Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 03 February 2007 - 12:47 PM
Posted 03 February 2007 - 01:05 PM
sam kaj ko se razne žurke vedno tam notri delajo.
Posted 03 February 2007 - 01:38 PM
sam kaj ko se razne žurke vedno tam notri delajo.
Če je ščurk na talerju, bo ziher tut v kozarcu, o tem ne dvomim. Ko se enkrat naselijo in namnožijo, jih ni moč odstraniti. Paraziti.
Posted 03 February 2007 - 01:42 PM

V emonsko pa itak nikol nisem šla, me prav odbija.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 February 2007 - 01:55 PM
Mirje:
V Mirju sem bila sicer samo ene dvakrat in še to kar precej nazaj (malo manj kot leto), sem bila pa navdušena nad okusnostjo hrane.
Prvič sem s sošolko jedla pico, na bon, tako da sva vzeli vsaka pol. Te pol pice je bilo tako nasitne, da sem jo komaj pojedla. Kolikor se spomnim mi je bila všeč, a nič pretresljivega (čeprav bi zdaj, ob poplavi nekih ogabnih pic, verjetno spremenila svoje mnenje na precej boljše). Splača se, vsekakor, sicer je dostikrat gužva, da o ambientu ne govorim, je pa vsaj čisto.
Drugič ko sem bila tam sem jedla neke superokusne kanelone, definitivno se bom na tako hrano še vračala.
Picerija Favola:
Super okusne pice, dober ambient (še zlasti zvečer), hitra postrežba. Mogoče me malo moti le sprehajanje picopekov naokoli, drugače pa nimam pripomb.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 February 2007 - 09:31 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 04 March 2007 - 10:06 PM
Pa me zanima,ce ima kdo kaksen nasvet kje bi bile v LJUBLJANI res dobre pice.Focolus mi ni niti malo vsec...pice so cist povprecne:( in res slaba postrezba.Vsaj nazadnje ko sem bila je bilo prav gadno:(
Prosim za pomoc...pa imena restavracij in ulice prosim napisite.Rada bi da se nahaja kje v centru.
Hvala vseem za pomoc

Posted 04 March 2007 - 10:33 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 March 2007 - 10:50 PM

Posted 04 March 2007 - 11:05 PM
Julči-če imaš rada kvašeno testo
Pinki(tudi na bone)-spet kvašena, zlo poceni
Je pa baje v Tomačevem ena zelo dobra, ne vem imena lokala. Ne vem pa kakšni so kriteriji osebka, ki mi jo je priročil, za dobro pico.
Kašča Mrlačnik(brezovica)-mogoče malenkost premalo sočne
Meni osebno Azur ni dobra, Trta mi ima pa isto premalo sočne.
Meni osebno sta Piazza in etna kategoriji zase.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 March 2007 - 07:34 PM

Mogoce kdo od vas pozna pizzerio in spageterijo Favola?Al nekaj takega?

Posted 05 March 2007 - 07:58 PM
Posted 05 March 2007 - 08:27 PM

Julči ma res zelo dobro testo, nima pa ravno veliko izbiro pic na žalost, sploh vegi pic nima dosti.
Posted 09 March 2007 - 09:53 PM
Frčica tale Julči mi ful dobra zgleda-pa cene so res ugodne,pa izbira velika

Mogoce kdo od vas pozna pizzerio in spageterijo Favola?Al nekaj takega?

Beri moj post nekoliko višje.
Ta teden sem svoj študentski želodec razvajala v piceriji Laterna, malo naprej od Viške gimnazije, pri Plečnikovi cerkvi:
V Laterno sem se odločila pokukat, ker se mi že nekje dva tedna besno je pica, in ker so Laterno kolegi s fakultete prehvalili na vse grlo.
Ob vstopu v picerijo sem naletela na vrsto, saj gre za manjšo picerijo in ob navalu lačne študentarije kaj kmalu zamnjka miz. Ok, z druščino smo se posedli v oddelek za nekadilce in se slinili po menijih.
Ponudba uzvrstna; prednjačijo pice svakojakih kombinacij, solate (dobiš kar zajetno porcijo), pašta in razni drugi izdelki iz testa (njoki, lazanja, ...), mesnih jedi ne manjka. Sama navadno ne jem na bon, za študente imajo bolj okrnjen meni, ki sestoji iz približno 4ih različnih pic, njokov, solate in neke mesne jedi (spomin peša).
Odločila sem se za luštno kombinacijo morske pice (morski sadeži, tatarska omaka) in pice z gobami, mala porcija. S kosilom je postregla neka nadvse tečna "kelnarca", nonstop momljala neke kletvice sama sebi in pozabila pribor. Super. Društvo me je opomnilo da je njena negativna nastrojenost napram študentom nekaj povsem vsakdanjega. Super še enkrat.
Tudi pica je bila razočaranje zase - na sredi se je nabrala lužica olja, česen je bil pogrupiran v tri kupčke (?), razločila sem le posamezne kosce hobotnice, gobice, školjke in repki so se sramežljivo stisnili v testo. Dobila sem občutek, da sem namesto bogate morsko-gozdne mešanice prežvečila nekaj popolnoma presušenih gob in školjk, brez kakršnegakoli okusa.

Ma, obične vogalne okrepčevalnice pečejo boljše pice, ne bi rekla če bi vzela kosilo na bon (ja človek doživi sva in šta kot študent), pa ga nisem. No naslednjič gotovo ne bom jedla pice. Ako še pridem.
Ocenjujem jo z dvojko.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 March 2007 - 10:49 PM
Posted 09 March 2007 - 11:33 PM
Ja, Tunnel je precej kul, bila parkrat (čeprav na bone je ponudba porazna), ampak ni med mojimi najjačimi favoriti!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 March 2007 - 12:44 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 May 2007 - 09:40 AM
-ambient zelo prijeten in romantičen.(še posebej zvečer)
-hrana ZELO okusna (seveda, če veš kaj naročaš)
-hitra postrežba
-za tako fancy restavracijo so cene ugodne
Posted 24 May 2007 - 08:08 AM
in gostilno/okrepčevalnico Škof (Rečna ulica 8, Krakovo za fak. za arhitekturo, blizu Harambaše). Sorrento nameravam obiskati v kar se da bližnji prihodnosti in bom poročal o vtisih.
A propos argentinske restavracije nasproti Emporiuma: nudi korekten roštilj, ki pa nima prav nobene zveze z argentinskimi stejki in argentinsko kuhinjo nasploh. Argentinska vina, ki jih nudijo, so relativno cenena vina, ki se jih da kupiti v marketih. Da se razumemo: prostor ni neprijeten, hrana je okusna, cene pa so malček ambiciozne. Pa saj cilja na bolje plačane ljudi iz bližnjega BTCja. Ne rečem, če bi bil ta lokal kje v mestu...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users