Jump to content

Photo

Tek

• Please log in to reply
800 replies to this topic

#361 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 29 November 2011 - 02:18 PM

Saj v Celovcu imaš pa Adidasov outlet, tam se verjetno tud kaj pametnega dobi za tek. wink.gif
  • 0

#362 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 29 November 2011 - 02:20 PM

Z adidasom nimam ene dobre izkušnje... sploh s copati za prosti čas ne. Mogoče bi mu morala dat šanso, ampak ker sem previdna ne bi testirala pri zadevah za 100€ laugh.gif
  • 0

#363 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 November 2011 - 02:22 PM

Jaz imam že nekaj let Adidas superge za vadbe pa so super.
  • 0

#364 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 29 November 2011 - 02:25 PM

Meni pa ful ne pašejo. Podplati so mi pretrdi in me potem grozno boli celoten stopalni lok, kolki,... Medtem, ko mi je nike super, ravno prav mehak, da si levo stopalo, ki je malo nepravilno nagnjeno, nekako izoblikuje tisti najbolj ustrezen položaj. Ja različni smo si smile.gif
  • 0

#365 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 November 2011 - 02:28 PM

Ja, pri teku moraš bit itak še bolj pozoren. Meni te ful ustrezajo, ker so malo višje-zaradi gležnjev, ker precej hitro pridelam kakšen zvin. down.gif Potem imam pa še visok nart in je sploh čudež dobit mal višje superge. Mela bi tud kakšne Najkice, te visoke, za vsak dan, pa mi nobene niso prav. sad.gif
  • 0

#366 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 29 November 2011 - 02:32 PM

Meni je trenutno največja želja športna ura, ampak bom kmalu potrebovala tudi nove superge. Malo sem se zaj*** ker sem kupila prve lunarke, ki so prišle ven in očitno model ni bil preveč izpopolnjen in so že precej fuč... Čeprav za okrog 800 km so še vedno precej ok laugh.gif
  • 0

#367 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 November 2011 - 11:43 PM

Jaz mam dolge nike pajkice, če je kriza, dam spodaj še 3/4 nike pajkice. Zgoraj imam windstopper oz. ko je hladneje tako športno jaknico.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#368 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 December 2011 - 12:29 PM

Sem danes mami v spordirectu pokazala keri termotop mi lahko za božička podari. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#369 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 07 March 2012 - 07:12 AM

V eni izmed tem ste pisale o izbiri tekaške obutve.

Moje mnenje je, da kdor se vsaj malo ukvarja s tem, pa četudi je to le 5km, a je vsak dan, naj ne kupuje izdelkov z original ceno pod 100€.
Fino je oprezat za popusti, se najde marsikaj pametnega. Intersport je pred kratkim imel oz. še ima, a s precej okrnjenimi številkami, razprodajo Saucony obutve, ki velja za vrhunsko in se jih je dalo dobiti tudi za 70€ ali celo 60€.

Bi raje dala za kake skupinske vaje ali fitnes mnogo manj denarja, kot zavezovala mošnjiček na dveh področjih. Tek in statična vadba.
Prav tako gre tukaj za povsem različne blažilce, ki so pri teku izjemno pomembni in drugačni, medtem ko nudi "fitnes" obutev večjo trdoto. (Naj me kdo popravi, če se motim.)

Ne pomeni sedaj, da rabi človek vrhunsko opremo, ko gre prvič tečt ali kupi mesečno karto vadb, pač pa, da začne razmišljat malo v tej smeri, če vidi, da bo to počel na dolgi rok.

Ravno danes grem malo med prodajne police BTC-ja. MORAM nekaj nabavit v kratkem. Kaki stres.
  • 1

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#370 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 07 March 2012 - 07:43 AM

Adriane, se ne bi mogla bolj strinjat.

Jaz sem za svoje prve tekaške copate dala ca 80€ (z nekimi popusti vred - original cena je bila okoli 100€). Obutev je kvalitetna (Nike Air Pegasus), vendar pa me prodajalka ni znala oceniti, ali sem pronator ali supinator. Zato sem kupila nevtralno/pronatorske, kar se je izkazalo kot napaka (copati so še vedno kul, jih imam "za letat naokoli"), ker sem supinator. V bistvu sem razliko opazila šele pri nakupu naslednjih copat. Ti so Mizuno Wave Rider 14 (nevtralno/supinatorski) - original cena 135€. Ker imam na fitnesu veliko kardio vaj (tek na stezi), sem tam kar v teh copatih. Začela sem sicer s fitnes copati, ampak se je izkazalo, da so za tako vadbo pretrdi.
  • 0

#371 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 March 2012 - 08:16 AM

Se strinjam. Jaz sem 2 leti nazaj, ko sem pričela s tekom, kupila napačne superge in si obrabila koleno. Potem pol leta nisem smela nič teči!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#372 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 March 2012 - 09:56 AM

Jaz sem v procesu iskanja in nabave. Koliko modelov, huh! Do zdaj so mi bile Mizuno na nogi najboljse, nisem se nikoli preizkusila Saucony ali Brooks, pa si zelim, vsaj za feeling. Asics so mi obupni na nogi, preizkusila nekaj modelov, to ni zame. Trenutno imam Adidas, nimam pojma, kateri model, vzela sem ga lani v USA, pa mi super odgovarjajo. Predvsem poleti potrebujem zracen copat, ker mi hitro postane vroce v stopalo, posledicno krci, pekoc obcutek - no go. Ceprav s taistimi sem tekla tudi po snegu, unlol.

Imam cilj pretect tam med 30-40 km/tedensko (6 - 10km ture), opredeljujem se za lahko tekacico, mislim, da sem pronator, za ziher pa ne vem. Meni se zdi, da zvracam stopalo not, desno zagotovo.

Tecem vecinoma po utrjenem pesku/makadamu in asfaltu. Lani sem imela probleme s koleni, me je bolelo, sicer ponehalo in ni bilo kaj hujsega, ampak se bojim, da je to posledica neprimernega copata, zato bi rada za letos nabavila nove tekaske superge. Me zanima, kak je kaj Nike, imam Nike Sport+ uro za belezenje treningov (razdalja, tempo...) pa bi bilo idealno, ce bi vzela Nike copat, da lahko dam cip v podplat. Zdaj ga nosim pripetega na trak okoli gleznja, ni panike no, se pa bojim, da ga izgubim kdaj na tak nacin.

Brala sem tudi, da je dobro imet 2 para tekascih copat - enega lazjega, za hitrejse teke (tekme) in enega stabilnejsega z vec blazenja, tezjega - za treninge in daljse teke, tudi z razlogom, da se ne deformira stopalo samo po enem modelu? A so to samo preference posameznih tekacev ali je dejansko kaj na tem?

Aja, samo to sem se hotela dodat - zelim si fleksibilen, lahek, odziven copat, tak, da je stopalo v njem dost gibljivo. Sem pa v dilemi, ali bi raje vzela kaj stabilnejsega, pa bo morda manj udobno za stopalo? Aja, pa prsti me vcasih bolijo na nogah, nohti. Kje delam napako? Premajhni mi niso, da bi mi bili preveliki, pa tudi nimam obcutka.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#373 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 07 March 2012 - 10:23 AM

tekaški copati morajo biti 1 številko večji. Imaš?
  • 0

#374 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 March 2012 - 10:49 AM

Jup. 38, sicer imam 37.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#375 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 07 March 2012 - 01:03 PM

Probaj 38,5, če je kaj bolje. Ko imaš nogo sproščeno na tleh, mora bit spredaj vsaj 2 cm lufta.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#376 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 March 2012 - 01:27 PM

Will do. Slisi se veliko, ampak ko pomislis pa niti ni.

Izbira modelov je res e n o r m n a.

Zdejle sem delala research in bom sla na lov za naslednjimi modeli:
Nike Free Run+, Lunarglide3+
Posted ImagePosted Image
Mizuno Wave Inspire7, Wave Rider 14, Wave Percision
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Brooks Adrenaline GTS, Ravenna2 (delujejo ful obetavno)
Posted ImagePosted Image
Asics Kayano
Posted Image
Saucony Progrid Triumph 7
Posted Image

Sem pa odprta se za predloge in nasvete :-)
  • 0

#377 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 07 March 2012 - 02:00 PM

Wave rider 14 imam jaz. Namenjene so za nevtralne tekače in supinatorje.
  • 0

#378 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 March 2012 - 02:08 PM

Ja, sem prebrala potem. Jih bom vseeno poskusila, za obcutek, ce ne kaj drugega.
  • 0

#379 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 07 March 2012 - 02:22 PM

Priporočam, da greš v Tomas šport na Copovi. Tam te testirajo. Boš za vso življenje vedela, kakšno stopalo imaš :)
  • 0

#380 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 March 2012 - 02:29 PM

Pa jaz sem ze bila na tem testiranju.. Pa sem pozabila. :D Sem pa skoraj ziher, da je rekel, da sem pronator, ampak ne tako izrazit. Ampak bom res se enkrat sla, hvala! Koliko je za placat, tam okoli 10 eurov?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users