Jump to content

Photo

šampon za lase

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#361 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 19 October 2011 - 09:09 PM

Vse tri sem sprobala, ampak mi MR najlepše oz. najbolj mehke lase naredi. Pomojem je itak balzam bolj pomemben, kateregakoli od teh dveh šamponov vzameš pomojem ne moreš falit. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#362 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 19 October 2011 - 10:03 PM

Ja sej res, bom pa probala zdaj tega MR, glede na to da sem zdaj imela skoraj eno leto K-Pak. Hvala!
  • 0
Memento mori.

#363 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 05 November 2011 - 12:08 AM

QUOTE(_Planet_ @ 25. 9. 2011 - 1:20) View Post

Obcutno manj srbi lasisce, ocitno so res sulfati krivi. So pa, kot sem omenila ze v sosednji temi, moji lasje po pranju s tem samponom se bolj suhi in slamnati kot sicer. Resitev je, kot pise Princeska, v dobrem balzamu (imam od AO GPB) in olju (imam Orofluido). Ker je Melvitin sampon se kar drag in, ker ga moram narocati na spletu (nimam moznosti biti vsak dan v trgovini z njihovimi proizvodi) bom preizkusila se Buebchen Kinder sampon, ki je cenejsi in mi je bolj pri roki.

Ostajam pri Melviti, enkrat umila z Buebchen Kinder in me je spet zacelo srbeti lasisce.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#364 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 November 2011 - 09:32 AM

Kupi Buebchen Baby, ne Kinder - Kinder ima še vseeno nekaj sulfatov. ermm.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#365 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 05 November 2011 - 09:42 AM

Meni je pa Bübchen šampon obupen. Že ko sem ga prvič uporabila, mi je naredil obupne, čisto slamnate lase, raje si sploh ne predstavljam kakšni bi bili, če ne bi potem uporabila balzama. Potem sem mu dala še eno priložnost in ga uporabila še enkrat, ampak mi je bilo takoj žal, ker se je zgodba ponovila. Pa še lasje so se mi ful hitreje zmastili.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#366 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 November 2011 - 09:47 AM

Meni bolj kot Bubchen odgovarja tisti najcenejši Beauty Baby iz Mullerja.
Je pa dejstvo, da so lasje in lasišča različna in ne more biti vsem ista stvar všeč.
Zase lahko rečem, da mi je šampon odlično pomiril lasišče (ker očitno ne prenašam sulfatov) in nimam več težav s prhljajem. Je pa res, da blagi otroški šampon ne more ne vem kaj narediti z lasmi - ker pač nima nekih dodatkov, ki jih imajo drugi, bolj agresivni šamponi. Jaz uporabim masko ali balzam, pa je problem rešen.
  • 0

#367 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 05 November 2011 - 10:22 AM

QUOTE(Immortelle @ 5. 11. 2011 - 9:47) View Post

Jaz uporabim masko ali balzam, pa je problem rešen.

yes.gif

Tudi meni naredita tako Melvita kot Buebchen slamo. Lasje skripajp, brez balzama jih pomoje niti razcesati ne bi mogla. Ampak kot je ze Princess napisala, dober balzam resi zadevo. Prvi dan so slamnati, potem pa nic vec. Nimam druge izbire, ker si bom sicer spraskala lasice. Immortelle, preizkusim ob priliki. Buebchen Baby dobim v Muellerju?
  • 0

#368 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 November 2011 - 10:30 AM

Ja, V Mullerju ga tudi imajo. smile.gif

• 0

#369 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 05 November 2011 - 11:47 AM

Hvala! : )
  • 0

#370 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 06 November 2011 - 12:29 PM

_Planet_ in vse ostale, ki imate enak problem. Se pravi, SLS-ov ne prenašate, oz. vam delajo preveliko škodo na vašem lasišču (prhljaj, srbečica,...), tile naravni brez SLS-ov pa vam povzročajo žimo na glavi. Jaz mislim, da bi se pri vas najbolje obnesel šampon od Tigija Oatmeal&Honey. Vsebuje ogromno olj in veliko druge 'dobre hrane' za suhe lase, ki res fino zmehčajo. Na forumu smo malce pozabile nanj, odkar nas je zajela evforija okoli Joico proizvodov, ampak jaz sem ravno včeraj prišla na zelo pomembno spoznanje kar zadeva nenormalno izpadanje las v zadnjem letu (s čemer prej res NIKOLI nisem imela težav, zdaj pa se mi zdi, da imam na glavi za polovico manj las) ... Dolgo sem razmišljala kaj bi lahko sprožilo to, namreč ironija je bila, da sem jaz v tistem obdobju prenehala z barvanjem (na blond), kar bi moralo ravno obratno vplivati na lasišče (in lase - to je.) .. Pred tem sem se barvala na blond par let, pa mi lasje niso izpadali, niso tako mastili (ok, to je logično). In navsezadnje ugotovim da sem ravno v tem času začela uporabljat Joico. Nisem se pa zavzela, da je to prvi produkt (šampon), ki ga uporabljam, da vsebuje SLS-e. Namreč, pred tem sem pomoje kaka štiri leta uporabljala Tigi OH (brez sulfatov) in kot že povedano, nisem imela nobenih težav.

Če vam je Tigi OH preveč nedostopen/predrag, zakaj ne probate z Alverde šamponom, ki ga je (pozabila sem katera) par strani nazaj ful hvalila. Glede lasiča IN mehkobe las. Jaz bom definitivno probala tega (tisti za blond lase je baje tak fajn), takoj ko porabim še zadnje ostanke Joica in bom videla če se bo stanje kaj popravilo, ko bom skenslala SLS-e. Sem pa sicer začela jemat tudi Fitoval kapsule in naročila Tangle Teezer.
  • 0
Memento mori.

#371 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 November 2011 - 12:42 PM

Meni OH dvojček ni bil waaaaw - se mi je bolj zaradi evforije na forumu zdelo, da se na mojih laseh krasno obnese. Sem ga pridno uporabljala, balzam sem imela gor 1h, da se je ja čimveč hranljivih snovi vsrkalo v lase, ampak končni efekt niso bili najmehkejši lasje ever, so bili še vedno žimasti na otip. Je pa božansko dišal, to pa res. yes.gif Sem pa zase ugotovila, da niti nima veze, če uporabljam najbolj hranljive šampone in balzame/maske, lasje bodo še vedno suhi; samo kokos jih RES spravi v red.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#372 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 06 November 2011 - 12:47 PM

Meni je bil ta dvojček naslabša stvar, kar sem ji preizkusila, lasje so bili noro obteženi, že med fenanjem so izgledali mastni, bili so brez leska pa še ful mi je smrdel. Res zanimivo, vsakemu nekaj čisto drugega odgovarja. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#373 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 06 November 2011 - 01:01 PM

Meni je bil Tigi OH sicer dober, ampak mi je pa precej obtežil lase in so bili dosti hitro mastni. Diši pa res lepo.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#374 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 01:28 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 6. 11. 2011 - 12:29) View Post

Če vam je Tigi OH preveč nedostopen/predrag, zakaj ne probate z Alverde šamponom, ki ga je (pozabila sem katera) par strani nazaj ful hvalila. Glede lasiča IN mehkobe las. Jaz bom definitivno probala tega (tisti za blond lase je baje tak fajn).

Alverde Blond Shampoo, ima na 2. mestu Sodium Coco Sulfate, ki je dejansko SLS, razredčen s kokosovim oljem in je v svoji osnovi še vedno SLS.
SCS so ustvarili z namenom, da bi zavedli potrošnike, ki so postali pozorni na vsebnost sulfatov v šamponih. Gre pa za isto, rahlo razredčeno stvar, z drugim imenom. dry.gif

Meni je naredil lasišče zelo srbeče (uporabljala sem ga še preden sem vedela karkoli o sulfatih). Po prvi uporabi je sicer izgledalo, da ga bom ok prenašala, potem pa katastrofa. down.gif
  • 0

#375 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 06 November 2011 - 01:30 PM

Se kje še bedno ta velik dvojček poceni dobi? Meni je bil všeč; niti vedela nisem, da šampon nima sulfatov. Glede razčesavanja je bil že šampon zadosti; balzam aka maska je bil le piko na i. Pa noro mi je dišalo vse skupaj.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#376 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 01:37 PM

Tigi O&H ima na 2. mestu Ammonium Laureth Sulfate. ermm.gif
  • 0

#377 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 November 2011 - 01:43 PM

Immortele, a vsi Alverde imajo SLS torej, morda veš? Kaj pa Logona in Lavera? Ali pa katerega drugega, do zdaj nisem bila pozorna na to, bi morala malo pobrskat nazaj po temi. oops.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#378 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 01:58 PM

Ne vem... nisem toliko preverjala, ampak vsi, ki sem jih do sedaj imela od Alverde, so imeli neko obliko sulfatov. ermm.gif
Enako Lavera Basis Sensitive šampon.
http://www2.cudovita...showtopic=19159

Tale od Saubar otroški je npr. brez sulfatov (stane 99 centov).

IPB Image

Sicer pa to, da je šampon baby, otroški ali sensitive, še ne pomeni, da je brez sulfatov. Je treba res pri čisto vsakem posebej preverjat. sad.gif
  • 0

#379 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 November 2011 - 02:01 PM

Aha, hvala!
Hmm.. potem bo pa res treba čisto vsakega posebej precerjat. A se motim ali je bilo enkrat govora da Joico Body Luxe šampon ne vsebuje SLS? hmm.gif Nekaj imam v glavi, grem preverit.

Sicer pa ja, meni otroški ne ustrezaj, morda imam samo predsodke ampak do zdaj kar sem poskusila tovrstnih šamponov so mi naredili obupne težke in mastne lase. Nameravam pa probat Bubchen Kinds (ali Kinder?) ki ste ga toliko hvalile.

EDTI: Joico šampon ima Ammonium Lauryl Sulfate, a ta je kul?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#380 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 02:04 PM

QUOTE(Sarah @ 6. 11. 2011 - 14:01) View Post

Sicer pa ja, meni otroški ne ustrezaj, morda imam samo predsodke ampak do zdaj kar sem poskusila tovrstnih šamponov so mi naredili obupne težke in mastne lase. Nameravam pa probat Bubchen Kinds (ali Kinder?) ki ste ga toliko hvalile.

EDTI: Joico šampon ima Ammonium Lauryl Sulfate, a ta je kul?

Če je "sulfate", je sulfat in je soroden SLS.
Nekje sem zasledila, da je sicer rahlo blažji sulfat, ampak po zgradbi in učinku vseeno podoben ostalim sulfatom.

Od Bubchen pa raje Baby! Kinder ima bolj kemično sestavo. Embalaža je pa podobna:

IPB Image IPB Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users