Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3781 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 07 August 2013 - 02:12 PM

crossingover2009.jpg

Film govori o ilegalnih preseljencih v USA, o tem kakšna pravila veljajo zanje, kaj vse bi storili za "green card", kaj se zgodi, če si priseljenec in predstavljaš grožnjo Ameriki...
Spremljamo zgodbo večih karakterjev:
Pevca, igralke z dvema neprepoznavnima vlogama iz Avstralije, Afganistansko/pakistansko družino, Korejsko družino - vse skupaj povezuje Harrison Ford, ki je pa v bistvu tisti, ki ilegalce lovi in jih deportira nazaj.
Film mi je bil zelo všeč, dala bi mu kar 9/10.

Pa še angleški opis:

Crossing Over is a multi-character canvas about immigrants of different nationalities struggling to achieve legal status in Los Angeles. The film deals with the border, document fraud, the asylum and green card process, work-site enforcement, naturalization, the office of counter terrorism and the clash of cultures.

Super film! se strinjam z oceno!

Krute zgodbe o ljudeh, ki bi želeli zase ali svoje otroke lepše/boljše življenje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3782 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 August 2013 - 09:18 AM

One Day (2011)

One-Day-Movie-Poster.jpg

OPIS:

Dvajset let. Dva človeka...

Romantična drama je zgodba o prijateljstvu Emme Morley in Dexterja Mayhewa. Ona je načelno in ambiciozno dekle, ki stremi k boljšemu svetu, on pa premožen očarljivec, ki želi ustvariti svet po lastnem okusu.

Po prvi skupaj preživeti noči, 15. julija 1988, se razideta, a medsebojna vez ni nikoli prekinjena. Film prikazuje ključne trenutke njunega prijateljevanja skozi dve desetletji. Vsako leto, vselej 15. julija, spremljamo njuno naklonjenost, nesoglasja, sanje, zamujene priložnosti, smeh in solze. Skupaj in narazen, nekje sredi življenjskega popotovanja, spoznata, da je bilo tisto, kar sta iskala in o čemer sta sanjala, že ves čas pred njunimi očmi.

Mnenje:

Meni zelo všečna drama s primesmi komedije. V glavnih vlogah srečamo Anne Hathaway (Emma) in Jima Sturgess (Dexter) in prikaz njunega življenja, presek leta vedno na isti dan. Poleg modnih kiksov prejšnjega stoletja, vidimo dva človeka, ki ju življenje vedno znova zbliža in oddaljuje. Prikaže kako hitro mineva čas in kako lahko nekatere svoje odločitve, kot starejši, zrelejši, obžalujemo.

Knjige sicer nisem brala, vendar mi je kljub temu Sturgess :wub2: odlično prikazal lik Dexterja - kako je zmožen sam sebi lagat in se uničevat. Vsekakor se mi zdi, da prav on zasenči vse ostale igralce. Anne mi je sicer zelo simpatična punca in jo res rada gledam, vendar po mojem mnenju zna tudi bolje odigrat. Tu nekako ni pokazala vsega potenciala in med njima nisem čutila tiste prave energije, ki bi lahko bila (čeprav ni bila ravno slaba).

Vsekakor priporočam ogled!

Ocena 9+/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3783 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 August 2013 - 11:14 AM

Dreamgirls
dreamgirls12f053327ww5.jpg
Film prikazuje burno glasbeno dogajanje iz konca 60-ih in začetka 70-ih let, ko spoznamo trio zabavnih pevk Effie (Jennifer Hudson), Deene (Beyonce Knowles) in Lorrell (Anika Noni Rose). Ambiciozni menedžer Curtis (Jamie Foxx) jim ponudi, da bi bile spremljevalne pevke slavnega Jamesa 'Thunder' Earlyja (Eddie Murphy), kar pa je šele začetek velikih sprememb, s katerimi Curtis vodi in spreminja pevke po lastnem okusu. Trio sicer kmalu žanje velike uspehe, toda cena slave je zelo visoka, prava življenjska sreča pa vse bolj oddaljena.

Film mi ni bil slab. Veliko je meni všečne glasbe, zgodba je solidna in se ne konča povsem tako kot sem pričakovala, da se bo. Igre je bolj malo, je pa zato veliko petja. Jennifer Hudson med vsemi igralci izstopa in po mojem mnenju popolnoma zasenči Beyonce. Oskarja ne vem če si za svoj nastop ravno zasluži, je pa definitivno izmed vseh igralcev v tem filmu po mojem mnenju najbolje opravila s svojo vlogo.
7/10

Sem pogledala film in sem bila nad njim pozitivno presenečena. Še posebej dober vtis je pri meni pustil Eddie Murphy, ki tukaj dokaže, da res zna igrat (kar do sedaj nisem bila prepričana). Notri je seveda odlična glasba in tudi sama zgodba mi je bila zelo všeč.

Uživala sem ob ogledu.

-8/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3784 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 August 2013 - 10:52 AM

Blue Valentine (2011)

1.jpg

Ta film se začela gledati z drugačnimi pričakovanji. Namreč, domnevala sem, da gre za nekaj
kompleksnega in zajebanega, je pa dejansko čisto preprosti prikaz para, ki preide skozi čas iz ene faze v
drugo (ko poželenje, ljubezen … zamenjata odpor in nezadovoljstvo). Brez olepševanja, klišejev,
pretiravanja. Tako je preprosto in življenjsko, da je dejansko že posebno. Oba glavna igralca (R. Gosling in
M. Williams) sta svoji vlogi odigrala prepričljivo, težko se bi postavila na eno ali drugo stran, ker sem oba na
nek način razumela, predvsem pa njo. Ni noben presežek, mi je pa film precej pasal.
7/10

Vsebina: Blue Valentine je intimen, dramatičen portret razpada zakonske zveze. Nekoč strastna ljubimca Cindy in Dean sta poročena in imata hčerko. V upanju, da bosta ohranila svoj zakon, se zatečeta v tematski hotel. Nato jih vidimo, kakšna sta bila nekaj let prej, ko sta se spoznala in zaljubila ter bila polna življenja in upanja.

Mnenje:

Film mi je bil zelo všeč in me je prav presenetilo kako sem se vživela vanj. Med ogledom sem se videla, kako s kijem tolčem po obeh, tako daleč me je spravil.

Všeč mi je naslednji opis, ki lepo povzame celoten film: Blue Valentine bi lahko označil za ljubezenski film. Tak zrel, nekoliko morbiden ljubezenski film. Ni film zaljubljencev, ni film strasti in romantike, niti ni film družinske sreče in simbioze. Je film, ki brez olepšal pokaže kaj se lahko zgodi zakoncema, ko ugasne tista iskra, ko preneha tleti strast in vse skupaj ostane le še groba in hladna vez zavoljo miru v srcu otrok. Dean in Cindy, glavna junaka, sta vsak na svojem bregu. To lepo pokaže prvi skupni kader, ki da jasno vedeti, da ju že dolgo niso ujeli plameni strasti. Preveč sta si različna in gledalec si takoj postavi dva vprašanja, kako sta pristala skupaj in kaj se jima je zgodilo.

Zelo dobra igra Michelle Williams in Ryan Gosling! Kakor čutiš naklonjenost, povezanost, strast na začetku veze ... tako čutiš njen odpor, gnus do moža ... ampak po drugi strani ne naredi popolnoma ničesar, da bi karkoli spremenila. On je na drugi strani dober oče, sicer pa pijanec, ki je precej vdan v usodo (nobene strasti), a ljubosumen in poln nekontroliranih izbruhov; vendar žene (vsaj fizično) ne bi prizadel.

Res popolnoma različna karakterja, ki bi se po vsej logiki morala en drugega izogniti v velikem loku, sta nekako padla skupaj in zdaj "morata" s tem živet.

On noče razbite družine, saj je sam prišel it take družine; ona noče tako slabega odnosa med njima, saj je celo življenje gledala svoje starše. Oba vesta kaj nočeta ... in tu se zaključi. Ne vesta pa kaj hočeta oz kako /kaj spremenit, da bi bilo življenje lažje. In do tu sta vezo pripeljala v pičlih 6 - 7 letih.

Ocena 8/10

• 2

Put A Kilt On It!

#3785 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 August 2013 - 12:30 PM

Before Midnight (2013)

Before+Midnight+%25282013%2529.jpg

Vsebina:
Američana Jesseja in Francozinjo Céline smo spoznali v filmu Pred zoro pred skoraj dvajsetimi leti, ko sta preživela svojo prvo romantično noč na ulicah Dunaja. Njune poti so se znova križale devet let kasneje v Parizu: v filmu Pred sončnim zahodom sta ves dan razpravljala o neuspelih razmerjih in odkrivala, da se med njima še vedno iskri. Skoraj desetletje pozneje se jima znova pridružimo: tokrat na počitnicah v Grčiji. Še vedno filozofirata, se prepirata in drug drugega spravljata v smeh – a od njunega zadnjega srečanja se je kljub vsemu marsikaj spremenilo …

Ethan Hawke, igralec in soscenarist:

Prva dva filma sta se intenzivno ukvarjala z romantičnimi projekcijami, z našim fantaziranjem o tem, kakšen naj bi bil naš partner. Vedeli smo, da bomo pri tretjem filmu preprosto morali povedati, kaj se dogaja za zaveso. Poleg tega je bilo za nas zelo pomembno, da posnamemo ta film na tej točki našega življenja, pri štiridesetih. To je trenutek resnice. Znajdeš se na sredini svojega življenja in vprašaš se: 'Je to vse?' /…/ Zakon v filmih pogosto prikazujejo na sentimentalen, idealiziran način, ali pa gre za težke drame, kjer partnerja drug drugega na skrivnem sovražita. Vse je preveč rožnato ali pa preveč črno. Poleg tega se mi zdi, da večina ljubezenskih filmov zavzame žensko držo in moške prikazuje kot tepce ali pa gre za moško predstavo o tem, kako naj bi bila videti romantična ljubezen – z Evo Mendes, ki se plazi po tleh v bikiniju. Pri tej romanci mi je všeč, da nobeden od spolov ne zmaga ali izgubi … Veseli me, da smo naredili romantičen film, ki me ga ni sram priporočati moškim prijateljem.

Mnenje:

Fantastičen film, ki je poln smeha, realnosti, ljubezni, obžalovanj in grenkobe! Oba igralca sta mi zakon od prvega filma dalje in v njunih vlogah si enostavno ne morem predstavljat nikogar drugega. Kakor sta prva dva filma poklon romatičnim filmom (pač vsak svoji "starosti" primerno) je zadnji film  nadgranja videnega.

Fim je res, na eni strani blazno smešen, a na drugi strani kruto realen (sploh ljudem v "srednjih" letih, če imajo pa otroke, pa še toliko bolj). Malo kdo želi prikazat par v "teh" letih, s "temi" problemi ... ampak slej ko prej vsi pridemo v ta leta in imamo te ali podobne probleme, pogovore, dvome, obžalovanja ...  Jaz sem se dobeseno starala s filmi in njenimi liki - vsak film je prišel ravno v obdobju, ko sem like res lahko razumela in se z njimi  identificirala.

Lepo in predsvem realno so prikazali,  kaj se dogaja v zakonu, ko je romantike in zaljubljenosti vedno manj ... soočamo pa se s problemi, ki jih prinaša skupna veza (odnos do otrok, do partnerja,  kariere, seksa ... sprejemanje življenjskih odločitev in kako te odločitve vplivajo.

Julie Delpy sem že velikokrat pohvalila in tokrat je spet enkratna. Ethan Hawke mi je tudi super, sploh ob njej je fantastičen. Dialogi so (spet) vrhunski in odlično tempirani v film, kemija med njima pa je še vedno fantastična.

Kar se mene tiče obvezen ogled (če se le da, konološko)

Ocena -10/10.

• 1

Put A Kilt On It!

#3786 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 14 August 2013 - 02:49 PM

O mega že lovdm in bom pogledala takoj ko bo dol. otrej imam časa za natanko en čik :D

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3787 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 20 August 2013 - 02:54 PM

Across the Universe
universe.jpg
Film nas popelje v burna šestdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je med študenti vršalo od zahtev po spremembah. Mladi pristaniški delavec Jude iz Liverpoola odide v Ameriko, kjer naj bi živel njegov oče. V New Yorku se zaljubi v mlado Lucy, ki je zagovornica protivojnega gibanja, hkrati pa ga osupnejo spremembe, s katerimi se sooča dežela. Medtem ko raste število žrtev v Vietnamu, se povečuje tudi politična napetost, mlada ljubimca pa se znajdeta v ponorelem psihedeličnem svetu. Več kot 30 pesmi skupine The Beatles pričara duh revolucionarnih šestdesetih v pravem pomenu besede.
Kaj mi je bilo všeč pri tem filmu: glasba in kostumografija. Kaj mi ni bilo všeč: je predolg, zgodba je preveč razvlečena, nekateri prizori so preprosto odveč. Dve uri sta se mi na trenutke vlekli kot jara kača. Če ne marate mjuziklov, se ga ne dotikajte.
5/10

Bi se kar podpisala pod oceno.

Gre za poklon skupini The Beatles, kjer zapojejo in zaplešejo skoraj vse njihove hite. In moram reči, da nekaj priredb je res fantastičnih (Come together, While my gutar gently weeps,...).

V glavnih vlogah sta: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess; ostali igralci niso tako znani, so pa odlični pevci. So se pa med drugimi (v cameo vlogah) pojavili  Joe Cocer, Bono, Eddie Izzard (znan britanski stand-up komediant), Salma Hayek,...

Film bi bil res lahko dober, gledljiv, predvsem poslušljiv, ampak kot je Kalypso omenila, je reeeeees preveč razvlečen.

Ocena 6/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3788 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 20 August 2013 - 03:42 PM

Vanity Fair (2004)

B0006FO8E8.jpg

Opis:

Rebecca (Becky) Sharp je hči obubožanega angleškega umetnika in francoske pevke, ki  že zelo zgodaj postane sirota. Ne obeta se ji lepa prihodnost, toda po akademiji se odloči, da mora na vsak način postati del angleške visoke družbe. S svojo bistrostjo, pretkanostjo in privlačnostjo se vzpenja po družbeni lestvici prve četrtine 19. stoletja.

Njen vzpon obrodi sadove, ko se zaposli kot guvernanta hčerk čudaškega gospoda Pitta Crawleyja (Bob Hoskins). Becky se prikupi  bogati teti Matildi (Eileen Atkins) in postane njena družabnica in skupaj odideta v London.  Kmalu se na skrivaj poroči z očarljivim dedičem Rawdonom Crawleyjem (James Purefoy). Ko Matilda izve za njuno vez, mladoporočenca izloči iz svoje družine. Ob Napoleonovih napadih se Rawdon pogumno odpravi v vojno. Noseča Becky stoji ob strani obupani Amelii, katere mož George Osborne (Jonathan Rhys Meyers) je tudi moral v boj. George umre v bitki pri Waterlooju in prijateljstvo med Becky in Amelio se povsem skrha. Rawdon se vrne in Becky rodi sina. Vendar pa denar in udobje nista na strani družine. Becky si bolj kot kdaj koli želi utreti pot v londonsko družbo in do lepega življenja. Končno se ji nasmehne sreča, ko spozna svojega zaveznika, mogočnega markiza Steyna (Gabriel Byrne). Toda cena utegne biti zanjo previsoka.

V glavnih vlogah so Reese Witherspoon, Romola Garai, James Purefoy, Gabriel Byrne, Jonathan Rhys Meyers, Rhys Ifans, ...

Mnenje:

Film je posnet po klasiki Williama Makepeacea Thackeraya.

Na splošno sem velik ljubitelj zgodovinskih filmov, sploh tistih, ki se vrtijo okoli 18. in 19. stoletja. In tudi ta mi je bil neizmerno všeč. Čeprav je kar dolg (dve uri in pol), sploh se ne vleče, saj je vsebina pestra in  zgodba je napeta, zanimiva skozi celoten film. Glavni igralci so se odlično znašli v svojih vlogah, sploh Reese je res taka prebrisana spogledljivka, ki ne zamudi in ne izpusti nobene priložnosti. Za seboj nikoli ne zapre vrat :) Rhys Mayers igra snoba tako prepričljivo, da bi mu prisolil klofuto, Romola pa naivno in zaslepljeno deklino, ki ne vidi očitnega pred nosom.

Sicer sem prebrala kritiko, da je v filmu Becky, narobe predstavljena in sicer kot nekakšna mučenica, ki obvlada koketiranje, zapeljevanje, igranje ... in to seveda uporablja.  Menda je v knjigi (ki jo imam že nekaj časa doma, a je še nisem prebrala) opisana kot strupena, pohlepna, oportunistična in hinavska ženska, ki je za vzpon po  socialni lestvici pripravljena narediti karkoli. Vendar mene to ni motilo. Mogoče bi me, če bi prej prebrala knjigo. Tako pa sem Becky sprejela kot je prikazana in se mi je zdela samozavestna, iznajdljiva  ženska, ki ve kaj hoče in vedno pristane na nogah.

Ocena 8/10

• 4

Put A Kilt On It!

#3789 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 August 2013 - 01:57 PM

QUOTE(Jinadaze @ 25. 7. 2011 - 16:40) View Post

The Adjustment Bureau (2011)

The%20Adjustment%20Bureau%20(2011).jpg

Znanstveno-fantastična drama, David (Matt Damon) je uspešen in spoštovan mlad politik, sprejet v senat ZDA.
Na poti v službo na avtobusu spozna lepo profesionalno balerino Elise (Emily Blunt), v katero se zaljubi na prvi pogled.
Višje sile - možje Adjustment Bureau-ja jima preprečujejo, da bi se še kdaj videla; on izgubi listek z njeno tel. št., zato naslednja tri leta vztrajno hodi na isti avtobus, v upanju, da jo spet zagleda.
Nekega dne mu le uspe in gresta na zmenek, se zaljubita, a jima vsi dejavniki preprečujejo, da bi bila skupaj, saj naj bi slabo vplivala na kariero drug drugega. David se ne da in gre čez vse prepreke, samo, da bi bila njegova ...

Odlična in domišljena zgodba z zanimivo poanto - ima vsak človek svojo usodo, proti kateri ne more nič (oz. jo lahko spremeni s svojo vztrajnostjo in voljo), ali je vse le spet naključij?
Izvrstna igralska zasedba in igra, preobrati, konec je soliden, ampak mogoče malo premalo dodelan.

8,5/10

Se je že Jina potrudila z izvlečkom, da meni ni treba. biggrin.gif

No - film mi je bil zelo všeč, takisto igralska zasedba, sploh Matt Damon, ki postaja en meni
ljubših igralcev (s to vlogo me je dokončno prepričal, zelo všeč mi je pa bil tudi v Hereafter,
ki ga vsem ponovno priporočam - pa še en 'slatkiš': film je režiral Clint Eastwood sleep.gif ).
Tudi Emily Blunt je izvrstno opravila svojo vlogo, gre za mlado igralko, od katere veliko
pričakujem (tudi vizuelno mi je zelo zelo všeč).

Zanimiva zgodba z dobro izvedbo, bi lahko rekli. Mogoče so na konec potresli malo preveč
sladkorja za moj okus, ampak ker sem romantična dušica po naravi, jim tega ne morem
preveč zameriti. Vseeno pa bi mi film bil enako (če ne za odtenek bolj všeč), če bi se
končal bolj 'realno' (če bi rekli, da je plan pač plan, da se ga je potrebno držati, drugače
bodo posledice zopet katastrofalne).

Dobra drama, ki vam bo dala misliti - na kratko povedano.

8++/10

Film mi je bil všeč.

Dobra in zanimiva ideja, ki jo peljejo skoraj čez celoten film. Jim pa zamerim konec (tako naklonjenost "angela/agenta", kot lovljenje in cukrast  razplet).

Ocena 8/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3790 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 August 2013 - 02:32 PM

The Illusionist ( 2006)

illusionist_ver3.jpg

Vsebina:

Kostumska drama o veščem čarodeju Eisenheimu, ki na prelomu 20. stoletja z neverjetnimi nastopi navdušuje svoje občinstvo. Ko njegovo predstavo nekoč obišče sam avstro-ogrski prestolonaslednik Leopold, v prinčevi spremljevalki (in prostovoljki pri svojem triku) spozna nesojeno mladostniško ljubezen Sophie, s katero sta ju pred časom ločila prepad plemiškega stanu in nezdružljiva življenjska usoda.

Samovoljnemu in osovraženemu pretendentu monarhije sredi burnih časov nikakor ni všeč pozornost, ki jo čarodej namenja njegovi zaročenki, zato glavnemu policijskemu inšpektorju Uhlu naroči, naj opreza za skrivnostnim iluzionistom. Potem ko se nekdanja zaljubljenca ne moreta upreti želji, da bi se vnovič sestala, bolestno ljubosumni Leopold v pijanskem deliriju pobesni, stvari pa nepričakovano uidejo nadzoru in skrenejo v nepojasnjeno smer.

Mnenje:

Fantastičen film! Sicer me je precej spominjal na The Presige iz istega leta, ampak to tudi slučajno ne "in the bad way". Odlična igralska zaseba: Norton je res nad-fantastičen igralec, ki se spremeni v karkoli. Ampak njemu sem že večkrat pisala hvalospeve. Prav tako sta bila odlična vsestranska Giamatti in Sewella. Še celo Bell ni bila slaba, pa je drugače ne maram preveč.

Zgodba je zelo zanimiva, nisi ravno ves čas trd od pričakovanja, ampak vseeno te ne spusti iz rok niti za trenutek. Bi pa pohvalila tudi kostumografijo.

Ocena 9++++/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3791 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 August 2013 - 07:58 AM

Moderator, zgornji posti niso za v to temo. 

Behind the Candelabra(2013)

behind-the-candelabra-poster03.jpg

Podatki iz strani Kina Dvor

režija Steven Soderbergh
scenarij Richard LaGravenese (po knjigi Scotta Thorsona in Alexa Thorleifsona)
fotografija Peter Andrews
montaža Mary Ann Bernard
glasba Marvin Hamlisch
produkcija Jerry Weintraub
igrajo Michael Douglas, Matt Damon, Dan Aykroyd, Scott Bakula, Rob Lowe, Tom Papa, Paul Reiser, Debbie Reynolds

Pred Elvisom Presleyjem, pred Eltonom Johnom, Madonno in Lady Gaga je bil Liberace: virtuozni pianist, veliki zabavljač ter ekstravagantni odrski in televizijski zvezdnik. Film, ki ga je režiser Steven Soderbergh razglasil za svojega zadnjega, je bil na letošnjem festivalu v Cannesu sprejet z velikim navdušenjem, kopico pohval pa sta požela tudi igralca Michael Douglas in Matt Damon.

Včeraj sem si v Kinu Dvor ogledala ta film, ki nam predstavi del življenja slavnega pianista Liberaceja. Upodobil ga je fantastični Michael Douglas, že precej časa ga nisem zasledila v nobenem filmu, do zdaj, ko se je potrdilo,

da je en res velikih igralcev. Liberace je bil človek posebne vrste, nadarjen pianist, ki pa ni postal slaven čez noč. Svojo podobo je gradil skozi leta, vse do trenutka, ko ga vidimo v filmu (že v kasnejši dobi njegove kariere), na nastopu, polnem ekstravaganze. In karizme. Mimo tega ne moremo, saj jo je Liberace imel veliko. Ter masivni zlati prstani z dragulji, večbarvni plašči, belo krzno .... skratka kič na 1001 in način. .

Film se začne s prizorom, ko mlad, takrat 17 letni Scott (ki ga igra preceeeeeej starejši Matt Damon, ampak mu nekako uspe, da mu verjamemo, da je v rosnih letih), vidi nastop Liberaceja. Le-ta ga kasneje, po nastopu,

povabi v svoje sobane, kmalu pa se Scott tudi preseli v njegovo graščino, ki je - v Liberacejevem stilu - polna (ogabnega) kiča. In tam se tudi začne njuna zgodba, ki traja nekaj let, vse dokler se postarani, plešati,

plastično pomlajšani Liberace pač ne odloči, da je boy toy odlužil svojemu namenu, in si - kakopak - omisli novega. :)

Dober film, ki gledalca ne dolgočasi niti za minuto, dober vpogled v življenje Liberaceja, ves glamur in blišč, vse do tragičnega konca, ko je umrl za AIDSem.

Priporočam, režija odlična, oba glavna igralca (ter Rob Lowe!!!! - fantastičen) več kot dobra, zabaven paket (in poučen, če vas zanima tematika zabavništva).

8/10

Liberace + Scott:

%C2%A3%C2%A3-Scott-Thorson-With-Liberace

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3792 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 September 2013 - 12:34 PM

The Painted Veil (2006)

lala.jpg

Opis: Kitty (Naomi Watts) se približuje obdobju, ko bi se morala po mnenju svoje družine končno poročiti. Da bi pobegnila pred zdolgočasenim življenjem, se poroči z mladim bakteriologom Walter-jem Fane (Edward Norton) ter odide z njim v Šanghaj.

V mestu, ki postaja priljubljeno kulturno središče ter je polno političnih intrig, se Walter posveča delu in družini, Kitty pa se spusti v ljubezensko razmerje z angleškim konzulom. Zgodba se dogaja v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in ker gre za zelo ugledno družino, škandal ne pride v poštev. Ko Walter to izve, sprejme delo v odročni kitajski vasi, kjer je izbruhnila kolera, ter s seboj odpelje tudi Kitty ...

Mnenje: Noro dober in izpovedno močan film, ki mi še danes ne gre iz glave. Je sicer počasnejša drama, ki pa te posrka vase. Na eni strani vsebuje res odlične dialoge in igralsko ekipo, na drugi strani pa je film izredno gledljiv ....

Enkratni Norton v vlogi mirnega, preudarnega in zadržanega doktora Fane je res fantastičen. Walter se na prvi pogled zaljubi v živahno in očarljivo Kitty (prav tako odlična Naomi Watts), ta pa se zaveda, da on ni prava izbira, ampak pod pritiski družine klone in se prehitro poroči z njim. Seveda se kmalu spusti v afero s karizmatičnim prijateljem Charliejem (Liev Schreiber), saj v življenju pogreša strast. Ko Walter izve za afero, ji naprej na ne-lep našin odpe oči o njeni "ljubezni" potem pa se ji maščuje, da zelo "sebičen" način. S seboj jo odpelje v odročno kitajnsko vasico, kjer je izbruh kolere. Več ne bom povedala, saj bi pokvarila konec filma (ki pa je sploh enkraten) . Všeč mi je bil tudi prikaz obeh glavnih vlog, saj sta obe črno/beli (čeprav ena bolj, kot druga). Nikogar nisi mogel zasovražit ali vzljubit, saj sta oba imela tako pozitivne kot negativne lastnosti in si oba razumel, z njima sočustvoval in dihal.

Film, ki vsebuje vse, kar (po mojem okusu) mora res dober film.

Ocena -10/10

Popolnoma se podpišem pod to oceno. Meni eden boljših filmov, ki se me je resnično dotaknil. Ne gre prezreti tudi čudovitih posnetkov pokrajine, ki celotno dogajanje in občutenje še podkrepijo. Drugi del filma mislim, da zelo dobro uspe prikazati razvoj in rast karakterjev, kako sta protagonista morala čez sebe. Kaj več tudi sama ne bom pisala, da ne pokvarim ogleda. Norton je v svoji vlogi odličen. Neverjetno kako se zna preleviti v sramežljivega doktorja, ki je v dvorjenju okoren kot kakšen najstnik.Tudi Wattsova s svojo vlogo dobro opravi.

10/10 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3793 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 October 2013 - 02:34 PM

Limitless (2011)

limitless_d1_droid_480x800.jpg?w=604

Zgodba filma ima bolj kot ne znanstvenofantastično tematiko, na začetku spremljamo neambicioznega in rahlo zanemarjenega pisatelja
Eddieja (Bradley Cooper, ki je hot, vendar njegova igra ni nič posebnega). Po naključju naleti na starega znanca, ki mu ponudi novo, vendar nepreverjeno
drogo z ekskluzivnimi učinki. Eddie jo seveda vzame, saj nima nič za izgubiti, in naenkrat se mu izboljšajo čuti, njegovi možgani pa začno procesirati
neverjetne količine podatkov. V izjemno kratkem času obogati na borzi in tako pritegne pozornost poslovneža Carla Von Loona (Robert De Niro).
Kmalu pa se začno pojavljati strašljivi stranski učinki, zaradi droge si Eddie nakoplje resne težave, najhujše pa je, da je ne more nehati jemat.

Od filma sem pričakovala precej, pustil pa me je dokaj mlačno, iz te zgodbe bi lahko naredili več. Prva polovica filma je predvidljiva, druga malo manj,
konec pa po mojem mnenju najbolj pokvari film, tipično holivudski. Moti me tudi, da so bile nekatere pomembne stvari s strani Eddieja potem kar nekako
spregledane (npr. umor tiste ženske... ni se sicer spomnil, kaj se je zgodilo in če jo je ubil on, a potem je bila važna le še droga in pranje morebitne krivde).
Droga ga je čisto spremenila in mislim, da se sam tega ni zavedal.
V plus mu štejem, da se ni vlekel.

5/10

jaz sem bila nad filmom kar precej razočarna. Ideja se mi je zdela super, tudi začetek je obetal.

Priznam, da ga nisem gledala najbolj zbrana, ampak konec mi je nekako zvodenel ... nimam pojma kako je premagal svojo odvisnost, kako je ostal inteligenten, kako se je izognil stranskim učinkom (o katerih je razlagala bivša punca).

Ampak, kot sem rekla, mogoče sem sama kaj spregledala.

Ocena 6/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3794 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 November 2013 - 10:36 AM

Nine 1/2 weeks

An erotic story about a woman, the assistant of an art gallery, who gets involved in an impersonal affair with a man. She barely knows about his life, only about the sex games they play, so the relationship begins to get complicated.

Legendarna erotična drama s Kim Basinger in Mickey Rourkom v glavnih vlogah. Slednji je tudi edini pozitivni del filma. Dolgočasen film, brez zgodbe, prizori "seksa" nedomiselni. Sama zgodba me močno spominja na 50 odtenkov sive. V bitvu ne vem zakaj snemajo film, ker je že posnet. Tudi lik ženske, kao nedolžen in prikupno zmeden, me spominja na lik iz knjige.

3/10

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3795 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 11 November 2013 - 03:20 PM

Lahko noč,gospodična

634526271861921292lng-00.jpg

Film govori o mladem poročenem paru,Hani (Polona Juh) in Samu (Jernej Šugman). Hana in Samo sta starša,imata lepo hišo,oba sta uspešna v svojem poklicu...Kmalu pa spoznamo,da je sreča le navidezna. Med zakoncema ni več tako kot bi moralo biti,vse več je odsotnosti enega ali drugega,zamolkli pogovori,varanje...Hana se zateka v izmišljeni,pravljični svet skozi pravljice,ki jih pred spanjem pripoveduje svoji hčerki.Obup in osamljenost zaradi moževega varanja jo spodudi,da spakira in se preseli k svoji mami ter si tudi sama poišče ljubimca ,a razočaranj zanjo še ni konec.

Lahko bi rekla tipično za slovenski filmi. Bolj turobna  tematika,seveda je tudi bolj skopo z besedilom ,veliko tišine kot je v navadi za slovenske filme.Ampak meni je bil všeč.Realen film,po svoje tudi žalosten,nisem začutila nobene zlaganosti,pretiravanja. Vse se mi je zdelo tako naravno. Polona Juh mi je bila fenomenalna kot vedno,tudi Jernej seveda pa tudi drugi npr. Jan Cvitkovič....na splošno so mi slovenski igralci, in teh ni malo zelo dobri.

Režiral je Metod Pevec,to pa se kar hito opazi.Je čisto njegov stil.

Ocena :8.5/10

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#3796 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 November 2013 - 10:51 AM

Interview (2007)

interview.jpg

Opis:

Vojni novinar in politični analitik Pierre ni niti najmanj navdušen nad urednikovo idejo, da bi naredil intervju s priljubljeno igralko v romantičnih komedijah Katyo. Zaradi pokroviteljskega obnašanja ga Katya hitro odslovi, toda po spletu naključij pristaneta v njenem stanovanju, kjer se ob pogovoru in nekaj pijačah zbližata in zaupata svoje najbolj temačne skrivnosti. Toda izkaže se, da noben od njiju ni bil povsem resnicoljuben, le eden od njiju pa bo iz te igre čustev in razuma odkorakal kot zmagovalec.

Menje:

Že nekaj časa sem imela ta film na seznamu in včeraj mi ga je uspelo v miru pogledat in sem bila po ogledu zelo zadovoljna. Osebi v filmu sta dejansko dve. Zgodba je preprosta, a vlogi sta super dodeljeni in odigrani! Film je precej monoton, a ni predolg, zato se ne vleče; zraven je pa še nepričakovani twist.

Novinar Pierre Peders (Steve Buscemi) zafrustriran, zdolgočasen politični analitik in pijanec dela intervju s Katyo (Sienna Miller), oportunistično wannabe igralko, ki ji lepa, a najbolj znana po svojem pestrem spolnem življenju.

Zaradi neprofesionalnega obnašanja se uradni intervju hitro zaključi, po spletu okoliščin pa pristaneta v njenem stanovanju, kjer se zaradi raznih substanc in popolnoma različnih karakterjev zapleteta v pravi besedni spopad.  V tem verbalnem obračunu pa na dan prihajajo vedno bolj intimni in boleči spomini iz preteklosti in soočanje s prihodnostjo. Vlogi izpraševalca in izpraševanca se velikokrat zamenjata in tako imamo vpogled v dva popolnoma različna življenjska nazora; a kljub temu vedno bolj ugotavljamo, da sta si podobna in da ju določene stvari združujejo.

Predvsem moram pohvalit super igro obeh igralcev. Buscemi je meni itak car in sem njegov veliki fan! Me je pa prijetno presenetila Sienna, ki je nisem navajena v takih vlogah in je svojo nalogo res dobro opravila.

Ogled priporočam!

Ocena: -8/10

• 0

Put A Kilt On It!

#3797 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 21 November 2013 - 10:43 AM

Dark shadows

dark-shadows-move-poster.jpg

Joshua in Naomi Collins leta 1752 z mladim sinom Barnabasom odplujeta iz Liverpoola v Ameriko, da bi družina tam začela novo življenje.  Dve desetletji pozneje je odrasli Barnabas (Johnny Depp) gospodar posestva in mesteca Collinwood v državi Maine: bogat samec, vpliven mož ... ter neukrotljiv osvajalec. A potem stori hudo napako in zlomi srce čudoviti Angelique Bouchard (Eva Green). Čarovnica v vseh pomenih besede nad Barnabasa prikliče usodo, hujšo od smrti: spremeni ga v vampirja in živega pokoplje. Dve stoletji pozneje se Barnabas po naključju osvobodi iz svoje grobnice in znajde v svetu, ki se je medtem močno spremenil. Vrne se na Collinwood in nekoč mogočno posestvo najde hudo zanemarjeno. Bednim potomcem družine Collins ne gre najbolje in vsak od njih ima lastne temačne skrivnosti. Težko privajanje na tehnološki napredek in časi brezmejne ljubezni, drog in rokenrola v divjih sedemdesetih privedejo Barnabasa v številne zabavne težave, naposled pa se mora soočiti tudi s še vedno živo in zelo vplivno smrtno sovražnico.

Še en tipičen Burtonov film.Niti nimam kaj veliko za komentirati.Film mi je bil všeč, kot tudi večina Burtonovih filmov.Pojavlja se veliko pretiravanj kar bi me drugače motilo, v takih pravljicah pa mi ni moteče,igralska zasedba je izvrstna ( Johnny Depp,Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green,...) ,ne manjka humorja,sicer pa film tudi ni kakšen presežek. Da se malo odklopiš.

6,5/10

• 1
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#3798 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 December 2013 - 09:29 AM

Zack and Miri Make a Porno
3082844615_5c879b1351_o.jpg
Zack in Miri sta prijatelja že od srednje šole. Med njima nikoli ni preskočila iskrica ljubezni. Ob pomanjkanju denarja za stanarino se odločita posneti pornografski film. Za pomoč zaprosita dobrega prijatelja, ob številnih nezgodah in težavah pa počasi spoznavata, da med njima morda vendarle obstajajo še kakšna globlja čustva.
Film je režiral Kevin Smith, ki ima na vesti že Dogmo, Chasing Amy in Jersey Girl. Njegovi filmi so mi večinoma kar všeč. Izjema je seveda debilni Jay and Silent Bob Strike Back, ki mi je res bedarija od bedarije. Zack and Miri Make a Porno na srečo ni taka polomija. Zgodba je ok. Sicer je zaplet in razplet predvidljiv, ampak vmes postreže z nekaj precej posrečenimi forami. Sicer se najde tudi kaka fora, ob kateri si misliš wtf, ampak se da spregledat.
Elizabeth Banks in Seth Rogen sta mi bila v svojih vlogah všeč. Stranski liki, ki mi tako radi grejo na živce pri tovrstnih komedijah me v tem filmu začuda ne motijo, čeprav so nekateri pravi freaki.
Če povzamem... film ni slab, ni pa tudi tako dober. Gledala sem že veliko boljše filme tovrstnega žanra in tudi veliko slabše filme. Mi je bil kar precej boljši od včerajšnjega Blind dating. Če so vam filmi Kevina Smitha všeč, si film poglejte, če pa vam niso, se ga ne dotikajte.
6/10

Midva sva ga včeraj slučajno ujela in sem se polovico filma režala ko budala. Fore so mi bile sveže, dobre; sama ideja za zgodbo pa tudi dovolj zanimiva.

Sicer se je (žal) proti koncu izvodenel na običajno romantično komedijo, ki je preveč predvidljiva in patetičena.... ampak to očitno mora bit :)

Oba glavna sta mi bila všeč (sploh on, mi je bil že preveč, pa niti ne vem zakaj :whistling: ). Ostali stranski liki so bili tudi ravno prav "smuknjeni", da so ti prirasli k srcu.

Jaz bi mu dala kar 7+/10

PS: sem fan Kevina Smitha

• 0

Put A Kilt On It!

#3799 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 09 December 2013 - 09:36 AM

^^ meni je bil pa izredno tečn film. Eden tistih, ko ti je po 15 min filma jasna celotna zgodba, vsi zapleti in tudi konec. Prežvečene fore, še najbolj me je zmotil konec, ker je bil tipičen hollywoodsko pocukran. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3800 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 20 December 2013 - 01:47 PM

Vaje v objemu (2012)

vaje-v-objemu.jpg

Opis:

Metod Pevec je v filmu Vaje v objemu  odpotoval v epizodo življenja dveh sodobnih trideset in nekaj let starih parov in naslikal zgodbo sodobnih posameznikov, ki kljub relativno srečnemu življenju prevprašujejo svoje življenjske odločitve, svoje odnose in čustva.
Zaplet življenja dveh parov se začne, ko Tjaša (Jana Zupančič) in Lena (Pia Zemljič) svoja dolgoletna partnerja Leona (Primož Pirnat) in Uroša (Uroš Fürst) zvabita na ure tanga – plesa, ki namesto "značilne slovenske zadržanosti" poudarja telesnost, strast in povezanost soplesalcev. Para se spoznata, in ko se v skladu s prakso tanga začnejo menjavati plesni partnerji, se izkaže, da se vsi štirje fizično bolje ujamejo v nasprotnih kombinacijah, kot živijo. Ob tem se začnejo spraševati, ali je to res zgolj telesnost, ali gre morda za privlačnost vznemirjenja, ali pa je za vsem skupaj celo nekaj več. So si do zdaj življenje gradili z napačnim človekom?

Mnenje: Zelo všečen film, ki pa ni kakšen presežek (žal ga niti nisem pričakovala, saj mi dosedanji slovenski filmi niso nakazali ravno kakšen optimizem). Vsi 4 igralci so dobro opravili svojo nalogo.

Edino, kar je mene malo zmotilo v filmu (oz. bolj v opisih filma), da so kao vsi 4 začutili povezanost z nasprotnim parom. Jaz pa sem bolj dobila občutek, da sta Lena in Uroš res začutila tisto kemijo, medtem ko je Tjašina in Leonova naklonjenost en do drugega le posedica "inata" in ljubosumja. Tako sem jaz videla.

Malo me je tudi zmotil "varen" konec... kot bi Godina rekla - da so vsi med "fajn in prav" izbrali prav. Škoda.

Drugače pa -9/10 (med slovenskimi filmi) ; splošna ocena pa 7/10

• 0

Put A Kilt On It!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users