Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#361 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 August 2013 - 09:41 AM

Pa ne se ustrašit, če je kdaj ne boš našla, še js Kazota kdaj iščem k blesava, model pa uživa pod kavčem ali pojstlo, full velikrat se mi zavleče pod pojstlo. Ponavadi ga tresenje posodice z briketi prikliče, ampak ne vedno. :D

OMG, luci, prva fotka! :wub:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#362 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2013 - 09:41 AM

Ja, nujno pokrit wc. Brez vratc še gre, ampak mačke znajo kar divje kopat in potem vse leti okrog. Kristali pa meni niso bli všeč, ker sem jih vohala, pa niti slučajno mi niso trajali 1 mesec, že po 1 tednu je blo vse rumeno. :/ Verjetno odvisno od mačke. Tisto vrečo imamo ne vem, 1 in pol na mesec al pa kaj. Ob generalnem pucanju gre smz cela vreča noter, potem se pa po malem dosipava. Itak je ful poceni. Gnezdeca so ful lepa :o Kar zamikalo me je, samo kolkor poznam mojo, bi ga verjetno ignorirala :D

Ma sej boš vidla, kako bo mački, mogoče bo že po par urah silila iz sobe, pa ji pač pusti in jo malo glej, če bo pa ful prestrašena, pa še malo počakaj. Mi imamo tudi vedno odprta vsa vrata (v mini stanovanju, haha) in mačka lahko gre povsod, edino na kuhinjski pult smo jo naučili da ne, ker je tam nevarno zanjo (noži, ogenj itd). 

Minty :wub:

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#363 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 09:46 AM

O ful sem presenečena da vam je vsem všeč ime :) Super :)

aja tole mi tud deluje luškano :) http://www.zverinko....11/11/lezernik/

Pol bom pa na začetku zdaj vzela hoferjev pesek, ker je cenejši in če mi bo kul v redu, če ne bom poskusila še kristale :)

Praskalnik vem da moram ubavit, pri nas ga nismo imeli in je trpela sedežna + preproga. jaz preproge nimam skorajda nobene, razen v vhodu, tako da vem da mi bo zjebala kavč če ji ne priskrbim praskalnika XD

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#364 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 August 2013 - 10:23 AM

BTW zdej bom pa še js za nasvet prosila, js mam doma kot sem rekla 3 velike mačje wc-je, ampak so vsi odkriti, moji mački no vsaj ta dva gumbca sta res velika. A mislite, da zdej k so navajeni na te wcje, da bi se hotl navadit tud na zaprte, ker sem že razmišljala, da bi še kakšnega zaprtega kupila, seveda največjo številko..

Fiona, pa boks obvezno kupi plastičen, ki ga ima muc lahko tudi za posteljo. js imam doma 3, enega ri sestri, dva se uporabljata za mačje postelje, 1 za obisk pri vetu. priporočam bokse iz Mr. peta, no meni so ti najboljši.

• 0

#365 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 August 2013 - 10:42 AM

Pomoje bi se navadili ja, itak.

Fiona, nujno pofotkaj maco in objavi fotke, me ful zanima kako bo :D

• 0

#366 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 12:10 PM

veš da bom, jutri ob 12 sem zmenjena za prevzem, tako da upam da bodo do večera že kakšne slikce :)

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#367 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 August 2013 - 12:33 PM

Kok bo fajn pa mucica bo dobila dom :)

• 0

#368 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2013 - 03:14 PM

BTW zdej bom pa še js za nasvet prosila, js mam doma kot sem rekla 3 velike mačje wc-je, ampak so vsi odkriti, moji mački no vsaj ta dva gumbca sta res velika. A mislite, da zdej k so navajeni na te wcje, da bi se hotl navadit tud na zaprte, ker sem že razmišljala, da bi še kakšnega zaprtega kupila, seveda največjo številko..

Mi smo našo najprej navadili na wc brez pokrova, ker je bla malo prestrašena. Po par tednih smo ji dali gor pokrov, ampak brez vratc, pa ni blo sploh nobenih problemov, še malo kasneje pa smo namontirali tudi vratca. Vratca so bla na začetku malo problem, ker ji ni bil čisto jasen sistem odpiranja, tako da smo jo malo mi rinli noter in ji kazali, kako naj pride ven, zdaj pa ni nobenih problemov, samo včasih se igra z vratci in jih niha, in tudi na druge pokrite wcje gre. Je pa res, da je bila naša še mladiček. A ti imaš prav odprte wcje al zaprte brez pokrova? Če boš nove kupovala, bi blo pomojem boljše, da jih najprej na odprtega navadiš, da ga posvojijo, in daš šele potem pokrov gor. Al pa če lahko kako deloma pokriješ zdajšnje wcje, da se navadijo malo kakat v zaprtih prostorih.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#369 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 October 2013 - 09:20 AM

1383623_10201314370755208_1741171145_n.j

Človek kar ne more verjeti.. :o

Tega Vučkota jaz osebno ne poznam, imam pa prijatelja, ki je v njegovem ožjem krogu. In so čisto bolani. Vučkotu sledijo kot da je bog, imajo čisto sprane možgane. So kot nek kult in nič, kar jim rečeš, jih ne more prepričat o nasprotnem od tistega, kar so slišali od tega Vučka.

Tema je sicer tule: https://www.facebook...4&type=1&ref=nf

Profil pa tule: https://www.facebook.com/miran.vucko

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#370 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 October 2013 - 09:25 AM

O jebenti. :D A so tudi oni happy happy happy? :D Glede tega zapisa pa ... WTF???

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#371 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 October 2013 - 10:10 AM

O jebenti. :D A so tudi oni happy happy happy? :D Glede tega zapisa pa ... WTF???

Gospod Vučko, velecenjeni, se ima za skrajno pomembno osebo v boju proti vsem, kar ogroža človeštvo. Vsakodnevno na veliko kuha kis (isto počnejo njegovi sledilci po vsej Sloveniji), ker s tem bojda čistijo ozračje. Ima tudi več "topov" s katerimi se bori proti slabim silam. Potem si pa sledilci med sabo delijo posnetke oblakov, ki izginjajo in si domišljajo, da je to bilo njihovo delo. Moderni Don Kihot skratka. Žal tudi precej utrgan in nevaren. Vas, kjer je prej živel, je dosegla, da se je prisilno izselil, ker ga niso več hoteli imeti v svoji bližini. Pa še njegovo predavanje, za tiste, ki jih tak primer psihične motnje zanima:

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#372 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 06 November 2013 - 09:05 PM

Vprašanje.

Ali mačke morajo imeti dostop do trave/rož?

Meni grize eno rožo. a mačke vedno izbruhajo dlake a to načeloma ni pravilo?

Moja ni še nikoli, res je pa tudi da ji ne dovolim da grize rože do česa drugega pa itak nima dostopa ker ni zunaj.

Opinions?

• 0

#373 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 06 November 2013 - 09:22 PM

Ja, za mačke je priporočjivo, da uživajo mačjo travo, da lažje izbruhajo kepo dlake. Če se jim kepa nabira in je ne morejo zbruhati, je lahko tudi nevarno. Moj vsake toliko časa izbruha kepo, ampak bolj v tistem času, ko menja dlako. Imam pa vedno zanj prištimano mačjo travo. Pri rožah moraš pa paziti, nekatere so strupene za mačke. Nekje na netu obstaja seznam teh rož.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#374 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 November 2013 - 09:45 PM

ja sam a ni tko, da bruhajo dlako sam ta dolgodlaki mački. Jas pri naših razen Taju in Lizi, ki sta dolgodlaka oz srednjedlaka nisem opazila, da bi to počeli. Se mi zdi, da to delajo samo ti,tud v trgovinah maš hrano prav za te fore in je fajn, da se jim vsake toliko časa da za jest

• 0

#375 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 06 November 2013 - 09:53 PM

Mislim, da se to vsem mačkam lahko zgodi. Verjamem pa, da je to bolj pogosto pri dolgodlakih. Moj ima tudi malce daljšo dlako. Mu pa mačja trava full paše, skoz jo je.

• 0

Jordan Belfort

#376 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 November 2013 - 10:01 PM

Moji pa tega sploh ne marajo? Oziroma jim je kul, da vse razgonjo po bajti, jejo pa tega ne. Sicer pa naša Liza recimo je itak izključno samo tisto kar ji fotr speče ali pa mleko plus kruh, jajca itd. Ob mačji hrani pa smrček viha. Ne je sploh drugega kot hrane, ki jo lahko jemo tudi mi, mačje hrane pa ne prenese sploh.

Ostali so pa na briketih, razen Diego si 1 x na dan privošči mokro hrano z vrečke, ker ne da miru, če zjutraj tega ne dobi, drugače pa res samo briketi in voda in so vsi ful lepi:)

• 0

#377 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 06 November 2013 - 10:16 PM

Moj je pa notranji in zgleda res rabi to travo. Vmes, ko čaka, da zraste, skoz hodi gledat, če je že. Potem pa takoj, ko prve bilke zrastejo, že trga. Je pa čisto ubrisan na sadje in zelenjavo. Samo, da sliši, da banano odprem, je že pri meni pa tudi, če spi čisto na drugem koncu. Isto jabolka, hruške, mango, melona, korenček... Včasih se res vprašam, če je vegi.  :D Sej ga ne futram s tem, ampak mu pa dam malo. Niti na priboljške ni tok nor, kot pa na sadje.

Luci, sem gledala slike in je en tvoj dolgodlaki muc zelo podoben mojemu. :)

• 0

Jordan Belfort

#378 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 06 November 2013 - 10:26 PM

Moji se zmeša ob mladem siru in skuti. Mlečna kot njena "človeška" mama :P

Ok roža nimam pojma katera je ,bom preverila...

Zaenkrat ji ne bom nič te trave rihtala in bom upala da je posebna in ne bo nič bruhala :D

Je izključno Royal canin, bi pa pomojem vse drugo, če bi ji pustila.

Se pa tudi takoj opujsa...Parkat sem ji dala salamco pa frišnega pšančka namest obroka pa bi pomojem kar celega piščanca pojedla če bi ji ga rezala in rezala...Takoj se ji na bauhku pozna, tako da ne vem kako bo spomladi, ko jo mislim spuščat tudi ven.

Naslednji mesec pa sterilizirat :)

• 0

#379 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 November 2013 - 10:55 PM

Ja, za mačke je priporočjivo, da uživajo mačjo travo, da lažje izbruhajo kepo dlake. Če se jim kepa nabira in je ne morejo zbruhati, je lahko tudi nevarno. Moj vsake toliko časa izbruha kepo, ampak bolj v tistem času, ko menja dlako. Imam pa vedno zanj prištimano mačjo travo. Pri rožah moraš pa paziti, nekatere so strupene za mačke. Nekje na netu obstaja seznam teh rož.

Moji dve enako. 

Če imajo mačke dostop ven, itak ni problema, za muce, ki so striktno noter pa je že priporočljivo da jim občasno ponudiš travo. 

Glede rož pa res previdno, ker je kar nekaj sobnih rastlin strupenih. 

• 0

#380 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 10 November 2013 - 07:53 PM

Ugotovila sem, da ima Minnie gliste.

Včeraj ji je v zavetišču dala eno tabletko za razglistenje. Jaz ji vmes nisem dajala, bi se pa hudiča rada rešila.

Kaj je učinkovito in ali se da dobiti v Zooticu/Mr.Petu ali moram v ambulanto?

Danes sva jo peljala domov in je pred vožnjo jedla...Vmes ji je pomojem ratalo slabo in je bruhala in sem totalno pošizla ker je izbruhala še ene 4-5 cm špagete ki so vijugali.

A se lahko s tem okužim preko kakcev ali kako drugače?

No če ima kdo izkušnej bom hvaležna. Kaj dajati, koliko časa dajati, na kaj bit pozorna.

Bom šla pa jutri itak v akcijo in nabavila potrebno.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users