Midva imava koruznega ful rada in delajo res dobrega v lokalni pekarni, iz Hofra ga še nisem probala. Sem pa nazadnje vzela kostanjev kruh, ki je vrjetno samo sezonsko v ponudbi - ful dober!

Kruh
Posted 14 October 2019 - 09:56 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 October 2019 - 02:09 PM
“Hud kruhek” od pekarne Grosuplje mi je tudi všeč (in dolgo ostane svež).
Posted 15 October 2019 - 03:29 PM
Je za poskusit.
Hofer ima tudi ful dobre pirine žemljice, tudi precej novo v ponudbi.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 March 2020 - 09:55 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 March 2020 - 10:03 AM
Posted 22 March 2020 - 10:10 AM
Attached Files
Posted 22 March 2020 - 10:35 AM

Bellini, a ti tudi pustiš celo noč, potem pa še 2 uri dodatno v skledi?
Posted 22 March 2020 - 10:46 AM
Jaz ga ponavadi delam po tem receptu in mi vedno uspe.
https://www.coolinar...?meta_refresh=1
(Ta gospa je kraljica vseh vrst testa, vse, kar sem naredila po njenih receptih, je poželo vsesplošno navdušenje jedcev. Vse ima zbrano na blogu Cooking with Zoki.)
Pablo Picasso
Posted 22 March 2020 - 11:10 AM
Posted 22 March 2020 - 11:48 AM

Posted 01 April 2020 - 05:16 PM
A je normalno, da je ta kruh potem v sredini tak rahlo pacast, ali sem spet kaj zafrknila?
Posted 01 April 2020 - 05:42 PM
Če je pacast bi morala še malo peči. Kruh mora votlo zveneti, če ga potrkaš.
Od epidemije spet ful pečem in uživam. Kupila sem si knjigo Drožomanija. Zdaj lahko poleg za kruh tudi droži porabim, ker sem jih prej stran metala. Danes sem naredila brownije, jutri pečem kamutove piškote in krekerje. Prejšnji teden sem naredila palačinke, praženec in ribano kašo.
Od kruhov sem spekla belega, pirinega, rženega, toast kruh in brioš. Pa testo za pizzo. Za vikend planiram bagete in mogoče rogljičke.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 01 April 2020 - 05:42 PM

Pablo Picasso
Posted 01 April 2020 - 06:16 PM

Posted 01 April 2020 - 06:22 PM
Če je pacast bi morala še malo peči. Kruh mora votlo zveneti, če ga potrkaš.
Od epidemije spet ful pečem in uživam. Kupila sem si knjigo Drožomanija. Zdaj lahko poleg za kruh tudi droži porabim, ker sem jih prej stran metala. Danes sem naredila brownije, jutri pečem kamutove piškote in krekerje. Prejšnji teden sem naredila palačinke, praženec in ribano kašo.
Od kruhov sem spekla belega, pirinega, rženega, toast kruh in brioš. Pa testo za pizzo. Za vikend planiram bagete in mogoče rogljičke.
Vau, fous! Meni bi se tudi ena konkretna pekarska akcija prilegla pocasi. Daj se kaksno slikico nalepi, da si napasemo oci.
Posted 01 April 2020 - 06:26 PM
Pri vseh teh receptih ko peces kruh v posodi so naceloma visje temperature.
Posted 01 April 2020 - 07:02 PM
Jaz bi ga ful rada spekla kdaj pokritega, pa nimam nobenega primernega lonca in pokrova. :/
Pablo Picasso
Posted 01 April 2020 - 08:10 PM

Posted 01 April 2020 - 09:05 PM
Glinen meni ni bil ok. Se mi je kruh vedno prilepil not in bil pocast, čeprav sem ga prej zagrela. verjetno glina potrebuje več vročine, da se zagreje, čeprav me je bilo vsakič strah, da mi bo ob segrevanju počila. Najboljše se je izkazalo jena steklo in pa litoželezna posoda, ki jo zdaj uporabljam.
Posted 01 April 2020 - 09:32 PM
Anouk, bom objavila kaj fotk. S telefona ne znam objavit.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users