Jump to content

Photo

Nega nog

• Please log in to reply
591 replies to this topic

#361 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 July 2014 - 06:28 PM

Po mojih izkušnjah tudi kvalitetna krema bolj pomaga kot vsako strganje in odstranjevanje trde kože...

Po mojih izkušnjah pa pri res trdovratni trdi koži ne pomaga nobena krema, ko jo že enkrat imaš.

Za sprotno vzdrževanje stanja ok, ampak ko je že enkrat par mm trde kože nekje, pa ni kreme na svetu, ki bi lahko to kar raztopila ali celo dosegla globlje plasti.  

Verjamem, da je kakšna krema super, posebej če nisi len in jo res uporabljaš vsak dan, ampak pri meni to odpade...

Se nekako ne vidim, da bi si stopala mazala čisto vsak dan. 

Vidim, da naj bi ta Eubos krema zmanjševala debelino odmrle kože... se pa sprašujem, na kakšen način to deluje? Verjetno je potem še vseeno potrebno mehanično odstraniti zmehčano kožo?

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#362 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16782 posts

Posted 13 July 2014 - 06:36 PM

Jaz nimam problematičnih stopal. Kožo odstranim sem in tja ko se spomnim, namažem pa se res skorajda vsak večer, kar z eno kremo, tisto ki je pač pri roki....

Trenutno za celo telo in trebuh uporabljam tole, in gre tudi na stopala. Po mazanju oblečem štumfe, dokler se krema ne vpije. in sem zadovoljna. Če kak dan pozabim gre stanje strmo navzdol, isto z ostalo kožo po celih nogah...Je izsušena in suha. Tako da odkar redno mažem po tuširanju, sem zadovoljna s kožo, čeprav je polna mozoljčkov, pikic in pač...Moje noge nikoli ne bodo lepe, zdaj so pa še polne razpokanih žilic, ki pa vemo da ne gredo preč. Ampak se ne sekiram :)

Mažem se pa par mesecev vsak dan povsod zdaj s tole:

bild-balea-bodycreme-sheabutter-data.png

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#363 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 13 July 2014 - 08:47 PM

Po mojih izkušnjah pa pri res trdovratni trdi koži ne pomaga nobena krema, ko jo že enkrat imaš.

Za sprotno vzdrževanje stanja ok, ampak ko je že enkrat par mm trde kože nekje, pa ni kreme na svetu, ki bi lahko to kar raztopila ali celo dosegla globlje plasti.  

Verjamem, da je kakšna krema super, posebej če nisi len in jo res uporabljaš vsak dan, ampak pri meni to odpade...

Se nekako ne vidim, da bi si stopala mazala čisto vsak dan. 

Vidim, da naj bi ta Eubos krema zmanjševala debelino odmrle kože... se pa sprašujem, na kakšen način to deluje? Verjetno je potem še vseeno potrebno mehanično odstraniti zmehčano kožo?

Jaz si najprej odstranim trdo kožo in se potem s to kremo mažem. Prej sem vedno imela že 2. dan bele pete. Videti je bilo, kot da si ne negujem stopal, kar še zdaleč ne drži. Ta krema je pa zaenkrat edina, po kateri imam več dni stopala, kot da sem bila malo prej na pedikuri. Res priporočam...Ne bi kar tako govorila.

Sestavine:

Aqua, Urea, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic Triglyceride, Dicaprylyl Ether, Galactoarabinan, Cyclomethicone, Olea Europaea Fruit Oil, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Cyclodextrin, Lactic Acid, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Dimethicone, Bisabolol, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Allantoin, Cymbopogon, flexuosus Herb Oil, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool.

• 0

#364 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 13 July 2014 - 08:50 PM

Po mojih izkušnjah tudi kvalitetna krema bolj pomaga kot vsako strganje in odstranjevanje trde kože...

Je ni kreme, ki bi preprečevala nastajanje trde kože v taki meri, da je ne bi bilo potrebno odstranjevati, če si k temu nagnjen. Nekateri imajo pač kožo kot dojenčki. 

Ta Uebos pa tudi mene mika. Verjetno ima tak učinek zaradi kislin.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#365 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 July 2014 - 12:22 AM

Ananas, hvala za info, jo bom nabavila. Jaz si skoz negujem in pilim in mi nič ne pomaga, kot ti imam tud jaz drugi dan že grdo na petah. Pol pa gledam kolege (tipe), ki valjda svojih nog sploh ne opazijo in imajo mehke pete... Letos se mi je prvič v življenju naredila razpoka na obeh petah in to ful boli. Sem pol namazala z garamicynom, da se je zacelilo, zdaj pa skoz mažem z vsem kar mi pride pod roke.

Bom tole dvoje probala.

• 0

#366 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 July 2014 - 08:52 AM

Frida, jaz isto. Če bi obstajala operacija, tudi plačljiva, da tega ne bi imela več, bi šla. To pa je ena zadeva, kjer sem nevoščljiva tistim, ki to nimajo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#367 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 July 2014 - 09:21 AM

Aha :yes:

Danes grem kupit to kremo, prav komaj čakam. Do zdaj sem uporabljala L'Occitanovo in Gewohl (tisto na prejšnji strani), pa je prva premalo, druga je pa kot da bi se z glicerinom namazala, sploh se ne vpije, smrdi pa še nič ne pomaga, škoda denarja.

• 0

#368 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 14 July 2014 - 04:05 PM

Je novejša kozmetila... Vprašanje, če jo imajo vsi. Prosite, da naročijo. V sredo bi mogla bit tako že v lekarni :) Pa Callus mora pisati. Ena je tudi iz te linije za stopala... Ampak mora nujno tako pisati.

• 0

#369 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 July 2014 - 06:35 PM

No tako, jaz imam zdaj oba ta čuda, kremo in jajce. Bom poročala kako se obnese. Je pa kar draga krema, samo 50ml je... ampak če bo upravičila ceno, bo fajn. Diši pa tako kot rjava Cosmerba.

• 0

#370 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 July 2014 - 06:49 PM

To jajce si tudi v lekarni kupila?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#371 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 July 2014 - 07:07 PM

Ne, ampak sem bratovo punco spraševala o tem, ker se ful rihta in ga je potegnila iz predala in mi ga posodila juhej! :) Sam očistit ga moram prej pa dva šprica Spitaderma pa bo.

• 0

#372 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 July 2014 - 07:08 PM

Prosim poročaj, ko ga boš nekaj časa uporabljala.

• 0

#373 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 July 2014 - 07:19 PM

Bom.

Zdele bom probala.

• 0

#374 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 15 July 2014 - 09:02 PM

Uglavnem - ped egg je zakon, tako mi še nobena pila ni odstranila trde kože. Najprej sem spilila na suho, potem sem pa pod tušem še spolirala pete z mojo obično pilo.

Krema je pa tudi fina, ful nežno diši, dobro se vpije in ne pusti tistega občutka, kot da švicaš v noge. Ampak danes je šele drugi dan, bom povedala kako je čez kakšen teden itd.

• 0

#375 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 15 July 2014 - 09:17 PM

Super, hvala. Je pa ta ped egg verjetno bolj za pete? Meni se ful trde kože dela na palcih, tam pa verjetno težje doseže?

• 0

#376 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 15 July 2014 - 09:20 PM

Vse sem postrgala, men se na obeh mezincih tudi naredi (pa še en žulj sem imela na levem, ki sem ga pridelala v Bosni) in gre vse fino dol. Itak mamo upogljive prste in ni panike postrgat. Je pa ogabno, ko odpreš jajc in vidiš koliko sranja se nabere notri - fujći. Ampak noge so pa FUL lepe, kar mal se šlatam skoz in preverjam.

• 1

#377 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 15 July 2014 - 10:07 PM

Sliši se super. Jih gledam na ebayu, neke smešne cene so to, po 2-3 evre, pri nas pa 26€.

• 0

#378 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 16 July 2014 - 06:39 AM

Kje je 26€? To je pa res pretiravanje.

Bom šla v DM uč vržt, da vidim koliko tam stane pa kakšen sploh izgleda.

• 0

#379 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 16 July 2014 - 04:19 PM

No tako, jaz imam zdaj oba ta čuda, kremo in jajce.

Pozabila na predhodno debato in sem sedaj pol minute razmišljala, če si boš s kokošjim jajcem namazala stopala. : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#380 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 16 July 2014 - 10:09 PM

:)

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users