Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#361 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 12 November 2006 - 05:06 PM

QUOTE(MateYa @ 12. 11. 2006 - 18:29) View Post

Ja, za večino motenj hranjenja so krivi mediji. Je pa res, da so motnje hranjenja izključno samo bolezen civilizacijskega sveta. Če imaš doma veliko dela, se ti verjetno ne bo obračalo v želodcu ob pogledu na hrano, ampak jo boš hvaležno pojedla.

blink.gif A če pa doma mal delaš, pa to ni civilizacijski svet?
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#362 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 12 November 2006 - 05:38 PM

hehe za sebe vem, da če imam ogromno dela manj pojem.

Ena punca (ma verjetnojih je več) je obolela za ostoporozo, posledica anoreksije. Jinadaze upam , da pri tebi ne pride do tega, niti Linny.
  • 0
IPB Image

#363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85944 posts

Posted 12 November 2006 - 05:48 PM

Mislim da mam dovolj močne kosti, niti zlomila si nisem še nikoli nič. Kalcija menda ne primanjkuje. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#364 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 12 November 2006 - 06:19 PM

A slučajno ktera gleda tale videoblog?

Men je super!!

To je prvi video, pol si pa sledijo. cry.gif
Pri tem sem pa skor jokat začela.
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#365 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 13 November 2006 - 09:04 AM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#366 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 November 2006 - 02:07 PM

Osebno se mi zdi jako glupo, kako se nekatere počutite naravnost poklicane komentirat in dajat nevemkakšne blagodejne ali pa uničujoče nasvete, kot da ste pa zdaj vse skup nekaj najpametnejše. Sej ne rečem, nekatere veste veliko o tem in imate pametne argumente, neke tretje pa blage nimate o vsem skupaj.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#367 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 November 2006 - 02:28 PM

Crbn, po eni strani se strinjam s tabo, po drugi pa ne - konec koncev tole ni strokovni forum in komentira lahko vsak, če le ni vsiljiv ali žaljiv. Če pa kdo kaj narobe pove, se ni treba jezit - ga pač popraviš in je.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#368 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 November 2006 - 02:55 PM

Vsak naj napiše svoje mnenje o bolezni, oz. vsak lahko kaj vpraša, zaželi "pacientkam" okrevanje (ali pa je tiho v nasprotnem primeru), ne pa da se vsake toliko pojavi kaka češplja z nekim xy odnosom, češ jaz sem pa nekaj več kot tiste, ki imajo anoreksijo in bla bla bla in imam pravico pametovat s svojim kvazi znanjem. Sej ne da prihaja do neke ful žaljivosti, samo mi je blesavo brat neke razlage, ki kvalificirajo za znanstveno fantastiko.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#369 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 November 2006 - 02:59 PM

Aj kapiš. Ljudje so taki, da znajo gledat zviška na stvari, ki jih ne razumejo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#370 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 November 2006 - 05:24 PM

saj to je dobro za te ljudi-da jih pikneš v šibko točko in postaviš na realna tla...da zaboli. Anoreksični so narcistične osebe ki majo malo čudno teorijo o realnosti in zato realna tla-good...če se pa komu ne da brat znanstvene razlaga(itak ni nobena biggrin.gif ) potem v čem je problem..ne bereš.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#371 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 November 2006 - 07:46 PM

mene čudi, zakaj ni blo še nikjer napisano 'raje sem normalno prehranjena in zdrava' (in ostala jada jada jada o tem, kako je najpomebneje, kako se sama počutim v lastnem telesu, četudi bi imela recimo nekih 15 kil z veseljem za prodat) - vidim samo črnobelo slikanje suha/anoreksična=nesrečna proti debela/zdrava=srečna in zadovoljna. oboje se mi zdi potuha za to, da bi se blo pač vredno potrudit za neko srednjo pot - ostalo so, meni osebno, samo izgovori.

p.s.: se pa strinjam o tem, da je najlažje kvazi pametovat o stvareh, o katerih nimamo pojma ter jih ne razumemo in se morda celo čutimo poklicane za to širokogrudno dejanje. laugh.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#372 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 November 2006 - 08:51 PM

QUOTE(bluberry @ 13. 11. 2006 - 17:24) View Post

saj to je dobro za te ljudi-da jih pikneš v šibko točko in postaviš na realna tla...da zaboli. Anoreksični so narcistične osebe ki majo malo čudno teorijo o realnosti in zato realna tla-good...če se pa komu ne da brat znanstvene razlaga(itak ni nobena biggrin.gif ) potem v čem je problem..ne bereš.

Joj, da ne bom jst začela pikat kjer boli, pa da nekatere od vas postavim na realna tla (če je to sploh možno). Največji absurd je, da anoreksija nima veze z narcizmom, niti je ne morejo povzročit mediji. Je oblika nevroze, ki se lahko manifestira v obliki prehranjevalnih motenj ali pa psihoze, depresije itn. Če ti "zdraviš" anoreksika zaradi neješčnosti je kot da bi prepereli cev zaflikal luknjo - dokler v celoti ne odpraviš problema se nonstop pojavljajo nove luknje. Kapiš? Hrana je tu samo neke vrste sredstvo, ne pa nosilec ključnega problema.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#373 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 November 2006 - 08:59 PM

saj lahko pikaš,živimo v demokraciji,sploh ni panike-kdo sploh je na realnih tleh(ne mene ne moreš postavit ne relana tla,mene je življenje verjetno veliko bolj postavilo na relna tla kot tebe..no ali pa ne biggrin.gif ...vem o anoreksiji nekaj malega....skoraj doživela,videla pri drugih,se z njimi družila in tudi vem nekaj malega o psihi...če se čutim poklicana za to bom to naredila-karkoli...anoreksija se povezuje z narcističnostjo osebe,sicer je pa odvisno od osene do osebe kaj je vzrok in ne seveda ni psihologja nekaj kar je treba z obližem zalepit ,noter se pa gnoji...

Nevem kje sem rekla da je treba pitat oseba ker s tem ne pozdraviš bolezni ampak jo zakamufliraš...v smislu da je treba človeka postavit na relana tla je velika praksa v psihologiji in morašm jo doživeti da veš kaj naredi.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#374 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 November 2006 - 09:00 PM

tole je od crne kopirano: Največji absurd je, da anoreksija nima veze z narcizmom, niti je ne morejo povzročit mediji

jz nimam kšne splošne izobrazbe glede anoreksije, se mi pa zdi, da je vzrok tud pritisk medijev smile.gif

sam tole kreganje se mi zdi pa res brezvezno, temo berem , a vanjo ne pišem preveč, ker pač ne znam ne svetovat, niti kj druzga ... sam pač usak loh svoje mnenje izraz, in ni treba vsakogar pred tabo komentirat ermm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#375 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 November 2006 - 09:02 PM

O realnosti ne bi.

O izkušnjah z anoreksijo in anoreksikih tudi ne.

O psihologiji pa nisem rekla da je "cev", kvečjemu je spričo napačne uporabe neposrečeno premeščani flajšter (sploh ko pridejo vmes preljuba nam zdravila).

p.s.: Se ne mislim kregat, samo mi grejo kake prepametne izjave tudi že kam. (čeprav tu vbistvu niti nisem ciljala bluberry)
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#376 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 November 2006 - 09:05 PM

Zakaj ne bi-mene pa jako zanima veš..res iskreno me zanima...

Saj se v določeni meri kar strinajm o zdravilih. Je dokazano da je porušeno ravnovesje-fizično razlog za različna obolenja-le da vdari na psiho in ne jetra npr.
  • 0

#377 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 November 2006 - 09:15 PM

Niti se mi da, niti hočem. Ni mi do tega da bi neke stvari pisala po javnih forumih; tu smo da se imamo fajn, malo natračamo, pa občasno kej novega zvemo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#378 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 November 2006 - 09:18 PM

Ockej tudi razumem wink.gif
  • 0

#379 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 13 November 2006 - 10:14 PM

Crna, meni pa se zdi, da ti vse psihične težave mečeš v isti koš. Ker eno so bolezni kot take, ki jih povzroči fizično neravnovesje, 'napaka' v možganih, itd....motnje prehranjevanja pa to niso. Za bolezni se ti ne moreš odločit, če jih boš imel ali ne, medtem ko si motnjo prehranjevanja zakuhaš čisto sam. Verjamem, da ko si že globoko v tem, je težko 'ozdraveti', vendar pa anoreksijo povzročijo izključno tvoja lastna dejanja.
  • 0

#380 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 November 2006 - 10:18 PM

kako si pa skuhaš sam anoreksijo??
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users