Jump to content

Photo

Kreme za sončenje

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#361 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 16 June 2014 - 03:25 PM

Hej Huda Nina, welcome back! :)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 16 June 2014 - 03:29 PM

Hvala hvala. Sej nisem vedela, ce bi ali ne bi. Pa sem se vseeno javila, ker mi je bilo vedno lepo tukaj :D :D
  • 0

#363 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 16 June 2014 - 03:39 PM

Ja, le daj, itak je vedno fajn od zacasno odtujenih soforumasic slisat, pa se nekam bolj tiho zadnje case tu okoli.

Pa cestitke za podmladek! ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#364 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32506 posts

Posted 16 June 2014 - 06:31 PM

Jaz sem danes kupila kar eno otroško Babylove SPF 50  v DM... Sej ne, da jo bom ful rabila letos, sam eno je pa vseen fajn imet...

• 0

#365 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29871 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 June 2014 - 06:58 PM

za telo pa še naprej L'Occitanov citronkin losjon.

Seveda je bil zgolj LE in ga ni več za dobit. :(

Jutri bom šla malo po Tuševi drogeriji pobrskat, ker so stvari za sončenje znižane do 50%.

Za obraz za vsak dan sem si pa v OrCi vzela 100% Pure z zelenim čajem in brez olj, spf 30.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#366 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 16 June 2014 - 07:25 PM

Huda Nina, kaj je to zaena firma? :)

Jaz še vedno ne vem, kaj vzeti za poletje, da je veganska krema in ne preveč mastna. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

• Guests

Posted 16 June 2014 - 09:52 PM

Matilda, to je ročno dela na krema iz US A.

Vsebuje Znoksid v nenano delcih, dovolj velikih, da ne prehajajo skozi kozo. Zraven tega vsebuje se aloe vero, nerafinirano kokosovo olje, olje marelicnih pečk in se nekaj, ampak se zdaj ne spomnim kaj.

Tukaj vse pise, ce sem kaj pozabila
www.natim.si
  • 0

#368 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 18 June 2014 - 01:36 AM

Huda Nina, se pridružujem Anouk! ; )

Kreme enako kot lani - Avene in Mustela, predvsem pa sEnčenje. : )
  • 1
Rape of the mind is a social disorder...

#369 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24720 posts

Posted 18 June 2014 - 07:38 AM

Ali mi maši pore ali švicam, ker naredijo film.

jaz sem si letos za obraz prvič kupila kar Murad dnevno kremo s faktorjem 20 in za enkrat je super. Uporabljam jo kakšen teden in ni nobene razlike (da bi se mi koža poslabšala, kot druga leta). Tudi sama sem imela ful probleme z mozolji, pa sem z Muradom zadevo popolnoma sanirala. Je pa draga ... cca 50€

Za telo imamo Niveo 30 in ko te zmanjka, bom šla verjetno v Hofer kupit.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#370 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32506 posts

Posted 19 June 2014 - 12:51 PM

V DM je 50% znižana krema Garnier Ambre Solaire Kids resisto SPF 50, ki je menda ena boljših... sem dobila na mail, je pa treba sprintat  kupon, ki velja nekje do srede julija.

• 0

#371 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17067 posts

Posted 22 July 2014 - 03:13 PM

ees-downlo.jpg

Jaz trenutno uporabljam tole, bolj po naključju, ker mi jo je kolegica pustila tukaj in mi je ena slabših od SunDance. Glede zaščite ne morem jamrat, saj me tudi pri 40 stopinjah ni nič opeklo, pa sem jo nanesla samo zjutraj in ogromno prehodila, ampak ima  druge minuse. 

1. Piše da je sprej, ampak je daleč od tega. Ko stisneš ven priteče potoček tako je tekoča.

2. Ko se namažeš se milijon let ne vpije oz. pusti masten in lepljiv sloj

3. Precej prepričana sem, da mi maši pore po obrazu. Dokler je nisem uporabljala je bilo ok, potem pa izbruh. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#372 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 June 2015 - 07:59 AM

Ali je potrebno kupiti kremo z višjim faktorjem in kakšno posebno za dopust v Tanzaniji? Sončila se ne bom, le za zaščito.

Ima katera izkušnje z La Roche posay kremami?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#373 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 15 June 2015 - 08:06 AM

Jaz bi. Dejanski faktor na koži je itak vedno manjši od tistega, ki piše na kremi. 

In, opa, Tanzanija?  :woot:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#374 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 June 2015 - 08:09 AM

Ja, se mi je zdelo. Sva obe svetlopolti.

Tanzanija, ja :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#375 gejba

gejba

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 200 posts

Posted 15 June 2015 - 09:33 AM

Če ti pomaga, jaz sem si kupila Eucerinovo gel-kremo za mastno kožo za takrat, ko sem bolj fizično aktivna (beri - švicam kot nora) in se za enkrat dobro obnese. Ni pocasta, ne naredi "plastične prevleke" ...

• 0

#376 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 June 2015 - 09:56 AM

Gejba, hvala, sem gledala tudi od Eucerina. Grem danes malo vprašati v lekarno, čez teden pa v Mullerja.

• 0

#377 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 16 June 2015 - 12:29 PM

Skopirano iz FB:

NARAVNE KREME ZA SONČENJE - iHerb (ameriška spletna trgovina)
http://www.iherb.com/?rcode=HSK553

Za primerjavo sem iz iHerba naročila tri različne kreme. Iskala sem kreme, ki imajo samo mineralne UV filtre (cinkov oksid sam ali v kombinaciji s titanovim dioksidom), imajo SPF okoli 30, vsebujejo čimveč naravnih sestavin in ne vsebujejo parabenov, nano delcev in konzervansov, ki sproščajo formaldehid. Izbrane kreme so na sliki spodaj - v embalaži, na koži direktno iz embalaže in na koži razmazana krema. Zadnji vzorček kreme je domača krema s cinkovim oksidom. Za vse kreme sem preračunala tudi ceno na 100 ml, pri upoštevanji kode za popust HSK553 Ta koda vam ob prvem nakupu nad $10 zniža ceno za $5. Preračunavanju cen sem dala v košarico toliko artiklov, da je že obveljala koda za popust (torej vsaj $10), ni pa še bila presežena meja za plačilo davka in carinskega postopka.

BADGER
Zelo lepo diši (EO pomaranče in mandarine, naravni ekstrakt vanilije, imajo tudi druge opcije vonjev, tudi brez dišav), krema je samo na oljni osnovi. Vsebuje mineralni filter ZnO - 18,75%. Razmaže se lepo, od treh kupljenih pusti največ bele sledi, ampak mi ni moteče. Na koži ostane mastna še kar nekaj časa (vsaj 5 min), meni je bilo malo moteče - na plaži se potem na koži prilepijo prašni delci, mivka...
Cena za 2 komada (2 x 87 ml) + poštnina je $22,90.
http://www.iherb.com...y2&rcode=HSK553

ALBA BOTANICA
Alba ima veliko različnih sončnih krem, večinoma vsebujejo kemične filtre, tale ima le mineralne (14,5% ZnO, 2% TiO2). Je emulzija (vsebuje tudi vodo), na koži je zelo prijetna, lepo se razmaže in pusti res minimalno bele sledi. Je precej mastna, ampak se v redu vpije (bistveno hitreje ko Badger). Konzervans je fenoksietanol. Meni je bila od preizkušenih tale najbolj všeč.
Cena za 2 komada (2 x 113 g) + poštnina je $15,99
http://www.iherb.com...y2&rcode=HSK553

GODDESS GARDEN
Kupila sem sicer eno majhno kremo (29,6ml), imajo tudi večja pakiranja ki so precej ugodnejša. Kremica ni čisto bele barve, je malo rjavkasta (ekstrakt zelena čaja in olje malinovih pečk). Ima specifičen zeliščni vonj (EO smilja in sivke). Večje pakiranje (na linku spodaj) kreme za otroke, vsebuje le EO sivke, za UV filter ima 6,4% TiO2 in 6% ZnO. Vsebuje precej naraven konzervans (radish root ferment). Imela sem malo težav z razmazovanjem, sploh ko sem je nanesla bolj malo.
Cena za 1 kom velikega pakiranja (236 ml) + poštnina je $21,44
http://www.iherb.com...52&rcode=HSK553

Vse cene imajo vračunan popust v vrednosti $5 ter najcenejšo poštnino do Slovenije (brez sledenja, pošiljka rabi približno 2 tedna). Linki pod izdelki vas vodijo do košarice, v kateri je že koda za popust. Kodo lahko vpišete tudi ročno (v okence Apply Rewards Code vpišete HSK553).

Zaključek - meni osebno je bila najbolj všeč Alba Botanica, ni pa 100% naravna (konzervans, emulgator..) Čisto naravna je Badger (cink, sončnično olje, čebelji vosek, EO, ekstrakt rakitovca). Še cenovna primerjava teh treh in dveh, ki so na voljo v Sloveniji:
Badger 11,55€ / 100ml
Alba 6,2€ / 100 ml
Goddess 8,0€ /100 ml
Scarlet's 19,4€ / 100 ml
Soleo 29,3€ / 100 ml

Takole, upam da sem komu olajšala izbiro kreme. In to dovolj zgodaj. 

11169465_10206653380551753_2283363945042

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#378 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27532 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 July 2015 - 03:30 PM

Spet jaz. :lol: Ima katera predlog za dobro kremo, ki se jo da dobit v trgovinah (ker če naročim po netu, ne bo prišla pravočasno), ki bi jo lahko uporabljala tudi za obraz (lahko pa posebej priporočilo za kremo za obraz), edina kriterija sta, da ima SPF 30 (pogojno tudi 15) in da ni K. Anyyyyoneee? Berem tuje in domače forume in sem čisto zmedena (npr. preberem na domačem forumu za eno, jo grem poguglat, se izkaže da je v resnici ful slaba in je na testih zaščitnega faktorja pogorela na celi črti, potem poiščem drug predlog, jo vsi hvalijo, grem spet poguglat, se izkaže da je ful K, in tako v nedogled). Malo sem naveličana vsega tega guglanja v nedogled, rabim samo effin kremo. :lol: A ve katera iz glave? Merciiiiiiiiiii! 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#379 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17410 posts

Posted 14 July 2015 - 03:53 PM

Garnier Ambre Solaire Light&Silky Lotion. 20 ali 30.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#380 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 July 2015 - 04:03 PM

Meni so Bilboa ful všeč.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?