Ja, za večino motenj hranjenja so krivi mediji. Je pa res, da so motnje hranjenja izključno samo bolezen civilizacijskega sveta. Če imaš doma veliko dela, se ti verjetno ne bo obračalo v želodcu ob pogledu na hrano, ampak jo boš hvaležno pojedla.
Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 12 November 2006 - 05:06 PM
Ja, za večino motenj hranjenja so krivi mediji. Je pa res, da so motnje hranjenja izključno samo bolezen civilizacijskega sveta. Če imaš doma veliko dela, se ti verjetno ne bo obračalo v želodcu ob pogledu na hrano, ampak jo boš hvaležno pojedla.
Posted 12 November 2006 - 05:38 PM
Ena punca (ma verjetnojih je več) je obolela za ostoporozo, posledica anoreksije. Jinadaze upam , da pri tebi ne pride do tega, niti Linny.
Posted 12 November 2006 - 05:48 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2006 - 06:19 PM
Men je super!!
To je prvi video, pol si pa sledijo.
Pri tem sem pa skor jokat začela.
Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 13 November 2006 - 09:04 AM
Posted 13 November 2006 - 02:07 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 November 2006 - 02:28 PM
Posted 13 November 2006 - 02:55 PM
vuelvo a vos,
Posted 13 November 2006 - 02:59 PM
Posted 13 November 2006 - 05:24 PM
WINK (fake one)
Posted 13 November 2006 - 07:46 PM
p.s.: se pa strinjam o tem, da je najlažje kvazi pametovat o stvareh, o katerih nimamo pojma ter jih ne razumemo in se morda celo čutimo poklicane za to širokogrudno dejanje.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 November 2006 - 08:51 PM
saj to je dobro za te ljudi-da jih pikneš v šibko točko in postaviš na realna tla...da zaboli. Anoreksični so narcistične osebe ki majo malo čudno teorijo o realnosti in zato realna tla-good...če se pa komu ne da brat znanstvene razlaga(itak ni nobena
Joj, da ne bom jst začela pikat kjer boli, pa da nekatere od vas postavim na realna tla (če je to sploh možno). Največji absurd je, da anoreksija nima veze z narcizmom, niti je ne morejo povzročit mediji. Je oblika nevroze, ki se lahko manifestira v obliki prehranjevalnih motenj ali pa psihoze, depresije itn. Če ti "zdraviš" anoreksika zaradi neješčnosti je kot da bi prepereli cev zaflikal luknjo - dokler v celoti ne odpraviš problema se nonstop pojavljajo nove luknje. Kapiš? Hrana je tu samo neke vrste sredstvo, ne pa nosilec ključnega problema.
vuelvo a vos,
Posted 13 November 2006 - 08:59 PM
Nevem kje sem rekla da je treba pitat oseba ker s tem ne pozdraviš bolezni ampak jo zakamufliraš...v smislu da je treba človeka postavit na relana tla je velika praksa v psihologiji in morašm jo doživeti da veš kaj naredi.
WINK (fake one)
Posted 13 November 2006 - 09:00 PM
jz nimam kšne splošne izobrazbe glede anoreksije, se mi pa zdi, da je vzrok tud pritisk medijev
sam tole kreganje se mi zdi pa res brezvezno, temo berem , a vanjo ne pišem preveč, ker pač ne znam ne svetovat, niti kj druzga ... sam pač usak loh svoje mnenje izraz, in ni treba vsakogar pred tabo komentirat
Posted 13 November 2006 - 09:02 PM
O izkušnjah z anoreksijo in anoreksikih tudi ne.
O psihologiji pa nisem rekla da je "cev", kvečjemu je spričo napačne uporabe neposrečeno premeščani flajšter (sploh ko pridejo vmes preljuba nam zdravila).
p.s.: Se ne mislim kregat, samo mi grejo kake prepametne izjave tudi že kam. (čeprav tu vbistvu niti nisem ciljala bluberry)
vuelvo a vos,
Posted 13 November 2006 - 09:05 PM
Saj se v določeni meri kar strinajm o zdravilih. Je dokazano da je porušeno ravnovesje-fizično razlog za različna obolenja-le da vdari na psiho in ne jetra npr.
WINK (fake one)
Posted 13 November 2006 - 09:15 PM
vuelvo a vos,
Posted 13 November 2006 - 09:18 PM
WINK (fake one)
Posted 13 November 2006 - 10:14 PM
Posted 13 November 2006 - 10:18 PM
WINK (fake one)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users