Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#361 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 04 March 2017 - 08:01 PM

Se pa strinjam, da bi glede na opis blo fajn videt stanovanje...mas kar zanimive ideje se mi zdi :)
  • 0

#362 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2017 - 08:04 PM

Obljubim, da jih prilepim, samo jih še moram nardit. :D

• 0
Viens, reste ici!

#363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86394 posts

Posted 04 March 2017 - 08:15 PM

Midva imava v kopalnici ploščice do vrha (bele, brick)

Take so meni najlepše in bi jih takoj izbrala, če bi jih na novo polagala.

Se pa tudi jaz veselim slik. Detajli, ki sem jih do zdaj videla, so mi ful všeč.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#364 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 04 March 2017 - 10:46 PM

Tudi midva sva dala v kuhinjo pralno barvo (tudi v kopalnico, ker nimava povsod ploscic do stropa). Meni je to najlepse in se enostavno za cistit. Pleksi mi je grd, ploscice pa tudi ne pridejo v postev iz istih razlogov, kot pri Ani. Kuhinja se namrec povezuje z dnevno in celo z delovno mizo. Pravzaprav "kuhinjski pult" sega od kuhinje, preko regala pod TV (ki je sestavljen iz iste serije elementov, kot kuhinja, samo da so nizji elementi) in se nadaljuje v delovno mizo (torej je po celotni dolzini stene, samo v razlicnih visinah). Zaradi tega sva izbrala masivni hrast (oljen). Vizualno je lepo in prijetno, ker je les topel, ampak je pa res bolj obcutljiv in moras biti dosleden pri vzdrzevanju. Na zacetku se vsaka kapljica pozna in meni je bilo grozno, ampak hitro zbledi in ni motece. Sicer ga je pa itak fajn vsako leto pobrusit in premazat z oljem in je spet kot nov. Pult nama je naredil mizar po meri, kuhinja je pa prav tako iz Ikee in sem tudi zadovoljna.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#365 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17029 posts

Posted 05 March 2017 - 06:25 AM

Jaz mam ultrapass pult.
In mi nikoli ni bila recena beseda o vzdrzevanju. Kaj lahko torej naredim, da ne bo ves lisast? Saj tako se ne vidi, ampak ce pogledas pod kotom ko posije sonce pa ful...
Podobno je z mizo v jedilnici, tisto je beljen hrast, pomojem iveral, ne vem..
Itak ta mizar ki sva ga imela je nateg stoletja in mi je zajebal dejansko celo bajto, kar vidim sele danes.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#366 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32522 posts

Posted 05 March 2017 - 07:18 AM

Kaj pa je narobe?
Midva imava od mizarja masivno hrastovo mizo, stopnice in vgradno omaro v spalnici, pa sva z vsem zadovoljna.
  • 0

#367 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 March 2017 - 09:37 AM

Jaz mam ultrapass pult.
In mi nikoli ni bila recena beseda o vzdrzevanju. Kaj lahko torej naredim, da ne bo ves lisast? Saj tako se ne vidi, ampak ce pogledas pod kotom ko posije sonce pa ful...
Podobno je z mizo v jedilnici, tisto je beljen hrast, pomojem iveral, ne vem..

Itak ta mizar ki sva ga imela je nateg stoletja in mi je zajebal dejansko celo bajto, kar vidim sele danes.

Fiona, ultrapas pa ni les. Potem imas ultrapas imitacija lesa. To pa ni kaj posebnega za vzdrzevanje razen brisanje.
Oljen les ne malo vecji izziv.

M, razlika je ce imas ti oljen les pult, kjer je ves cas voda itd. ali pohistvo. Mi imamo doma pri starsih vse masivo, moja stara soba ne masiva in ni bilo nikoli problemov, itak...
  • 0
Viens, reste ici!

#368 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 05 March 2017 - 10:03 AM

Midva mava tudi ultrapas. Super je. Popolnoma nič se gor ne pozna. S krpo in čistilom za posodo se očisti v nulo.

• 0

#369 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 05 March 2017 - 10:25 AM

Kaj pa je narobe?
Midva imava od mizarja masivno hrastovo mizo, stopnice in vgradno omaro v spalnici, pa sva z vsem zadovoljna.

Razlika je tudi ali je les polakiran ali oljen. Lak nudi precej vecjo zascito.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#370 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32522 posts

Posted 05 March 2017 - 11:29 AM

Ne, zanima me, kaj je Fioni zajebal mizar :-)
  • 0

#371 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17029 posts

Posted 05 March 2017 - 12:34 PM

Zajebal mi je steklena vrata v en prostor, ker niso na kljuko in jih odpre pis vetra ce je okno na kip, mizico v dnevni sobi, ki ima stekleno zgornjo planko in je za v smeti po 4 letih ( steklo se non stop premika in tudi dol pade obcasno), ma krs je narejeno. Cez ostala vrata, omarice v dnevni in jedilno mizo zaenkrat nimam pripomb...tista vrata bova zamenjala z mizico pa bo tudi treba nekaj narediti, jaz bi rada da mi naredi tudi zgornjo planko iz lesa...in itak moram klicat njega ker mi nihce ne bo naredil isto (isti materiali in odtenki).
Saj nisem nic rekla, ultrapass je zakon in tudi jaz ga brisem tako, pac zajfa in gobica...zacvetelo ni se nikjer nic.
Se pa poznajo lise ce pogledas proti svetlobi.
Itak pa ko bo tamali toliko velik bom pomojem kar brez mizice ker mi je itak odvec v dnevni sobi. Je res nikoli ne uporabljamo, samo on gor rise in se igra....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#372 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 March 2017 - 12:55 PM

Saj nisem nic rekla, ultrapass je zakon in tudi jaz ga brisem tako, pac zajfa in gobica...zacvetelo ni se nikjer nic.

Saj niti ne bo, ker ni les. ;)

• 0
Viens, reste ici!

#373 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 March 2017 - 10:27 AM

Take so meni najlepše in bi jih takoj izbrala, če bi jih na novo polagala.

Jina, ti najbrž misliš subway ne? Da so 3D in majhne... klik

Midva se potem nisva za takšne odločila, imava pa brick velike bele, položene morajo bit na 1/3. Spodaj pa imava črno bele, azulejos (ker sem se na portugalskem pač zaljubila v njihove ploščice).

Tip ki nama je polagal ploščice je rekel, da še česa takega ni polagal in da ga je njegova punca vprašala, če sva muslimana.  :shock:

Na balkonu in v predsobi imava iste ploščice - klik

Malo smo že offtopic iz Podganinega vprašanja...

• 0
Viens, reste ici!

#374 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86394 posts

Posted 06 March 2017 - 03:58 PM

Subway so mi najbolj všeč, ja, ampak so mi tudi flat zelo všeč. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#375 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17418 posts

Posted 06 March 2017 - 08:41 PM

Ve kar. Ogromno zvem takole.

Ana, ploščice so ČUDOVITE. Jaz imam ene shranjene, ampak bom pomojem težko kaj takega našla.

a89fcf589dc115dceb5ec729.jpg

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#376 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 March 2017 - 11:32 AM

Podgana, se da ;). Je pa odvisno tudi kakšen budget imaš. Najine so bile relativno poceni iz Bauhausa, sem 100% da jih imajo še vedno. V Bauhausu imajo še ene podobne, samo bolj na sivo - klik. Pa mislim da še ene, bolj pisane. 

Skratka, so te ploščice trenutno kar moderne in se jih da najt.

• 0
Viens, reste ici!

#377 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17029 posts

Posted 07 March 2017 - 01:00 PM

Jaz sem zivcna, ko samo na sliki gledam te ploscice. Zame to ni :)
  • 0

#378 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 March 2017 - 01:35 PM

Meni so ful všeč, ampak vem, da bi se jih naveličala zelo hitro.

Imava pa bele brick ploščice po stenah, takšne kot je Ana prilepila. Še vedno so mi všeč, je pa res, da so razmeroma nevtralne.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#379 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 07 March 2017 - 02:02 PM

Meni so pa rombi vsec (z ali brez teksture). Bi bili gotovo eden od top kandidatov za ploscice, ce bi jih izbirala.

938dd7cd71cef6bf7fe3e525f8a28f41.jpg

694cca94393df3c0d11ddffcf5f91275.jpg

tex-alta-chevron-4_08.jpg

4495856590eb662f5066edbc381d20ba.jpg

7cc8f3f446496967a5afee5a321b0d8d.jpg

4fcc90d85de9f5f82b569bcbc2daf561.jpg

rhombus_white_smoth_bano-927x1030.jpg

RhombusWall-mistgreen-cream-1030x772.jpg

EliteTile-Retro-Rhombus-1.88-x-3.88-Porc

b34eef1bcb2a961ae672d6dbf8342091.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#380 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 March 2017 - 02:08 PM

Meni tut!

Ampak tokrat nisva, ker so bili 2x dražji kot te ploščice, ki sva jih na koncu izbrala.

Jaz bi rombe/šestkotnike ali pa tole.

• 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users