Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#361 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 03:21 PM

Jaz sem jih kupila tle v lokalni trgovinci, majo jih pa tud v Mercatorju. smile.gif
  • 0

#362 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 04 June 2009 - 07:18 PM

Mercator praviš... zelo dobro, da vem.

Hvala.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#363 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 07:36 PM

Ni za kej. Brez veze, da ti rečem srečno, ker bo itak uspelo. laugh.gif Pa še lepo grejo iz papirčkov ven. wink.gif
  • 0

#364 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 June 2009 - 08:13 PM

Pa so res dobri? Sočni? Ker mene tudi zdej mika, da bi jih vzela za probo, so taaako cute. laugh.gif Samo imam nek predsodek do instant peciva, se mi zdi, da je vse preveč suho.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#365 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 04 June 2009 - 08:17 PM

Jaz sem enkrat pekla to že vnaprej pripravljeno maso (sicer ne to princeskasto, ampak ene čokoladne), pa so bili v primerjavi z maso, ki sem jo sama naredila čist medli. V glavnem, meni so boljši tisti, ki jih sam narediš. Saj lahko pač ta cukrast preliv sam narediš, pa tudi te mrvice in okraski se tud dobijo za kupit, če hočeš ravno take princeskaste.
  • 0

#366 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 08:20 PM

Seveda so domači boljši, ampak teli sploh niso slabi. So bolj kompaktni al kako bi rekla, taki vanilijasti. Zdele bi jih ful jedla, pa sem na dieti, kao da ne jem več sladkarij že ene 2 tedna-še mal pa bom ofišli ded. cry.gif
  • 0

#367 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 June 2009 - 08:21 PM

Meni bi bli fajn za parkrat na leto, ko se ti nekaj takega ful zlušta, pa se ti res ne da pacat. Mislim, sej mafini so ful hitro in enostavno narejeni, ampak se zdi meni precej messy postopek, pa odmerjanje sestavin, mešanje posebej suhih in mokrih, itd. Torej taki instant so fajni za takrat, ko si ultra zmatran ali len. smile.gif Zato pa bi probala, ker me res zanima kakšni so, samo jaz bi dala notr še mal čokoladnih kapljic iz bele čokolade, da bi blo mejčken bolj bogato. Samo če niso fajn sočni in okusni, potem odpade ... Jih bom pa zihr enkrat nabavila in sprobala, sam verjetno še ne kr v kratkem. BTW, kolk pa sploh stanejo?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#368 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 08:23 PM

Uf, se ne spomnim. Kakšne 3€, kej tazga. Res ne vem točno. unsure.gif
  • 0

#369 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 04 June 2009 - 08:27 PM

2,33€ v Tušu (čokoladni, Lillifee so pa 2,6€ in še nekaj). Meni se zdijo kar fajn čokoladni pa taki bolj pudingasti. Niti slučajno suhi. Sem mislila, da bo vse skupaj slabše izpadlo. Sem pa ravno razmišljala, da bi v bistvu lahko karkoli še notri dodal. Naslednjič bom probala z višnjami.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#370 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 08:29 PM

Lidlovi so tud ful dobri! Enkrat sem delala pa take k je bila masa že cela narejena in so bili res k domači. Možno, da so bili Nestle, samo sem v Nemčiji kupila.
  • 0

#371 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 04 June 2009 - 08:31 PM

No tisti instant, ki sem jih jaz delala niso bili suhi, ampak so bili bolj... ne znam opisat. Pač okus je bil ne čokoladno čokoladni kot pri domačih, ampak ponarejeno čokoladni, sploh ne tako intenziven, ampak veliko bolj medel. Niso bili v glavnem pravi. Pozabila sem pa katero firmo sem že kupila.
Dilema, probaj, mogoče ti bodo pa všeč.
  • 0

#372 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27631 posts

Posted 04 June 2009 - 09:05 PM

Hehe meni so bili pa dosedaj najboljsi muffini tisti iz skatle. biggrin.gif Lahko, da sem jedla same slabe domace, kaj pa vem, vse mi je bilo premocno, presladko, presuho. down.gif Iz skatle pa ravno pravi res, nisem mogla verjeti.
Sama sem dosedaj tako ali tako samo dvakrat v zivljenju kaj spekla in dvakrat so bili to muffini iz skatle, tako da nisem kaj posebej navajena na domace pecivo, morda je tudi v tem finta. Ceprav bi prej rekla, da so prisli tisti domaci, ki sem jih jedla, pac izpod rok nespretnih slascicark. smile.gif Imam pa prijateljico, ki dela zelo dobro domace pecivo in pravi, da naj ne sodim, dokler ne preizkusim njenih muffinov. smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#373 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 05 June 2009 - 02:22 PM

QUOTE(Plain Jane @ 4. 6. 2009 - 20:36) View Post

Brez veze, da ti rečem srečno, ker bo itak uspelo. laugh.gif

thumbup.gif To imaš pa prav... in to je še en tak plus pri tem, da je odveč skrb ali se bodo posrečili ali ne.
Seveda, da imajo drugačen okus kot domači, a vendar če bi vsaka spekla svoje doma, bi spet vsi imeli svoj okus, ne? Jaz mislim, da se lahko enakovredno kosajo z vsemi ostalimi, ki niso "iz škatle". Imajo fin poln okus, tak vanilkast in sredica je potem tako polna čokoladnih koščkov, tako da ne morejo bit suhi. Jaz sem jih spekla kot dobrodošlico mojim, ko so se vrnili iz počitnic in se jim niti sanjalo ni, da niso čisto izpod mojih rok, dokler jim tega nisem razkrila. biggrin.gif To bi moralo vse povedat.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#374 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 05 June 2009 - 04:38 PM

No, glede na vaše pohvale teh muffinov, sem se odločla, da jim dam še eno priložnost in sem danes kupila v naprej pripravljeno maso za limonine muffine. Domačih limoninih še nisem nikoli delala, tako da ne morm primerjat okusa, bomo vidli kako bodo uspeli in ali mi bodo bili všeč ali ne. Poročam.
  • 0

#375 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 June 2009 - 04:44 PM

Poročaj!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#376 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 05 June 2009 - 06:11 PM

No, jaz pa bom naslednji teden v sredo delala te rozaste s srčki, ker ima prijateljica rojstni dan in ji bom dala te muffine poleg darila.
  • 0

#377 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 06 June 2009 - 11:00 AM

Evo, sem prejle v Mercatorju kupila te instant muffine in sicer tiste roza s srčki, pa limonine. Limonine bom verjetno nardila že danes, rozaste pa v sredo.
  • 0

#378 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 06 June 2009 - 11:10 AM

QUOTE(Limona @ 3. 6. 2009 - 20:31) View Post

Mnjam, dobro se sliš tole. _M_, a se ti bo dal enkrat pretipkat recept? Te muffine bi pa tud js probala.

Ekola, nisem pozabila, ampak ni bilo časa...Mafini so sicer že pošli, meni so bili božanski thumbup.gif boljši od vseh čokoladno-nutelastih.

Zdaj original recepta nimam pred sabo, ampak v osnovi je bilo tako:
med mokre sestavine sem jajcu, sladkorju, maslu dodala 2oo ml kokosovega mleka iz pločevinke, dve žlici likerja pina colada, na drobno sem narezala nekaj rezin ananasa (količina pač po občutku), da so ostali majhni koščki (v receptu je pisalo, naj se ga zmiksa)
pa navadne moke daš manj in na ta račun več kokosove, približno nekje 50: 50, ali še več kokosove.

To je vse, nič posebnega, meni je bilo najtežje dobit kokosovo mleko, ker pri nas ga zaman iščeš po trgovinah ermm.gif ; sem upala, da ga drži vsaj Hofer, pa ne, sem dobila zadnjo pločevinko potem v Mercatorju.

• 0

#379 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 June 2009 - 07:17 PM

QUOTE(DiLeMa @ 6. 6. 2009 - 12:00) View Post
Limonine bom verjetno nardila že danes

Poročilo woot.gif in pa: pics or it didn't happen. sleep.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#380 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 06 June 2009 - 09:00 PM

Flafić, jutri jih bom delala. Smo imeli danes celo kolobocijo s pečico, ker jo je nekomu ratalo zaklenit, nimamo pa več navodil in nismo vedli, kako se jo nazaj odklene. Mati se je sam spomnla, da je treba več gumbov naenkrat stisnt, samo nismo vedli ktere (čeprav smo probali mali milijon kombinacij). Ima k sreči soseda enako pečico in ko je prišla zvečer domov, je pogledala v navodila in nam povedala čudežno kodo. biggrin.gif Samo pol je blo že prepozno in nisem šla pečt.

Jutri bom 100%, bodo tudi slikce. Bom pa dala v limonine še mejčkeno bele čokolade, ne veliko, ravno toliko da bo malo koščkov.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users