Jaz sem šla brez vabila kupit telefon pred iztekom pogodbe, pa mi niso nič zaračunali iz čiste dobrote.

Kateri operater - Mobitel, Simobil..?
Posted 27 May 2013 - 09:38 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 28 May 2013 - 02:31 PM
Koliko časa pred iztekom pogodbe pa? Ker meni je, ko sem se prvič pozanimala o tem, rekel, da bi lahko kvečjemu kakšen mesec prej.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 May 2013 - 02:35 PM
Ne vem točno, pomojem glih en mesec, kakšen teden več max. Pa niti vprašala nisem, samo na koncu me je presenetil nižji račun, kot sem ga pričakovala. Dopuščam možnost, da je pozabil
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 28 May 2013 - 02:51 PM
Jaz bom počakala še kakšnih 10 dni, če pa ne dobim tega, jih bom pa tam lepo pogledala. XD
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 July 2013 - 02:15 PM
Proučujem svoj račun za Mobitel in štejem te enote na specifikaciji, pa bi rada samo, da mi nekdo potrdi mojo računico:
Poslala sem 301 sporočilo,
govorila 5.374 sekund, kar znese slabih 90 minut,
31.402 kb (31Mb) pa je bilo prenosa podatkov.
Torej sem porabila 422 enot od 2000, ki jih imam zakupljenih?
Posted 17 July 2013 - 03:53 PM
Ja, bo držalo.
Posted 17 July 2013 - 04:11 PM
Hvala , saj sem bila skoraj prepričana, da je tako, zmedlo me je pa to, da je na računu v enem stolpcu navedena poraba v sekundah, kilobajtih in številu poslanih sms-jev, v drugem stolpcu pa še število dogodkov in potem sem šla čist po kmečko vse to dešifrirat in razčlenjevat ter prišla do zgornjega seštevka.
Posted 02 August 2013 - 03:44 PM
Začenši s 1. avgustom bo naš drugi največji operater prešel z obračunskega intervala 60/1 na 60/60 (ali kar "60"), kar pomeni, da se bo vsaka začeta minuta pogovora zaračunala v celoti.
Sprememba ne bo zadela vseh uporabnikov, saj jih ima večina že tako zakupljeno določeno količino pogovorov znotraj svojega paketa, vsaj za klice v svoje omrežje. Tisti, ki pa tega nimajo oz. bodo uspeli pokuriti vso svojo kvoto, bodo odslej plačevali polne minute, pa še to dražje. Cene pogovorov se namreč "zakrožajo navzgor", v povprečju od 12 do 15 %. Podrobnosti lahko vidite na ceniku.Si.mobilov interval je s tem le še bleda senca njihove ponudbe ob prihodu na slovenski trg (1999), ko so ponujali brezplačne klice znotraj lastnega omrežja in pa čisti sekundni interval, ter s tem nekdanjega državnega monopolista prisilili v isto (Mobitel je prej imel 60-sekundni interval, pa še strošek za vzpostavitev klica). Ljubezen do uporabnikov je trajala vsega dve leti, saj sta že jeseni 2001 obe firmi (najprej Si.Mobil, zanimivo) prešli na zanju bolj znosni 15-sekundni interval, sicer z brezplačnimi prvimi tremi (Si.mobil) oz. štirimi (Mobitel) sekundami. Ta model je bil malce bolj trdoživ. Prvi ga je jeseni 2007 spremenil Mobitel, takrat na 4/60/1, se pravi, prve štiri sekunde zastonj, nato v vsakem primeru cela minuta, od tam naprej pa sekundo po sekundi. Si.mobil mu je sledil takoj naslednje leto s svojim 3/60/1. Poleti 2009 so potem pri obeh ukinili začetne brezplačne sekunde, tako da sta imela 60/1.
Uradni povod za letošnjo uskladitev je bil dvig davka na dodano vrednost z 20 na 22 %, kar sta oba operaterja seveda izkoristila še za dvig cene pred obdavčitvijo. Mobitelov sveži cenik sicer še naprej predvideva obračun po intervalu 60/1, a najbrž ne bo dolgo tako.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 September 2013 - 05:32 PM
Kateri paket bi priporočale za nekoga, ki je tukaj v SLO eno leto, bi podpisala torej za eno leto, da se čimbolj splača (1G prenosa, na primer), gre za študentko. Telefona pa ne rabi, če katera ve. Hvala.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 15 September 2013 - 06:29 PM
Mogoče Tušmobil, paket Najbližji 1500. Dobi po 1500 enot pogovora, smsov in prenosa podatkov za 15€.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 09 December 2013 - 12:30 PM
Na Telekom sem ravno poslala "reklamacijo" oz. prošnjo tehnično pomoč.
V enem tednu se mi je vsaj 10x zgodilo, da je telefon zraven mene, napolnjen - jaz pa dobim obvestilo o zgrešenem klicu, kot da sem nedosegljiva (kar klicatelju tudi povedo). pa zdaj ne vem ali je problem v omrežju ali telefonu.
Kakor sem brala po forumih, ima kar nekaj ljudi ta problem, ampak vsi so bolj navajali Simobil .... jaz pa prej nikoli problemov, odkar sem pa na Mobitelu, pa skoz.
Se to še komu dogaja?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 December 2013 - 12:37 PM
Meni se je to občasno zgodilo na SiMobilu...potem sem pa menjala telefon in so težave s tem tudi izginile.
Posted 21 March 2014 - 11:33 AM
- Telefon Sony Xperia Z1 Compact
- 3072 MB prenosa podatkov
-
neskončno min v vsa omrežja v Sloveniji
- neskončno SMS in MMS sporočil
Rabim pomoč. Gledam za nov telefon in me zanima, ta cena 27,99 je torej telefon in naročnina skupaj? Na mesec?
Posted 21 March 2014 - 11:42 AM
Je pa za neskoncni M 100% to cena samo narocnine, ker imam to sama.
Posted 21 March 2014 - 11:43 AM
Aha, hvala ti.
Posted 21 March 2014 - 11:43 AM
Jaz to razumem kot da plačuješ mesečno naročnino 27,99 EUR, ob nakupu telefona pa plačaš še enkratno vsoto 312 EUR za telefon.
Posted 21 March 2014 - 12:00 PM
Lahko na obroke, sem sedaj videla, 13 evrov X 24. Skupaj torej: 41 evrov, kot je rekla Ana.
Študiram ali se mi splača, ali ne. Sem minimalen porabnik, ampak bi pač imela malo boljši telefon.
Posted 02 June 2014 - 09:30 PM
A je katera šla s Si.mobila na Mobitel?
Sem na si.mobilu, s katerim nisem preveč zadovoljna.
Imam 2 opciji, ali ostanem na si.mobilu in paket Orto Smart spremenim v Orto Bombastik, ker za isto ceno naročnine dobim več storitev, za zamenjavo paketa pa plačam 20eur.
Ali pa da grem na Itak džabest 2000. Zanima me, če kdo ve, katera menjava pomeni več stroškov.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 June 2014 - 09:00 AM
Posted 03 June 2014 - 09:38 AM
Jaz sem šla na Mobitel. Tudi pride za plačat, neke stroške so mi zaračunali cca 20 evrov. Tako da je isti drek.
enako!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users