Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#361 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 04 March 2018 - 06:00 PM

O svinja mala, ful dobr!! Držim pesti :D

• 0

#362 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 July 2018 - 09:49 AM

Z možem grevana dopust Madžarska-SLovaška-Poljska(južna). Prestolnice bova spustila, so relativno blizu in jih bova obiskala v, upam,kratkem.

Če je kdo bil v teh deželah se priporočam za kakšen namig.

Zaenkrat si bova definitivno, po spominu, ogledala:Gyor, Hortobagy nacionalni park, Tokaj (Errol sigurno odbrava :D),

SLovaška: Lovače, Slovensky raj nacionalni park, Košice verjetno, Levoča, Bardejev

Poljska: mogoče Zakopane, Krakow, Auschwitz (tu imam dilemo, vodič da ali ne? Če ja moram rezerivarti že zdaj), rudnik soli (pozabila ime)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#363 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 09 July 2018 - 10:58 AM

Wieliczka rudnik soli? Bojda je ful zanimiv. Nisem še bila, je pa poleg Auschwitza definitivno v planu ob obisku Krakowa.

Bratislava je majhna, ne vzame veliko časa, da si jo ogledaš, tako da jo komot vključita na spored. Za Budimpešto pa definitivno potrebuješ več časa, tako da podpiram, da jo tokrat izpustita in jo obiščeta posebej.

Če se iz Poljske vračata nazaj prek Češke, se splača naredit detour do Kroměříža, kjer se nahajaja ful lep baročni vrt, ki je skupaj z mestom vpisan na Unescovo listo svetovne dediščine. Blizu tromeje Avstrija-Češka-Slovaška se nahaja še en vpis na listo svetovne dediščine Lednice-Valtice cultural landscape. Midva sva obiskala grad in vrtove v Lednicah. Grad je bil sicer ravno takrat zaprt, tako da sva si ga ogledala samo od zunaj, ampak naju je vseeno navdušil.

• 0

#364 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 July 2018 - 11:02 AM

To je ta rudnik ja.

Hvala za nasvete, vse se sliši super :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#365 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 July 2018 - 11:16 AM

Mi smo bili v jeseni v Krakowu. Zaradi tega, ker sva imela Nežo s sabo, sva šla v Auschwitz brez vodiča. Marsikaj sva slišala pri skupinah, kjer je bil angleško govoreči vodič.
Za karte na spletu prej rezerviraš termin in jih potem dvigneš pri vhodu.

Wieliczka je tudi zanimiv, nekaj je za prehodit. Nama ni bilo nekaj ful wow, če sem iskrena. Je pa par soban res veličastnih.

Na Češkem obiščita še Kostnice.
  • 0

#366 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 09 July 2018 - 11:19 AM

Mi smo iz Krakowa v Auscwitz vzeli vodeno turo s prevozom, ne spomnim se podrobnosti in niti nisva midva tega urejala, ampak kolegici, ki sta bili z nama. Nam je pa to opcijo ponudil lastnik airbnbja, pri katerem smo bivali. Ni bilo pa drago, organizirano pa zelo okej in smo bili zadovoljni, da se nam ni bilo treba ukvarjati s tem.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#367 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 July 2018 - 09:24 PM

Ančka in Matilda, se vama zdi, da je vodič potreben? Berem, da so eni zelo hitri, da te ženejo naokoli. Tega ful ne marava, tudi ne bi mogla reči, da sva brez predznanja.

• 0

#368 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 09 July 2018 - 09:30 PM

Težko rečem, nam je prišlo prav. Naša je sicer res precej hitela z razlago, na splošno pa se nam ni zdelo prehitro.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#369 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 July 2018 - 05:54 AM

Ne vem, kaj bi rada odnesla od tam. Nama osebno se vodič ni zdel potreben. Veliko je napisanega, slišiš kakšno malenkost pri skupinah, greš v svojem tempu...
  • 0

#370 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 18 July 2018 - 06:08 PM

Če kdo rabi bon za Booking za 15 €, lahko rezervira preko te povezave: https://www.booking....s/11_6/gale0t82

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#371 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 19 July 2018 - 01:17 PM

Jaz imam tud kodo, ce slucajno kdo (Jina).
Enako tud za prvo rezervacijo prek Airbnb.

Prilepim kasneje.
  • 0

#372 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 27 July 2018 - 06:49 PM

Malce kasneje kot predvideno, tukaj je se moj link za popust za rezervacije Bookingu: https://www.booking..../15_8/3cb16aaai
  • 0

#373 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 September 2018 - 01:41 PM

Ve kdo mogoče, kako najceneje priti do Minhna?

Našla sem relativno poceni karte z njihovega letališča, ampak zdaj planiram, kako priti tja in veselo googlam. :)

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#374 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 04 September 2018 - 07:11 PM

Flixbus?
  • 0

Bill Bullard

#375 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 September 2018 - 07:14 PM

Pa preveri mogoče prevozi.org/intl ali blabla car.. sicer manjša šansa, ampak.. mogoče. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#376 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 04 September 2018 - 07:17 PM

Nasla, kombinacija Arrive in Flixa je najcenejsa. :) Lol na cene prevoza, ko grejo na letalisce, Lj-Minhen 5.5h voznje je 19€ v eno smer, Lj-letalisce Minhen pa 18h in 70€. Kar slaba kombinacija. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#377 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 04 September 2018 - 08:24 PM

Pa vzami si dololj extra casa, ker imajo Flixbusi bojda radi zamude.
  • 0

#378 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 04 September 2018 - 08:28 PM

Ja, so me opozorili, ta ki gre Lj-Minhen starta iz Zg in znajo na meji zafuzvat. Sej za gor bova sla z Arrivo, let je ob 12.30, prihod v mesto pa ob 6.15 + pot do letalisca cca. 40, racunam da bo dovolj.
  • 0
Pablo Picasso

#379 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 04 September 2018 - 11:02 PM

Meni se Arriva tako zamerila, da jim bom v naslednjem mailu gladko je*ala mater. Prejšnjič sem po 2,5h čakanja na glavni avtobusni (kar je pomenilo 2h10min zamude avtobusa) odšla domov, ker se mi je vse podrlo in mi je šel tako cel vikend v k. To še nekako prežvečim, če se ne bi že en mesec drkala z njimi za povračilo vozovnice. Najprej so mi odpisali, da so moj mail posredovali Hrvatom in da mi odgovorijo asap. Ko po dobrem tednu še ni bilo odgovora, sem pisala istemu možakarju, ki mi je to napisal, da še vedno ni nič in da prosim za update. Gladko ignore. Nato sem čez cca 10 dni pisala zopet na uradni mail, še enkrat opisala situacijo in povedala, da je tak customer service nesprejemljiv. Odgovorila mi je vodja marketinga, da so še enkrat posredovali Hrvatom in da se bodo pozanimali, zakaj še vedno ni odgovora. No, od tega je že 10 dni. Še vedno ne duha ne sluha od njih. Za popizdit.

• 0

#380 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 05 September 2018 - 08:01 AM

O, fak. :o
  • 0