Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#361 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 13 November 2018 - 11:36 AM

jaz bi potrebovala kakšne ideje za zajtrke, saj vedno nekaj mažemo na kruh (maslo, med, marmelada, pašteta, salama …)

Pa ne smuthie, saj sem jaz po njem takoj lačna.

Včasih naredim proseno kašo, včasih palačinke že prejšnji dan, včasih rogljiček, jajca (vmešana, na oko) … potem smo pa spet na kruhu :D

umešana jajčka z lanenimi semeni ♥

ali kdo ve, se jih prej namoči ali kar tako?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#362 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 13 November 2018 - 11:40 AM

Mi imamo ful radi se ajdove zgance ali polento z mlekom.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#363 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 13 November 2018 - 11:41 AM

Ovseni kosmiči na 100 načinov.
  • 0

#364 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 13 November 2018 - 11:41 AM

Meni je najboljši sojin jogurt (Hofrov), banana, ovseni in cimet. To me nasiti za več ur. Namesto banane včasih za par dni naredim kakšno marmelado (zmiksam sadje, chia, datlji). Nikoli ne rabim razmišljati kaj bom in vedno se ga veselim :)

Še boljši so razni overnight oats!

Pozimi pa mi bolj pašejo topli ovseni. Včasih dodam kak košček temne čokolade. 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#365 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 13 November 2018 - 11:42 AM

Kami, ce hoces imeti kaj efekta od njih (v smislu prehranske vrednosti, ne samo prebave), jih prej malo potolci ali zmelji ;)

Se ena team ovseni kosmici tukaj. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#366 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 13 November 2018 - 11:48 AM

ok, hvala.

Ovseni kosmiči na 100 načinov.

Zdaj bi pa rabila še kakšne preverjene recepte. Jaz nimam idej; predvidevam pa, da je vse na mleku (kravjem ali rastlinskem).

• 0

Put A Kilt On It!

#367 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 13 November 2018 - 11:56 AM

Jaz jih prelijem z vrelo vodo, da nabreknejo oz. nastane kaša. Uporabljam mlete, modra embalaža v Hoferju ali Lidlu.
Potem če jih jem z jogurtom ali skuto, pustim, da se ohladijo, nato dodam jogurt ali skuto, poljubno sadje (naribana jabolka, vroče jagodičevje, banano, oranžo...), oreščke, masla iz oreščkov itd...
Če jem tople, jih prelijem z mlekom, dodam karkoli, včasih čokolado, arašidovo maslo itd.
  • 0

#368 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 13 November 2018 - 12:03 PM

Jaz vzamem skodelico, notri vsipam 6-7 zvrhanih zlic kosmicev, zlicko zmletih lanenih semen, ingver in cimet, fajn pomesam, cez dam plast zamrznjenega jagodicevja, potem pa pol vode, pol sojinega mleka in v mikrovalovno za dobri 2 minuti na max. (mislim, da 1000W). Ko je kuhano, ponavadi cez posipam se kaksna soncnicna semena, orehe, mandlje ali kaj podobnega (ali pa vmesam zlico tahinija (sezamove paste)). Vcasih dam zraven se par suhih marelic, datljev, sliv ali fig.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#369 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 13 November 2018 - 12:25 PM

Maš tudi varianto domačega "čokolešnika": zmiksaš ovsene kosmiče, lešnike, orehe (po želji), kakav, kokosov sladkor ali pa namesto tega za sladkobo še bolje datlje, potem pa to pokuhaš za par min v mleku.

Na kruh si lah date tud avokado, jaz imam to ful rada, čeprav pa otroci najbrž ne?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#370 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 13 November 2018 - 12:32 PM

Meni je avokado malo smotan, ker ga moras tocno trofit, ko je zrel. Pa parkrat sem jih zdaj kupila in so imeli vedno nek cuden priokus, se mi je malo zamerilo.

Drugace pa arasidovo maslo+rezine banane, humus+paradiznik (svez ali iz olja), namaz s papriko. 

• 0

#371 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 13 November 2018 - 12:34 PM

To pa res. Jaz sem kar zadovoljna s tistimi v Hoferju.

Te zadnji predlogi so pa meni bolj grickanje za malico. Zajtrk mi mora bit konkreten.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#372 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 13 November 2018 - 12:36 PM

Oh ja humus. :woot: Jaz sem trenutno obsedena s humusom v kombinaciji s korenjem ali namazanim na temen kruh in posipanim z na tanko narezanimi rdečimi redkvicami. Yum.

• 0

#373 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 13 November 2018 - 12:44 PM

Jaz pa dostikrat kupim kar nezrele avokade in potem čakam da dozorijo in ponavadi vedno znam občutit kdaj je 'tapravi' :D

Zadnje čase mi neverjetno paše narezan na kose s soljo, poprom, limoninim sokom in potem balzamično kremo. Ta balzamična krema res doda piko na i. 

Tole z redkvico se tudi dobro bere. :)

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#374 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 13 November 2018 - 12:48 PM

Pri nas itak prodajajo samo cisto nezrele, trde kot kamen :D Ampak tako potem tezko zajtrk planiras, ce ne ves, ali bodo ok cez 5 dni ali 10. Sem ga pa veckrat na podoben nacin pripravila, kot omenjas, edino namesto balzamicne kreme sem dala gorcico (eno milo s celim zrnjem). 

To z redkvicami moram pa tudi poskusit. 

• 0

#375 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 13 November 2018 - 12:59 PM

Meni se je kar eno novo podrocje domisljije odprlo :lol:
V nedeljo sem skuhala pol kg kvinoje in cel lampar zelenjavne juhe. Vceraj sem za zajtrk pogrela juho, dodala zmleta lanena semena in toliko kvinoje da je zlica notri stala.isto smo vsi jedli se za vecerjo.

Lakoto sem prvic zacutila po 4 urah, kar je glede na pretekle sladke zajtrke svojevrsten dosezek.
Danes sem umesala dve jajci, na putru spekla bucko fliknila cez jajca in pol ta vmesana jajca dala na rukulo in spet goro kvinoje, vse skupaj pa zalila z olivnim oljem.
Na podoben nacin si zdaj skuham ajdovo kaso, proseno kaso.
In jemo dokler ne zmanjka. Kruha kupujem samo se par zemljic na teden pa ga nihce ne pogresa...
B. Pa trikrat na teden izbere kaj bo za vecerjo po lastnem navdihu (najveckrat hoce topli sendvic ali zemljico z necim), ostalo dobi zelenjavno juho in se niti ne pritozuje...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#376 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 November 2018 - 01:08 PM

Ko je bil prijatelj iz Tanzanije pri nama ni mogel verjeti kakšen avokado nam prodajajo. je rekel, da je tožalosten avokado in, da takšnega oni dajo živalim :D

K debati ne bom nič dodaala, sem še vedno le pri kavi zjutraj :ph34r:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#377 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 November 2018 - 01:22 PM

Meni so ovseni z vodo ful cudni, ceprav sem jih kot otrok obozevala. Zdaj jih moram vedno skuhat v mleku, sicer mi ni to to. Vcasih sem jih najraje jedla s cimetom, grenkim kakavom in banano, zdaj najraje kar puste, ali pa z naribano bucko in banano. :) Kuhane v vodi lahko jes tudi slane, naribas parmezan, dodas zelisca in semena.

Pa avokado, njam. Ampak jaz ga imam rada s tono cesna, limoninim sokom in poprom, tako da odpade za zajtrk. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#378 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 13 November 2018 - 01:44 PM

Jaz sem pa raje lacna, kot da za zajtrk ne bi jedla sadja. :D Pojem ga pa ogromno, drugace niti ne vem, kam bi ga vtaknila cez dan. Edino zvecer jem se mandarine.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#379 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 13 November 2018 - 01:56 PM

Meni je bolj pomembna zelenjava, tako da samo nekaj za zajtrk, en jabucek vmes in malo mandarinic (isto zvecer pred tvjem) pojem :D
Govorim za zdaj, ko ni sezona za skoraj nic. Poleti si pa dam duska.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#380 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 13 November 2018 - 02:00 PM

jaz sadja skoraj ne maram. Razen mango, dobro grozdje in sveže fige me ne prepriča :)

• 0

Put A Kilt On It!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users