Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#361 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 02 February 2019 - 07:45 PM

Ja, jaz tudi prisegam na kemijo, ne na fiziko. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#362 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 02 February 2019 - 08:12 PM

Planet, jaz se s čistili tipa wc račka ne igram drugje kot le v skoljki, enkrat sem dobila močno opeklino, pa sem se samo dotaknila površine :( od takrat itak rokavice, pa raje kdaj smrdi po kisu :D
  • 0

#363 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 02 February 2019 - 09:07 PM

Ja, se strinjam. Jaz sem načeloma pazljiva, vsaj do sebe, ne vem, kaj sem mislila zlivat tako močno kislino po emajlu. Se mi zdi, da se bila obupana zaradi obilice vodnega kamna.
  • 0

#364 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 15 February 2019 - 07:45 AM

A so se kaksne vilede na trgu, ki so vsaj priblizno tako solidne kot Viledine vilede? :D Muller, DM ipd.? Hofer in Spar so za en drek.
Govorim o taploscatih krpah.
https://trgovina.mer...-vileda-5-kosov
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#365 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 15 February 2019 - 08:28 AM

Jaz hoferjeve pralne uporabljam, ker ko mala poje, jo lahko samo se zabrisem.
  • 0

#366 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 15 February 2019 - 08:55 AM

Jaz tudi viledine perem, a jih en bi smela? :D

• 0

#367 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 15 February 2019 - 09:00 AM

V stroju?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#368 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 15 February 2019 - 09:02 AM

ja :whistling:   Sicer ni potem ravno enaka kot na začetku, sam ji pa podaljšam rok uporabe. 

• 0

#369 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 15 February 2019 - 09:07 AM

Aha, ok. Pri nas kar hitro razpadejo.
  • 0

Tumblr

#370 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 15 February 2019 - 09:28 AM

Jaz tudi viledine perem, a jih en bi smela? :D

enako. Operem jih na 60°C. Ko jih cca 2x operem, jih prestavim iz kuhinje v kopalnico in še tam nekaj časa služijo :D Enako gobice

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#371 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 15 February 2019 - 10:44 AM

Dam jih tudi v pomivalca prat, sam ni tako fajn kot v pralnem stroju. Enkrat sem to videla v eni pogovorni oddaji. Tudi to navadno debelo glici gobico dam kr na zgornji predal zraven kozarcev enkrat tedensko, ker se baje tam nabere največ umazanije in bakterij.

• 0

#372 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 February 2019 - 10:53 AM

Jaz jih v mikrovalovki cistim. Ceprav se ful lepse operejo, ce jih prekuham v enem starem loncu. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#373 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 15 February 2019 - 11:01 AM

Mi jih ponavadi prekuhavamo.

Zdnjič sem na telovadbo pozabila oblečt športni moderc in imam sedaj na navadnem, kjer gre kost modrca flek od znoja, ki kljub pranju ostaja. Se da to kako rešit?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#374 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 15 February 2019 - 11:21 AM

Težko. Meni je tako uspelo uničit 1 ali 2 bombažna modrca iz h&m. Ampak pri meni se je prav razbarval, mislim da pri tem res ni rešitve.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#375 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 19 February 2019 - 09:58 AM

V kakšnem razmerju pa naj bi zmešal citronko z vodo, za čiščenje vodnega kamna? Rada bi naredila raztopino za v razpršilko.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#376 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 19 February 2019 - 10:03 AM

Mogoce ti tole pomaga?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#377 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 19 February 2019 - 10:09 PM

Matilda, si že namešala? Jaz imam tudi citronko že 14 dni na pultu, da bom naredila raztopino za v razpršilko, pa se še nisem lotila računanja. : )
  • 0

#378 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 20 February 2019 - 06:59 AM

Ne še. Anouk, hvala, sem pa na večih straneh zasledila, da se meša v razmerju 1 pound citronke (cca 450 g) z 1-2 pints demineralizirane vode (2 pinta je malo manj kot liter). Hmmm? :D
  • 0

Bill Bullard

#379 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 February 2019 - 07:15 AM

Najbrž je odvisno od trdovratnosti vodnega kamna in pogostosti čiščenja ;) Če se ti da igrat, natoči v spric steklenico pol vode in nekaj citronke not raztopi, potem pa podkusi madeze odstranit z raztopino - če ne gre ali traja predolgo, pa še malo praška dodas, dokler ne prideš do zadovoljivih rezultatov (in si zapišeš formulo za drugič). Bi se sama igrala s tem, pa sparam tisto malo citronke za čokoladni mousse, tako da bo čiščenje moralo pocakat na novo zalogo praška :D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#380 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 20 February 2019 - 10:46 AM

Bom poskusila po občutku in poročam ;)

Sem pa včeraj uspešno ščistila vodni kamen z bele banje s čistilom za wc iz Hoferja (Tandil) - celo banjo sem polila z njim in počakala pol ure. Sem mislila, da bo ta hudič za zmeraj ostal tam. Podobno sem rešila tudi zaveso in jo vrgla še v pralni stroj, po zgledu Kalypso. Sicer ni ravno kot nova, je pa mnogo bolje. Male gospodinjske zmage :D
  • 1

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users