Jump to content

Photo

Jutranje ceremonialno vstajanje

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#361 catwoman

catwoman

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 17 October 2009 - 07:20 PM

Ko se zbudim se najprej oblečem, nato grem v kopalnico, kjer si umijem zobke in obraz, grem v kuhinjo, si skuham čaj, se grem naličit, nato še pojem in spijem čaj. To traja 30 min biggrin.gif sem kar ponosna nase.
  • 0

#362 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 October 2009 - 07:26 PM

kot prvo si grem skuhat pol litra črnega čaja Karamele z mlekom in medom
potem to odnesem v kopalnico ,kjer se umijem, namažem,polikam,oblečem,med tem srkam čaj in poslušam radio
rabim pa 1 uro
  • 0

#363 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 December 2010 - 08:35 PM

Grem na wc, potem si naredim kavo z veliko mleka (včasih čaj), porabim kakšnih 15 min, da pridem k sebi - med tem pogledam mejl in ostale aktualne stvari. Po tem si naredim nekaj za pojest, med jedjo v miru pogledam še kakšen forum in manj nujne stvari. Za to porabim še približno 15 min.

Potem pa mu + oblačila, kar lahko traja od 15 do 30 minut, včasih (ko dlje časa izbiram oblačila), lahko traja še dlje. oops.gif

Skupaj = 1 ura (+, -)
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

• Guests

Posted 21 December 2010 - 01:12 AM

Ko vstanem, se komaj privlecem do kuhinje, kjer na slepo dobim iz omare kozico, v katero natocim vodo za caj. Medtem ko se ta greje, pomijem cajnik od prejsnjega dneva in ga postavim na pult. Letim lulat (se vedno ne vidim cisto vredu), dokler pridem nazaj, voda vre, v cajnik stresem dve kopasti zlicki crnega caja in prelijem z vroco vodo. pustim 5 minut. 3 minute se odlocam, kaj naj jem. Po premisleku vzamem karkoli ze iz hladilnika in si pristimam na kroznik (salcko, ce je misli), precedim caj, dodam zlicko rjavega sladkorja in malo mleka. Sedem za mizo in pojem/popijem. Dokler koncam se mi vid naceloma normalizira in misli spet dobijo svoje mesto. WC, zobna scetka, krema za obraz, deodorant, obleka in potem naprej odvisno od tega, ali sem doma, ali kam grem. smile.gif
  • 0

#365 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 December 2010 - 06:30 AM

5:25 mi zvoni ena budilka, 5:45 druga, potem nastavim še eno za ob 6:00. Takrat se zvlečem v kopalnico, kjer preživim cca 5 minut, po kopalnici se oblečem, obujem in grem v službo. V službi sem ob cca 6:20, kjer si skuham kavo/čaj in nekje do 10h pojem zajtrk (sadje/sendvič/ čokolešnik....).
  • 0

#366 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 December 2010 - 08:25 AM

evo da napišem 2 vrsti vstajanja, eno je za službo, drugo pa nasplošno za faks.

Služba.

Vstanem 5.50-6.00, oblačila in malico za v službo prejšnji dan prštimam, pravtako torbo. Naprej letim na wc, potem navlečem nase vse cunje in preostanek časa ( 15-20 minut) namenim vstavljanju leč, čiščenju zob, tonik, krema, deo, parfum in nameščanju mejkapa na faco. Spotoma obujem čevlje, vzamem malico in torbo and off I go at 6.25. V službi sem cca 6.45. 7.15 je jutranja kava, nekje med 9-10 pa jem zajtrk oziroma malico.

Faks.

Odvisno kdaj, ampak načeloma vedno rabim pol ure da se zrihtam. vse ostalo je enako kot zgoraj, drži pada imam faks najbolj zgodaj tam ob 10h, zato se zbudim tam nekje 7.45, se zrihtam potem pa poleg zajtrka v miru prečekiram kaj je novega na netu.
Danes recimo sem bila auf že ob 6.30, potem ob 7 sem šla v trgovino z mami, domov sva prišle 7.50, zdaj sem pojedla fruštk, čepim tu, čez ene 15 minut pa grem via faks.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#367 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 December 2010 - 01:50 PM

^^Od kdaj pa ti delaš? ohmy.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#368 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 December 2010 - 02:49 PM

ko SEM delala in bom spet...čez par mesecev heh. tm maja bom začela smz.

Samo pač sem nalimala dve verziji no tongue.gif

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#369 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 December 2010 - 02:51 PM

Aja, jaz pa sem prav pobulia, ker sem mislila, da sem spet nekaj spregledala. laugh.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#370 jonna

jonna

sramežljivec

• Člani
  • 43 posts

Posted 23 February 2011 - 05:25 PM

Med tednom:
Budilka zvoni ob 6:30, zapoje mi Ville Valo; I love your skin oh so white,.. dlje ne pride ker pritisnem dremež. Vstanem če imam dober dan, ob 7h via wc, potem se oblečem v trenirko in grem v kuhinjo. Pristavim za kavo in zajtrk oz. si pripravim zajtrk. Vmes ko se kuha kava oz. greje voda za kapučino/kuhajo ovseni kosmiči, sem v kopalnici - umivam zobe, obraz. Pojem, kavo odnesem s sabo in grem za računalnik kjer preverim maile, forume, kej za šolo prepošljem na mail.. Ko je to mimo, grem v sobo in se oblečem, ponavadi je ura 7:55 tačas, vmes poslušam musko dokaj na glas, potem letim v kopalnico kjer si dam na obraz malo pudra če je treba, preverim frizuro in to je to. Nazaj v sobo, ura je 8:13, grem se še obut, ura je 8:16, letim na postajo, vlak odpelje ob 8:25 približno. In tko vsako jutro med tednom.

Vikend:
Budilka ne zvoni. Spim do kadar pač spim, magari do 11:00. Potem se odvlečem v kuhinjo, pristavim za kavo (med vikendom redko zajtrkujem) in potem visim ob kavi do 12:00 kjer se z mami mal pomeniva o tem kaj se je dogajal čez teden, potem se spokam v kopalnico in me ni ven eno uro.
  • 0
..living the life routinely can kill you at a very young age, a little bohemianism is good

#371 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 February 2011 - 05:33 PM

zdaj tako:

med tednom:
budilka zvoni 5:50 cry.gif in zvoni vsakih 5 minut, vse tam do 6:15
kot prvo se zvlečem naredit Lung Ching in spijem melaso
kopalnica, pogledam se v ogldalo in si rečem: reši, kar se rešiti da tongue.gif
nato sledi: friziranje, ponavadi si celo operem lase,šminkanje, mazanje, pogledam meile, se oblečem in nekje 8:15 počasi štartam v službo

vikend
sobota: Lung Ching, z njim v posteljo in v miru brskam po internetu
nedelja: že ob 8 sem na fitnesu laugh.gif

• 0

#372 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 February 2011 - 06:20 PM

js se med tednom zbujam ob pol sedmih, ene 7:05 grem od doma. tuširam se zvečer, zjutri sam zdravila spijem, spedenam mačkona, se umijem&oblečem in šibam. ker sem iber pozabljiva, si vse, kar morm sabo nest, naštimam že zvečer - kako hrano iz hladilnika/špajze se spomnim vzet, no. včasih tut ne. laugh.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#373 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 24 February 2011 - 07:53 AM

Med tednom: budilka zveni ob 5.15 cry.gif , hudiča grdega nesramnega ugasnem in z M. dremava še en 10 minut(vrag naj pocitra kompromise, meni je bolš takoj vstat, ker je itak neizogibno da boš). Najkasnej ob pol vstaneva, se oblečem, umijem zobe, obraz, namažem. M. mi skuha kavo biggrin.gif Pripravim si malco, spijem prehranska dopolnila in poližem žlico meda. okol 6.10 odfrčiva proti Lj.

Vikend: Spim do okol 9 oz. do takrat ko me M. zbudi, ko gre na wc. baje imam zelo rahel spanec ermm.gif pijem kavo, berem časopis in zadnje čase spečem mafine za zajtrk. yes, im a true housewife tongue.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#374 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 February 2011 - 07:55 AM

Domestic goddess. smile.gif

Nič posebega: okoli 8h se zbujam, če imam popoldan službo, če delam zjutraj pa ob 6.15. smile.gif

Kava + internet, nato na pot.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#375 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 24 February 2011 - 08:15 AM

QUOTE(jonna @ 23. 2. 2011 - 17:25) View Post

magari do 11:00

Drznem si trdit, da je to za dobršen del foruma precej zgodnja vikend ura laugh.gif

Jaz zdajle med počitnicami počnem takole - budilko si nastavim, če imam zjutraj kakšne opravke. V tem primeru jo naštimam vsaj ene pol ure pred dejanskim časom vstajanja, ker ene 8x besno pritisnem snooze. Enkrat vmes v polsnu prižgem klimo, da mi malo zagreje sobo, in ko ni več ledeno mrzlo, se izkopljem izpod odeje. Če se mi mudi, se na hitro stuširam, zrihtam, stlačim futon v omaro in se poberem. Če imam čas, dam futon ven zračit, jaz se počim pred računalnik, naredim šalco čaja in zabušavam do nadaljnega.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#376 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 24 February 2011 - 08:29 AM

delovnik:
1. budilka zvoni 5:30, 2. budilka zvoni 5:40. Vstanem najkasneje 5:43 (ko zvoni še dremež po drugi budilki), grem v kopalnico, se tam uštimam (pač WC, zobje, obraz, lasje), včasih dam še kakšne cunje prat, oziroma sušit, če so se ponoči oprale. Potem se grem oblečt, si naredim smoothie, prižgem TV (na National Geographic je ravno takrat na sporedu The dog whisperer), spijem smoothie in ugasnem TV okoli 6:15, spokam rit do garaže, se usedem v avto, odpeljem v službo in ob 6:25 že sedim za mizo in pridno delam smile.gif

vikend:
zbudim se med 6:30 in 7:30 (ja, sama od sebe...), pogledam malo kaj se dogaja po svetu (TV, računalnik), pogledam kakšno nadaljevanko, si naredim zajtrk, šibam po opravkih.
  • 0

#377 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27619 posts

Posted 24 February 2011 - 05:59 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 24. 2. 2011 - 8:29) View Post

vikend:
zbudim se med 6:30 in 7:30 (ja, sama od sebe...)

worship.gif

Ze med tednom me ne spravis pred deveto iz postelje. ;) Ure 5 in nekaj ter 6 in nekaj so mi SF. wacko.gif Ja, vem, imajo svoje prednosti, ko imas res se ves dan pred seboj, ma meni sami od sebe tudi slucajno ne znese, prisili me pa tudi ne nic. Therefore - I sleep. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#378 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 24 February 2011 - 07:03 PM

Moja budnica med tednom je tisti, s katerim si delim posteljo, hehe
on ima pripravljeno budilko ob 5:30, takrat se ponavad zbudiva oba, on vstane, jst pa pol dobrih 20 minut še dremam in pol vstanem, ko me že neznosno tišči na WC sad.gif oops.gif

Pol pa rabim eno uro na debelo, da se zrihtam in grem od doma; najprej kopalnica, kjer se samo na hitro umijem, pol spijem vodo alpa kakšen sadež pojem, večino časa pa porabim pol spet v sobi, da se namažem s kremo, pa deo, kar je mejkapa in nato izberem še cunje.
Včasih vmes prižgem računalnik, vedno pa poslušam radio smile.gif, mal še sobo pospravim, odgrnem posteljnino, preverim denarnico, če imam kaj drobižka v kovancih, drgač vzamem iz šparovca, hehe laugh.gif

Na koncu pojem še zajtrk v kuhinji, zraven preverim reklame pa časopis od prejšnjega dne, si umijem zobe, ob odhodu še vzamem kej za pod zob v službi in grem.
nazadnje pa še ene 5 minut avto pucam, k je spet čist zamrznjen zjutri, hehe tongue.gif

V glavnem me v službi vse sodelavke debelo gledajo, ker rabim zjutri tolk časa, ampak jst si res ne predstavljam, da bi zjutri kot navita in na sekundo natempirana letala po bajti, da bi se čimprej odpravla od doma. pač imam raje mir in dovolj časa.... wink.gif
  • 0

#379 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27619 posts

Posted 24 February 2011 - 07:27 PM

QUOTE(_M_ @ 24. 2. 2011 - 19:03) View Post

ampak jst si res ne predstavljam, da bi zjutri kot navita in na sekundo natempirana letala po bajti, da bi se čimprej odpravla od doma. pač imam raje mir in dovolj časa.... wink.gif

+1
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#380 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 February 2011 - 07:47 PM

js sm včasih ob šestih vstajala pa sem isto nardila v eni uri kot zdej v pol ure pa raje spim še te pol ure.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users