Jump to content

Svetovno prvenstvo v nogometu 2010

• Please log in to reply
1401 replies to this topic

#361 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 17 June 2010 - 03:56 PM

Špela se strinjam glede prepoznavnosti, sam pri američanih je problem še v tem, da niti oni sami ne vedo za vse zvezne države, ki jih imajo biggrin.gif
  • 0

#362 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 June 2010 - 04:06 PM

Ja, ma nemoj, če je pa njihopva država raztegnjena čez cel kontinent. biggrin.gif Saj še pri nas se najde folk, ki denimo ne ve, na katerem koncu bi iskal Spodnji Duplek. In taki so pol načeloma še najbolj "zavedni" Slovenci.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#363 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 June 2010 - 04:18 PM

spodnji duplek in zgornja kugota sta moji večni uganki. sleep.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#364 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:20 PM

KuNgota. tongue.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#365 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 June 2010 - 04:23 PM

Joj, napaka.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#366 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 June 2010 - 04:27 PM

QUOTE(Braunkopf @ 17. 6. 2010 - 17:20) View Post

KuNgota. tongue.gif

no, sej, se vid, da so geografski problemi še širšega dojema kot je sprva kazalo. laugh.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#367 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 17 June 2010 - 04:29 PM

Meni se pa to sploh ne zdi isto. Recimo Američanom omeniš Slovenijo, pa noben ne ve kaj sploh je to. Mi vsaj poznamo vse države sveta in približno vemo, kam spadajo. Ampak to niso samo Američani, še Italjani nekateri ne vejo, kje je Slovenija.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#368 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:36 PM

QUOTE(Parvinder @ 17. 6. 2010 - 17:29) View Post

Meni se pa to sploh ne zdi isto. Recimo Američanom omeniš Slovenijo, pa noben ne ve kaj sploh je to. Mi vsaj poznamo vse države sveta in približno vemo, kam spadajo. Ampak to niso samo Američani, še Italjani nekateri ne vejo, kje je Slovenija.

Bullshit poznamo. wink.gif Jaz za mariskater -stan nimam pojma, kje je, dobro nekje v Aziji, pa verjetno nekje blizu Rusije. Pa so te države mnogo večje in pomembnejše od Slovenije, verjetno tudi starejše.
Ali pa Uganda, Ruanda... Vem, da so nekje v Afriki, blizu Ekvatorja, kaj več pa ne bi znala povedat o nobeni od njih. Pa to so takorekoč afriške velesile. Ne pa neka miniaturna Slovenija, ki ne obstaja niti četrt stoletja. Come on, saj je fajn imet rešpekt do lastne države, pa jo predstavit tistim, ki je pač ne poznajo, samo roko na srce, ni tako posebna, da bi jo morali vsi poznat.

Pa tudi jaz poznam nekatere blond primerke, ki nimajo pojma o sosednjih državah, v tujini je tega več, ker je tudi ljudi več, torej več šans, da srečaš te izredne primerke neznalcev.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#369 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 June 2010 - 04:37 PM

Podpis pod BK.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#370 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 17 June 2010 - 04:38 PM

Se strinjam z BK in Heveo.
Pa ne samo bivše sovjetske republike, tud tiste miniaturne državice v Karibih ali pa v Pacifiku. Dvomim, da znaš locirat npr. Palau.

• 0

#371 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 17 June 2010 - 04:39 PM

Ja rjavokosa, lepo si argumentirala in se strinjam.

se strinjam z bk, heveo in kalypso biggrin.gif
  • 0

#372 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:41 PM

MORAM pa še dopisat, da to, ko Slovenijo ponekdaj še vedno prikazujejo, kot znotraj bivše Juge (torej namesto zemljevida Slovenije, je prikazan zemljevid Juge), je eno navadno politično podj***vanje. Tega ni treba resno jemat, pač vsak parlament ima tudi nam silno ljube desničarje, ki se malce prepucavajo na tak način.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#373 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 17 June 2010 - 04:42 PM

QUOTE(Braunkopf @ 17. 6. 2010 - 17:06) View Post

Ja, ma nemoj, če je pa njihopva država raztegnjena čez cel kontinent. biggrin.gif Saj še pri nas se najde folk, ki denimo ne ve, na katerem koncu bi iskal Spodnji Duplek. In taki so pol načeloma še najbolj "zavedni" Slovenci.

Ja je velika država, sam se pri geografiji učijo zgolj o svoji lastni državi bi človek pričakoval, da vsaj znajo naštet vse te zvezdne države. Evropa je tudi kontinet pa sem prepričana, da večina Slovencev zna naštet in pokazat vse evropske države.

Jaz upam, da bodo naši v petek pokazali takšno igro kot v kvalifikacijah za SP. Če bo vreme zdržalo grem mogoče tekmo gledat na v trg.

• 0

#374 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 17 June 2010 - 04:46 PM

Kje v LJ vse bo veliko platno v petek?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#375 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:49 PM

Ja, ampak kater del Evrope? Vsi večinoma kažemo zanimanje samo za najbolj razvite države Evrope, tiste najmočnejše (zahodna, južna in centralna Evropa, nekaj manj tudi severna), medtem, ko se večini gladko malo fučka za neko vzhodno oz. JV Evropo. Tam se itak države odcepljajo vsak dan, pa stalno neki mejni spori, "whatever", nič zanimivega. Pa raznorazne Gruzije, pa Moldavije, pa Čečenija, to so meni vse bolj neznanke (ok, Modlavija še namanj, pa vseeno). Enako, kot je za nekoga verjetno tudi Slovenija, oz. vse J od Avstrije in V od Italije.

Ne pravim, da je to prav, pravim samo, da je Slovenija veliko premajhna IN premlada, da bi jo "svet" poznal.No, Italijani bi jo pa morali, seveda. biggrin.gif

QUOTE(Brokoli @ 17. 6. 2010 - 17:46) View Post

Kje v LJ vse bo veliko platno v petek?

Verjetno na Gospodarskem Razstavišču.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#376 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 June 2010 - 04:51 PM

Hmmmm, Američani ne vejo, kje je KANADA, lepo prosim. blink.gif Itak da ne vsi, ampak ogromno.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#377 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:52 PM

Ja, kateri in koliko? Me ne čudi, da en kmet iz Teksasa s tremi razredi OŠ tega ne ve, drugo bi blo, da pa nek politik tega ne ve.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#378 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 17 June 2010 - 04:53 PM

QUOTE(Braunkopf @ 17. 6. 2010 - 17:41) View Post

MORAM pa še dopisat, da to, ko Slovenijo ponekdaj še vedno prikazujejo, kot znotraj bivše Juge (torej namesto zemljevida Slovenije, je prikazan zemljevid Juge), je eno navadno politično podj***vanje. Tega ni treba resno jemat, pač vsak parlament ima tudi nam silno ljube desničarje, ki se malce prepucavajo na tak način.

Jaz sem v enem filmu videla da se je slovenska "kura" magično priključila Avstriji, medtem, ko so vse ostal države iz bivše YU imele zarisane meje. V oddaji Saturday night live pa imajo v enem skeču, ko je zarisan zemljevid sveta, Slovenijo priključeno Hrvaški.

• 0

#379 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 June 2010 - 04:57 PM

Enkrat sem brala eno raziskavo, da jih baje velika večina ne ve. Kot tudi ne več kot sosednje države, na katere mejijo (states). 80 procentov jih na zemljevidu ni znalo locirati Kanade. blink.gif Pa ne govorim, da morajo vedeli kje je Slovenija, ampak Kanada, lepo prosim.

Pa nočem nobenega zagovarjati, tudi mi se imamo veliko za naučiti še, sem tudi jaz že googlala kje je Kazahstan, pa Armenija, itd. in se sproti naučila še kaj. In to države, ki imajo po 15 milijonov prebivalcev.

Tako da se jaz ne čudim, če ljudje ne vedo kje je Slovenija. Se pa čudim, če Italijani ne vedo, ali Avstrijci.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#380 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 June 2010 - 04:57 PM

Dobr, skeči ne štejejo. biggrin.gif

Sam ja no, mal me pogreje, ko se nekateri ful razpalijo, da kako pa Američane ne poznajo Slovenije, ker se mi zdi malo iluzorno, da bo Slo. kdaj res znana širom sveta.

Po drugi strani pa srečujem same take Američane (ki jih s toliko ljubezni po zobeh vlačimo biggrin.gif), ki itak veliko potujejo in vejo, kje je Slovenija (valda, če jih pa sred Prešerca srečaš laugh.gif), tko da lih merodajne tudi moje izkušnje niso.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users