Errol, ne spomnim se, da bi mi kaazl video bom poguglala.
Jina, ja to je ta. Neverjetno.
Coco, ampak ta je res skrajen. Govorim za področje muzejev in galerij.
Posted 19 January 2021 - 10:53 AM
Errol, ne spomnim se, da bi mi kaazl video bom poguglala.
Jina, ja to je ta. Neverjetno.
Coco, ampak ta je res skrajen. Govorim za področje muzejev in galerij.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 January 2021 - 01:16 PM
Posted 19 January 2021 - 01:27 PM
Pravi kader za Narodni muzej Slovenije.
A upokojevanje v PKP7 pa za Jožeta Dežmana ne velja?
Posted 19 January 2021 - 02:09 PM
Sem šla brat in vidim, da je lani (2020)doktoriral iz zgodovine :-O ajde, nikoli ni prepozno... Drugače pa glede kariere nič kaj obetavnega ne piše, verjetno ni kaj napisat? Je bil pa blazen zbiratelj uniform in uprizarjal je bitke.
Ja, in so šli prikladno spreminjati statut muzeja, da ni potrebno, da je njegova primarna stroka iz zgo. znanosti. Nekja dni po zagovoru se je ej avil na razpis. Življenje je res polno naključij.
SG, misliš, da bo sam sebi podpisal upokojitev? Čeprav pri njemu mi ej sploh čudno, on je doktoriral ne teologiji!!!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 January 2021 - 02:43 PM
Ah, ne... sam se bi ne bo napisal upokojitve, ampak po neki logiki PKP7 in upkojevanja, sploh te službe ne bi smel dobiti. Konec koncev je letnik 1955...
Ne vem kje je doktoriral, vem pa, da je diplomiral zgodovino. Je bil od moje mame sošolec...
Posted 19 January 2021 - 02:46 PM
Ja, samo upokojevanjae ne gre kar avtomatsko.
Posted 19 January 2021 - 02:50 PM
Vem, hočem samo poudariti na ta absurd. Po eni strani uzakonijo neprostovoljno upokojevanje, da bodo mladi dobili priložnost (?), isti teden pa na razpisu izberejo človeka, ki bi moral biti v penziji, ampak jim je blizu namesto aktualne direktorice, ki je 20 let mlajša od njega...
Posted 20 January 2021 - 12:38 PM
Posted 20 January 2021 - 12:43 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 January 2021 - 01:35 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 January 2021 - 01:48 PM
Posted 20 January 2021 - 01:50 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 January 2021 - 02:05 PM
― V. Van Gogh
Posted 20 January 2021 - 02:14 PM
Jaz pa tudi te, brez pardona. Tudi zaradi takih drugi snemajo. Takih posasti ne mores pozdraviti. Skoda vsakega centa za ustanovo pa topel obrok.
In vedno vec je tega in vedno bolj se tolerira. Folk se pa raje zolcno pogovarja o politiki, lol.
Posted 20 January 2021 - 02:15 PM
Posted 20 January 2021 - 02:33 PM
Nelegalno. Pravijo si sicer avtonomna skupnost. Mene drugače ne motijo, so bili pa že zdavnaj opozorjeni (prvič pred 5 leti), pa tudi nasilje ni bilo enostransko. Zdaj se pa itak samo policiste blati, oni so pa nič krivi.
― V. Van Gogh
Posted 20 January 2021 - 02:42 PM
Posted 20 January 2021 - 02:44 PM
Enako. Baje so jim obljubili prostore (vsaj za ateljeje vem) v novi zgradbi.
― V. Van Gogh
Posted 20 January 2021 - 03:01 PM
Jaz pa tudi te, brez pardona. Tudi zaradi takih drugi snemajo. Takih posasti ne mores pozdraviti. Skoda vsakega centa za ustanovo pa topel obrok.
In vedno vec je tega in vedno bolj se tolerira. Folk se pa raje zolcno pogovarja o politiki, lol.
poskušam biti tolerantna in razumevajoča, ampak tukaj mi pa vse varovalke popustijo. In se res podpišem. Po navadi sem mnenja, da se raje pusti koga krivega na svobodi, kot da nedolžnega zaprejo. V tem primeru pa ravno obratno. Naj bo sicer "humana" smrt za tiste, ki "samo" gledajo (če se res kakšen nedolžen vmes najde, ki mu je bilo podtaknjeno) ampak precej nehumana za tiste, ki so dokazano krivi pri sodelovanju.
Ma, tako mi je tuje to razmisljanje in nacin zivljenja, da se sploh ne morem poistovetiti.
drugače ne spremljam zadeve, ampak se podpišem
Zadnjič me je U spraševal, zakaj kdaj dam kakšnemu brezdomcu denar in nikoli ne vzamem revije. In zakaj sploh prosijo za denar in ne gredo v službo delat.
Iskreno povedano, nisem znala odgovorit, ker še sama ne vem zakaj, kaj človeka pripelje do take situacije in zakaj si/jim ne morejo pomagat. Meni je to res tako drugačno življenje.
Kot jaz vidim Rog, so se nakateri naselili v prazno stavbo in zdaj naj jih ne bi imeli pravice izselit. Ali prav razumem?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users