MATURA
Posted 23 July 2010 - 03:48 PM
Ampak Šuša, med letom se ti ne moreš prepisovat ...
Posted 23 July 2010 - 04:04 PM
sej če ne bi se pa lahko iz enga faxa prepisala v 2. letnik. sam unih 60 kreditnih bi mogla met pa neke izpite nrdit.
jao ej res ne vem ka nej nrdim

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 23 July 2010 - 04:08 PM
Ja nevem, razmisli. Jaz bi mogoče vzela year off, šla za au pair, delala .. dosti stvari lahko nardiš v tem letu. Lahko probaš zvišat maturo, se vpisat spet na kozmetologijo, ampak računaj da se bojo mogoče tja vpisali tisti, ki so se zdaj na farmacijo pa niso prišli gor (bojo meli več pik kot ti).
Nevem točno kako je z vsem tem, ampak jaz sem razmišljala da, če ne bom sprejeta, pa bom na francistiko, potem nardim en letnik francistike in se mogoče prepišem drugo leto. Ko si rekla, neki izpiti se priznajo ipd. Neke kombinacije najbrž obstajajo.
Posted 23 July 2010 - 04:12 PM
fora je da bo 2011 zakon kjer bom lahko delala sam 14 ur na tedn. pa še to bi si mogla plačat status
faaak

Posted 23 July 2010 - 04:13 PM
Eh pa daj no.
Kaj pa da se vpišeš v neki zavod, kjer maš status dijaka ?
To je nardila Brokoli, pa smz da se plača okoli 80eur.
Posted 23 July 2010 - 04:15 PM
Posted 23 July 2010 - 04:57 PM

Posted 23 July 2010 - 05:02 PM
Ančka ve več o tem povedat, nevem jaz.
Posted 23 July 2010 - 05:02 PM

After all this time?
Always.
Posted 23 July 2010 - 05:37 PM
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 24 July 2010 - 12:24 AM

Posted 24 July 2010 - 08:09 AM
res je, da se ne moreš sredi leta prepisovat - ni to tko, kot OŠ in SŠ (razen v določenih primerih, ko gre za sorodne programe - npr. medicina Lj, medicina Mb).
Maš več možnosti: greš zviševat maturo in probaš prit not v 2. in 3. roku (al samo 3.....se ne spomnim natančno).
Če ti letos ne uspe prit not, maš pol več verzij: se vpišeš na faks, ki nima omejitve - ampak se moraš potem zavedat, da se lahko samo 1x v celem študiju prepišeš, izgubiš pa možnost ponavljanja letnika (potem avtomatsko pavziraš in si (men se zdi) brez statusa).
Meni se zdi najbolj pametno vpisat na faks brez omejitve, vendar da ima kakšen izpit, katerega bi ti na kozmetologiji upoštevali, ko ti uspe prit gor. Mislim pa da ni sorodnega študija, ki bi ti omogočal prepis (v tem primeru je to možno).
Našla sem nekaj uporabnega:
Zakon o visokem šolstvu daje študentu pravico, da enkrat zamenja študijski program, tj. da se prepiše na drugo fakulteto. Vsak študent ima možnost do dveh rednih vpisov v prvi letnik (v smislu prepisa oz. zamenjave študija) ali pa enega rednega vpisa v prvi letnik in enega ponavljanja. Ko študent ta »bonus« izkoristi, mu ostane samo še možnost izrednega vpisa na visokošolski zavod ali pa »pavziranje«.
Gre za to, da se pri prepisu vpiše v prvi letnik druge fakultete, izjema je edino med sorodnimi fakultetami, kjer študentu lahko priznajo že kakšne opravljene obveznosti na prvi fakulteti.
Razlika med prepisom in prehodom med programi => pri prehodu med programi se študent vpiše v višji letnik, pri prepisu pa gre za to, da se študent vpiše ponovno v prvi letnik – le da na drugi fakulteti.
Postopek prepisa je torej povsem enak VPISU v prvi letnik na določeni fakulteti:
Šest mesecev pred začetkom študijskega leta objavi Univerza razpis za vpis v začetne letnike dodiplomskih študijskih programov, ki jih izvajajo članice. Kandidat za vpis v dodiplomske študijske programe se na razpis prijavi v treh rokih. Kandidat pošlje samo eno Prvo prijavo. Kandidat pošlje prijavo visokošolski prijavno-informacijski službi Univerze, lahko pa jo odda tudi na spletni strani Univerze.
Posted 24 July 2010 - 08:20 AM
To da se vpišeš kot izredni dijak je še najboljša opcija v kolikor ne želiš izgubiti enega leta pomojem.
Posted 24 July 2010 - 08:28 AM

najboljš, da se res pač vpišeš v to in greš najprej v jesenskem roku zviševat tiste predmete, ki so bili shitty (in se pri vpisu bolj upoštevajo), če ti ponovno "spodleti" pa lahko še vedno v junijskem roku zvišuješ (I think).
nisi ne prva ne zadnja, ki bo zgubila prvo leto študija....svet se še vedno vrti

Posted 24 July 2010 - 09:02 AM
Ja Šuša to pazi ! Če greš ti zviševat jeseni samo posamezne predmete (ali celotno maturo ampak zviševanje pomeni, da se ti štejejo boljše ocene ... torej ti pišeš naprimer matematiko zdaj 4, slovenščino pa 2; pa si prej mela matematiko 2, slovenščino pa 3, potem se ti normalno upoštevajo višje ocene) jih ne moreš nikoli več zviševat. Kar pomeni, da imaš pravico do zviševanja samo enkrat! Samo enkrat lahko ti zvišuješ posamezne predmete in se ti štejejo boljše ocene. Naslednjič (v tvojem primeru, če ti jeseni spodleti, pa greš pomladi spet) lahko delaš znova samo celotno maturo. Kar pomeni, da se ti šteje sicer boljša matura, ampak vsi predmeti. Obvezno moraš delat vse predmete še enkrat in šteje se ti boljši rezultat, ne pa boljši pozamezni predmeti.
Ni to tak, da bi lahko naprimer matematiko (samo matematiko) zviševala 20x. Samo enkrat lahko.
Posted 24 July 2010 - 09:10 AM

Posted 24 July 2010 - 10:20 AM
Na maturitetnega ne vem če se lahko, če je ravno maturirala, ane. Lahko pa se nekam na poklicno izobraževanje ali kaj podobnega.
Če ima narejeno splošno maturo se lahko vpiše na maturitetni tečaj poklicne mature in obratno

Posted 24 July 2010 - 01:09 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 24 July 2010 - 02:44 PM

Posted 25 July 2010 - 05:39 PM
Je že koma na kakšnem pomolu v Kopru.

A za tako me imaš, a? Koprskega pmola nisem videla ihaha, že en mesec, da veš.

A kera ve, kako je s Coco?
Sprejeta, hihihihi, pa ful sem imela dobre pike, se mi zdi, no.

Ma cela ta matura je kr neki, res, ne vem no, jaz sem se učila res minimalno, tipo 1 dan prej, pa sem recimo GEO pisala dobro 4 (pa sem upala na 2, lol), ANG pa sem recimo imela samo 6 pik

Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users