Po kakšni logiki pa kvadratura nima veze? Mislim na bivalne (uporabne) površine, kar npr. klet, podstrešje, garaža, balkon, terasa itd. niso. Npr. pri podvojeni kvadraturi se strošek elektrike ne bo ravno podvojil, bo pa bistveno višji.

Stroški
Posted 26 January 2018 - 07:02 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2018 - 07:11 PM
Ja odvisno je zgolj in samo od porabe. Če ne ogrevaš na elektriko in ne gori luč cele dneve v vseh prostorih, ne vidim povezave?
Mi smo v bistvu med tednom dokaj malo doma, kuhamo malo, perem pa v glavnem v obdobju nizke tarife.
Posted 26 January 2018 - 08:10 PM
Jaz lahko samo iz svojega primera povem, da imava za pribl. 30 € več elektrike zdaj, ko sva na 200 m2 več kot pred leti, pa razen tega, da več uporabljava pečico, ni nič drugače.
Mi je pa jasno, od kod tak strošek, ker jaz delam od doma. To pomeni računalnik, več luči je prižganih, radio, HTPC, kuhava pa itak veliko in nanese. Da o številu opranih in posušenih strojev na mesec ne govorim.
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2018 - 09:24 PM
Uff, 340 kvadratov! No pač to hočem rečt, da itak povsod hkrati ne moreš bit, da bi rabil istočasno povsod luči. Aparatov imata pa pač po en komplet?
Pri mojih starših sta v hiši 2 stanovanji s po cca 90-100 kvadratov in garaža, kjer je še ena kuhinja, ampak porabe imajo pa tam okrog 90 €, pa sta 2 stanovanji, vsi aparati so x2 oz. zamrzovalne omare so celo 3, vedno priključene (no mogoče kdaj samo 2)
Posted 26 January 2018 - 09:29 PM
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2018 - 09:31 PM
OK, ne razumem - hiša, stanovanje... verjetno je kriva pozna ura
Posted 26 January 2018 - 09:37 PM
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2018 - 09:50 PM
Torej plačujeta elektriko za dve stanovanji? Pač vidva sta v hiši, tast pa v prizidanem delu?
Posted 26 January 2018 - 09:52 PM
― V. Van Gogh
Posted 27 January 2018 - 09:48 AM
pa 3 dni vec dopusta ti pripada.
Odvisno od internih aktov delodajalca, pri nas 5 dni, če je vsaj 60% okvara.
Ora, še to: če in ko se bo zaposlil, naj se pri računovodji/kadrovski pozanima, kako je z oprostitvijo delodajalca za plačilo prispevkov PIZ (takozvane "invalidne kvote" ali kako že, spodbujanje zaposlovanja invalidov) - pri nas bo firma za fanta, ki ima priznano 100% okvaro, oproščena plačevanja prispevkov PIZ zanj, ker presegamo kvoto zaposlovanja invalidov.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 30 January 2019 - 09:51 AM
250€ na gospodinjstvo. Skupno se ogreva 170m2.
Crpalko jaz rocno zalaufam 2x na dan, ker mi ne pase, da bi se sama sredi dneva ali ponoci. Ce sije sonce, pa vcasih tudi 1x, ker imamo tri ogromna okna na jugu in nenormalno segrejejo.
Odkar je fasada se noro pozna.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 January 2019 - 12:41 PM
Posted 02 February 2019 - 07:00 PM
― V. Van Gogh
Posted 17 February 2019 - 07:37 PM
Koliko pa imate kaj najemnine in koliko sobno?
Malo sem gledala cene za Mb, in za 2-3 sobno je 400e+, ampak ful nimam obcutka koliko bi z ostalimi stroski na mesec naneslo.
[Napoleon]
Posted 17 February 2019 - 09:25 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 February 2019 - 08:58 AM
Elektrika 115 € (kuriva na elektriko)
Telemah 38 €
Rtv 13 €
Upravnik okoli 80 €
Posted 18 February 2019 - 11:11 AM
Hvala za odgovore.
Vedno bolj kaže na to, da ne bomo mogli več tako skupaj živet, ker je skoz neka slaba volja in nobenemu nič ne paše. Tako, da se poigravama z mislijo ali bi obnovila stanovanje, kjer je sicer treba narediti popolno adaptacijo, ampak bi bilo lahko na koncu 4, če ne celo 5 sobno stanovanje ali it nekam v najem. Pametna stanovanja imajo precej visoko najemnino, v MB selit se ravno nimam neke sile, ker imam potem cijazenje do službe. Mah, bomo videli.
[Napoleon]
Posted 18 February 2019 - 11:46 AM
Posted 18 February 2019 - 12:01 PM
Ma ja, samo morata starša dat privoljenje za obnovo. Pa vpr koliko kredita bi dobila na mojo plačo in pogodbo za dl. čas.
[Napoleon]
Posted 18 February 2019 - 12:18 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users