Kje kupujete?
Posted 16 March 2022 - 09:22 PM
Posted 16 March 2022 - 10:23 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 March 2022 - 05:18 AM
Dam pa obicajno vec v Hoferju za skoraj enkrat manj robe kot v Eurospinu.
Posted 17 March 2022 - 06:33 AM
Posted 17 March 2022 - 06:55 AM
Posted 17 March 2022 - 07:07 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 17 March 2022 - 07:21 AM
Eurospin ima kar veliko slovenskih stvari. Nekatere so označene s posebnim znakom, nekatere pa ne. Mleko in jogurti so določeni slovenski. Pa še kar nekaj stvari. (Poklicna deformacija, da vedno pogledam in raje kupujem domače.)
Posted 17 March 2022 - 07:52 AM
A res Podgana, kaj pa, recimo? Da ni ceneje kot drugod?
Posted 17 March 2022 - 08:14 AM
Posted 17 March 2022 - 09:52 AM

Olivno mi je se vedno daaalec najboljse premium iz Spara. Drago kot zafran, ampak je toliko boljse.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 17 March 2022 - 11:51 AM
Posted 17 March 2022 - 11:53 AM
Posted 17 March 2022 - 12:16 PM
V ES sem kupovala taralli, ko ga še ni bilo v Hoferju, parmezan, testo za lasagno-sveže, konzerve čičerike, fižola(tisti beli, veliki), paradižnika,ricotto, kakavove napolitanke(celo brez palmovega olja so), čistilo famozni sgrassatore. Testenine mi niso bile ok. Zdaj ne kupujem več oz. zelo redko, ker ga nimamo, v LJ pa nisem tako pogosto.
M je bil nor na neke sladkarije, ampak raje ne kupim, ker potem takoj vse pojeva.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 March 2022 - 12:21 PM
V ES sem kupovala taralli, ko ga še ni bilo v Hoferju
S tem je moj otrok obseden pa meni so tudi ful dobri. Iz Hoferja se sploh ne morejo primerjati s tistimi iz ES. Drugega kot to, parmezana, razlicnih vege polpetov in kaksnih konzerv pa tam ne kupujeva. Vecinoma vse v Hoferju, obcasno kaj v Mercatorju in Sparu.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 March 2022 - 12:26 PM
Mi tudi za lazanjo tam vzamemo sveže testenine, pa kakšne torteline in sveže rezance, tudi druge testenine, tuno, moko, pelate, fižol... sladkarijam se malo izgobamo zadnje čase nasplošno. Zdaj sem parkrat vzela tudi gel za pranje in za pomivalca.
Posted 17 March 2022 - 12:49 PM
S tem je moj otrok obseden pa meni so tudi ful dobri. Iz Hoferja se sploh ne morejo primerjati s tistimi iz ES. Drugega kot to, parmezana, razlicnih vege polpetov in kaksnih konzerv pa tam ne kupujeva. Vecinoma vse v Hoferju, obcasno kaj v Mercatorju in Sparu.
Sem že pozabila kakšni so v ES, vidim, da jih moram kupiti. HVala!
JIh pa načrtno ne kupujem, ker lahko to kar jem. Malo parmezana zraven,kakšno olivo in kozarec rdečega. Božansko.
Taralli so slan južnoitalijanski prigrizek, kot piškot. Narejene iz bele moke, olivnega olja in vina. Njaprej se to baje skuha in nato speče.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 March 2022 - 12:51 PM
Aha, se pravi da ne kupiš že gotovega prigrizka?
Danes peljem taščo v nabavo dol, bom pogledala, kako to izgleda, hehe :-)
Posted 17 March 2022 - 12:52 PM
ne, ne, je gotovo. Napisala sem samo kako se naredi.
Pri nas je bolj na začetku trgovine, tam kjer so slani prigrizki. Eni so šez začimbami, koromač, smz, pekoči. Jaz sem bolj purist.
Posted 17 March 2022 - 12:54 PM
Uuu, super, hvala. Imajo potem to med slanimi prigrizki?
Posted 17 March 2022 - 12:56 PM
Ja, če je še tako.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users