Jump to content

Photo

Grčija

• Please log in to reply
380 replies to this topic

#361 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 30 May 2023 - 03:11 PM

Ja, ne govori ...  :turned: O. sicer na dopustu ponavadi je ful manj kot doma, edino sladoled bi skos.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#362 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19483 posts

Posted 30 May 2023 - 08:28 PM

Meni je pa hrana v Grčiji čisto preveč dobra, da bi šla AI varianto. :) Razen, če je hotelska res na nivoju. Sam pol bi tut prišla domov s par kilami viška. :D 

Saj imajo v teh AI hotelih vso njihovo hrano.
  • 0

#363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 30 May 2023 - 08:43 PM

Ja, samo vprasanje ce tako ce tako dobra kot v tavernah itd. Od vecih sem ze slisala, da ni. Je pa itak prakticno, sploh z otroki.
  • 0

― V. Van Gogh

#364 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 May 2023 - 09:49 AM

Smo šli že tudi z najemom apartmaja pa se AI res ne more primerjat, ker greš samo do jedilnice in imaš mir, prej je bilo pa nonstop neko pregovarjanje.  Otroc bodo itak samo pohano jedli, je tam nek kiddie corner pa nej to jejo, ker se mi ne da gledat njihovih zdolgočasenih fac in teženja, ko jim rečeš naj še kaj drugega probajo, nazadnje so bile celo ribe problem, ma jebi se.  Meni je bila super hrana, kar sem jaz jedla. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#365 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts

Posted 01 July 2023 - 01:33 PM

No, mi smo včeraj zvečer prišli nazaj in moram rečt, da se Krete nisem naveličala kljub temu, da sem bila tretjič tam. Tale Chrispy je res zakon za mulce, dva dopoldneva in en cel dan smo zabili na bazenih in toboganih. Ima sicer 4*, kar jim jaz ne bi dala, ampak zato, da se mi ni treba s tečnobami ukvarjat, mi je AI super. Otroc so se basal s cukrom, sladoledom, kokakolo in pohanjem ter pomfrijem (nisem komentirala, ni moj problem), B. vsega po malo, jaz pa predvsem solate, zelenjavo na žaru, pečen krompir v raznih variacijah, za zajtrk maslene rogljičke pa sir, parkrat palačinke. Otroc pa pač 1/4 krožnika nutele pa kup palačink.

Šli smo na Elafonisi, Falasarno, Preveli plaže, v Sugio, kjer smo prehodili sotesko Lissos pa še par manjših plaž spotoma. V Chanii smo šli v pomorski muzej pa mal okoli, meni je zelo lepo mesto. Vreme je blo fajn, ampak kljub “zgolj” 29 stopinj vroče, ker je blo že zjutraj soparno, ampak mene ni motilo.

Sobo smo imeli v ločeno zgradbi od glavne (kjer je recepcija, bazeni in restavracija), dve klimi (najina postelja je bila na galeriji), dovolj omar, čisto, edino kopalnica malo dotrajana, ampak funkcionalna in vse delalo bp.

Avto smo rentali pri Avisu prek rentalcars.com, za 7 dni najema za Audi Q5 smo dali 253 €, meni je to poceni, za dotok benza do polnega tanka še 91 € (benz je malo pod 2€), zunanje pranje so nam šenkali na benzi.

Jaz res nisem za dopuste s froci, men so šli res tolk na jetra, brrrrrrrr. Je bilo precej kratkih stikov vsak dan, predvsem ker smo bili na mali kvadraturi, uni zmetali vse po tleh, hodili okoli v svinjskih cotah, ne znajo se obnašat pri mizi in normalno jest in je mel v recimo smrkavec pri skoraj 12 vsak dan pol kile nutele na majici, ne uporablja noža, itd. Js ne vem no, men je to za bruhat. Pa res faking vse jim je blo tko težko, še v avto se usest.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#366 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 02 July 2023 - 08:36 AM

Joj, meni je bila Kreta ful vsec. Sva bila sicer na vzhodnem delu. Bi se enkrat rada vrnila. Sva jo imela ze v igri za letosnje pocitnice, pa potem ni bilo prave ponudbe.
  • 0

#367 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts

Posted 02 July 2023 - 04:17 PM

Vzhodni del pa enkrat drugič pride na vrsto, ker je nemogoče stlačit vse v en teden.
  • 0

#368 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 02 July 2023 - 05:32 PM

Vem. Midva takrat se v dveh tednih nisva uspela razuskat vsega. 😀
  • 0

#369 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 13 July 2025 - 07:22 AM

Kalypso, kje ste vi zdaj točno?
  • 0

#370 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 13 July 2025 - 09:20 PM

Na Kreti
  • 0

#371 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 16 July 2025 - 01:45 PM

Ce letite v Heraklion, dobro zascitite prtljago. Nam so uspeli narediti luknjo se v drug kovcek. 😤
  • 0

#372 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 22 July 2025 - 10:13 AM

Boš napisala kaj več o tem, kje ste bivali in kaj ste si ogledali?
  • 0

#373 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 22 July 2025 - 03:17 PM

Nisem imela namena, ker smo bili bolj kot v hotelu, na izlet smo sli samo en dan, ampak ce te zanima, lahko kak spisem.
  • 0

#374 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 22 July 2025 - 03:25 PM

Če se ti da, lahko malo pokomentiraš hotel, pa opišeš lokacijo 🙂 Ste imeli v hotelu AI? Jaz bi gledala za nas tako nastanitev, da je blizu kakšna lepa plaža, da lahko gres komot iz hotela.
  • 0

#375 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 22 July 2025 - 05:20 PM

Starsa sta bila lani na Kreti preko ene agencije, v hotelu. Letos gresta na podoben nacin na Rodos. Ampak onadva vedno hodita izven sezone, sredi septembra. Se pa tudi nic ne premikata, mislim da sta v Grciji samo enkrat rentala avto.
  • 0

― V. Van Gogh

#376 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 28 July 2025 - 11:37 AM

M, samo zate:

Midva sva za letosnje poletne počitnice želela tak pravi lagodni dopust in počitek, ne raziskovanja in zato sva se odločila, da gremo v hotel ob plaži, z bazenom. Že pozimi sem iskala variante in naletela na res ugodno ponudbo za All Inclusive hotel na Kreti in direktnim letom z Edelweiss iz Züricha. Cena celotnega paketa (let, hotel & transfer) je znašala polovico tega kar je v tistem trenutku na bookingu za iste datume stal samo hotel, tako da nisva niti malo oklevala in rezervirala, pa čeprav je bil naš let na Kreto že ob 5:45. Jaz sicer ful ne maram jutranjih letov in se jih skusam izognit, ce se jim le da, ampak za tole se je splačalo potrpet.

Zaradi zgodnje ure leta (bil je celo prvi odhodni let dneva) smo noč pred odhodom preživeli na letališču. Izbrala sva Capsule hotel, ki se nahaja na letališču, nasproti check-in 1. V tem hotelu spiš v "kapsulah", sicer pa je v stilu hostla, s skupnimi kopalnicami in wc-ji. Sicer so kapsule kar udobne in nudijo zasebnost, ki je klasični hostli nimajo, ampak imajo veliko pomanjkljivost - niso zvočno izolirane. In ravno na našo noč, je kapsulo nad našo rezerviral nek moški, ki je od cc. 23:30 do cc. 0:30 povzročal tak hrup kot da naokoli lomasti divja žival. Z zaklepanjem kovcka na konstrukcijo kapsule s kovinsko kljucavnico za kolo in plezanjem v kapuslo nad našo je tresel vso konstrukcijo in nas vse prebudil. Naš spanec je bil posledično zelo kratek, saj smo se vstali že malenkost pred 4. uro.

Let z Edelweissom je bil super, točni, udobni, sedeži za vso družino skupaj brez doplačil, delujoc entertainment, ki si ga lahko predvajal na lastnem ekranu, soliden letalski obrok. Edina nevšečnost je bilo cakanje na prtljago na letališču. HER je majhno in staro letalisce. Ne vem, ce se je v 18h letih od mojega prvega obiska kaj spremenilo. V poletni sezoni, ko ima mocno povecan promet in se pozna, da ni narejeno za stevilcne potnike. Da smo dobili prtljago, smo čakali 45 minut, Vmes smo se s sopotniki salili ali niso morda sli baggage handlerji vmes na kosilo. :lol: Ko smo koncno imeli kufre pri sebi, smo zeljni cimprejsnjega dopusta, spregledali, da je eden od kovčkov (povsem nov) polomljen.

Prevoz iz letalisca do hotela je potekal gladko. Nastanjeni smo bili v hotelu Mitsis Rinela, eden od verige Mitsis, ki se nahaja cc. 20 min od Heraklionskega letališča, kar je bilo fino, saj za transfer nismo porabili celo večnost. Imeli smo tud private transfer, tako da nismo rabili cakat na druge potnike in potem do hotelov razvazali drugih gostov.

Po check-inu v hotelu, naša soba še ni bila pripravljena, tako da smo šli najprej na kosilo v eno od restavracij. Yummy Tex-mex kuhinja z razgledom na morje. Po tem, ko smo se okrepčali, pa nas je soba že čakala. Dobili smo sobo s pogledom na morje, ki je bila res super.

Vecino dopusta smo preziveli v hotelu, kjer smo se premikali med sobo, bazenoma, bari, restavracijami, kids-klubom in plažo. Ni nam bilo dolgcas, je bilo vsak dan dovolj animacije v hotelu. Otrokoma je bil nasploh najbolj vsec vecerni mini disco, kjer so otroci peli in plesali.

En vecer smo sli na sprehod do souvenir shopa v naselju, ki pa je bilo bolj kot ne mrtvo. Razen par souvenir shopov in par restavracij, ni bilo okoli nic zanimivega, nic namenjenega turistom, tako da smo se tudi zvecer raje udelezevali mini disca, vecernih predstav in se sprehajali ob plazi. Mene osebno to sploh ni motilo, mi je bilo celo bolj vsec. Mirni veceri, ki so se koncali s posedanjem na balkonu nase sobe z razgledom na morje z kozarcem vina v roki so mi bili top.

En dan smo kar v hotelu najeli avto pri eni ful zabavni tetki. Mini Cooper cabrio, tako da sva malce podozivela cas pred otroci, ko sva sama vozila Minija. Z njim smo se najprej odpeljali do akvarija. Slednjega sva obiskala ze ob najinem prvem obisku, sva ga imela v lepem spominu, pa ceprav je spomin ze mocno zbledel in sem se se komaj spomnila podrobnosti. Tudi otroka rada obiskujeta akvarije, tako da je bil odlicna izbira, da smo se izognilo vrocini in par ur preziveli v klimatiziranih prostorih. Sam akvarij je bil odprt 20let nazaj, l. 2005 in od odprtja najbrz ni dozivel vecjih prenov, saj je par stvari je delovalo ze kar malce dotrajanih.

Po ogledu akvarija smo se odpravili naprej proti vzhodu, na plazo Voulisma, ki nam jo je priprocila tetka od katete smo najeli avto. Sama plaza je bila sicer lepa. Pescena in ze iz ceste se je lepo videla turkizna voda, ki je bila od blizu prav cudovite barve. Nasa tetka je pa zal pozabila, da avto najemamo v nedeljo in da se na plazo poleg turistov podajo tudi domacini. Sama plaza je precej ozka in se hitro napolni. Mogoce bi poskusili svojo sreco najti svoj prostor na njej, ampak ko smo vidi, da je morje precej razburkano in so valovi prevec mocni za malega P., smo v lokalcku ob plazi polizali sladoled in se nato odpravili naprej. Ker je starejsi zelel poskusit snorkljat, smo se odpravili do plaze Havania. Slednja je miks prodnatih kamenckov in peska in je po komentarjih na Googlu super opcija za snorklanje. Voda je bila mirna, gnece pa ni bilo, tako da smo se za par urc namakali. Starejsega je sicer malce pograbila prpa, ker je bila voda globlja kot je pricakoval in potem ni sel snorkljat, meni pa je uspelo videt nekaj lepih ribic - enakih kot sem jih zjutraj obcudovala ze v akvariju.

Potem ko smo se nakopali, pojedli nase hotelske lunch boxe (btw. ti so bili ful obilni in okusni in tud prakticno zapakirani v hladilne torbe), smo se odpravili nazaj proti Heraklionu in obiskali minojsko palaco Knosos. Otrokoma sva po poti pripovedovala grske bajke o Minotavru, Dedalu in Tezeju in tako vznudila njuno domisljijo. Ko smo prisli v palaco sta tako iskala Minotavra, ugotavljala kje je imel kralj prestol, kaj so shranjevali v gromozanske loncene lonce ipd. Popolnoma drugacna izkusnja kot pred 18-mi leti, ko sva palaco prvic obiskala sama. Vsec mi je raziskovati svet z njima in kraje doziveti skozi njune oci.
Proti pricakovanjem je med raziskovanjem najprej obupal moz, medtem ko smo mi trije zeleli pogledat prav vsak kamen. :lol: Dodatna atrakcija in motivacija za raziskovanje so bili pavi, ki so se ponosno sopirili med rusevinami.
Palaco smo po priporocilu nase avtomobilske tetke obiskali v poznih popoldanskih urah in je bilo top. Najhujsa vrocina je bila ze mimo. Tour busov s skupinami turistov vec ni bilo, tako da je bilo prijetno. Toplo priporocam obisk ta cas dneva. Se vecerna svetloba doda tak poseben car.

Po obisku palace smo v souvenir shopih cez cesto od vhoda se zadnje spominke in se vrnili v hotel, kjer smo imeli rezervacijo v Italijanski restavraciji.

Sam hotel je bil res top. Ga lahko samo pohvalim. Imeli smo all inclusive. Hrana je bila na voljo non-stop in to res 24h. Ce so bile restavracije zaprte, pa so bili odprti bari na plazi, kjer so pekli pizze, koruzo, hot doge in gyros & pri bazenu kjer si lahko dobil solate, sendvice, tortije, vaflje, palacinke in se kaj. To je bilo z dvema non-stop lacnima fantoma top, ker ni bilo potrebno planirat obrokov in s seboj tovorit prigrizkov. Ko je kateri postal lacen, smo sli po hrano. Enako velja za pijaco. Vedno je bila na voljo hladna pijaca, sploh ni bilo potrebno do bara, ker so med lezalniki krozili natakarji in pobirali narocila. Ce sta bila mulca zejna, sta sla kar sama po sok/slusshy/otroski koktejl/ipd.

Za kosilo in vecerjo smo imeli na voljo glavno restavracijo, kjer si si sam nabral kar ti je srce pozelelo. Jedli pa smo tudi v tex-mex, barbique, asian-fusion in italijanski restavracijah, kjer si narocil jedi iz menija in ki so zahtevale rezervacijo mize. Tako pestra izbira je poskrbela, da se nismo navelicali hotelske hrane. Ponavadi nam po tednu dni v istem hotelu, hotelska hrana ze gleda iz uses in na koncu ima ze vse kar nekako podoben okus, ampak tukaj pa je bilo dovolj razlicnih opcij, ki so se dejansko razlikovale v okusih, da se jih nisva navelicala.

Teden dni je zbrzel mimo. Bi se komot ostala kak dan ali teden. :) Ceprav smo vecino casa prezivelli v hotelu, nam ni bilo dolgcas. Ker sva Kreto 18 let nazaj že raziskovala sama, nobeden od naju ni čutil, da kaj zamujava. V pocasnem ritmu in oddihu od vsakdanje rutine smo uzivali. Sva si pa kljub dvema otrokoma, ki zahtevata akcijo non-stop, uspela spocit in napolnit baterije. Lep dopust je bil. Tocno to kar sva oba potrebovala.
  • 1

#377 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 28 July 2025 - 12:19 PM

Ooo, hvala lepa, ker si se tako potrudila. Res se bere sanjsko. Malo sem dvomila v AI v Grčiji, kjer je tako dobra hrana zunaj po tavernah. Verjetno je tudi odvisno, na kaj naletiš. Je pa za otroke to res najbolje, da je hrana skoz na voljo.
  • 0

#378 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 28 July 2025 - 02:46 PM

Res je. Ce primerjam s Ciprom, kjer smo bili dve leti nazaj v hotelu na bazi nocitev z zajtrkom, je bilo tole veliko bolj enostavno.

Za tale Mitsis so se lokalci komentirali, da je ful dobra hrana in je bila res yummy.
18 let nazaj sva bila tud v AI na Kreti in tam je bila ponudba bolj okrnjena. Ampak je bil tud hotel nizje kategorije.
  • 0

#379 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 29 July 2025 - 07:25 AM

Hvala tudi z moje strani :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#380 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts

Posted 29 July 2025 - 07:46 AM

Super si napisala, Kalypso!  Sem si ogledala spletko od hotela, wow, zelo lepe sobe.  To je res dopust, da si spočiješ. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users