Tek
Posted 29 November 2011 - 02:18 PM

Posted 29 November 2011 - 02:20 PM

Posted 29 November 2011 - 02:22 PM
Posted 29 November 2011 - 02:25 PM

Posted 29 November 2011 - 02:28 PM

Posted 29 November 2011 - 02:32 PM

Posted 29 November 2011 - 11:43 PM
Posted 10 December 2011 - 12:29 PM

[Napoleon]
Posted 07 March 2012 - 07:12 AM
Moje mnenje je, da kdor se vsaj malo ukvarja s tem, pa četudi je to le 5km, a je vsak dan, naj ne kupuje izdelkov z original ceno pod 100€.
Fino je oprezat za popusti, se najde marsikaj pametnega. Intersport je pred kratkim imel oz. še ima, a s precej okrnjenimi številkami, razprodajo Saucony obutve, ki velja za vrhunsko in se jih je dalo dobiti tudi za 70€ ali celo 60€.
Bi raje dala za kake skupinske vaje ali fitnes mnogo manj denarja, kot zavezovala mošnjiček na dveh področjih. Tek in statična vadba.
Prav tako gre tukaj za povsem različne blažilce, ki so pri teku izjemno pomembni in drugačni, medtem ko nudi "fitnes" obutev večjo trdoto. (Naj me kdo popravi, če se motim.)
Ne pomeni sedaj, da rabi človek vrhunsko opremo, ko gre prvič tečt ali kupi mesečno karto vadb, pač pa, da začne razmišljat malo v tej smeri, če vidi, da bo to počel na dolgi rok.
Ravno danes grem malo med prodajne police BTC-ja. MORAM nekaj nabavit v kratkem. Kaki stres.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 07 March 2012 - 07:43 AM
Jaz sem za svoje prve tekaške copate dala ca 80€ (z nekimi popusti vred - original cena je bila okoli 100€). Obutev je kvalitetna (Nike Air Pegasus), vendar pa me prodajalka ni znala oceniti, ali sem pronator ali supinator. Zato sem kupila nevtralno/pronatorske, kar se je izkazalo kot napaka (copati so še vedno kul, jih imam "za letat naokoli"), ker sem supinator. V bistvu sem razliko opazila šele pri nakupu naslednjih copat. Ti so Mizuno Wave Rider 14 (nevtralno/supinatorski) - original cena 135€. Ker imam na fitnesu veliko kardio vaj (tek na stezi), sem tam kar v teh copatih. Začela sem sicer s fitnes copati, ampak se je izkazalo, da so za tako vadbo pretrdi.
Posted 07 March 2012 - 08:16 AM
Posted 07 March 2012 - 09:56 AM
Imam cilj pretect tam med 30-40 km/tedensko (6 - 10km ture), opredeljujem se za lahko tekacico, mislim, da sem pronator, za ziher pa ne vem. Meni se zdi, da zvracam stopalo not, desno zagotovo.
Tecem vecinoma po utrjenem pesku/makadamu in asfaltu. Lani sem imela probleme s koleni, me je bolelo, sicer ponehalo in ni bilo kaj hujsega, ampak se bojim, da je to posledica neprimernega copata, zato bi rada za letos nabavila nove tekaske superge. Me zanima, kak je kaj Nike, imam Nike Sport+ uro za belezenje treningov (razdalja, tempo...) pa bi bilo idealno, ce bi vzela Nike copat, da lahko dam cip v podplat. Zdaj ga nosim pripetega na trak okoli gleznja, ni panike no, se pa bojim, da ga izgubim kdaj na tak nacin.
Brala sem tudi, da je dobro imet 2 para tekascih copat - enega lazjega, za hitrejse teke (tekme) in enega stabilnejsega z vec blazenja, tezjega - za treninge in daljse teke, tudi z razlogom, da se ne deformira stopalo samo po enem modelu? A so to samo preference posameznih tekacev ali je dejansko kaj na tem?
Aja, samo to sem se hotela dodat - zelim si fleksibilen, lahek, odziven copat, tak, da je stopalo v njem dost gibljivo. Sem pa v dilemi, ali bi raje vzela kaj stabilnejsega, pa bo morda manj udobno za stopalo? Aja, pa prsti me vcasih bolijo na nogah, nohti. Kje delam napako? Premajhni mi niso, da bi mi bili preveliki, pa tudi nimam obcutka.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 March 2012 - 10:23 AM
Posted 07 March 2012 - 10:49 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 March 2012 - 01:03 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2012 - 01:27 PM
Izbira modelov je res e n o r m n a.
Zdejle sem delala research in bom sla na lov za naslednjimi modeli:
Nike Free Run+, Lunarglide3+

Mizuno Wave Inspire7, Wave Rider 14, Wave Percision

Brooks Adrenaline GTS, Ravenna2 (delujejo ful obetavno)

Asics Kayano

Saucony Progrid Triumph 7

Sem pa odprta se za predloge in nasvete :-)
Posted 07 March 2012 - 02:00 PM
Posted 07 March 2012 - 02:08 PM
Posted 07 March 2012 - 02:22 PM

Posted 07 March 2012 - 02:29 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users