Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
550 replies to this topic

#361 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86698 posts

Posted 14 January 2013 - 05:38 PM

Enako. Vsakič trpim, ko pridem kam in je ni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#362 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 16 January 2013 - 10:33 AM

Kar se mikrovalovke tiče - če sem doma, si kuham - torej mikrovalovke ne rabim, stvari pa na hitro pogrejem v ponvi. Ni iz principa škodljivosti - samo ni mi :) 

Drugače pa: danes sem pogrela mleko (na uč sem ocenila, kako toplo bi moralo biti po 1min mikrovalovke). Peno sem delala s "palčko".

Rezultat:

2013-01-15-094556.jpg

• 0

#363 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32688 posts

Posted 16 January 2013 - 10:48 AM

Midva imava MW, vendar je  zdaj v novi kuhinji še nisva dala ven, ker je pri indukciji v bistvu ne potrebujeva (v glavnem sva pogrevala mleko in zavrela vodo za čaj)  in delno tudi za to, ker  bi mi zasedla preveč prostora  na pultu, imam raje bolj prazno in prostor za druge stvari.

• 0

#364 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 16 January 2013 - 11:37 AM

jaz imam mikrovalovko skrito v omari. ko bo enkrat crknila, bomo razmislili ali rabimo novo. bom imela pa več prostora v omari nad pečico. uporabljam pa jo samo za gretje mleka (in včasih za kaj pogret). bi mirno živela brez nje, čeprav sem se je navadila. težje živim brez grelca vode.

• 0

#365 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32688 posts

Posted 16 January 2013 - 11:38 AM

Ja, in pri indukciji imaš zavreto vodo v minuti, mleko pa toplo še prej.

• 0

#366 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29967 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 January 2013 - 11:43 AM

js mleko grejem na steklo-keramični (nimam MW, sem jo pa hotla kupit ob selitvi pa je zdej nič ne pogrešam), na uč ocenim, kdaj ugasnit. imam eno posodo samo za mleko gret. pene si ne delam nikoli.

ugotavljam, da sta mi full všeč kavi iz Cafetina, sem zdej pogruntala, kako ju moram narest. za pol deci kave dam žličko pa pol kave, da je full močna, potem pa v 3 dl šalco do vrha mleka in žličko in pol cukra. :njam: imam pa lešnik in pomaranča-čokolada.

AP, kakšna je pa Irish kava iz Cafetina?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#367 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 January 2013 - 11:45 AM

Jaz nimam MW, niti nisem nikoli živela z njo. Se mi zdi to čist nepotrebna stvar. Tudi grelca vode nimam. Sploh ne vem zakaj bi to uporabljala, vodo itak na štedilniku zagrejem. Zakaj še ena navlaka zraven.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#368 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 16 January 2013 - 12:15 PM

Špela: si pila kdaj Irish kavo?

Okus ima približno tako, kot bi v kavo z mlekom nalil malo Bailey's kremnega viskija

• 0

#369 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29967 posts

Posted 16 January 2013 - 05:59 PM

eh, alkoholizirana kava torej. :teehee:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#370 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23453 posts

Posted 24 January 2013 - 12:07 AM

Mi doma tudi nimamo mikrovalovke in je ne pogrešam. Meni sploh ni nujna. Pri fantu pa jo imejo in jo uporabljam za pogret mleko in občasno hrano, če se mi ne da na štedilniku. Je pa ne bi pogrešala. Tudi vode za čaj nikoli ne grejem v mikrovalovki, ampak vedno zavrem na štedilniku.

Cafetino pa je malo naprej od Čajne hiše? Nisem nikoli opazila, da je tam. Bom morala it kdaj pogledat. Kave so pa najbrž malo dražje? Škoda, da nimajo spletne strani za pregledat ponudbo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#371 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17708 posts

Posted 24 January 2013 - 01:40 AM

Pri nas dosti pogrevamo mleko, vodo za čaj, kako pohlajeno jed in je MW nepogrešljiva.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#372 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 24 January 2013 - 07:04 AM

Cafetino pa je malo naprej od Čajne hiše? Nisem nikoli opazila, da je tam. Bom morala it kdaj pogledat. Kave so pa najbrž malo dražje? Škoda, da nimajo spletne strani za pregledat ponudbo.

Znam ti povedat samo za kave z okusom - 100g stane okoli 2,6€.

Za ostale pa je verjetno podobno.

• 0

#373 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23453 posts

Posted 28 January 2013 - 04:14 PM

Hvala! :) Pa ni tako drago, kot sem mislila.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#374 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12104 posts

Posted 26 February 2013 - 10:18 AM

V Ljubljani na Ciril-Metodovem trgu (malo naprej od Lusha, nasproti stolnice) je lokal/kavarna Zlati Dukat, kjer imajo fantastično kavo z različnih koncev sveta. Sicer sem bila zdaj kar nekaj let kuhana in pečena v Cafetinu in kupovala njihovo kavo tudi za domov, ampak tale lokal je pa prijetno presenetil, cene so enake kot povsod drugje, kava pa res okusna. Ponujajo tudi polno nekih kavnih napitkov...

10dag kave za domov stane od 2,40€ naprej.

• 0

#375 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29967 posts

Posted 26 February 2013 - 10:19 AM

O, zakon, Frida! Hvala za tole informacijo, bom šla mal pogledat.

• 0

#376 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12104 posts

Posted 26 February 2013 - 10:22 AM

:)

Upam, da se bojo obdržali, vsakič ko grem tja na kavo, je lokal skoraj prazen. (To mi gre ful na živce v Lj, ker so nekatere ulice čisto zapostavljene).

• 0

#377 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2013 - 08:14 AM

To pa je meni najboljša kava! Pijem jo samo, brez sladkorja in mleka. Ni kisla (meni zelo pomembno, ker mi je večina

kav ogabno kislih), v glavnem - the best!

fM8XjnW.jpg

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#378 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32688 posts

Posted 28 February 2013 - 08:18 AM

A to je instant varianta ali  za  pripravo v kakšnem avtomatu?

• 0

#379 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2013 - 08:19 AM

Instant - kava v prahu! Res je odlična. Sem imela sprva pomisleke, ampak so gladko odskakljali ob prvem srku.

Boljše kave še nisem pila. Pa pomembno mi je, da je noro dobra tudi brez mleka - ker se odvajam pitja kave z mlekom.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#380 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 28 February 2013 - 10:00 AM

To se samo vroča voda polije čez, ne?

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users