Jump to content

Photo

Vprašanja

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#361 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 29 April 2019 - 12:22 PM

Haha, jaz enako kot M. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#362 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 April 2019 - 12:22 PM

Enako kot _M_, načeloma nikoli, razen v primeru madežev.  Smo se ravno zadnjič pogovarjali o neoporočenosti npr. hotelskih postelj, tu me tudi ne zanima, kdo je že spal na njej in kaj še drugega počel, važna mi je čista posteljnina. Tudi doma nimam (ves čas) sterilno. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#363 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 29 April 2019 - 12:28 PM

Tudi jaz enako kot M. Razen če bi bilo kaj vidno umazano. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#364 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 April 2019 - 12:35 PM

Enako. Jaz dezinficiram samo na letalu. :))
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#365 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 29 April 2019 - 12:57 PM

Ok, hvala za mnenja, očitno pretiravam.
Saj ne “steriliziram”, pobrišem pa (tudi, če ni vidno umazano, kar ponavadi ni). : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#366 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17605 posts

Posted 29 April 2019 - 03:46 PM

Kaj potem si čistila s sabo voziš?
Škoda energije. : )
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#367 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 29 April 2019 - 05:42 PM

Mislim, imam eno malo flaško z Ajaxom in pač obrišem. : ) Ampak kot si rekla - škoda energije.
  • 0

#368 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17605 posts

Posted 29 April 2019 - 08:50 PM

To velja zame... ti moraš zase presoditi:) če se zato bolje počutiš v tisti nastanitvi, zakaj pa ne, pač sam v smislu neke hude čistoče ni potrebno,

ker pred vašim prihodom naj bi itak že nekdo počistil.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#369 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 30 April 2019 - 11:21 AM

Enako kot _M_, načeloma nikoli, razen v primeru madežev.  Smo se ravno zadnjič pogovarjali o neoporočenosti npr. hotelskih postelj, tu me tudi ne zanima, kdo je že spal na njej in kaj še drugega počel, važna mi je čista posteljnina. Tudi doma nimam (ves čas) sterilno. 

Enako. Menda da sobarice v hotelih tezko prepricas, da bi spale v tistih posteljah, mene pa ne gane prevec.

Coco, zakaj na letalih in kaj tam cistis?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#370 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 30 April 2019 - 12:50 PM

Jaz z dezinfekcijskim sredstvom prebrisem vse, cesar se bom dotikala z rokami - tisto policko, rocke, naslonjala, itd., ker se to nikoli ne cisti, ljudje pa so na splosno zelo nehigienski (meni se zelodec obrne vsakic, ko vidim koga, da recimo gre s stranisca in si ne umije rok, ali nekoga, ki kiha in kaslja v dlan, potem pa se dotika stvari okoli) in raznih bakterij kar mrgoli. Folk me cudno gleda, ampak who cares.
  • 0
Pablo Picasso

#371 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 30 April 2019 - 01:06 PM

Meni se je tovrstno brisanje povrsin vedno zdelo malo much, ampak kolikor zdaj malo vec spremljam razne vloge, menda ni ravno nepogosto ... vsaj onkraj luze ne. Pri kaki oddaji "hotel hell" me sicer hitro mine, ampak po drugi strani so pa tam taki ekstremni primeri, ko ti je ze na dalec jasno, da nekaj ne stima, sicer to mi pa te stevilke malo abstraktne in me ne ganejo tako zelo. Cisto v sterilnem pac ne mores zivet - tako ali drugace -, tako da je ze fajn, da si nekako vsaj v svojem okolju relativno prilagojen in odporen na tovrstne zadeve. Si pa predstavljam, da bom v prihodnosti malo bolj pozorna na te stvari, sploh na javnih mestih, ko bova enkrat s podmladkom okrog hodila. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#372 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17605 posts

Posted 30 April 2019 - 02:28 PM

Ne samo, da ne moreš živeti v sterilnem okolju, tudi koristno ni. Je dokazano, da je zaradi preveč čistega okolja več alergij.
  • 0

Bill Bullard

#373 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 April 2019 - 02:29 PM

V apartmajih vedno pred uporabo umijem pribor & posodo. V hotelih podobno kozarce iz katerih pijeva, za ostale stvari pa ne kompliciram.
Na letalih pa na long-haul poletih, kjer prezivis precej casa, pobrisem mizico in naslonjala, na kratkih le obcasno, ker ponavadi so dezinfekcijaki robcki spakirani nekje na dnu torbe in jih pozabim razpkirat pred letom in je pol na kratkih zasedenih letih precej zoprno iskat vse skupaj.
  • 0

#374 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 30 April 2019 - 02:59 PM

Meni je jasno, da preveč sterilno okolje ni ok, ampak v izločkih drugih ljudi se pa tudi ni treba valjat... Zadnje čase preživim ogromno časa v javnem prevozu in se nagledala marsičesa (od moškega, ki je kašljal, hripal, rohnel, pljuval vse naokoli, vlekel smrklje iz petnih žil in jih otresal dobesedno povsod in skorajda napol bruhal do standardnega dvigovanja obutih nog na sedeže), zato se ob prihodu domov takoj sezuvam in preoblačim v oblačila 'za doma'. Aja, pa enkrat sem doživela, da je na letu blizu mene sedel moški, ki je konstantno izkašljeval in nikomur ni bilo prijetno, ker nimaš pojma, kakšno diagnozo ima; jaz sem samo upala, da ni nič hujšega in imam od takrat naprej v žepu vedno še kako masko za vsak slučaj. Dovolj z moje strani, I'm out. :lol: 

• 0
Pablo Picasso

#375 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 30 April 2019 - 03:10 PM

A zbira katera ''miles'' oz te frequent flyer bonuse? Kako to funkcionira? Moraš imet za vsako letalsko družbo svoje al lahko kaj kombiniraš?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#376 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 01 May 2019 - 07:21 AM

Ja, jaz sem vkljucena v Miles & More zdruzenja Star Alliance. Sama sicer nisem imela se nobenih ugodnosti, ker premalo letim z druzbami vkljucenimi v Star Alliance (npr. Swiss, Adria, itd.), pa tudi milje, ki jih dobis za najem avtomobilov so pisane na B.. Si pa je on na enem od sluzbenih letov z miljami pokril upgrade.
  • 0

#377 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 01 May 2019 - 04:34 PM

Joj, Coco, I feel u. 🙈😬

Ampak trenutno smo v čedni mobilni hiški na morju in sem pred prvo uporabo pomila samo posodo in zbrisala poličko v kopalnici. : ))

Tasika, P. zbira, pravi, da ne more kombinirati različnih letalskih družb pa tudi vedno išče najcenejše karte (ki ne prinesejo dosti bonusa). Ampak si je na zadnjem letu vseeno nekaj znižal ceno karte (leti cca enkrat mesečno).
  • 0

#378 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17605 posts

Posted 26 July 2019 - 02:39 AM

FlixBus mi je že drugič! prestavil vožnjo (originalno 28.7.) na 30.7. Tega se ne grem in bi rada celoten znesek karte nazaj, a je možno, ima kdo izkušnje?
  • 0

Bill Bullard

#379 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 26 July 2019 - 04:16 AM

Vprasaj na fb v skupini Ugodno po svetu, bojo najbolje vedeli. Kaksni salabajzerji. :/
  • 0
Pablo Picasso

#380 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 03 August 2019 - 11:03 AM

Kaj jemljete otrokom (8 let) na letalo na daljših letih (5-6 ur)? Zaenkrat ima spakirane stripe, karte, tablico seveda, barvice.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users