res huda knjiga..
SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 19 April 2006 - 05:30 PM
res huda knjiga..
Posted 20 April 2006 - 08:46 AM
OPIS: Ko je Souad stara sedemnajst let, se zaljubi. V njihovi vasi, in tudi po drugih vaseh, ljubezen pred poroko za dekle pomeni smrt. Njena družina je onečaščena, svaka določijo, da Souad kaznuje. Svak je v očeh vaščanov junak. Izvršil je zločin iz časti. V resnici pa je zagrešil umor. Vsako leto poročajo o več kakor pet tisoč takih primerih, za številne med njimi žal nikoli ne zvemo. Souad je kljub grozljivim opeklinam čudežno preživela. Sklenila je, da se bo oglasila v imenu vseh žrtev in svetu razkrila barbarsko navado. S tem je spet ogrozila svoje življenje, ker onečaščenje družine ne zastara.
Živa zažgana je pretresljiv dokument in hkrati poziv svetu, da razbijemo tabu in ne molčimo več o smrti teh žensk - žrtev tradicionalnega nasilja.
Puščavska roža
OPIS: Waris Dirie, danes uspešna manekenka in model ter ambasadorka OZN za človekove pravice, pripoveduje svojo nenavadno življenjsko zgodbo, zavedajoč se, da je ena izmed srečnic - kajti večina afriških žensk zaradi obrezovanja nikoli ne bo okusila življenja brez bolečin.
Rojena v tradicionalni somalski družini plemenskih nomadov je ostala nepismena, pri petih letih preživela obrezovanje in pri dvanajstih, izčrpana od vsega hudega, ovita le v raztrgan kos tkanine, pobegnila pred vnaprej dogovorjeno poroko s starejšim moškim. Njena pretresljiva zgodba se nadaljuje v Mogadišu in Londonu, kjer se je zaposlila najprej kot čistillka pri svojem stricu veleposlaniku, nato pa se s pomočjo fotografa Terenca Donovana povzpela na modne brvi kot uspešna manekenka in iskan model. Danes živi v New Yorku, bolj kot vse na svetu pa si želi ponovno začutiti utrip domovine in najti svojo družino, ki je izginila kdovekje v puščavi.
Obe knjigi sta mi bili zelo všeč in ju priporočam vsem ljubiteljem takega žanra!!!
Za razliko, Puščavsko zarjo nikakor nisem mogla brat
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 29 April 2006 - 09:48 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 April 2006 - 10:56 AM
Posted 05 May 2006 - 09:56 PM
en cajt si mela v podpisu napisano There is more to life than books. But not much more. Al neki podobnega... Kdo je to napisal/rekel...?? Pisem glih seminarsko za Virka in bi tk rada vstavla to na zacetek, sam rabim vir
Pa se opravicujem da pisem semle, ampak mi neki steka pri zsjih..
Hvala!
Posted 05 May 2006 - 10:05 PM
en cajt si mela v podpisu napisano There is more to life than books. But not much more. Al neki podobnega... Kdo je to napisal/rekel...?? Pisem glih seminarsko za Virka in bi tk rada vstavla to na zacetek, sam rabim vir
Pa se opravicujem da pisem semle, ampak mi neki steka pri zsjih..
Hvala!
oscar wilde je to rekel. kaj pa delaš za eno reč pri virku?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 05 May 2006 - 10:11 PM
Mors mislit!
Sla sm se kr pozno prijavit temo, pa ni blo vec kaj prostega in me je vprasal, ce mam kak predlog. Js sm se sicer zajbavala, ampak je takoj navduseno zagrabil vabo, hehe. Zdaj se pa malo jezim, ker 5 knjig ni tk cist preprosto spravit v 15 strani seminarja.. mah..
Posted 06 May 2006 - 02:04 PM
Mors mislit!
Sla sm se kr pozno prijavit temo, pa ni blo vec kaj prostega in me je vprasal, ce mam kak predlog. Js sm se sicer zajbavala, ampak je takoj navduseno zagrabil vabo, hehe. Zdaj se pa malo jezim, ker 5 knjig ni tk cist preprosto spravit v 15 strani seminarja.. mah..
moja najljubša knjiga
Posted 06 May 2006 - 02:53 PM
Jst se trenutn prebijam skoz Radcliff - Brown: Struktura in funkcija v primitivnih družbah. Sicer je za fax, sam glede na poglavja zna bit zanimiva.
Posted 17 May 2006 - 12:03 PM
Posted 17 May 2006 - 12:18 PM
zakon je!
Posted 01 June 2006 - 12:09 PM
Posted 01 June 2006 - 02:10 PM
Zdaj sm ravnokar končala z branjem knjiga Yanna Martela Pijevo življenje in jo res ful ful FUL priporočam....splača se jo prebrat res!
Posted 10 June 2006 - 10:51 AM
berem pa morovičev tisoč in en ščit- krasna stvar, popolnoma v njegovem zajebantskem slogu, med branjem imam občutek kot bi se tut jaz prevažala v gromka kombiju. odlično branje! čakam, da bo fraj kak izvod njegovega najnovejšega romana.
priporočam tudi sveče so dogorele - sicer se 3/4 knjige rahlo vleče, ma je vredno prebrat, sploh monolog na koncu. ponovno sem se zavedla, kako neprecenljiva vrednota je prijateljstvo.
Posted 10 June 2006 - 11:13 AM
Posted 11 June 2006 - 12:05 PM
Pa izpod tančice tud
Posted 15 June 2006 - 05:58 PM
Se jo splača prebrat ?
Posted 16 June 2006 - 10:46 AM
Posted 16 June 2006 - 10:52 AM
Kriminal ... ne morm verjet, sem šokirana, globoko prizadeta, razmajani so temelji moje osebnosti, haluciniram, tresem se in ihtim, kličem na pomoč, sprašujem se, kam gre ta svet, strah me je prihodnosti, sem globoko razžaloščena, moja duša je omadeževana zaradi tega ... ne najdem besed ... trpim!!
Posted 16 June 2006 - 11:11 AM
zdaj čitam od ene mlade rusinje zbirko kratkih zgodb (irina denežkina: 'daj mi!'.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users