Hrvaška
Posted 13 July 2015 - 04:28 AM
Posted 21 July 2015 - 02:44 PM
Je bila katera na morju v Trogirju ali na otoku Čiovo? Se splača it, je voda čista, lepe plaže?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 July 2015 - 03:10 PM
Mi smo bili lani zraven Trogira (Dodnji Seget).
Zdaj je odvisno, kaj ti je všeč. Mi smo se kopali blizu Apartmajev Medena in plaža mi ni bila ravno najboljša (premalo sence, čeprav po google mapsu izgleda veliko). Ampak jaz imam res rada trdo borovo senco.
Na Čiovem je kar nekaj res lepih plaž (obrnjene na južno stran otroka), ampak so bile vse brez sence. Tako, da smo se šli 2x kopat in sicer na plažo čisto nasproti Medene in tam mi je bilo pa super (senca skoraj cel dan, kamenčki).
Kako je okoli samega Trogirja pa ne vem. Smo šli parkrat peš od Donjega Segeta do Trogirja po obali, pa se mi tudi ni zdela za dol past.
Mikroklima tam je menda super. V Zadru so imeli slabo vreme, v Drubrovniku poplave, pri nas je pa malo pihalo. So se tudi domačini pohvalili, da imajo super vreme skozi celo leto. Voda se mi je zdela OK, čista. Tudi ježev se ne spomnim v Segetu.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 January 2016 - 12:38 PM
Pozna katera plaže v Roviju ali Rabcu? Malo že gledam za morje, ampak se težko odločim kaj iskat pri krajih, ki jih ne poznm. Rabim plažo, primerno za male otroke in ne preveč gužve. Ali pa, če ima katera za predlagat kako drugo destinacijo? M, lahko ti malo opišeš tisti Simuni kamp?
Posted 09 January 2016 - 09:53 AM
No zdej itak ne vem, če bomo šli sem. Svak je namrec kupil prikolico in mogoče se bomo odloičli, da sprejmemo povabilo in bomo letos na Rabu.
Posted 24 January 2016 - 07:39 PM
zdaj sem se še nekaj spomnila... lani je bila ena FB znanka v kraju Jadranovo, to je dokaj blizu, okolica Crikvenice. Ima dve majhni punčki in jim je bilo ful všeč, razmišlja, da bi šli letos spet. Mogoče se splača mal prečekirat...
Posted 24 January 2016 - 07:54 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 May 2016 - 11:09 PM
Tisti, ki hodite na morje na Hrvaško obalo, kam hodite? Kje vam je bilo do zdaj najbolj všeč? Kakšno namestitev izberete (hotel/apartma/prikolica/šotor/mobilne hiške...)? Koliko ste pripravljeni odšteti za cel dopust po osebi? Za koliko časa običajno greste?
Midva sva večinoma hodila v kamp Straško, običajno za 10 dni. Odštela sva cca 300 eur za oba, ker sva plačala samo za dodatni šotor in dodatni avto, potem pa še za hrano in pijačo cca 200 eur, ker sva malo počastila. Sam kamp je zelo lepo urejen in vzdrževan. WC-ji in tuši so zelo na gosto postavljeni in čistilke skos čistijo. Plaža je tudi čista, urejena in ima dosti sence. Morsko dno je na nekaterih predelih prodnatno, na drugih mivkasto. Morskega rastlinja skoraj ni (alge, mah).
Zdaj iščeva drugo destinacijo (razloge sem opisala v šanku). Kakšna ideja? Najbolj se nagibava k mobilnim hiškam. Všeč nama je, da se lahko vsedeš na "svojo" teraso in si še vedno v centru tega morskega vzdušja. Pa meni je pomembno, da je lepa prodnata plaža, morsko dno pa čisto, prodnato ali mivkasto (ne maram kamnov, alg, ker imam rahle travme ). Malo si ogledujeva Orebič, ampak me skrbi, da ni tam preveč vetrovno?
Posted 26 May 2016 - 07:52 AM
Felicia, če vama razdalja ni problem, priporočam nekaj na območju Makarske riviere!
Jaz sem bila v Baski vodi, Tučepih in Breli in je res fuuul lepo!
Posted 26 May 2016 - 07:59 AM
Meni je bil tudi dopust v Breli do zdaj eden najljubših in letos verjetno spet greva.
After all this time?
Always.
Posted 26 May 2016 - 08:15 AM
Mi gremo letos spet v kamp Baško polje (zraven Baške vode) in spet gremo v mobilne hiške, ker jih res obožujem.
Super mi je tudi kamp Biograd na moru.
V Breli, Makarski, Pakoštanah in Tučepih sem bila samo "na obisku" in je izgledalo res lepo.
Put A Kilt On It!
Posted 26 May 2016 - 08:42 AM
Kami, koliko pa je cena mobilnih hišk in v katerem času greste?
Jaz sem se že odločila, da gremo drugo leto spet na Vis, v Komižo.
Posted 26 May 2016 - 09:05 AM
Združila sem temi, ker res ni potrebe po dveh enakih.
Meni so top 3 kraji za dopustovanje na hrvaški obali Dugi otok (tu sem bila menda že 7x), Brela in Grebaštica. Hodim pa izključno v apartmaje in nikoli nisem vezana le na eno plažo. Mi je pa vseeno fajn, če je blizu. Razumna cena za apartma 2 osebi na noč se mi zdi tam do 50 € (v septembru).
― V. Van Gogh
Posted 26 May 2016 - 09:15 AM
Kami, koliko pa je cena mobilnih hišk in v katerem času greste?
Gremo v terminu od 25.06 do 09.07 in bomo plačali 1.024 EUR (cca 73 eur na noč). Ni poceni, ampak v tem terminu so tudi apartmaji cca 65 eur/noč in sva se odločila plačat tistih 100 eur razlike, da smo v mobilni hiški.
Put A Kilt On It!
Posted 26 May 2016 - 09:15 AM
Osebno ce ne bi imela otroka je zame samo hotel. Zdaj ko ga imam mi je apartma veliko bolj kul, ce ni druge gremo pa tudi v hotel.
Hodimo izkljucno na losinj. Kamp cikat je tud lep menda. Mi gremo v nerezine, cisto blizu je kamp bucanje in tista slavna plaza. Bomo videli.
Ker sva oba ekstremno zahtevna bomo za en teden apartmaja odsteli 1200 e, to je brez hrane.
Posted 26 May 2016 - 09:18 AM
Moja sestra gre z družino v en hotel v Novi Vinodolski v avgustu in bo za 10 dni (polpenzion, 2 odrasla, 3 otroci) plačala nekaj čez 800 €.
menda imajo še vsi otroci zastonj bivanje in hrano, pa že januarja je rezervirala.
Posted 26 May 2016 - 09:19 AM
Gremo v terminu od 25.06 do 09.07 in bomo plačali 1.024 EUR (cca 73 eur na noč). Ni poceni, ampak v tem terminu so tudi apartmaji cca 65 eur/noč in sva se odločila plačat tistih 100 eur razlike, da smo v mobilni hiški.
Za ta denar imava midva najete skorajda luksuzne apartmaje na Sardiniji za 2 tedna.
Ampak tam druga polovica junija še ni glavna sezona.
― V. Van Gogh
Posted 26 May 2016 - 09:26 AM
pa men to še ni tok hudo drago. Mi smo lani dali 65 € /nočitev v mobilni hiški v kampu Šimuni na Pagu, v juniju.
Me pa te hiške niso prepričale, res je zakon bližina morja, imeli smo ga cca 20 metrov stran, ampak komot preživim tudi v apartmaju 100 m od plaže
Posted 26 May 2016 - 09:31 AM
Meni se zdi to ful drago, mogoče zato, ker mi Hrvaška nasploh ni neka sanjska lokacija, kjer bi se mi zdelo vredno skeširati. Bo pa vedno dražje, letos se spet obetajo podražitve vsega, kar se turizma tiče.
― V. Van Gogh
Posted 26 May 2016 - 09:34 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users