šampon za lase
Posted 19 October 2011 - 09:09 PM

After all this time?
Always.
Posted 19 October 2011 - 10:03 PM
Posted 05 November 2011 - 12:08 AM
Obcutno manj srbi lasisce, ocitno so res sulfati krivi. So pa, kot sem omenila ze v sosednji temi, moji lasje po pranju s tem samponom se bolj suhi in slamnati kot sicer. Resitev je, kot pise Princeska, v dobrem balzamu (imam od AO GPB) in olju (imam Orofluido). Ker je Melvitin sampon se kar drag in, ker ga moram narocati na spletu (nimam moznosti biti vsak dan v trgovini z njihovimi proizvodi) bom preizkusila se Buebchen Kinder sampon, ki je cenejsi in mi je bolj pri roki.
Ostajam pri Melviti, enkrat umila z Buebchen Kinder in me je spet zacelo srbeti lasisce.
Posted 05 November 2011 - 09:32 AM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 05 November 2011 - 09:42 AM
Posted 05 November 2011 - 09:47 AM
Je pa dejstvo, da so lasje in lasišča različna in ne more biti vsem ista stvar všeč.
Zase lahko rečem, da mi je šampon odlično pomiril lasišče (ker očitno ne prenašam sulfatov) in nimam več težav s prhljajem. Je pa res, da blagi otroški šampon ne more ne vem kaj narediti z lasmi - ker pač nima nekih dodatkov, ki jih imajo drugi, bolj agresivni šamponi. Jaz uporabim masko ali balzam, pa je problem rešen.
Posted 05 November 2011 - 10:22 AM
Jaz uporabim masko ali balzam, pa je problem rešen.

Tudi meni naredita tako Melvita kot Buebchen slamo. Lasje skripajp, brez balzama jih pomoje niti razcesati ne bi mogla. Ampak kot je ze Princess napisala, dober balzam resi zadevo. Prvi dan so slamnati, potem pa nic vec. Nimam druge izbire, ker si bom sicer spraskala lasice. Immortelle, preizkusim ob priliki. Buebchen Baby dobim v Muellerju?
Posted 05 November 2011 - 10:30 AM

Posted 05 November 2011 - 11:47 AM
Posted 06 November 2011 - 12:29 PM
Če vam je Tigi OH preveč nedostopen/predrag, zakaj ne probate z Alverde šamponom, ki ga je (pozabila sem katera) par strani nazaj ful hvalila. Glede lasiča IN mehkobe las. Jaz bom definitivno probala tega (tisti za blond lase je baje tak fajn), takoj ko porabim še zadnje ostanke Joica in bom videla če se bo stanje kaj popravilo, ko bom skenslala SLS-e. Sem pa sicer začela jemat tudi Fitoval kapsule in naročila Tangle Teezer.
Posted 06 November 2011 - 12:42 PM

Pablo Picasso
Posted 06 November 2011 - 12:47 PM

After all this time?
Always.
Posted 06 November 2011 - 01:01 PM
Posted 06 November 2011 - 01:28 PM
Če vam je Tigi OH preveč nedostopen/predrag, zakaj ne probate z Alverde šamponom, ki ga je (pozabila sem katera) par strani nazaj ful hvalila. Glede lasiča IN mehkobe las. Jaz bom definitivno probala tega (tisti za blond lase je baje tak fajn).
Alverde Blond Shampoo, ima na 2. mestu Sodium Coco Sulfate, ki je dejansko SLS, razredčen s kokosovim oljem in je v svoji osnovi še vedno SLS.
SCS so ustvarili z namenom, da bi zavedli potrošnike, ki so postali pozorni na vsebnost sulfatov v šamponih. Gre pa za isto, rahlo razredčeno stvar, z drugim imenom.

Meni je naredil lasišče zelo srbeče (uporabljala sem ga še preden sem vedela karkoli o sulfatih). Po prvi uporabi je sicer izgledalo, da ga bom ok prenašala, potem pa katastrofa.

Posted 06 November 2011 - 01:30 PM
Posted 06 November 2011 - 01:37 PM

Posted 06 November 2011 - 01:43 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 November 2011 - 01:58 PM

Enako Lavera Basis Sensitive šampon.
http://www2.cudovita...showtopic=19159
Tale od Saubar otroški je npr. brez sulfatov (stane 99 centov).

Sicer pa to, da je šampon baby, otroški ali sensitive, še ne pomeni, da je brez sulfatov. Je treba res pri čisto vsakem posebej preverjat.

Posted 06 November 2011 - 02:01 PM
Hmm.. potem bo pa res treba čisto vsakega posebej precerjat. A se motim ali je bilo enkrat govora da Joico Body Luxe šampon ne vsebuje SLS?

Sicer pa ja, meni otroški ne ustrezaj, morda imam samo predsodke ampak do zdaj kar sem poskusila tovrstnih šamponov so mi naredili obupne težke in mastne lase. Nameravam pa probat Bubchen Kinds (ali Kinder?) ki ste ga toliko hvalile.
EDTI: Joico šampon ima Ammonium Lauryl Sulfate, a ta je kul?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 November 2011 - 02:04 PM
Sicer pa ja, meni otroški ne ustrezaj, morda imam samo predsodke ampak do zdaj kar sem poskusila tovrstnih šamponov so mi naredili obupne težke in mastne lase. Nameravam pa probat Bubchen Kinds (ali Kinder?) ki ste ga toliko hvalile.
EDTI: Joico šampon ima Ammonium Lauryl Sulfate, a ta je kul?
Če je "sulfate", je sulfat in je soroden SLS.
Nekje sem zasledila, da je sicer rahlo blažji sulfat, ampak po zgradbi in učinku vseeno podoben ostalim sulfatom.
Od Bubchen pa raje Baby! Kinder ima bolj kemično sestavo. Embalaža je pa podobna:

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users