Jump to content

Photo

Kje kupiti?

• Please log in to reply
405 replies to this topic

#361 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26016 posts

Posted 15 April 2025 - 02:26 PM

Midva imava brisače Svilanit, Hema in Villeroy&Boch. Najboljše so mi zadnje, v bistvu prvih dveh nikoli več ne izberem za obrisat se, tako da bolj kot ne skos iste perem, posušim v sušilcu in grejo takoj nazaj v obtok :)

Rjuhe sva pa nazadnje vzela od Ikee (Natjasmin) in so prvi vtisi tudi dobri. Bomo videli, kako bodo preživele redno sušenje v sušilcu, zaenkrat je še prezgodaj za ocenjevanje.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#362 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 15 April 2025 - 02:31 PM

Kaj pa te Rubin iz Spara so se ok?
  • 0

#363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86375 posts

Posted 15 April 2025 - 02:35 PM

Midva sva ravno te Rubin zamenjala za Svilanitove, so veliko boljše. Ampak sva tudi Rubin imela kaj nekaj časa, no.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#364 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17408 posts

Posted 15 April 2025 - 04:47 PM

Meni so Ikea cisto ok. Vsaka zdrzi leta. Isto imam raje satenast bombaz in so njihove rjuhe boljse od Hofra in Lidla, kjer smo jih prej priloznostno kupovali. Imajo cenejse in drazje, ponavadi kupim nekaj vmes.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#365 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5202 posts

Posted 15 April 2025 - 06:36 PM

Mi imamo beisače z Nexta in so mi najboljše do sedaj.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#366 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 15 April 2025 - 07:10 PM

Za brisače vem, da ima Svilanit kakovostne.
Posteljnina mi je OK Jysk, njihov bombažni saten gold kakovost. Ni zdej top of the top ampak dober price/quality.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#367 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 27 April 2025 - 01:25 AM

No sej lih to me zanima - kartuse in kateri model/tip printerja je okej. Mi smo imeli ze vse nastete znamke, pa povsod kake komplikcije v jeseni njihovega relativno kratkega zivljenja.

Kaj si kupila? Moj odhaja v zasluženi pokoj in iščem nekaj novega. Obojestranski tisk, barvni, z rezervoarji (da lahko polnim z barvo iz plastenk).
_M_, katerega Epsona imate vi?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#368 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32506 posts

Posted 27 April 2025 - 06:16 AM

Epson ecotank, mislim, da prav tale
https://www.printink...content=pp_p_16
  • 0

#369 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15247 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 April 2025 - 08:10 AM

Nic nismo vzeli potem. Se slepamo na printerju, ki ga ima spodaj oce. :ninja: ga trenutno ne rabimo kej dost, na dva meseca ce je kej za sprintat.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#370 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 27 April 2025 - 12:56 PM

:)

Hvala obema!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#371 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 10 June 2025 - 11:52 AM

A bi katera vedela po sliki spodaj kaj je to zaena omara v Ikei (lesen del me zanima, ostalo je metod), ker jaz je ne najdem na spletu. Glede na to, da gre not pralni stroj, mora bit širša od 60 cm.

9bb976ff10ac6fded79cde9cd97c1e96.jpg

• 0

#372 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 10 June 2025 - 04:10 PM

Z GPTjem ugotavljava, da gre verjetno za Pax

Okvir garderobne omare, imitacija beljenega hrasta, 75x58x236 cm

https://applink.ikea.com/aD9K2Q2v2B
  • 0

#373 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 10 June 2025 - 05:06 PM

Edit: Gemini pro pravi pa tole

Seveda, tole je zelo prepoznavna rešitev iz Ikee. Z veseljem vam pomagam razčleniti, za katere izdelke gre.
Regal, ki ga omenjate, ni en sam izdelek, temveč je sestavljen iz elementov kuhinjskega sistema METOD. To je pogosta in zelo praktična rešitev za pralnico, ki jo v Ikei pogosto prikazujejo.
Gre za namensko prilagojeno visoko omaro, ki je zasnovana za vgradnjo aparatov, kot sta pečica ali mikrovalovna pečica, vendar se odlično obnese tudi za pralne in sušilne stroje.
Ključni elementi za izdelavo takega regala:
* Ogrodje omare: Uporabljeno je ogrodje za visoko omaro METOD (artikel: METOD Ogrodje za visoko omaro). Ključno je, da izberete širino 60 cm, kar je standardna širina za gospodinjske aparate. Višino in globino lahko izberete glede na vaš prostor in aparate.
* Videz lesa in "debelejši les": Videz debelejšega in masivnega lesa je dosežen z uporabo pokrivnih plošč (täckpanel) na vidnih stranicah ogrodja. Glede na barvo in strukturo na sliki gre najverjetneje za serijo ENKÖPING z videzom svetlega hrasta. Te plošče se montirajo na zunanje stranice belega ogrodja METOD in tako ustvarijo želen estetski videz.
* "Brez talne plošče": To je zelo pomembna podrobnost. Pri sestavljanju omare METOD za tovrstno uporabo se spodnja polica (dno omare) preprosto ne montira. To omogoča, da pralni stroj stoji neposredno na tleh, kar je ključno za stabilnost med delovanjem (predvsem med ožemanjem). Hkrati to olajša priklop na vodo in odtok.
* Police nad stroji: Police, ki jih vidite nad sušilnim strojem, so ojačane police UTRUSTA za omare METOD. Za dodatno stabilnost se med stroja in nad zgornji stroj pogosto namesti fiksna polica, ki je privijačena v stranice omare.
* Postavitev strojev v stolp: Za varno postavitev sušilnega stroja na pralni stroj nujno potrebujete vezni del za postavitev v stolp. Tega dobite pri proizvajalcu aparatov ali kot univerzalni pripomoček (tudi Ikea ga ponuja pod imenom SKRUVSTA).
Kaj morate storiti v Ikei?
Najboljši pristop je, da se oglasite v trgovini Ikea na oddelku za načrtovanje kuhinj.
* S seboj vzemite to sliko in točne mere prostora, kamor želite postaviti elemente.
* Prav tako imejte pri sebi točne mere vašega pralnega in sušilnega stroja (predvsem globino).
* Svetovalec vam bo s pomočjo programa za načrtovanje kuhinj METOD sestavil natančno takšno rešitev z vsemi potrebnimi deli: ogrodjem, pokrivnimi ploščami ENKÖPING, policami UTRUSTA in morebitnimi dodatnimi elementi.
Povzetek izdelkov, ki jih iščete:
* Sistem: IKEA METOD
* Ogrodje: METOD Ogrodje za visoko omaro, 60 cm širine.
* Lesen videz: ENKÖPING pokrivne plošče (täckpanel) v imitaciji svetlega hrasta.
* Police: UTRUSTA police.
* Sosednje omare: Sive omare levo in desno so prav tako del sistema METOD, verjetno z vratci VOXTORP (v mat temno sivi barvi) ali podobnimi. Odprti kubusi na levi so najverjetneje del sistema PLATSA ali EKET.
Skratka, da, ta rešitev je na voljo v Ikei, vendar jo je treba sestaviti iz posameznih delov sistema METOD.
  • 0

#374 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 10 June 2025 - 05:14 PM

Ampak v method ne gre...imam zato s kuhinjo tezave, ker želim pomivalca na višini
  • 0

#375 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86375 posts

Posted 10 June 2025 - 05:19 PM

Zakaj pa je to dobro?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#376 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 10 June 2025 - 06:46 PM

Ker se ne bom naslednjih 30 let sklanjala med pospravljanjem posode. 😂
Moja starša imata tako in je vrhunsko. Meni se zdi veliko bolj priročno kot pa pečica na višini. Definitivno veliko več uporabljam pomivalca kot pa pečico.
  • 0

#377 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 10 June 2025 - 08:03 PM

Ooo Ancka hvala za tole, čeprav mi rešitev ni ok. Iščem tudi rešitev za omaro z dvignjenom pralnim strojem. Sva odtoke in priklope že zmontirala višje v ta namen.
  • 0

#378 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 11 June 2025 - 04:51 AM

Jaz imam idejo... Kupiš en nižji predalnik cca višine 60cm (bom poiskala kateri je, zdaj sem na telefonu), gor postaviš stroj, ampak žrtvuješ malce globine gornjega 20cm predalnika). Nato imam dve vrhnji omarici -40 in 60cm. Ob vsaki strani tega pa pride prekrivna plošča.
  • 0

#379 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 11 June 2025 - 07:24 AM

Ancka idejo že imam sama (našla sem rešitev na pintarestu), ampak bi mi bilo lažje in cenejše obstoječe omare prilagodit, če bi obstajale. Imam 115 cm luknjo v kopalnici planirano za "pralnico". Uporabila bom Metod visoko omaro 40 x 37x 200 in jo podaljšala z omarico 40 x 37x 40 cm, da bo skupna višina 240 cm ( v tej omari bom imela posode za sortiranje umazanega perila, brisače, čistila ipd). Zraven bom iz lepljene plošče naredila stranice omare za pralni stroj znotraj teh stranic bo pri tleh metod viseča omara 60 x 60 x 60 v katero bom dala predal za čistila in Utrusta izvlečno ploščo, da bom imela kam dat košaro za perilo. Na to omaro bom z dodanimi ojačitvami postavila pralni stroj. Nad pralni stroj pa do vrha še dodala police. Vse pa bi zaprla z Voxtorp ličnicami. Edini minus je pač to, da bi se te stranice vezane plošče ven videle in imele funkcijo prekrivne plošče. Sam me ena taka vezana plošča pride cca 150 eur. 

• 0

#380 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 11 June 2025 - 07:28 AM

Jaz sem takole poskusila rešiti za kuhinjo.

Kaj pa če kupiš stransko prekrivno ploščo v barvi, kakršnikoli boš že imela?

Attached Files

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users