Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#361 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 04 September 2008 - 02:49 PM

Mene je vrgel prvič, ker sem pelala čez semafor pri rumeni, pa pri stop znaku nisem stala treh sekund, pač pa sn se pripeljala, upočasnila in za kratek hip vstavla, ker ni blo nikogar, nisem zaj stala pa štela do tri, pač pa sem kar dalje zapeljala. In pol mi je začel pravit zakaj nisem naredla in sem mu hotela dopovedat, da sem rumeno luč zadnji hip vidla - ker sem gledala na števec, da ne bi preveč peljala, in se mi je zdelo da se ne bom pravi hip varno vstavla in pol je čist popenil in me nalajal. Pomoje je vse tisti dan vrgel za mano, ker sem mu dekl dvignila. Meni je bla izpitna totalni safer, tolko stvari naenkrat in še vešč nisi volana, zarad živčnosti pa še itak slabše voziš.

Ja, v Ljubljani so otežene okoliščine za vožnjo, sigurno je manj možnosti, da narediš napako, če si edini avto na makedemaski cesti, se pa strinjam z Dilemo, da pravila ocenjevanja in sama strogost je povsod enaka.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#362 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 September 2008 - 02:58 PM

Tista rumena luč še ne bi smela bit panike. Ampak če prevoziš stop znak (torej ne šteješ do 3 in hkrati čisto miruješ) je to avtomatski padec.

Mojega sošolca so vrgli zato, ker jim ni bila všeč "dinamika vožnje". Takrat je imel 14 ur (prevoženih pa kakšin 500). Inštruktor je baje ful napizdil tistga v komisiji. Naslednja izpitna ura je bila njegova 16. ura. Dobil je istega tipa v komisiji. Potem je naredil...

Osebno mislim, da je v Lj težje vozit. Pri nas v Nm nisem niti enkrat rabila pogledat desnega špegla, v Lj pa moraš to nonstop! Spomnim se, da ko sem prvič po Lj peljala sem bila čisto presrana...Sej potem sem se hitro navadila.
  • 0

#363 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 September 2008 - 03:00 PM

QUOTE(Blondi @ 4. 9. 2008 - 15:49) View Post

sigurno je manj možnosti, da narediš napako, če si edini avto na makedemaski cesti

Kje pa so dan danes še makedamske ceste? Ok, v kakih rovtah, sam tam se lih ne dela izpitov, or what? laugh.gif Ljubljana je glede gužve razred zase, to se vsekakor 100% strinjam in moraš bit še previdnejši, ampak tudi v Celju ali v Maribor (pa še kje drugje) si daleč od tega, da bi bil edini udeleženec v prometu na makedamski cesti. biggrin.gif

Aja, kar se tiče ocenjevalcev - jaz sem prvič izpit padla, ker sem dobila v komisijo takega, ki se ga vsi bojijo, resno. Že zarad tega sem bla ful živčna, pol pa je še 'povelja' tak lajal name, da sem se čist zmedla in sem bla cela prestrašena. V drugo sem dobila pa takega simpatičnega, je bil ful prijazen in sem čist drugače vozla, bolj mirno in zbrano.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#364 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 September 2008 - 03:05 PM

Jao ta makadamska cesta - mene so "dali" na eno ozko razluknjano cesto, nekje na Rudniku v bližini obvoznice, ki je bila mestoma tudi makadamska. Pa omejitev 40. Problem je bil v tem, ker se je pred mano cijazil traktor in sem celi cajt peljala za njim 20, nisem pa bila sigurna če bi se ga dalo prehitet zaradi res slabe ceste in nikakve vidljivosti zaradi grmovja. Vsake toliko je nasprot pripeljal še kaka avto in smo za par momentov stali da je prišel mimo, brez da bi se zrušil s cesta. Pa sta tudi ocenjevalca (btw na zadnji vožnji sem imela dva - yey!) nekaj mencala da bi po predpisih lahko šla mimo traktorja. Ma nemoj, če bi, bi pa pizdila da je to nevarna vožnja. rolleyes.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#365 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 04 September 2008 - 03:08 PM

Vem ja, zezala sem se laugh.gif

Ančka, itak je bla problem tudi rumena luč, jaz sem pač trdila da se ne bi mogla varno ustavit, on pa da bi se lahko. In ker sem si drznila uporekati njegovemu nadnaravno razvitemu čutu za pravilno vožnjo, je dobesedno ponorel.

crna, itak stalno lahko najdejo kako napako, če le iščejo dlako v jajcu. Pravzaprav nikoli ni dobro.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#366 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 September 2008 - 03:32 PM

Včasih je bolj zajebano delati izpit kje drugje, kot pa v velikem mestu, npr. Lj. Tam težko kaj zajebeš.
Ok, prometa je veliko, ampak kakšnih blaznih pravil pa ne rabiš udejanjat... samo semaforska (no, tu edino moraš veliko speljevati in ima kdo lahko s tem probleme - a če maš s tem že probleme, pol tak si ne zaslužiš izpita po mojem mnenju).
Kje drugje pa ni semaforov... so pa prednostne ceste in pravila, ki jih moraš upoštevat. Presodit,
kdaj je pametno še it ven iz stranske ceste, kdaj ne, itd.
Jaz sem ga delala na Ptuju in sem se med drugim mogla voziti po neki ozki cesti (seveda sem še srečala
nekaj avtov, da smo se mogli prav "strokovno" odmikat), totalno navzdol. Drugače pa predvsem križišča
brez semaforjev, pa bočno parkiranje, parkiranje nazaj, itd.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#367 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 03:38 PM

Meni prednostna pravila ne delajo težav, ampak večini ostalih voznikov pa. Se vsakič znova tako izkaže, ko srečaš kak avto na nekih "neoznačenih" cestah, pa ljudje kar stojijo kot pokošene trave in ne vejo kaj bi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#368 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 04 September 2008 - 03:39 PM

Da so nekoga vrgli zaradi "premalo dinamične vožnje" mi je znano. Mojo sošolko so isto namreč. Pa je punca drugače res dobro vozila, ker smo imele istega inštruktorja in sem se kdaj z njo vozila.
Glede trajanja izpitne vožnje pa je povsem različno. Jaz sem vozila tam ene 50min kolikor se spomnim. In tok so trajale tudi moje vožnje prej v avtošoli. Povedal mi je pa čist na hitro na koncu. Da vožnja ni bila perfektna, je pa bila zadovoljiva. biggrin.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#369 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 September 2008 - 03:40 PM

Ja no saj... zato, ker so meli semaforski izpit. laugh.gif Mislim, da bi mogle tudi vožnje bolj temeljiti na takšnih cestah, ki niso posejane s semaforji. Čeprav... meni je že tudi potrobil kdo (pa to ne enkrat), ko sem ustavila pri rdeči luči na semaforju... češ, zakaj stojim. Tak da... butl.gif Očitno nekateri še ne znajo semaforskih pravil.
In tile potem povzročajo kaose v križiščih, kjer ni semaforov... ne znajo pravil in jih ne upoštevajo.
In ko kaj zajebejo, ponavadi besno drugim žugajo, ki se po pravilih vozijo. Eh... debili na vsakem koraku.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#370 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 03:47 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 4. 9. 2008 - 16:40) View Post

Ja no saj... zato, ker so meli semaforski izpit. laugh.gif

Nič - laugh.gif . Mislim da ni kriv "semaforski" izpit (saj ni res, pa je - tudi v LJ je veliko ulic kjer veljajo vsa pravila prednosti, pa seveda ne morejo bit kar povsod semaforji), po mojih izkušnjah je CPP preveč "na izi". Jaz sem tisto malo pogledala, se nadudlala in na testu znala. V avtu je bila pa scena čisto druga in sem si še kasneje kdaj poiskala zapiske, da sem pogledala kako že res gredo ta pravila. Tudi se ne reče za brezveze da je vsak ki pade CPP trot.
Pa tega znanja o prometnih predpisih se potem nikoli več ne preverja, niti se ne zahteva več da bi bil z njimi dobro seznanjen. Sramotno no. To je kot da bi ljudi, ki naredijo izpit iz prve pomoči, kar direkt že zaposlil na kliničnem (kar me tudi ne bi baš presenečalo).
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#371 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 September 2008 - 05:21 PM

No, saj ne rečem, da delajo vsi izključno samo po semaforjih, ampak je pa res, da se vozijo precej več, kot pa recimo eni, ki delajo izpit kje, kjer imajo npr. 2 semaforja. ;-)
Je pa res, da se tudi premalo preverja znanje. Npr. da ima kdo vozniško do 80-ega podaljšano, je meni grozno. Potem pa vidiš razne dedke s klobuki in mamce, ki ne vidijo dlje od armaturke in se, sumim da, bolj kot ne napamet vozijo naokoli. laugh.gif

• 0

#372 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 04 September 2008 - 07:30 PM

Nočem delat reklame, ampak res moram pohvalit avto šolo Maksi v Kranju. Js sem zdele delala pri njih tečaj cpp. No v torek mam izpit, samo me nič ne skrbi, ker se je lastnik te avto šole res potrudil in nam vse v podrobnosti povedal. Sem res ful zadovoljna.
Prihodnji teden začnem z vožnjo, jupi. thumbup.gif
  • 0

#373 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 04 September 2008 - 07:42 PM

QUOTE(DiLeMa @ 4. 9. 2008 - 15:45) View Post

Hevea, ni čist tak. Izpit se zaključi šele takrat, ko se vrneš na začetni izpitni prostor in tam parkiraš ter ugasneš avto. Dokler ta fant tega ni naredil, izpit ni bil zaključen. Če pa je polno uro samo stal v koloni in rabil še nekaj časa, da se je vrnil nazaj na izpitni prosto (ker verjetno kolona ni bla kr takoj po petih prefuranih metrih), pa je bil potem takem izpit neveljaven.

Ja, ja, sej potem se je vrnil nazaj seveda. Samo pač ni mu blo treba prevozit celega Kopra in okolice, je samo v gostem prometu naredil en majhen krog od štartnega mesta pa spet nazaj, in je naredil, ker baje ni naredil nič takega, zaradi česar bi ga lahko vrgli. Tako sem jaz razumela.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#374 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 05 September 2008 - 09:45 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 4. 9. 2008 - 15:58) View Post
Tista rumena luč še ne bi smela bit panike.

rumena luč je panika. sem zaradi tega padla izpit in se tudi skregala z ocenjevalcem. in to v momentu, ko sem se vračala na roško, do takrat sem pa vozila brez napake in je potem povedal, da bi ki dal izpit, če ne bi peljala v rumeno. pa ni nič pomagalo, da sem mu razlagala, da sem praznila križišče in da nisem nikogar ogrožala. da pa če bi stala sredi križišča v centru ljubljane, pa bi ogrožala sebe, njega in še ostale udeležence v prometu. je pa res, da sem delala izpit kakšen mesec po uveljavitvi prometnega zakona leta 1998, ko so se uveljavljala nova pravila in so bili še bolj našpičeni na takšne napake.

sedaj pa mirno v takem primeru prevozim rumeno luč in se ne sekiram. bolje potegnit čez križišče, kot pa tati na sredini in ovirat promet!

• 0

#375 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 September 2008 - 01:05 PM

Jaz sem bila danes v enaki situaciji, ko bi sicer ostala na sredi križišča na Dunajski, pa namesto, da bi folk počakal da se normalno umaknem, kot vsi pred mano, se je neki frajer z dobrim avtom valda moral takoj ko je dobil rumeno zakadit in je pol nekaj živčno trobil. Pol pa folk pizdi kako izgubljajo živce ob vožnji - tolko jih izgubiš kolikor si sam srdoriten.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#376 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 September 2008 - 01:28 PM

Bejbeeeee, naredila sem izpiiiit. w00t2.gif w00t2.gif Hvala vam za vse spodbudne komentarje in nasvete, super ste! kiss1.gif

Preden sem odpeljala, sem se prav spomnila na Dilemo, ker sem bla živčna like hell, inštruktor je rekel da sem bla čis bleda in da kaj mi je. Dobro, nima veze, važno da sem naredila. ;D
  • 0

#377 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 September 2008 - 01:29 PM

V prvo sem ruknila izpit, ker sem trmoglavila kot en bik.....sem parkirala, in seveda ne v prvi, ampak v tretji. blink.gif In potem ko me je tip vprašal v kateri sem parkirala - sem trdila, da sem v prvi! Pa še eno majhno napakico sem naredila, ampak sem ga že prej razjezila in me je z veseljem vrgel.

Pridem delav v drugo pa so 2 kandidata naročili za isto uro, mene in še enega. Pa so se odločili naj gre on prej, da jaz počakam. Pri nas je vožnja trajala 1 uro, ampak ta tip je že v prvem križišču prevozil stop znak, po 5 minutah prišel nazaj, tako da sem šla takoj jaz vozit in tokrat naredila.

edit: BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO FREYA!!!!!!

w00t2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#378 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 05 September 2008 - 01:34 PM

Freya, čestitam!!!
Vem, kak noro dober feeling je to, ko se na koncu sprosti vsa napetost in se počutiš lahek ko perešček. wink.gif
Zihr si ponosna nase, zdej pa glej, da ne boš preveč divjala!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#379 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 September 2008 - 01:47 PM

Freya,
čestitam!

• 0

#380 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 September 2008 - 01:48 PM

Freya, čestitke!