sam ne bo isti okus, tudi pokvaril se bo prej. Z indijskmi bi še šlo nekak, še arašide komaj zmeljem v domačem multipraktiku.
Nima veze, kkšno moč ima mašina, te profi imajo povečini isto moč kot naši gospodinjski aparati, tam je štos v vrtljajih in ne vem še čem.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 May 2016 - 09:10 AM
Katero mandljevo maslo kupujete?
Jaz tole. Ga pa dobiš v Leclercu, Mercatorju.
Posted 15 May 2016 - 05:20 PM
Danes sem prvič naredila sladki krompir, spekla sem ga v pečici z malo olivnega olja in soljo z zelišči. A je normalno, da je okus precej medel ali sem kupila nekvaliteten krompir?
Posted 15 May 2016 - 05:34 PM
― V. Van Gogh
Posted 15 May 2016 - 05:36 PM
Meni je grozen, pač res res mi ni. Pomoje je tak love-hate varianta.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 May 2016 - 05:43 PM
Meni sladki krompir nikoli ni gotov v par minutah, če že, vsaj 15 min.
Bi se strinjala da je love/hate varjanta, ampak se po moje znaš na njega navadit.
Pablo Picasso
Posted 15 May 2016 - 05:47 PM
V Hoferju so ga imeli v akciji in se mi je zdel lep, včasih vidim v Mercatorju ful grde... Narezala sem ga na kolute in pekla kakšnih 15 minut, se mi ni zdelo, da je preveč pečen... Mi je bil kar ok, še dobro da sem solila, ponavadi ne solim krompirja. Drugič bom dala še česen in poper... super bo.
Hvala.
Posted 15 May 2016 - 05:55 PM
Jaz ga imam najraje skupaj s korenčkom, narezano na kockice/rezine (osminke po dolžini), pa sladko in kajensko papriko obvezno zraven, ful lepo poudari ta sladkast okus.
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users