Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#361 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 16 March 2022 - 09:22 PM

Kje pa kupujete?
  • 0

#362 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 16 March 2022 - 10:23 PM

Mene tudi zanima. Midva sva se tudi navadila zaradi korone 1x tedensko opraviti večjo špežo. Lidl mi je postal celo nekoliko ljubši kot Hofer.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#363 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27437 posts

Posted 17 March 2022 - 05:18 AM

Vecinoma v Eurospinu, ker tudi jemo tako,kar nam je od tam dobro 😁, Hofer pa potem za sadje, wc papir, nekatero zelenjavo (datelj paradiznik in podolgovate rdece paprike so mi boljse),Skyr in ovseni kosmici(ker jih poznam,da mi ne delajo tezav glede celiakije) v lokalno kmetijsko grem po krompir,cebulo,jogurte,kruh, obcasno v Spar, po bg kruh za dopeko,datlje,chia,drobljena lanena semena ali kaj kar se sproti zmislim,ker mi je blizu.

Dam pa obicajno vec v Hoferju za skoraj enkrat manj robe kot v Eurospinu.
  • 0

#364 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 17 March 2022 - 06:33 AM

Ali ima Eurospin tudi ze kaj slovenskega ali pa bio? Hodimo v Hofer,,obcasno Lidl, Eurospina pa res ne poznam, ceprav je na enakem mestu kot Hofer in bi lahko tudi tja hodili.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#365 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27437 posts

Posted 17 March 2022 - 06:55 AM

Bio ima, slovenskega z oznakami pa ne, jim pa mleko se mi zdi ravno tako polni celeja (se mi zdi)in nekatere jogurte, ampak vseeno nisem toliko pozorna na to, zelenjavo po vecini itak raje v Hoferju in kmetijski kupim.
  • 0

#366 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17414 posts

Posted 17 March 2022 - 07:07 AM

Niti ne. Imajo pa veliko bg. Tisto, kar mi kupujemo, pa sploh ni nic cenejse v Eurospinu. Vcasih je bil pa res precej cenejsi, se v Ita. smo hodili, ko ga tu ni bilo. Sem bila razocarana, ko smo enkrat zadnjic sli. Sem mislila, da bomo res ugodno kupovali.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#367 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 17 March 2022 - 07:21 AM

Eurospin ima kar veliko slovenskih stvari. Nekatere so označene s posebnim znakom, nekatere pa ne. Mleko in jogurti so določeni slovenski. Pa še kar nekaj stvari. (Poklicna deformacija, da vedno pogledam in raje kupujem domače.)

• 0

#368 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 17 March 2022 - 07:52 AM

A res Podgana, kaj pa, recimo? Da  ni ceneje kot drugod?

• 0

#369 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27437 posts

Posted 17 March 2022 - 08:14 AM

Ja za sir vem da je cenejsi,pa losos, pa zmrznjena zelenjava, zmznjeninmorski produkti,tune,olivno olje, kumarice,olive,fizol in koruza v piksni...pa suhi fizol in cicerika,prigrizki,sladkarije...vse to je ceneje na neto maso. Nam se tega nabere nekje 10-20€ na teden. O SG, super podatek, nisem bila niti pozorna. Vem pa,da je vecina izdelkov bg, tudi tistih ki niso amo essere, razni prigrizki in zamrznjene stvari,ki so drugje lahko priblematicne,pise na embalazi,da je bg.
  • 0

#370 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17414 posts

Posted 17 March 2022 - 09:52 AM

Mocarela me je prizadela, M :D Sem mislila, da je cenejsa kot v Hofru pa je bila mogoce celo kaksen cent drazja. Pa recimo riz z ziti je bil obcutno drazji na kilo. Saj jaz prav veliko razen sadja in zelenjave pa mocarele, masla in skyra in kosmicev (kjer smo specificni glede vrste) ne kupim 🤔
Olivno mi je se vedno daaalec najboljse premium iz Spara. Drago kot zafran, ampak je toliko boljse.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#371 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 17 March 2022 - 11:51 AM

Aha, hvala. Sem ravno danes s sestro govorila, ker je nekaj casa kupovala v ES, pa zdaj ne vec, da jim ni bilo nic tako dobro kot drugje, da se ji zdi ok samo se cistila tam kupovat.. Moram it sprobat.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#372 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 17 March 2022 - 11:53 AM

Moja sestra tudi povečini tam nabavlja te večje tedenske sopinge.
  • 0

#373 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2022 - 12:16 PM

V ES sem kupovala taralli, ko ga še ni bilo v Hoferju, parmezan, testo za lasagno-sveže, konzerve čičerike, fižola(tisti beli, veliki), paradižnika,ricotto,  kakavove napolitanke(celo brez palmovega olja so), čistilo famozni sgrassatore. Testenine mi niso bile ok. Zdaj ne kupujem več oz. zelo redko, ker ga nimamo, v LJ pa nisem tako pogosto.

M je bil nor na neke sladkarije, ampak raje ne kupim, ker potem takoj vse pojeva.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#374 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 17 March 2022 - 12:21 PM

V ES sem kupovala taralli, ko ga še ni bilo v Hoferju

S tem je moj otrok obseden pa meni so tudi ful dobri. Iz Hoferja se sploh ne morejo primerjati s tistimi iz ES. Drugega kot to, parmezana, razlicnih vege polpetov in kaksnih konzerv pa tam ne kupujeva. Vecinoma vse v Hoferju, obcasno kaj v Mercatorju in Sparu.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#375 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 17 March 2022 - 12:26 PM

Kaj pa je to?
Mi tudi za lazanjo tam vzamemo sveže testenine, pa kakšne torteline in sveže rezance, tudi druge testenine, tuno, moko, pelate, fižol... sladkarijam se malo izgobamo zadnje čase nasplošno. Zdaj sem parkrat vzela tudi gel za pranje in za pomivalca.
  • 0

#376 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2022 - 12:49 PM

S tem je moj otrok obseden pa meni so tudi ful dobri. Iz Hoferja se sploh ne morejo primerjati s tistimi iz ES. Drugega kot to, parmezana, razlicnih vege polpetov in kaksnih konzerv pa tam ne kupujeva. Vecinoma vse v Hoferju, obcasno kaj v Mercatorju in Sparu.

Sem že pozabila kakšni so v ES, vidim, da jih moram kupiti. HVala!

JIh pa načrtno ne kupujem, ker lahko to kar jem. Malo parmezana zraven,kakšno olivo in kozarec rdečega. Božansko.

Taralli so slan južnoitalijanski prigrizek, kot piškot. Narejene iz bele moke, olivnega olja in vina. Njaprej se to baje skuha in nato speče.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#377 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 17 March 2022 - 12:51 PM

Aha, se pravi da ne  kupiš že gotovega prigrizka?

Danes peljem taščo v nabavo dol, bom pogledala, kako to izgleda, hehe :-)

• 0

#378 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2022 - 12:52 PM

ne, ne, je gotovo. Napisala sem samo kako se naredi.

Pri nas je bolj na začetku trgovine, tam kjer so slani prigrizki. Eni so šez začimbami, koromač, smz, pekoči. Jaz sem bolj purist.

• 0

#379 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 17 March 2022 - 12:54 PM

Uuu, super, hvala. Imajo potem to med slanimi prigrizki?

• 0

#380 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2022 - 12:56 PM

Ja, če je še tako.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users