Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 02 November 2009 - 10:51 PM
Jaz jemljem C-vitamin in B-kompleks, Algeo, Mg (včasih železo) šumeče, pa po novem svetlinovo olje. V zadnjih dveh letih sem bila mogoče dvakrat resno prehlajena.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 November 2009 - 11:24 PM

Posted 02 November 2009 - 11:31 PM

Posted 02 November 2009 - 11:32 PM
Posted 02 November 2009 - 11:33 PM
Mislim da C-vitamina 1000mg, za B pa ne vem, sem škatlico stran vrgla. Redno jemljem ene 3 leta pomoje.
Jaz tut sadja ne jem, sploh mi ne paše.

― V. Van Gogh
Posted 02 November 2009 - 11:36 PM
Zelenjavo pa skoraj vso, obvezno vsak dan.
Tudi jaz. S tem se tudi nekak tolažim.

Posted 02 November 2009 - 11:37 PM
Aja, jaz edino vsako jutro spijem ene 3dl 100% soka, ampak to je drugo, ker ni svež.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2009 - 06:58 AM

ja jaz pa ne da mam slabo prehrano, saj pojem kakšen sadež sem in tja, ampak to je premalo...
Posted 03 November 2009 - 10:41 AM
Plivit C. Mam srečo, da mi jih mami nosi iz službe.

― V. Van Gogh
Posted 03 November 2009 - 10:55 AM
Jaz tut sadja ne jem, sploh mi ne paše.

Jaz tudi, čisto isto, zelenjavo obožujem, sploh surovo, kuhano malo manj, sadja pa nikakor ne spravim dol, edino poleti lubenico in melone, pa pozimi kako pomarančo morda, to je vse.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 November 2009 - 11:44 AM
C vitamin se dobi v prahu, kot vem.
Ostalo ne vem kako je...
_planet_, misliš da je težava v tem da je vse v obliki tablete? in tem, da se naenkrat preveč stvari vnese?
Za C vitamin vem, da je pametno večkrat na dan, priporočena količina jep a okrog 1000-2000 mikro gramov.
Predoziranje načeloma nima stranskih učinkov, ga pač polulaš...
Omega 3 in to je vse v kapsulah?Pa b kompleks?
jst res en vem več kaj anrest. Povsod so dobre pa slabe strani, tko da ne vem...
Nekatere tablete mado pa itak un svinjski ovoj, ali pa jih pač streseš iz tega in poješ prašek.
Ne vem no..jaz nisem lih tabletkar, samo dejstvo je da s hrano se ne dobi dost vitaminov...Mogoče bi blo pametno za tole odpret novo temo,ker je pač nekaj specifičnega?
Sally, nekaj sem nasla o zelezovih dodatkih prehrani, sicer je vmes se nekaj reklame, ampak ok:
http://www.altermed....p;view=previous
Za omego in vitamin C se nisem slisala, da bi imela kaksne stranske ucinke, kar se pa tice ovoja od tablet pa spet - tudi jaz sem proti uzivanju dodatne "plastike" samo nekatere tablete so tako ovite zato, da prezivijo kislino v zelodcu in razpadejo sele v crevesju, sicer nimajo ucinka.
Kot sem ze napisala - vse dodatke uzivam zmerno, ko zacutim potrebo, naredim recimo dvomesecno "terapijo" potem pa en cas mir. Preden se lotim uzivanja novih substanc se posvetujem s fotrom, ki je vedno v raziskovanju na to temo

Trgovinski kalcki so bolj skodljivi kot ne - napacno vzgojeni - so beli namesto zeleni, ker pri rasti niso dobili dovolj svetlobe, posledicno vsebujejo skodljive snovi (nitrite).
Jaz jemljem C-vitamin in B-kompleks, Algeo, Mg (včasih železo) šumeče, pa po novem svetlinovo olje. V zadnjih dveh letih sem bila mogoče dvakrat resno prehlajena.
Jaz tudi svetlinovo olje.

Posted 03 November 2009 - 01:33 PM

jaz sem se odločla da kar se maščob tiče se bom poslužila rahlo naravnejše metode, lanenega semena, strtega seveda, 3 žlice v jogurt vsak dan. Mado ogromno omega 3, pa tud omega 6. Našla sem tudi podatke da izniči laneno olje/seme prhljaj, in da je prhljaj pokazatelj, da manjka esencialnih maščobnih kislin. Tako da poskusit ni greh, mogoče pa rata pa bom prišparala na šamponih (ki mi itak nič ne pomagajo).
Posted 03 November 2009 - 02:01 PM
Ker men se vsa hrana prej zagravža kot sadje, pa me res zanima.
Posted 03 November 2009 - 02:11 PM
Sally, np.

Hehe Sinnaia, tudi meni ni jasno tole s sadjem, lahko mi vzames vso hrano, samo sadja ne.

Posted 03 November 2009 - 02:13 PM
Glede da to, da je sadje "treba" jest kot samostojen obrok, in po možnosti ne zvečer, je zame edina možnost ga jest za zajtrk, takrat mi pa ne paše. Lahko bi ga edino za malico, ampak nisem lačna več kot trikrat na dan.

Laneno seme je fajn, jaz ga tudi jem. Pa dober je za prebavo.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2009 - 02:22 PM

Posted 03 November 2009 - 02:25 PM
Vem, zato jem borovnice v palačinkah in sadna peciva &Co.

― V. Van Gogh
Posted 03 November 2009 - 02:38 PM

ravno sm začela nekaj šmrkat, pa z bezgavkami imam kljub vsemu dosti probleme.
[Napoleon]
Posted 03 November 2009 - 02:41 PM
hahahaha
ne vem kak je razlog, sam je nevarna za želodec v večjih količinah
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users