Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 17 January 2011 - 09:56 PM

Posted 17 January 2011 - 10:49 PM
moj oče je bil takrat, ko so s tem šele začeli, tudi kakih 10+ let včlanjen, pa se je komaj komaj rešil.
Potem pa mene enkrat med čakanjem na bus nek tip (prek študenta je delal) ustavi in mi začne ponujat zastonj knjige, če se včlanim v SK. Jaz sem ga pustila, da mi je povedal in pokazal, ker sem ravno imela čas.
Ena knjiga mi je bila super, pa ravno bi jo rabila za seminarsko. Zato ga (naivno) vprašam, če so še vedno takšne težave z izčlanitvijo, kot so bile pred leti, ko je bil moj oče včlanjen. In on reče: "Neeee, kje pa. To je bilo včasih. Zdaj je čisto drug sistem. Zdaj lahko kadarkoli odstopiš in se izčlaniš. Brez obveznosti."

No in jaz sem mu na žalost verjela, ker mi je fuuuul zagotavljal, da sploh ni več problema. Sem kupovala knjige na začetku, potem pa se je to spremenilo v obvezo. Na vsake 3 mesece so me nadlegovali po telefonu, kdaj bom kaj kupila in če mi kar pošljejo. Pa sem šla kakšno malenkost kupit, da je bil mir.
Potem sta pa minili dve leti in ko sem že mislila, da bom imela končno mir, me spet začnejo klicarit.
Bolj, ko sem jim razlagala, da mi je članstvo poteklo (še na kartici je pisalo), bolj so mi morili. Tudi meni je bilo rečeno, naj jim pošljem pismeno prošnjo za izreden izpis - čeprav kao sploh nisem več bila vpisana! Sem poslala in ni nič pomagalo. Pošiljala sem emaile, pa navadna pisma, izjave, prošnje...
No in enkrat mi je ob nesramnem telefonskem klicu (na koncu so postali že res prav neverjetno nesramni in predrzni), počilo in sem žensko dobesedno nadrla - kaj moram storiti, da mi že nehajo morit?!
In šele takrat mi je uspelo iz pogovora razbrati, da ni važno, kako dolgo si včlanjen! Važno je, da kupiš na vsake tri mesece v teh dveh letih eno stvar. In meni sta manjkala dva nakupa.
Ko sem to izvedela, sem šla naslednji dan kupit dve poceni knjigi, poslala v pismu kopijo računa in še enkrat zahtevo po izčlanitvi. Priložila sem tudi obe članski izkaznici (eno so mi kar sami od sebe poslali in mi hoteli podaljšati članstvo brez moje privolitve).
Po tistem sem imela kako leto mir, potem so me spet klicali, da naj nekaj naročim.

Ženski sem rekla, da me nimajo več kaj klicat in da naj si nekam zapišejo, da nisem več član, če ne bo sledila tožba in prijava. Potem sem prekinila in od njih nisem več slišala.... do danes.

Zato ne nasedajte - res se sliši mamljivo, da lahko kupuješ ceneje, ampak nikakor ni vredno vseh težav, ki jih boste imeli, če se včlanite. Saj po netu je polno teh SK horror zgodbic.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 January 2011 - 07:31 AM

Vmes sem ene 4x pisala, naj me izčlanijo pa nič... potem sem začela (vsakič, ko so klicali) uporabljat izgovor, da sem študentka in da nimam denarja za te stvari. Ok (kot sem že omenila) - naj pišem, da si ne morem privoščiti in bojo kao nekaj "zamrznili". Dej zamrzni ti kaj drugega...

Na koncu mi je le uspelo (junija lani) - poslala sem jim mail:
"Pozdravljeni,
rada bi prekinila članstvo v klubu Svet knjige.
Moj naslov je "ta pa ta"
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,"
Dobila reply:
"Spoštovani,
Zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo. Odgovor
boste prejeli po pošti.
Lepo vas pozdravljamo,
Vaš Svet knjige
Oskrba članov"
In res - čez nekaj časa dobim po pošti kao sporočilo, da jim je žal, da se želim izčlaniti, da upajo, da bom kdaj spet njihov član...in seveda PONUDBA ZA KNJIGO MESECA!!!! Valda nisem naročila

Potem me pa čez nekaj časa spet kličejo (mamicu jim no...), kao da v zadnjem četrtletju nisem še nič kupila in da moram opraviti zadnji nakup. Meni se je strgalo, sem žensko napizdila in ji rekla, da ne mislim pri njih nikoli več nič kupovati in da me lahko tožijo, če jim kaj ne paše

And that's how my story with Svet knjige ended

Posted 18 January 2011 - 02:44 PM
Jaz sem pa danes vsa besna klicala na Adriatic. Pri njih imam že nekaj časa sklenjeno dodatno zavarovanje in zadnje pol leta ene dvakrat na mesec kličejo na GSM da bi se en oglasil in mi predstavil (brez obveznosti seveda) in da bi kar jutri prišel, samo naj povem uro. In sem danes tja poklicala in rekla, da naj mojo tel številko zbrišejo in nikoli več ne pokličejo, sicer grem drugam.
Ma res vsak k**** zdaj že kliče in nekaj ponuja.
Isto imam enega soseda v bloku (poznamo se samo na "dober dan") in je nek zavarovalni agent in ko sem bila noseča mi je težil o varčevanju za otroke, potem za avto, potem da imajo ena huda varčevanja z ogromno obrestno mero ... in mi je zadnjič prekipelo. Enostavno sem mu rekla, če res misli, da bi 4 živeli na 30m2, če bi imeli denar za varčevat. Upam, da bo zdaj mir z njim.
Pa meni res ni jasno a ti ljudje res nimajo nobene zavore; mene bi bilo sram skoz istim ljudem težit, če me že parkrat prej vljudno zavrnejo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 January 2011 - 03:05 PM
Posted 18 January 2011 - 03:06 PM
Na živce mi gre, da v Ljubljani ni več nobenega kina v centru, se je vse premaknilo na obrobje v BTC in skomercializiralo. Meni sploh ni več čar iti v kino.
Pomoje smo edini v Evropi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2011 - 03:25 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 18 January 2011 - 04:01 PM
Imajo precej beden izbor neaktualnih filmov. Pa mislila sem strogi center, bivša Komuna npr.
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2011 - 04:55 PM
Na živce mi gre, da v Ljubljani ni več nobenega kina v centru, se je vse premaknilo na obrobje v BTC in skomercializiralo. Meni sploh ni več čar iti v kino.
Pomoje smo edini v Evropi.
A Kinodvor pa Kinoteka ne spadata v to?

Posted 18 January 2011 - 05:06 PM

Posted 18 January 2011 - 05:23 PM

Posted 18 January 2011 - 06:44 PM

Potem me je pa zasledovala še nekaj deset metrov in mi ves čas govorila, da ve, da imam denar, da naj ji ga dam.

Kam smo prišli...

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 January 2011 - 07:04 PM

― V. Van Gogh
Posted 18 January 2011 - 07:09 PM

Posted 18 January 2011 - 07:11 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 January 2011 - 07:13 PM
Jezi me sestra, ki obljubi, da bo nekaj naredila, potem pa morem jaz v zadnjem trenutku to storit namesto nje, ker ona nima časa.

Posted 18 January 2011 - 07:18 PM

Posted 18 January 2011 - 07:48 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users