Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3801 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2012 - 09:47 AM

:lol1:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 19 June 2012 - 08:12 PM

Predolgo ni dobro čakat, ker se ti menda vse skupaj tam noter malo skrči. Jaz sem šla, ko mi je štiri mesece zamujala, pa sem bila opomnjena, da bi bilo dobro prit najkasneje po tem, ko jo kake 3 mesece nimaš. Potem sem jemala tablete tri mesece, pa še ni bilo dobro (ko sem nehala tablete jemat jo po dveh mesecih je še vedno ni bilo), potem sem dobila še neke druge tablete za štirinajst dni in ta mesec sem imela končno prvo normalno. Upam, da se bo zdaj kaj obdržala.
  • 0

#3803 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 June 2012 - 08:19 PM

:o

Koliko časa pa si jemala kt?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3804 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts

Posted 19 June 2012 - 08:22 PM

Stalno spusca v smislu, da imas skoz izcedek/vnetje? Pri meni je odvisno, kaksne dnevne vlozke nosim, ce je prevec plastike in gela se zna hitro pojaviti izcedek, ja. Sicer pa samo ob dneh, ko je to obicajno (ovulacija, pred M).

Ne vem, kako hitro sicer opazis M? Jaz takoj zacutim, ze prve kapljice. Izkusenj z nenadnim sproscanjem velikih kolicin nimam, je to sploh realno? : )

Meni se to prvo v povezavi s plastiko zdi smiselno (ne vem, zakaj se je potem treba norčevati z rakom, ampak okej).
Včasih, ko pričakujem, imam stalno nek trip, da sem jo dobila in stalno hodim na wc, pa vidim, da nisem, pol pa si rečem ah, k* in naslednjič, ko se mi set zazdi, da sem jo dobila, to ignoriram in se izkaže, da sem jo res. :lol: Se mi je pa znalo dogajat, da so bili v prvo izlivi, grozljivka. :x
  • 0
Pablo Picasso

• Guests

Posted 19 June 2012 - 09:20 PM

:o

Koliko časa pa si jemala kt?

Uh, kake pet let. Tam nekje.
  • 0

#3806 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts

Posted 19 June 2012 - 09:54 PM

Uf. Me kar malo panika grabi. Naj se že enkrat pojavi. :wacko:
  • 0
Pablo Picasso

#3807 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 June 2012 - 04:26 PM

Mene nekaj zanima.
Zdaj sem imela dvakrat tako situacijo, da sem morala malo priredit jemanje tabletk. Prvič sem jih jemala 3 dni bolj dolgo, ta mesec pa 6 dni manj. Je to kaj narobe? Pač, M sem dobila normalno, vmes nisem nobene pozabila. Samo morala sem "prestavit" menstruacijo. Zdaj ta mesec nameravam pojest celo tablico normalno.
  • 0
Viens, reste ici!

#3808 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 24 June 2012 - 08:09 PM

Trenutno že okoli 6 mesecev jemljem KT Qlaira. Pred tem sem jemala Yasminelle. Ampak imam krvavitve še preden pojem vse tabletke iz ovoja. Ginekologinja pravi, da se telo navaja na nove KT, ampak že pol leta? Ima katera izkušnje s temi KT- Qlaira?
  • 0

#3809 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 24 June 2012 - 08:34 PM

Ja pa se naj bi pojavila še pred koncem? V navodilih piše 26. dan oziroma na drugo temno rdečo tableto, ali v naslednjih dneh. Jaz ponavadi dobim na ta dan ali kak dan kasneje, ni vedno isto.
  • 0

#3810 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 24 June 2012 - 08:44 PM

Prva 2 meseca, ko sem prešla na Qlairo, je bilo kot v navodilih- 1.nisem sploh dobila menstruacije, 2.pa v času rdečih oz.belih tabletk-ne spomnim se dobro. Zdaj zadnja 2 meseca pa sem jo dobila kar sredi ovoja-tam 2.teden jemanja in je trajala krvavitev približno 7 dni. Je pa res, da sem tabletke jemala preden sem šla spat-kar pa ni bilo vedno ob isti uri. No, ta mesec sem se pa striktno držala ure, mogoče sem 1x vzela tabletko pol ure kasneje in sem dobila le rjav izcedek 4.teden jemanja, takrat so rumene tabletke. Ampak, je le izcedek, nimam zdaj menstre v pravem pomenu. Mah, smotan mi je, ker grem naslednji mesec na morje in mi bo res bedno, če bom takrat dobila menstruacijo. Ne bi mi bilo žal, da ne jemljem tabletk in dobim "naravno" menstruacijo, a tako mi je res bedno, da se filam s tem in še vedno nisem 100% kdaj bo menstruacija.

edit: Drugače mi odgovarjajo te tabletke. Pri prejšnjih sem bila res živčna, kar drla sem se na vse, pa sem načeloma nežna dušica :D pri Qlairi tega ni, ampak joj že cel dan mislim na to, kaj če dobim menstruacijo na morju. Uničlo bi mi razpoloženje. V vseh teh letih nisem niti 1x bila na morju z menstruacijo.
  • 0

#3811 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 24 June 2012 - 08:58 PM

Ajaaa, to je pa malo večji problem ja, sem te narobe razumela. Joj, tukaj ti pa ne znam pomagat, žal. :(
  • 0

#3812 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 24 June 2012 - 09:09 PM

Ah, ni problema, itak mi lahko le ginekologinja :) Sem upala, da ima katera tako izkušnjo, nisem valda edina taka nesrečnica :D zlobno, ampak mi pomaga, če je še kdo v isti situaciji kot jaz :ph34r:
  • 0

#3813 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 26 June 2012 - 08:55 AM

Še nekaj me zanima. Ali lahko alkohol vpliva na to, da tabletke ne delujejo pravilno? S tem ne mislim vsakodnevnega opijanja, ampak recimo žuranje 1x na mesec: ob 10h zvečer imam termin vzeti tabletko, ob 8h že pijemo in potem vmes vzamem tabletko in nadaljujem s pitjem? Buah, strah me je, da ne pride do vmesnih krvavitev :S
  • 0

#3814 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 26 June 2012 - 09:05 AM

Ne vpliva, če po zaužitju tabletke ne bruhaš ipd.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3815 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 26 June 2012 - 09:09 AM

Še nekaj me zanima. Ali lahko alkohol vpliva na to, da tabletke ne delujejo pravilno? S tem ne mislim vsakodnevnega opijanja, ampak recimo žuranje 1x na mesec: ob 10h zvečer imam termin vzeti tabletko, ob 8h že pijemo in potem vmes vzamem tabletko in nadaljujem s pitjem? Buah, strah me je, da ne pride do vmesnih krvavitev :S

Ma vzami jo prej :D
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3816 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 26 June 2012 - 09:40 AM

Saj bi, ampak se spet bojim, da bo prišlo do vmesnih krvavitev. Ker ta mesec in še drug imam te tabletke na "testu". Kakor sem rekla, jemljem jih že ene pol leta pa se mi pojavljajo te vmesne krvavitve (npr.po 14.tabletki že). Jemala sem jih tako, da sem jih vzela preden sem šla spat, torej 1x ob 23h, drugič 01h zjutri, ne vem tretjič ob 22h. In sem imela te krvavitve. Ta dva meseca se pa bom striktno držala ure in da vidim, če bo kaj bolje, če ne, grem menjat. In zdaj imamo kmalu žurko in se bojim, da bom kaj zeznula, če jih prej vzamem ali med pitjem alkohola :D
  • 0

#3817 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 26 June 2012 - 09:48 AM

Pri meni ni bilo še nikoli nič narobe, pa sem že nemalokrat poplaknila tabletko kar direktno z redbullvodko. Zaenkrat še brcam, pa brez naraščaja sem tut. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#3818 *missy*

*missy*

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 26 June 2012 - 09:57 AM

Hehe ma ni mene strah bebice, ampak teh krvavitev :D to sem tudi jaz dostikrat kar poplaknila z vodko, pa je blo kar se naraščaja tiče vse OK :) uglavnem bedarija cela.
  • 0

#3819 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 July 2012 - 09:36 AM

Resno razmišljam o prenehanju jemanja KT. Jemljem jih že hmmm ene 4 leta.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3820 riddle

riddle

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 04 July 2012 - 11:02 AM

jaz sem nehala jemati kt lani septembra...mal obžalujem, da nisem počakala še kako leto (ker nimam želje po otrocih, prej je bil sex sproščen, zdej ne več :down: , pa da ne govorim o izbruhu mozoljev). Kakih krčev pred M nisem imela ne prej ne zdej, opažam pa, da me joške ful bolijo preden dobim M (prej pa nikoli). aja, jemala sem jih pa ene 7 let.
ironija pa je v tem, da sem jih nehala prvič zaradi nevarnosti kt in blabla in drugič zaradi upada libida. no, zdej je pa tako, da tudi če naju prime da bi sexala sredi kuhinje, ne moreva, ker pač ni kondoma pri roki...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users