se opravičujem za zmedo/slab timing za humor. Sva imela 10 let Fiata, ki je odlično služil, dokler ni pač postal star.

Nakup avtomobila
Posted 19 February 2018 - 02:59 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 February 2018 - 03:01 PM
da z njim nimajo kaj začeti
Ta je pa čisto štajerska.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 February 2018 - 04:04 PM
Posted 19 February 2018 - 04:16 PM
Pozabili so Ferrarija! Teh svetovalcev se izogibaj...
Fiat je itak lastnik Ferrarija, tako da...

Posted 19 February 2018 - 04:34 PM
Stajerska v kakem smislu?
Fraza "nimam si kaj začet s tem" je štajerska, vsaj jaz še nikoli nobenega drugega nisem slišala tega reči.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 February 2018 - 05:31 PM
Tudi jaz ne. : )
Posted 19 February 2018 - 05:32 PM

Posted 19 February 2018 - 05:33 PM
Posted 19 February 2018 - 07:43 PM
Midva si počasi ogledujeva avtomobile, ker je najin že precej v letih.
Moj mož bi imel na plin ali elektriko.
Gledala sem Dacio, ki ima že vgrajen plin in Toyota Auris hibrid(vem, ful preskok ).
ali ima kdo kaj več informacij o hibridih? Je to že tako razvito, da se da normalno peljat?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 February 2018 - 08:05 PM
Posted 19 February 2018 - 08:11 PM

Prius se super vozi, nimava pa plug in verzijo, če te to zanima. Sva imela na testnem tudi aurisa in nama je bil všeč, sam sva se zaradi večjega prostora odločila za prius+.
Kar se tiče plina pa to, da je vožnja res poceni. Ravno danes sem ga tankala in je bila cena 0,56€ na liter.
Posted 19 February 2018 - 08:59 PM
Za plin sva se zanimala pred nekaj leti, ampak se potem nisva odločila, ker bi bilo bolje, če bi bil avto malo mlajši. Bova videla za kaj se bova odličila zdaj.
Bellini, gledala sem filmček o aurusu, da proizvaja elektriko sam, da ga ni treba polniti. kako se to obnese? Koliko bencina vseeno porabiš? Sta dobila eco subvencijo?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 February 2018 - 09:20 PM
Trenutno imata starsa Mazdo 6, jaz pa vozim Mazdo 2. Jaz sem super zadovoljna zaenkrat, edini problem pri teh 'aziatih' je precej drago vzdrzevanje. Jaz sem zdaj za velik servis dala 400e.
[Napoleon]
Posted 19 February 2018 - 09:41 PM
Bellini, gledala sem filmček o aurusu, da proizvaja elektriko sam, da ga ni treba polniti. kako se to obnese? Koliko bencina vseeno porabiš? Sta dobila eco subvencijo?
V bistvu sploh ne veš oz. občutiš kdaj ti preklopi na elektriko oz. kdaj voziš na bencin. Edino vse je tako tiho, da sploh ne veš ali je avto prižgan ali ne Pri nama se lahko na električni motor voziš do hitrosti 74 km/h, vse kar je več in pri hitrem speljevanju uporabljaš bencinski motor. Baterija se polni ob sami vožnji in pri vsakem zaviranju. Lahko si izredno varčen, sploh pri mestnih vožnjah, če le nimaš težke noge. Se midva zdaj hecava, da sva kot penzionista, ker skoz paziva, da nama na displeju gori lučka za EV, kar pomeni, da voziš na električni motor. Drugače je povprečna poraba pri najini vožnjo okoli 6 l, pri aurisu se mi zdi, da je še manj. Midva sva najin avto uvozila iz Belgije, ker teh modelov pri nas ne prodajajo. Sva pa koristila eko kredit pri eko skladu. Če kupuješ nov avto, potem boš dobila kvazi eko subvencijo pri Toyoti, če pa misliš na eko subvencijo pri eko skladu, pa do le te nisi upravičena, ker ta velja zgolj za plug in hibride in ne za te navadne.
Posted 19 February 2018 - 09:46 PM
Bellini, 6 litrov še vedno porabi, kljub vožnji na EV?
Posted 19 February 2018 - 09:51 PM
Mislim da ja, bom pa še mojega vprašala. Zdaj že spi #mancold
Posted 19 February 2018 - 09:52 PM
Posted 20 February 2018 - 08:06 AM
Ta je pa čisto štajerska.
Hm, mislim, da tega nisem vedel. Ne spominjam se, kje sem to pobral. Sem pa stopil v sosednjo pisarno do Štajerke: od začetka sploh ni razumela pomena fraze, niti je ni še slišala.
Seveda vem, da je Fiat lastnik Ferrarija. Že zato je jasno, da je Ferrari zanič avto, pač jeftina roba.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 21 February 2018 - 07:35 PM
Jaz lahko povem o predelavi na plin (v kombinaciji z bencinom), da sem ful zadovoljna. Edino rezervno gumo moram vozit v prtljažniku (ker je zdaj na njenem mestu tank za plin). To je edini minus.
Povej kaj več Gledam Corse LPG + bencin in mi odzvanja v glavi od preveč pregledanih avtov.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 21 February 2018 - 07:51 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users