Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#361 cedevita

cedevita

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3157 posts

Posted 19 April 2006 - 05:30 PM

QUOTE(tikka)
jst pa priporočam rdečo kapico
res huda knjiga.. smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries.

#362 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 20 April 2006 - 08:46 AM

Živa zažgana

IPB Image

OPIS: Ko je Souad stara sedemnajst let, se zaljubi. V njihovi vasi, in tudi po drugih vaseh, ljubezen pred poroko za dekle pomeni smrt. Njena družina je onečaščena, svaka določijo, da Souad kaznuje. Svak je v očeh vaščanov junak. Izvršil je zločin iz časti. V resnici pa je zagrešil umor. Vsako leto poročajo o več kakor pet tisoč takih primerih, za številne med njimi žal nikoli ne zvemo. Souad je kljub grozljivim opeklinam čudežno preživela. Sklenila je, da se bo oglasila v imenu vseh žrtev in svetu razkrila barbarsko navado. S tem je spet ogrozila svoje življenje, ker onečaščenje družine ne zastara.
Živa zažgana je pretresljiv dokument in hkrati poziv svetu, da razbijemo tabu in ne molčimo več o smrti teh žensk - žrtev tradicionalnega nasilja.

Puščavska roža

IPB Image

OPIS: Waris Dirie, danes uspešna manekenka in model ter ambasadorka OZN za človekove pravice, pripoveduje svojo nenavadno življenjsko zgodbo, zavedajoč se, da je ena izmed srečnic - kajti večina afriških žensk zaradi obrezovanja nikoli ne bo okusila življenja brez bolečin.

Rojena v tradicionalni somalski družini plemenskih nomadov je ostala nepismena, pri petih letih preživela obrezovanje in pri dvanajstih, izčrpana od vsega hudega, ovita le v raztrgan kos tkanine, pobegnila pred vnaprej dogovorjeno poroko s starejšim moškim. Njena pretresljiva zgodba se nadaljuje v Mogadišu in Londonu, kjer se je zaposlila najprej kot čistillka pri svojem stricu veleposlaniku, nato pa se s pomočjo fotografa Terenca Donovana povzpela na modne brvi kot uspešna manekenka in iskan model. Danes živi v New Yorku, bolj kot vse na svetu pa si želi ponovno začutiti utrip domovine in najti svojo družino, ki je izginila kdovekje v puščavi.

Obe knjigi sta mi bili zelo všeč in ju priporočam vsem ljubiteljem takega žanra!!!

Za razliko, Puščavsko zarjo nikakor nisem mogla brat ermm.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#363 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 April 2006 - 09:48 AM

berem [b]hotel problematik dmitrija verhulsta in umiram zraven od smeha. krasen roman o bivanju v azilantskem domu nekje v belgiji. bom kasneje še kaj prepisala ven, sploh ono o ženitnih oglasih (kaj pomeni, ako ženska napiše, da je 'povprečne postave' (sajk, to morš prebrat!!!!! biggrin.gif), 'ločena', ipd ... ).
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#364 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 29 April 2006 - 10:56 AM

berem kalius, enkratna knjiga, priporočam vsem ki jo še niso prebral. Ful ful je dobra, ne morm prehvalt
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

• Guests

Posted 05 May 2006 - 09:56 PM

Spela, eno vprasanje zate:
en cajt si mela v podpisu napisano There is more to life than books. But not much more. Al neki podobnega... Kdo je to napisal/rekel...?? Pisem glih seminarsko za Virka in bi tk rada vstavla to na zacetek, sam rabim vir smile.gif
Pa se opravicujem da pisem semle, ampak mi neki steka pri zsjih..
Hvala!
  • 0

#366 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 05 May 2006 - 10:05 PM

QUOTE(izabela)
Spela, eno vprasanje zate:
en cajt si mela v podpisu napisano There is more to life than books. But not much more. Al neki podobnega... Kdo je to napisal/rekel...?? Pisem glih seminarsko za Virka in bi tk rada vstavla to na zacetek, sam rabim vir smile.gif
Pa se opravicujem da pisem semle, ampak mi neki steka pri zsjih..
Hvala!

oscar wilde je to rekel. kaj pa delaš za eno reč pri virku?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

• Guests

Posted 05 May 2006 - 10:11 PM

Douglas Adams: Stoparski vodnik po galaksiji. biggrin.gif
Mors mislit! biggrin.gif
Sla sm se kr pozno prijavit temo, pa ni blo vec kaj prostega in me je vprasal, ce mam kak predlog. Js sm se sicer zajbavala, ampak je takoj navduseno zagrabil vabo, hehe. Zdaj se pa malo jezim, ker 5 knjig ni tk cist preprosto spravit v 15 strani seminarja.. mah..
  • 0

#368 shayla

shayla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 221 posts

Posted 06 May 2006 - 02:04 PM

QUOTE(izabela)
Douglas Adams: Stoparski vodnik po galaksiji.  :D  
Mors mislit!  :D  
Sla sm se kr pozno prijavit temo, pa ni blo vec kaj prostega in me je vprasal, ce mam kak predlog. Js sm se sicer zajbavala, ampak je takoj navduseno zagrabil vabo, hehe. Zdaj se pa malo jezim, ker 5 knjig ni tk cist preprosto spravit v 15 strani seminarja.. mah..

moja najljubša knjiga smile.gif
  • 0
...Before you meet the handsome prince, you have to kiss a lot of toads...

#369 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 06 May 2006 - 02:53 PM

A je katera mogoče brala knjigo Lloyd Douglas: Njegova suknja? je v dveh delih.

Jst se trenutn prebijam skoz Radcliff - Brown: Struktura in funkcija v primitivnih družbah. Sicer je za fax, sam glede na poglavja zna bit zanimiva. biggrin.gif
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#370 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 17 May 2006 - 12:03 PM

Trenutno sem začela brat knjigo: Ljubezen traja tri leta (je bla tud tema oddaje Knjiga mene briga) in jo bom verjetno kar danes že končala, zanimivo.. smile.gif
  • 0

#371 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 17 May 2006 - 12:18 PM

QUOTE(_M_)
Trenutno sem začela brat knjigo: Ljubezen traja tri leta (je bla tud tema oddaje Knjiga mene briga) in jo bom verjetno kar danes že končala, zanimivo.. smile.gif

zakon je! biggrin.gif jaz zdaj požiram zorana ferića. odlično, humorno čtivo.
  • 0

#372 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 01 June 2006 - 12:09 PM

deviški samomori mi je bla zelo všeč.
  • 0

#373 shayla

shayla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 221 posts

Posted 01 June 2006 - 02:10 PM

men tut!ful je nardila vtis name...

Zdaj sm ravnokar končala z branjem knjiga Yanna Martela Pijevo življenje in jo res ful ful FUL priporočam....splača se jo prebrat res!
  • 0
...Before you meet the handsome prince, you have to kiss a lot of toads...

#374 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 10 June 2006 - 10:51 AM

naveličana sem arta paasilinne.

berem pa morovičev tisoč in en ščit- krasna stvar, popolnoma v njegovem zajebantskem slogu, med branjem imam občutek kot bi se tut jaz prevažala v gromka kombiju. odlično branje! čakam, da bo fraj kak izvod njegovega najnovejšega romana.

priporočam tudi sveče so dogorele - sicer se 3/4 knjige rahlo vleče, ma je vredno prebrat, sploh monolog na koncu. ponovno sem se zavedla, kako neprecenljiva vrednota je prijateljstvo.
  • 0

#375 metal*girl

metal*girl

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1389 posts
  • Interests:muska

Posted 10 June 2006 - 11:13 AM

uf dans sm bla u knižnc....knjiga--->da vinchijeva šifra...bom brala tongue.gif
  • 0
...they say I'm good...but I hope some day I'll find someone who is better than me...

#376 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 11 June 2006 - 12:05 PM

Te počitnice je bom sigurno vzela v roke.

Pa izpod tančice tud wink.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#377 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 June 2006 - 05:58 PM

Danes sem dobila knjigo - Pijevo življenje.
Se jo splača prebrat ?
  • 0
Viens, reste ici!

#378 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 June 2006 - 10:46 AM

Se opravičujem. Sem opazla zgoraj haha .. oops.gif oops.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#379 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 16 June 2006 - 10:52 AM

QUOTE(Špela)
naveličana sem arta paasilinne.

Kriminal ... ne morm verjet, sem šokirana, globoko prizadeta, razmajani so temelji moje osebnosti, haluciniram, tresem se in ihtim, kličem na pomoč, sprašujem se, kam gre ta svet, strah me je prihodnosti, sem globoko razžaloščena, moja duša je omadeževana zaradi tega ... ne najdem besed ... trpim!!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#380 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 16 June 2006 - 11:11 AM

QUOTE(DiLeMa)
Kriminal ... ne morm verjet, sem šokirana, globoko prizadeta, razmajani so temelji moje osebnosti, haluciniram, tresem se in ihtim, kličem na pomoč, sprašujem se, kam gre ta svet, strah me je prihodnosti, sem globoko razžaloščena, moja duša je omadeževana zaradi tega ... ne najdem besed ... trpim!!

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ej, eno te isto ima skos, tri knjige so ble dost! biggrin.gif svet pa gre, jasno, v tri krasne! biggrin.gif

zdaj čitam od ene mlade rusinje zbirko kratkih zgodb (irina denežkina: 'daj mi!'.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users