Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#361 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 26 March 2020 - 01:25 PM

Ja ja...napovedi so razlicne, obstaja vec moznih scenarije, ta je zelo zelo crn. Tudi pri Španski gripi so bili ne dolgo nazaj vsi strasno glasni, da pred 100 leti so bili higienski pogoji toliko slabsi...ma ne vem, ostajam optimist! :)
  • 0

#362 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16986 posts

Posted 26 March 2020 - 01:37 PM

Ma kaj pa vem, upam da ne bo tako crnega scenarija. Pri spanaki gripi je treba upoštevati tudi, da je takrat potekala se vojna, in sploh v teh poljskih bolnicah so bile razmere najbrz grozne.

To sem ze veckrat razmisljala, kako rokujete z denarnico ko grete v trgovino? Si ze prej doma samo kartico vzamete/date v žep, da ne slatas cele denarnice, toebice itd? Kaj oa recimo kljuce od avta?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#363 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 26 March 2020 - 01:46 PM

Torej nam zdaj tudi boljsi higienski ne pomagajo, to hoces rect? :D
Spanija na teoriji visjih temperatur pade na celi crti. Da bo cez poletje kar izginilo pa jaz ne verjamem :) To bi bil cudez za v vatikanske arhive. Tako da se zdaj ne vem od kje ta optimizem crpate. Jaz bi tudi :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#364 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 26 March 2020 - 01:50 PM

Podpis.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#365 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 26 March 2020 - 02:33 PM

Se vseeno imajo pod 20°, torej se le siri pocasneje..
  • 0

#366 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 26 March 2020 - 02:41 PM

To sem ze veckrat razmisljala, kako rokujete z denarnico ko grete v trgovino? Si ze prej doma samo kartico vzamete/date v žep, da ne slatas cele denarnice, toebice itd? Kaj oa recimo kljuce od avta?

Samo kartico v žep, drugega ne jemljem s seboj sploh. Seznam živil imam na papirju, ki ga potem zavržem. V avtu me čaka otrok, mi razkuži roke (potem, ko živila z rokavicami zložim v vreče v avtu), šele nato se dotikam avta, ključev itd..

Sicer sem podoben optimist kot Ora, ker sem ... večni optimist. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#367 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 26 March 2020 - 02:44 PM

😂
Attached File  E3A8C3D4-5F5D-4D16-9A64-D85734EF1C66.jpeg   107.12KB   0 downloads
  • 0

― V. Van Gogh

#368 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 26 March 2020 - 02:46 PM

^^
:D

Jaz sem šla enkrat (za največji nakup) sama, vmes mi je šla pa kolegica, ker je nakupovala ravno zase.
  • 0

#369 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16823 posts

Posted 26 March 2020 - 02:52 PM

Mene zanima kako bo, ko bodo dvignili karanteno. A bomo sli kar z danes na jutri spet na pijacke?
Ne predstavljam si za prav dolgo ostajati asocialna.
To da bo covid sel papa poleti je meni zelo malo verjetno. Sigurno bo v jeseni nazaj, tudi ce se potuhne. Jaz sem se sprijaznila da ga bomo dobili (skoraj) vsi. Glede na statistiko upam, da ne bo panike. Drugace pa pravijo da naj bi bila smrtnost mnogo nizja kot izgleda, ker je toliko blagih okuzb v resnici med populacijo. Zdi se mi, da bo najbrz mutiral v se bolj virulentno obliko (sem brala eno studijo zjutraj) ampak bo mnogo manj "deadly". Podobno kot ostali koronavirusi. To se mi zdi kar verjetno za jesen in zimo.

DT ima pa take izjave, da je mene sram na njegov racun. Sploh ne vem kako je lahko s tako nizkim IQjem prisel tako dalec v lajfu... Melania se mi res smili da ima tega tepca za moza.

Glede nakupovanja, moj vzame listek in kartico. Ko pride domov razkuzi se avto. Pac da razkuzilo na cunjico in razkuzi volan, rocaje, rocko...
Zdaj sem se odlocila da bom tudi prebrisala embalazo iz trgovine. Zunaj pa ne mislim puscat hrane en dan.

Se mi zdi da ta virus sploh ne bi bil tko problematicen, ce bi bil manj kuzen.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#370 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 26 March 2020 - 02:56 PM

Jaz pa puščam nakupe v vrečah na stopnišču hiše. Ko kaj potrebujem, pretresem, prelijem v domačo embalažo. Kar je za v hladilnik, imam v ločenem hladilniku (imamo že od prej dva).

Zahrbten virus je, ja.
  • 0

#371 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 26 March 2020 - 02:58 PM

Kolega mi je tam začetek marca poslal en članek v Guardianu, kjer je DT strokovnjake vprašal, zakaj ne bi proti koroni uporabili kar cepiva proti gripi :lol:

Če se ne motim, je bil tudi on proti cepljenju še nedavno nazaj. Melania pa že ve, zakaj ga ima. :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#372 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 26 March 2020 - 02:59 PM

Vrtci bodo baje res zaprti do maja ... Neuradna info od tistih, ki delajo tam, nekateri so tudi že dobili obvestilo.

• 0

― V. Van Gogh

#373 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 26 March 2020 - 03:01 PM

Ce se mi kdo ne smili se mi ne Melania :D
  • 1

#374 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 26 March 2020 - 03:06 PM

:lol1:
  • 0

#375 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32322 posts

Posted 26 March 2020 - 03:11 PM

Vrtci bodo baje res zaprti do maja ... Neuradna info od tistih, ki delajo tam, nekateri so tudi že dobili obvestilo.

Ja, se bo treba kar pripraviti na to.
  • 0

#376 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 26 March 2020 - 03:12 PM

Ma Trump ima narcistično osebnostno motnjo, kaj hočeš pričakovati od takih. Se pa zamisliš nad volilnim telesom... .
  • 0

#377 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16823 posts

Posted 26 March 2020 - 03:22 PM

Verjetno mu bo veliko vecino volilnega telesa virus kar sam odnesel.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#378 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 26 March 2020 - 03:23 PM

:D
  • 0

#379 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 26 March 2020 - 03:23 PM

Midva sva zdaj dala vrečke z nakupi ven na balkon, ampak ker je ponoči minus, ne vem, če bi ravno 24 ur zunaj puščala. Pomoje bom v en ločen prostor nesla.

Fant je pa vzel masko s sabo, ampak je na koncu ni nosil, ker je bil skoraj sam v trgovini in se mu je zdelo brezveze. V avtu pa dvomim, da je kaj razkužil, si je pa roke baje tolikokrat razkužil, da ga je že peklo. :lol: V trgovini pa je imel gor tiste rokavice, ki so pri sadju/zelenjavi. Si je pa po mojem teženju doma preoblekel zgornjo majico in hlače in dal jakno na balkon, ampak ko je šel ven čez kako uro, si jo je nazaj oblekel. Več kot toliko težit mu ne morem. Na koncu je itak že ves živčen in se začne pizdit name, da sem preveč panična.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#380 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24555 posts

Posted 26 March 2020 - 06:16 PM

ampak res. Sama si ga je izbrala, sama gre lahko tudi stran, kadar želi. Za ceno se bosta pa že zmenila :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users