Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#3741 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 15 December 2015 - 10:18 PM

72h traja cel postopek ja :)

• 0

#3742 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 15 December 2015 - 10:26 PM

Enkrat se ga bom spravila delat. Ampak verjetno ne za božič, bi me preveč znerviralo če se mi ponesreči.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3743 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 15 December 2015 - 10:27 PM

Ja :D

• 0

#3744 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 16 December 2015 - 12:33 AM

Nimam pojma, kakšen je ta kolač, ker me zmeraj odbije ta plastik fantastik embalaža in je pri nas potica zvezda večera za božič in drugih stvari ne kupujemo/delamo - eno leto je pa pri nas doma mami delala vatikanski kruh, ker ji je soseda podturila del mase. :) In to je bil like by far najboljši mlečni kruh/kolač ever, kar sem jih kdaj jedla.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3745 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 16 December 2015 - 12:56 AM

Nimam pojma, kakšen je ta kolač, ker me zmeraj odbije ta plastik fantastik embalaža in je pri nas potica zvezda večera za božič in drugih stvari ne kupujemo/delamo 

:yes:

Mi pa ne pride na misel, da bi delala kolač 3 dni ali 1 teden. :lol: Ne verjamem, da je vredno, ker so tudi sestavine čisto basic. Raje spečem kaj bolj posebnega, pa vseeno enostavnega za pripravo. Potica pa itak rules.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3746 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 16 December 2015 - 01:11 AM

Ej, je vredno. Vem, da so basic sestavine, ampak naredi fermentacija svoje. Podobno kot kruh, ki ga delaš z nastavkom - kot ga dela v pekarni Osmica ali po receptih Klemna Koširja (njegovo knjigo verjetno poznaš, je bila nagrajena za oblikovanje)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3747 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 16 December 2015 - 01:52 AM

OK, naj ti bo. :D

• 0

― V. Van Gogh

#3748 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 16 December 2015 - 06:52 AM

:lol:

• 0

#3749 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 December 2015 - 08:03 AM

Se podpišem pod Olivijo :) Kruh izOsmice ali po Koširjevih receptih je čisto druga dimenzija od kruha iz običajnih pekarn. Pa so iste sestavine.

Da ne bo pomote, potica bo, tudi božična štruca, ki počiva že skoraj dva tedna, in okoli 8 vrst piškotov.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3750 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 16 December 2015 - 11:01 AM

Jaz pa letos po vsej verjetnosti spet ne bom nic pekla, razen potice z mami. Tudi lani nisem pa sva z vseh koncev dobila toliko sladkega, da nisva imela kam z vsem tem. Zato mi je tudi ideja podarjanja domacih piskotov za praznike ena najbolj mimo pihnjenih. Buteljka vina je ze boljsa ideja. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#3751 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 December 2015 - 11:17 AM

Ni mimo pihnjena, če boš dobila sladkarije brez, da bi ti pekla :)

Meni je vonj po peki v tem času nepogrešljiv. Potico pečeta pa mami in tašča, jo pa dava običajno zmrznit.

• 0

#3752 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 16 December 2015 - 11:23 AM

Jay ful pogresam praznicno peko z mami. Sem ji ze rekla, naj si drugo leto rezervira, da pride pred bozicem na daljsi obisk, drugace pecica ne bo sfolgala. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3753 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 16 December 2015 - 11:31 AM

Ma prevec je vsega. Raje bi sama spekla kaksno stvar ali dve po svojih zeljah, saj uzivam v tem, kot da prinasajo stvari, ki se potem susijo, nekje je pac meja. Letos pa sploh nimam posebnega apetita po sladkem. Pa ne dobivava samo domacih sladic, ampak tudi kupljene ...
Ce bo letos enako, bova dala kaksnemu brezdomcu.

Da ne omenjam, da sama pecem izkljucno veganske sladice, v podarjenih pa bogve kaj vse je noter.
  • 0

― V. Van Gogh

#3754 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 December 2015 - 12:20 PM

Jaz podarjam doma pečene piškote samo tistim, ki vem da jih bodo veseli in bodo v njih uživali - se pravi starim staršem in staršem. Za njih sem tudi pripravila in okrasila steklene kozarce, ki jih moram še samo napolnit z različnimi piškoti. 

Glede na to, da se za praznike v Sloveniji vsepovsod veiko peče, pa ostalim sorodnikom raje podariva kakšno švicarsko čokolado. Teh so vedno ful veseli. :)

• 0

#3755 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 December 2015 - 10:04 AM

Jina - zakaj se lahko uporablja čilijeva pasta?

Predvidevam, da se omaka dodaja jedem, ne znam si pa čisto predstavljat namen paste.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3756 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 December 2015 - 01:03 PM

Jaz jo se najveckrat namazem na kruh ali jem s krekerji/grisini, zraven najbolj pase sir. Ali pa jo preprazim na cesnu ali cebuli in potem dodam ostale sestavine za omako, testenine, rizote, zelenjavo ... Mislim pa da jo foter najveckrat da v vmesana jajca. ;)
  • 0

― V. Van Gogh

#3757 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 23 December 2015 - 01:03 PM

Kupila sem Camembert da bi imeli za božično večerjo tudi kvazi fondu, ki je v neki leseni embalaži. Kolikor sem zasledila se to mnda lahko da vse skupaj kr v mikrovalovno pa imaš potem tak tekoč sir. Problem je da mi nimamo mikrovalovne, tak da je edina opcija najbrž pečica, samo spet nimam neke pametne posode + ne vem koliko časa bi to potem moralo biti v pečici. Any ideas? :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3758 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 December 2015 - 01:05 PM

jaz sem sirov fondi pripravila na štedilniku, le dobro je treba mešat in imet majhen ogenj, da se ne zasmudi.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3759 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 23 December 2015 - 01:09 PM

Sem šla zdaj guglat pa piše, da ga lahko daš kar v pečico. Bomo videli kako bo ratalo. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3760 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 23 December 2015 - 01:38 PM

Tole meni dobro zgleda, mmm.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users