Jump to content

Photo

Glavobol

• Please log in to reply
366 replies to this topic

#361 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 14 April 2026 - 07:15 PM

Jaz sem imela migrene že v srednji šoli/na faksu. Po porodih se je poslabšalo, v zadnji par letih do te mere, da sem protibolečinske uvažala iz tujine, ker so tam cenejše....toliko sem tega porabila.
Ej dan sem imela pa dovolj in sem šla do zdravnice. Najprej MR glave, nato nevrolog, frotan, progesteron....nič ni pomagalo. Ker sem še vedno imela 4+ migrene na mesec, sem bila upravičena do Ajovya.

Stranskih učinkov nimam, niti na mestu vboda ne.
  • 1

#362 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18082 posts

Posted 15 April 2026 - 01:20 AM

Frida, pa kako, da si vsaj priložnosti ne daš, to sem se že čudila...pri toliko migrenah in glede na to, da se stanje slabša. Protibolečinske, če je velika potreba po njih, še lahko poslabšajo stanje in se transformira migrena.
Amyzol lahko tudi družinski zdravnik uvede, v vsakem primeru se je pa fajn spremljat pri "glavobologu", itak indikacijo za biološko th postavi on.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#363 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18440 posts

Posted 15 April 2026 - 06:51 AM

Meni ga je druzinski, ker sem se na betablokerju cudno pocutila (se mi je zdelo, da sem zacela tezje dihati in se napihnila). Mojemu bratu pa ga je nevrolog predlagal (on si tudi ne upa nic jemat).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#364 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 15 April 2026 - 07:48 AM

Matilda, strah me je stranskih ucinkov, nic drugega. Mislim, da taka zdravila niso glih nedolzna in resnicno ne vidim nic pozitivnega v jemanju recimo BB (ce sem drugace zdrava), stranski ucinek je pa manj migren. Ne gre mi to skupaj.
Moje migrene pa prihajajo v valovih oz. obdobjih, vcasih jih nimam tudi cel mesec, vcasih pa 2x na teden. Pa trigerjev ne morem nadzorovat, kar se trudim.

Ancka, a si ti Frotan jedla preventivno ane? Nekaj imam v glavi, da ga nisi jedla ob napadih...
  • 0

#365 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18082 posts

Posted 15 April 2026 - 08:32 AM

Triptani se nikoli ne jemljejo preventivno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#366 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 15 April 2026 - 09:56 AM

Ja, ampak pri Ancki vem, da je bilo nekaj takega.
  • 0

#367 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 15 April 2026 - 12:56 PM

Imela sem predpisanega par dni pred menstruacijo in potem še nekaj dni po začetku, ker so moje migrene povezane tudi s hormoni. V smislu kratkotrajne perimenstrualne preventive. Ampak ni delovalo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users