Jump to content

Photo

Morje

• Please log in to reply
416 replies to this topic

#361 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 23 April 2018 - 10:25 AM

Pri meni tudi ne, Baška začetek septembra. 

Junija sicer še planiram nekaj, samo verjetno ne morje.

• 0

#362 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 April 2018 - 10:38 AM

Midva se odpravljava zdaj za prvi maj na "morje", na Mauritius. Sredozemlje pa naju letos poleti verjetno ne bo videlo. 

• 0

#363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 April 2018 - 12:20 PM

Pri meni tudi ne, Baška začetek septembra. 

Junija sicer še planiram nekaj, samo verjetno ne morje.

Sem te mislila vprašat, kam gresta na babymoon. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#364 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 23 April 2018 - 12:32 PM

Mogoče samo na vikend v bazen, ker je fant skoraj ves dopust porabil pri obnovi stanovanja. :(

• 0

#365 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 23 April 2018 - 12:46 PM

Midva bova nekaj dni letos sigurno prezivela ob italijanski obali v Sistiani, saj ima njegova familija zdaj tam vikend.

Drugace pa kot sem ze pisala, bi takoj sla v Bulgarijo na poceni dopust, ampak nimava to se nic splanirano.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#366 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 April 2018 - 01:00 PM

Škoda, Barbarina. :/ 

Kalypso, a ne gresta nič v Vodice? :evilgrin: :lol:

• 0

― V. Van Gogh

#367 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 April 2018 - 01:09 PM

:lol:  :lol: Ne. Enkrat prostovoljno, enkrat pa prisilno je bilo več kot dovolj.  :tongue2:  :P

• 0

#368 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 April 2018 - 01:20 PM

Vsakič se spomnim nate, ko vidim kakšno ponudbo za Vodice. :D

• 0

― V. Van Gogh

#369 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 23 April 2018 - 01:33 PM

Škoda, Barbarina. :/

Trenutno mi bo že to, da bova imela več časa drug za drugega in mir, super. :)

• 0

#370 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 April 2018 - 01:37 PM

Ja, verjamem, pa tudi stanovanje je bolj pomembno od počitnic. Mož ima zdaj to obdobje pred dopustom 22 dni brez frej dneva in sem že na polovici sita. Ampak bo vredno.

• 0

― V. Van Gogh

#371 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 April 2018 - 02:06 PM

Vsakič se spomnim nate, ko vidim kakšno ponudbo za Vodice. :D

:lol: :lol: 

• 0

#372 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 24 April 2018 - 11:29 AM

midva greva naslednji vikend po poroki na mini honeymoon na festival Ultra v Split in to bo verjetno edino morje, za poročno potovanje naju pa še vedno najbolj drži Japonska, mogoče tudi kakšni nacionalni parki v Ameriki, vsekakor nekaj bolj aktivnega enkrat v septembru ali oktobru

• 2
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#373 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 May 2018 - 11:36 AM

Kakšni predlogi za Hrvaško avgusta, da ni astronomsko drago?...razmišljam, da bi letos šla kar tja, ker mi v teh mesecih ne bo nič drugega zneslo in, ker bom ravno v Sloveniji takrat. 

Sicer se mi kar malo upira, ker imam toliko slabih izkušenj z luknjami od apartmajev ali tega da imaš potem še 5 km do morja.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#374 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 13 June 2018 - 08:58 AM

https://lucina-potep...rvaska-vs-bali/
  • 0

― V. Van Gogh

#375 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 June 2018 - 09:06 AM

O super, zanimivo!

Ampak za družine je že hitro malo drugačna računica...
  • 0

#376 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 June 2018 - 11:21 AM

Se sicer strinjam, da je Hrvaška v zadnjih letih postala blazno draga, ampak jaz si ne morm kaj da se ne bi pri takšnih primerjavah samo nasmehnila in si mislila svoje. Vem, da je to mišljeno kot splošna primerjava, ampak vseeno manjka toliko konkretnih informacij. Pri potovanjih pa je sploh toliko majhnih faktorjev, ki lahko močno zvišajo oz. znižajo ceno potovanja. Prvo kot prvo kar me je zmotilo je to da, primerja Bali in Korčulo. Dve precej različni destinaciji, ki ju je IMO težko primerjat. Že samo zaradi velikosti, saj je Bali je ene 20x večji od Korčule. Poleg tega primerja svoje lansko potovanje na Bali v mesecu aprilu z letošnjim potovanjem na Hrvaško v glavni turistični sezoni. April na Baliju ni glavna turistična sezona! Že tu lahko pride do velikih razlik v ceni, da tega da se v več kot letu dni cene lahko prav tako spremenijo raje sploh ne bi.

Če že navaja konkretne cene koliko stane kaj na obeh destinacijah, potem bi morala navesti tudi konkretne primere. Katere apartmaje konkretno je primerjala, na katere datume je planirala potovanje, katere letalske družbe je uporabila kot referenco, iz katerega kraja na Hrvaškem je vzela trajekt, itd. 

Pa tudi če pustimo to ob strani, je v tej primerjavi kar precej napak. Npr. pri prevozu na Baliju pozabila vračunati strošek prevoza od letališča do apartmaja na Baliju in nazaj. Za pot na Korčulo je na eni strani naračunala kilometrine 1400 km, kar pomeni pot prek Ploč in Trpanja in naprej na Korčulo, kot stroške trajekta pa je navedla ceno trajekta iz Splita na Korčulo. Se pravi je izbrala večjo kilometrino (in večjo porabo bencina) in dražji trajekt. V glavnem, tale primerjava je zame bullshit. Se mi zdi, da je bila bolj kot ne načrtno narejena tako, da predstavlja Bali kot cenejšo destinacijo in tako opravičuje svojo odločitev, da s partnerjem ne letujeta na Hrvaškem. 

• 2

#377 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 June 2018 - 11:25 AM

Ja itak.
Je pa tudi mene zbodla cena trajekta, ko sem šla bolj podrobno brat (bom šla prav preverit cenik, od kje je taka cena) in pa število kilometrov, ki jih navaja.
  • 0

#378 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 13 June 2018 - 11:26 AM

Nisem prebrala, se pa strinjam s tem, da primerjave morajo biti natancne.

Po drugi strani se mi pri teh primerjavah zdi, da je namen pokazat drugo opcijo - veliko ljudi namrec misli, da je potovanje npr. na Bali v primerjavi s Hrvasko neprimerljivo vecji luksuz, pa to pogosto ni res.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#379 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 June 2018 - 11:28 AM

Nisem prebrala, se pa strinjam s tem, da primerjave morajo biti natancne.

Potrebno je primerjati enako z  enakim, drugo itak nima smisla.

• 0

#380 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 June 2018 - 11:48 AM

Matilda, se strinjam, da so potovanja izven Evrope velikokrat precej cenejša kot si ljudje predstavljajo. Ampak če se že delajo takšne primerjave, naj bodo vsaj glede osnovnih stvari točne.

Na koncu je to koliko porabiš na dopustu/potovanju itak največ odvisno od posameznika in njegovega stila potovanja. 

_M_, ja za družine je računica drugačna. Za potovanja z letalom moraš za otroka prišteti še ceno letalske karte (od starosti otroka in letalske družbe odvisno ali plačaš polno oz. znižano tarifo). 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users